The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2011, 23:00
Popatrzcie w jakich sytuacjach nasi dostawali kartki, a w jakich Korona nie dostawała. Dostaliśmy chyba tyle samo kartek co Korona, a różnica była widoczna.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.08.2011, 00:45
Na wczoraj potrzebujemy bramkostrzelnego napastnika o klasie, charakterystyce, umiejętnościach i strzale Żurawskiego z lat 2002-2006...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.08.2011, 01:26
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Na wczoraj potrzebujemy bramkostrzelnego napastnika o klasie, charakterystyce, umiejętnościach i strzale Żurawskiego z lat 2002-2006...
Może i tak tyle że siłą Żurawia byli także partnerzy, czy to Frankowski czy Kuźba.My od dawna gramy na 1 napastnika i w dodatku mamy typowych egzekutorów.
Tyle że to trochę jak jedna scena z KilBila kiedy szef klubu nocnego opieprza Budda że znów się spóźnił do roboty a ten mu na to że jest wykidajłą a w klubie puchy więc nie ma kogo wykopywać

Tu podobnie - mamy typowych egzekutorów tyle że nie ma na kim tych egzekucji przeprowadzać.Dośrodkowań niewiele a jeśli już to albo niecelne albo Genkow czy Bitton osamotnieni,prostopadłych piłek brak, strzały albo w środek albo cholera wie gdzie więc dobić czego też nie ma.

A co do meczu - taki sobie.Przynajmniej widać czemu zmiennicy są tylko zmiennikami.Nie chce się znęcać nad Kirmem bo on czerstwy był nawet jak te 9 bramek miał, tyle że na dziś to on nie jest w stanie nawet piłki przyjąć by mu nie odskoczyła na kilka metrów.
Reszta też przeciętnie ,na minus z niby pierwszego składu Diaz a na plus(z drugiego) Paljic.
Debiutanci przyzwoicie.
Mnie najbardziej martwi co innego - jak tak patrze na kalendarz to jak szybko się nie ogarniemy to po 9tej kolejce już może być wstępnie posprzątane
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.08.2011, 07:33
Panowie, mamy na razie 4 (słownie: cztery!) pkt. straty do lidera grając rezerwowym składem. To naprawdę nic. Wystarczy nie przegrać z Lechem Poznaniu, i kontakt z czołówką będzie utrzymany. A mam silne przekonanie że tam nie nie przegramy. Bardzo fajny mecz rezerw w Kielcach. Pokazał, że czas zrezygnować z Jirsaka, Kowalskiego bo mamy zdolną młodzież.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.08.2011, 08:15
Nie widziałem żadnej różnicy w naszej grze w porównaniu z pierwszym składem. Śmiem nawet twierdzić że gdyby zagrał pierwszy skład wynik byłby ten sam. Gra zachowawcza, bez akcji pod bramką rywala to niestety obency obraz gry naszej drużyny (nie ważne czy pierwszy czy dugi skład). Nie rozumiem tego zupełnie. Korona to jest mega słaba drużyna a my zamiast ich przycisnąć atakujemy 3 zawodnikami...Kirm na skrzydle jest tragiczny ale czemu sie dziwić skoro gdy on ma piłkę i jest podwojony nie widać obrońcy, który wbiegałby z myślą o otrzymaniu piłki...On ma piłkę reszta się patrzy.
Nie mam pretensji do tego składu o ten wynik, raczej mam pretensje do Maaskanta, który na każdego rywala wybiera mega zachowawczą taktykę.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.08.2011, 08:47
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
No nie za bardzo,bo z tego co pamiętam, Zurawski bardzo słabo grał głową. A wczoraj mieliśmy dwie,niemalże,setki na głowę. Gdyby Biton to uderzył porządnie to byłby gol. Szczególnie jednej sytuacji nie mogę przeboleć,bo to była prawie patelnia. Nie ma sensu kupować,bo dobry grajek z fajną grą głową i niezłą techniką kosztuje. Sądziłem,że Biton jest zawodnikiem o takiej charakterystyce, co ma dwie sety i jedną wykorzysta, wychodzi na to,że nie do końca. Chociaż z drugiej strony to pierwszy taki jego mecz,gdzie się nie poisał.

Kupować, gdybyśmy mieli kogoś kupić, to byśmy kupili. Kasy chyba nie było,dlatego na wypożyczeniu Bitona się skończyło. I tak dość drogiego.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.08.2011 o godz. 09:00.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2011, 08:54
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Nie widziałem żadnej różnicy w naszej grze w porównaniu z pierwszym składem. Śmiem nawet twierdzić że gdyby zagrał pierwszy skład wynik byłby ten sam. Gra zachowawcza, bez akcji pod bramką rywala to niestety obency obraz gry naszej drużyny (nie ważne czy pierwszy czy dugi skład). Nie rozumiem tego zupełnie. Korona to jest mega słaba drużyna a my zamiast ich przycisnąć atakujemy 3 zawodnikami...Kirm na skrzydle jest tragiczny ale czemu sie dziwić skoro gdy on ma piłkę i jest podwojony nie widać obrońcy, który wbiegałby z myślą o otrzymaniu piłki...On ma piłkę reszta się patrzy.
Nie mam pretensji do tego składu o ten wynik, raczej mam pretensje do Maaskanta, który na każdego rywala wybiera mega zachowawczą taktykę.
Nie zgodzę się , kwartet Jirsak - Garguła - Kirm - Biton spisywał się wczoraj naprawde mizernie , gdyby zamiast nich zagrali Melikson - Iliev - Małecki - Genkov akcji pod bramką Korony było by zdecydowanie więcej . Wczoraj nie zagrało naprawie wielu zawodników którzy robią różnice w naszej drużynie . Na taką Koronę śmiem twierdzić że wystarczyło by dołożyć od poczatku do składu Meliksona i już nasza gra wyglądała by całkiem inaczej .
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.08.2011, 09:27
Paljic zagrał dynamicznie i odwaznie na prawej obronie.Mysle ze mozna by probowac wystawiac tam gdzie kiedys gral czyli na skrzydle ,bo chyba lepiej by sobie poradzil od Kirma
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.08.2011, 09:56
Cytat:
Panowie, mamy na razie 4 (słownie: cztery!) pkt. straty do lidera grając rezerwowym składem. To naprawdę nic. Wystarczy nie przegrać z Lechem Poznaniu, i kontakt z czołówką będzie utrzymany
Zobacz na Legie maja dwa mecze mniej od nas a w tabeli są nad nami. Osobiście mam nadzieję że po meczu z Apoelem i miejmy nadzieję awansie do LM zaczniemy na poważnie traktować naszą Ekstraklasę żeby później nie okazało się że jest już za późno.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 21.08.2011, 11:29
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Paljic zagrał dynamicznie i odwaznie na prawej obronie.Mysle ze mozna by probowac wystawiac tam gdzie kiedys gral czyli na skrzydle ,bo chyba lepiej by sobie poradzil od Kirma
Zdecydowanie. Już nawet o tym pisałem po 1 meczu z Litexem, gdzie na ostatnie 10 minut wszedł na lewą pomoc i swoją szybkością siał spustoszenie w szeregach rywala, kilka razy stwarzając poważne zagrożenie pod jego bramką.

Palić z racji swojej dynamiki i szybkości to powinien być taki joker wpuszczany na skrzydło na ostatnie 15-20 minut na podmęczonego rywala, aby dać przewagę drużynie w końcówce spotkania. Tak jak kiedyś w takiej roli doskonale sprawdzał się Paulista, którego wejścia niejednokrotnie przesądzały o wyniku spotkania.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 21.08.2011, 11:42
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
No nie za bardzo,bo z tego co pamiętam, Zurawski bardzo słabo grał głową. A wczoraj mieliśmy dwie,niemalże,setki na głowę. Gdyby Biton to uderzył porządnie to byłby gol.
No i co nam z tych okazji do strzelania goli głową, no i na co nam napastnicy którzy dobrze grają głową, jak i tak gole strzelają nam piłkarze raczej nie za wysocy, ale za to z dobrą techniką, szybkością i strzałem (Melikson, Małecki).

To właśnie pokazuje, że w ataku na szpicy powinien grać ktoś taki, jak niegdyś Żuraw, który nie będzie stał w miejscu i bezsensownie czekał na główkę aż go obstawią co najmniej we 2 (jak Genkov), tylko ktoś bardzo dynamiczny, umiejący zgubić rywali i krycie, w pełnym biegu włączający się do podania, umiejący minąć rywali zwodem czy balansem, i co najważniejsze, z silnym i niezwykle celnym strzałem, takim jak dawniej u Żurawia którego 9 na 10 uderzeń leciało w światło bramki (i to nie w środek gdzie stoi bramkarz, ale przy słupkach lub pod poprzeczką).

Naszą słabością w ataku jest właśnie bardzo mała ruchliwość napastników, którzy czekają obstawieni przez rywali, bo nie są to piłkarze dynamiczni, umiejący zgubić krycie itp. Brożek ma problemy z regularną grą w Trabzonie, można go wypożyczyć do grudnia bo nawet w nie najwyższej formie jest lepszy od od Genkova i Bitona razem wziętych ponieważ umie coś co dla tamtych jest nieosiągalne - zgubić krycie, wypracować sobie czystą pozycję strzelecką i uderzyć silnie i skutecznie (chociaż nie ma już tak dobrego celownika jak Żuraw ad. 2002-2006).
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.08.2011, 13:05
Jestem podobnego zdania - przy czym taki gracz dawałby szansę też szansę przejścia na 4-4-2 w krytycznej sytuacji. Jeden wysoki center i jeden szybki, ładujący to co spada na ziemię, szybkimi wejściami wymuszający faule rywali. Mamy takich graczy zaledwie 2 - Melikson i Mały (+mam nadzieję Iliev). Przypommijcie sobie ilu było za HK1 i jaka była dzięki temu gra w ofensywie.
Odpowiedz cytując
Macintosh
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 21.08.2011, 14:00
Reportaż z meczu, okiem Korony
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=DjdvMbuNAPE
pozdrawiam
Macintosh

hattrick.pl - gdy wszyscy wyjeżdżają, ktoś musi pracować...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.08.2011, 14:34
wczoraj zagraliśmy mecz w składzie....jaki mógł być naszym podstawowym gdyby niektóre rzeczy nie poszły nam po myśli rok temu.

Ogólnie źle nie było ,Czekaj i Brud jak dla mnie bardzo pozytywnie jedynie co mnie irytowała to w 1 połowie postawa arcy słabego Żuniora Diaza i cały bardzo słaby,(który to już) mecz Kirma.
Jak nie ma Genkowa to w ogole nie wygrywamy głowek, ba, Garguła to nawet nie skacze by głowke wygrać.
Szkoda ze ten mecz to takie kunktatorstwo, remis nie jest zły etc. Remis to nie są 3 punkty trenerze.

O, zapomniałbym o Tomku Jirsaku. Tomku skończ waść Tomku w swoim domku. Biegać sie nie chce w takim wieku, to jest choroba raczej...
Aha. Nie potrafimy wybijać autów. Przy rzucie z autu zachowujemy sie jak jacyś juniorzy ,każdy stoi i patrzy zero ruchu. Mogliśmy stracić bramkę po identycznej sytuacji jak niedawdno. Czarek wyprowadza piłke z lewej strony, strata, przegranie pilki na srodek u nas dziura i akcja. Wczoraj na szzcescie był madrze grający Czekaj (wyglada na boisku jak długopis, niby taki glut a jednak z gracją potrafi podać na spokoju, nie traci bez sensu i przede wszystkim nieźle sie ustawia i czyta gre)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.08.2011, 11:03
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Garguła na początku meczu miał kilka strat, potem nie był aż tak źle. A w każdym razie nie odstawał od Bruda
I dlatego jego rola powinna niedługo ograniczać się do podawania kiełbasek kolegom na trybunach.

Brawo dla Maaskanta. Ten mecz pokazał, ze nie mamy dwóch nawet zbliżonych jedenastek, za to mamy kilku graczy którzy mogą się przydać. Bardzo dobrze, że szansę dostali Brud i Czekaj - bo jak nie z żenującą Koroną, to z kim?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.08.2011, 11:10
Dla mnie Garguła padł ofiara przemotywowania. Za bardzo chciał się pokazać przez co zamiast podać to na siłe starał się zrobić coś niekonwencjonalnego.

Brud przez długi okres słabiutko, ale od jakieś 60 minuty (jak zrobił ruletkę na połowie Korony) chyba zeszło z niego to ciśnienie i stres i potem już bardzo fajnie. Starał się grać często z pierwszej piłki. Może coś z niego być.

Czekaj za to bardzo dobry występ. Raz mu tylko uciekł Korzym i mogła być z tego bramka. Brawo też za faul gdy zawodnik Korony wychodził na czystą pozycje. Bardzo mądre zagranie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.08.2011 o godz. 11:12.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.08.2011, 14:59
Paljic najlepszy na boisku !

wogle mysle ze na dobre by wyszlo dokupienie bocznych obroncow , i powrot dragana na jego nominalna pozycje (skrzydlowy)

mielibysmy dobre balkanskie trio + malecki na te 2 pozycje = ostra rywalizacja
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów