The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2011, 19:57
Panowie i panie na spokojnie.

Po pierwsze to dosyć mocno dziwię się opiniom, że niby Brud zagrał dobre spotkanie. Wg mnie był on najsłabszym obok Kirma zawodnikiem tego meczu. I jedna ruleta tego niestety nie zmieni. Nie jest to już młodzieniaszek (22 lata, na zachodzie tyle mają w pełni ukształtowani piłkarze, a nie 'młode talenty'), a swoją grą nie zachwycił i to już w kolejnym meczu, w którym dostał szansę. W jego zagraniach widać było niepewność, często były one niedokładne, zapomniał o swoich obowiązkach w środku pola, nieraz mieliśmy tam gigantyczną dziurę. Wiele dzieli go od poziomu nawet Wilka, nie wspominając już o Nunezie czy Sobolu. Pewnego poziomu nie przeskoczy, podobnie jak Kowalski i trzeba się z tym pogodzić. Dla niego będzie najlepiej jak znajdzie sobie jakiś nienajgorszy klub w I lidze, okrzepnie tam, może zrobi nawet jakiś awans, bo na razie gra w zespole Mistrza Polski to nie ten rozmiar kapelusza. Szkoda, że Chrapek jest na wypożyczeniu, bo to z nim szczerze mówiąc wiążę największe nadzieje, jeżeli chodzi o zespół ME, chętnie zobaczyłbym go na tle Korony.

Inna sprawa jest z Czekajem. Rocznik 92, regularne występy w reprezentacjach Polski w różnych kategoriach wiekowych, świetne warunki fizyczne. I dzisiaj zdecydowanie nie zawiódł. Nie był to może jakiś olśniewający występ, ale pokazał solidność, spokój, co najmniej jakby grał pięćdziesiąty mecz w Ekstraklasie, a nie pierwszy. Zdarzyło mu się obciąć raz czy dwa, ale bez konsekwencji i to się liczy. Oby dostawał jak najwięcej szans. Trzeba podkreślić też dobrą grę Gordana, przypominam sobie tylko jedną sytuację, gdzie niebezpiecznie podał, po za tym pewny punkt na środku i dobre wyjścia ofensywne. Z pewnością para stoperów to nasz najjaśniejszy punkt dzisiaj.

Idąc dalej - coraz gorzej. Słabo środek pola, duże dziury pomiędzy pomocą właśnie, a obroną, brak wsparcia dla Bitona. Lubię Kirma, często go broniłem, ale chłopak niestety poza bieganiem już niewiele daje drużynie, po prostu jego zdolności dryblingu i ogólne cechy wolicjonalne (przyspieszenie, start do piłki), połączone z kompletnym brakiem przebojowości (ala Małecki), są skrajnie niewystarczające. Przewiduję, że większość rundy spędzi na ławce, bo Iliev prezentuje się mimo wszystko lepiej (chociaż też szału nie ma). Garguła bez błysku, Jirsak jak zwykle schowany i bez walki, Biton nieaktywny. Dziwi mnie to.

Wydawało mi się, że w/w piłkarze wyszli na boisko za karę, jakby obrażeni, że oni są Wisłą B/C. A to właśnie, w takim meczu powinni dać sygnał Maaskantowi, że się myli, nie stawiając na nich. Powinni gryźć trawę, walczyć, a coś takiego widziałem tylko u Pajlicia i Wilka, a reszta (z Gargułą, Jirsakiem i Kirmem na czele) bardziej człapała po murawie niż tworzyła coś konstruktywnego. Cóż, widocznie ci grajkowie mają taką mentalność, no ale to ich zgubi, bo zapewne wymieni się ich na lepszych, w którymś okienku transferowym.

Podsumowując - szkoda remisu, bo korona była do ogrania bez problemu. Wystarczyło się tylko zwyczajnie trochę bardziej zaangażować. Tego brakło. Pozostaje czekać na wtorek. To musi być bitwa, na którą wyjdzie 11 gladiatorów, gotowych dać wszystko z siebie ku chwalę Wisły i swojej własnej z pianą na ustach i jednym celem w głowie. Bo dziś połowa drużyny grała, bo im kazano. Takie odniosłem wrażenie.
Ostatnio edytowane przez fialo : 20.08.2011 o godz. 20:00.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów