|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ale są problemy: -co zrobić jeśli przewyższającej liczbie piłkarzy się nie chce harować... Trener swoje, gracze swoje... -czy się ma odpowiednich graczy (z żelaznymi płucami) - Iliev odpada przy lżejszej grze, przy ciągłym pressingu odpadłoby pewnie dużo więcej piłkarzy ![]()
Hey Robert Maaskant, help me out
I'm flying blind, I'm flying blind You know the way to work things out To colorize and still feel fine |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
ad 1. zatrudnić trenera, który będzie umiał ich do tego zmusić (bo trener swoje, czyli "wszystko jest super i jesteśmy zadowoleni", a gracze swoje, czyli to, co mówił im Maaskant - "swoje" w tym przypadku jedni i drudzy mieli takie samo) ad 2. skoro ma się reprezentantów Kostaryki, Hondurasu, Polski (Wilk), króla strzelców ligi serbskiej, młodego obrońcę, który z Partizanem grał w LM, reprezentanta Słowenii, Bułgarii i Izraela, to chyba jest wystarczający potencjał, żeby wygrać z zasranym Podbeskidziem, nie uważasz? Albo, żeby oddać więcej niż 1 celny strzał na ich bramkę?
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 08.11.2011 o godz. 12:05.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To fakt, ale nie tylko z Podbeskidziem. Ostatnio oglądając mecze Wisły często miałem wrażenie, że właśnie sędzia z jakiegoś powodu przerwał grę, a okazywało się, że nasi piłkarze sami sobie stanęli.
![]()
.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Oby Melikson już trenował jak przyjdzie nowy trener bo gość wyjdzie po pierwszym treningu jak zobaczy ta bande grajków
![]() Jimenez najlepszy jak dla mnie,albo jakis Serb czy inny z gorącą głową żeby bonarkowców utemperował ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
![]() Tak na poważnie. - trener ma to wymusić ławką, biciem, przekonać ich przy piwie za to płaci mu się ciężkie pieniądze - mamy więcej niż Iliewa w składzie, taki Wilk kondycji jakiejś zabójczej nie ma ale walczy i biega nawet jak płuca już dawno wypluł. I to jest różnica nawet jak nie ma siły to walczy i biega. korred napisał(a):
|
||
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
2. Wieża Babel, ciekawe jaki jest język urzędowy... poza tym obecna Wisła to zbierania, niby indywidualnie nie wygląda źle, ale drużynowo widać, że na niektóre boiskowe pozycje potrzebni są prezentujący zupełnie inne walory gracze. ![]()
Hey Robert Maaskant, help me out
I'm flying blind, I'm flying blind You know the way to work things out To colorize and still feel fine |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
2. W klubach na całym świecie sobie z tym radzą jakoś i nie ma problemu a u nas musi być źle. Granie obcokrajowcami to już niejako standard. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Franek Smuda ! Czyni cuda !
![]() ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Teraz to już jest inaczej , Franek Smuda , Gdzie te cuda ?
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z onetu
Cytat:
Oby to nie była prawda |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Czyli nic się w klubie nie zmienia - nadal profesjonalizm pełna gębą!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...mniej_do_zimy/
Czyli teraz nic się nie zmieni oprócz tego że będą grali polacy, i będą popełniać te same błędy co klasowej światy holendrzy;] Nie wierze żeby były jakieś nowe cuda...
Ostatnio edytowane przez Lycon : 08.11.2011 o godz. 12:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
No spokojnie... może nie łatwo wyrwać przyzwoitego trenera gdy wszędzie sezon w pełni. Przyjedzie przerwa zimowa (obecna przynajmniej w pewnych ligach) to i czas ku temu będzie łatwiejszy. Negocjacje muszą mieć swój bieg. Zresztą... jak wspomnieć grę pierwszej drużyny za Kulawika to nie było wcale gorzej niż jej teraz... Moskal też nie ma czego zepsuć. O LE i tak już można zapomnieć a te 4 kolejki do końca jakoś przetrwamy.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli nie stać nas na tego Hiszpana i szukamy taniej zastępczej opcji.
Wynik będzie mniej więcej taki jak zamiana Kafarskiego na Ulatowskiego. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No i po co był ten cyrk? Mówiłem, wywalić w zimie, jak się będzie kogoś miało? A teraz co, zamienił stryjek siekierkę na kijek...
P.S. Tematu Jimeneza w związku z tym chyba nie ma. Jest wolny, więc jakby miał przyjść, to teraz. Zresztą... kto w tego Manolo wierzył? ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Myślę że można przymknąć temat tak do około 15 grudnia
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
tak to jest jak gorące głowy najpierw wy.......ą potem .... Kaziu Moskal.
![]()
ZAWSZE NAD WAMI ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
dobra przejdźmy do plotkarskich konkretów: czy ktoś pracuje na lotnisku? bo ja mieszkam niedaleko i widziałem samolot , w którym siedzialo kilka osób i ...... uwaga....niewidziałem nikogo kto moż być nowym trenerem.....
to tak w odpowiedzi na info o Guardioli kupującym precle na Grunwaldzkim ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Fakt. Znaczy, że Ci prądu nie odcięli.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Edziu Lorens. Bobo Kaczmarek albo Leo. W ostateczności Ja nas.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Dlaczego Moskal bedzie trenerem do zimy?!" - Bo budżet nie jest z gumy, a jeszcze przynajmniej do zimy piękny Robert bedzie otrzymywał wypłatę.
"W poważnych klubach nie zwalnia sie trenerów po roku!" - Chelsea, Liverpool, Inter są widocznie nie poważne. "Fergusona nie wyrzucili po beznadziejnyh wynikach!" - Ferguson wczesniej pracował przez 8 lat w Aberdeen, gdzie zdobył 3 mistrzostwa, 4 puchary, a do tego wygrał PZP. A co zrobił Robert, zeby wierzyć, ze moze byc wybitnym trenerem? Na moje to jakos ten sezon skonczymy "jakos", zapewne z hasłem "idziemy na PP", a potem Franek Smuda. Kto na wiosnę? Moim zdaniem Moskal pokaze, ze warto na niego postawić i do konca sezonu dostnanie normalna umowę, a potem pojdzie w swiat, do jakiegos Zabrza, Chorzowa, albo Łodzi. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale to chore jest. Wywalili I trenera, żeby trenerem mógł zostać Moskal. A teraz będą czekać do zimy... To skoro będą mu płacić, to mógł już zostać. Kaziu też był w tej drużynie i jakoś cudów nie sprawił, więc i teraz nic się pewnie nie zmieni. Można było dać Pięknemu czas do końca rundy, a tak nie mamy trenera i perspektyw na lepszą grę... A w zimie przyjdzie trener, ze swoimi pomysłami, zawodnikami i pewnie będzie stracone okienko transferowe, bo nowy nie będzie ogarniał drużyny. No chyba, że dogadają się już teraz z nowym... ale może nie poczekać. Dziwne zagranie, rzekł bym w stylu Bosa.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dawać Roya Keane lub Dennisa Wise. Kto nie biega, to przetrzepią torbę bejsbolem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ten facet by pasował
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ivan_Jovanović |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Skoro już uderzamy w mocno fantastyczne tony, to ja proponuje:
Roya Keane'a (co zostało już wspomniane wyżej) oraz: http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_O%27Neill http://en.wikipedia.org/wiki/Gerardo_Martino ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Bez emocji przyjąłem decyzję o zwolnieniu Roberto ....
Miał plusy: np znajomość profesjonalnej piłki zachodniej czy wyniki (!) (mimo wszystko) Ale generalnie: Wisła grała pod jego wodzą MAŁO ATRAKCYJNIE .. to nie była krakowska piłka. Nie można opierać taktyki na obronie mając taką obronę. Szkoda że Probierz zajęty. Może trenować Moskal ..... jeśli umie podpatrywać innych powinien już coś umieć. .... a za oszczędności kupiłbym 1 dobrego obrońcę. Sezon nie jest jeszcze stracony jeśli Wisła poprawi grę w obronie i do swojej formy dojdzie Meleks, Mały , Boguś, Bunoza to powalczymy o MP.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 08.11.2011 o godz. 14:15.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|