|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
No to ma Maaskant swoj upragniony remis... Za tydzien remis tez nie bedzie zly?
Czekaj i Brud pozytywnie zaskoczyli jak na zoltodziobow. Moga byc z nich ludzie a przynajmniej dzis pokazali, ze w meczach ligowych mozna na nich stawiac. Mecz typowy dla nas, malo pieknej gry, duzo szarpania sie itp z niewielka iloscia sytuacji podbramkowych z naszej strony. Ogladajac ten mecz zastanawialem sie czy Kirm gra w Wisle czy w Koronie. Niestety, gra w Wisle. PS. ta k u r w a Lisowski powinien byc zawieszony po celowym ataku na Czekaja. Nie rozumiem jak takie chamstwo wciaz moze byc bezkarne. Nawet zoltej kartki fiut nie dostal. Moze ci jebani sedziowie kiedys odwaza sie pokazac czerwona kartke za brutalny atak jak ktos komus zakonczy kariere... A poki co to bandyctwo na boisku wciaz bedzie.
Ostatnio edytowane przez River : 20.08.2011 o godz. 19:04.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Kirm ewidentnie potrzebuje odbudowania. Myślę, że ME byłaby jakimś rozwiązaniem. Co do meczu to zaimponowali mi Brud i Czekaj, widać było u nich dużą chęć do gry. Brud całkiem nieźle radził sobie w rozgrywaniu, a Czekaj w zasadzie popełnił tylko jeden błąd. Nie mogę się doczekać wtorku
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
4 mecze, 3 remisy na wyjazdach i 1 wygrana u siebie. Teoretycznie nie jest zle, chociaz lepiej bylo jeden z tych remisow przegrac, a drugi wygrac. No ale nie ma co narzekac, jeszcze duzo przed nami, mam tylko nadzieje ze jak juz bedziemy grac w jakiejs grupie, to nie bedzie takich rezerw w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dobry mecz Czekaja i Bruda. Dało radę powalczyć o zwycięstwo, ale i tak nie jest źle. Zmiennicy zdali egzamin jak dla mnie.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 20.08.2011 o godz. 19:07.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Michał Czekaj powinien dostawac wiecej szans
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czekaj i Brud zagrali lepiej od kilku gwiazdeczek, którym nie chce się grać (Kirm, Jirsak, itp. ).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Zaliczyliśmy kolejną stratę punktów. Owszem rezerwowy skład - ale dla Nas to zawsze strata punktów kiedy gramy z takim zespołem jak Korona.
Być może gdyby to nie był aż tak rezerwowy skład, mogło być zwycięstwo. Cóż - oszczędzamy piłkarzy przed rewanżem na Cyprze. Na ten moment mogę powiedzieć że mieliśmy mieć 2 równorzędne 11 - nie mamy. Druga prezentuje poziom zespołu ze środka tabeli co najwyżej. Nic, gramy dalej. Szkoda tylko że Amica już nam odjeżdża, ale Legia ma 2 mecze w zapasie. BTW Pareiko najlepszy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dobry mecz Czekaja i Bruda. Szczególnie ten drugi widać ma zmysł do gry kombinacyjnej i można go sukcesywnie wprowadzać do pierwszej jedenastki. O grze Kirma już nie wspomnę... Tego chłopa trzeba już w tym okienku opchnąć jakimś ruskom lub turkom póki jeszcze jest powoływany do kadry i można ten moment wykorzystać, żeby na nim zarobić choćby 750tys. euro. Bo do zimy to pozostanie nam rozwiązanie z nim kontraktu za porozumieniem stron. Myślałem, że Łobo trudno będzie przebić, ale Andraż solidnie chce go prześcignąć. A mecz w Nikozji niech lepiej oglądnie sobie w fotelku w kapciach z programem TV.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mecz bardzo przeciętny.. Garguła nie jest gotowy na to, aby brać ciężar gry na swoje braki, dodatkowo zastanawiam się czy nie lepiej dawać szanse Brudowi i Czekajowi zamiast Bunozie i Jirsakowi. Występ tego drugiego można opisać krótko: był i dostał żółtą kartkę. Gdyby Maaskant wymienił dzisiaj całą jedenastkę i Pareiko usiadłby na ławce tych trzech punktów by nie było. Był to 9 mecz bez porażki w tym sezonie.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jak na taki skład - wynik całkiem niezły. Można było ograć Koronę, ale zabrakło błysku w ofensywie... Chyba przydałby się nam napastnik o innej specyfice gry niż ta, którą mają Genkow i Biton.
Zagranie Lisowskiego pokazuje, dlaczego aż tylu dublerów. Czy ten gość nie ma świadomości, że czymś takim mógł wyrządzić wielką krzywdę Czekajowi? Aha, tak przy Czekaju i Brudzie - gratulacje panowie, naprawdę dobry mecz. No i jeszcze jedno - jak Chavez na kogoś nastąpił, to prędko został ochrzczony brutalem, ciekawe, co będzie z Lisowskim, który notuje więcej żółtych kartek niż bramek i asyst łącznie... Powód: dubler to nie drybler. :)
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 20.08.2011 o godz. 19:08.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Brawo dla Czekaja .Lepszy od Bunozy który pewnie zarabia z 10 razy więcej niż nasz wychowanek .Brud 2 połowa bardzo dobra. Za każdym razem idealny wybór, fajne dryblingi jak ta ruletka chociażby .Kirm powinien się uczyć przyjęcia ,spokoju i techniki od Bruda .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co wy macie do Kirma, najlepszy z naszych w ofensywie. CZekaj i Brud solidnie, ale apeluje by przesadnie się nimi nie podniecać, bo to gracze w sam raz na poziom obecnej kadry Korony nic wiecej. No i na koniec Pareiko klasa dla mnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja rozumiem że Mały się oszczędzał przed rewanżem dlatego zastanawia mnie co mialo dać jego wejście skoro nawet nie starał sie biegać?
Na plus należy ocenić występ Bruda i Czekaja. Ogolnie kicha straszna ktorą gramy od początku sezonu. ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję mimo wszystko, że to ostatni mecz który odpuszczamy. Szczególnie jesli się uda awansować do CL i zostanie spełniony najważniejszy cel.
I wydaje mi się, że drugą 11 mamy mocną, pamiętać nalezy o tym, że w takiej konfiguracji ten zespół jeszcze nie grał i gdyby pograli więcej razem na pewno gra wyglądała by dużo lepiej. |
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
@Ogryzek: Wszystko im wybaczysz jak przejdą APOEL.
Jeżeli mamy druga jedenastkę, mogąca grać w środku tabeli, to uważam, że nie jest źle, na połowę meczów mogą wychodzić zmiennicy, zgrają się i spokojnie zagrają jak pierwsza jedenastka ![]() Na poważnie, to mądra decyzja i skuteczna, Maskanta, wtorek jest ważniejszy niż scyzoryki i 2 pkt. na pplusie. ![]()
Pozdrawiam.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Moje małe uwagi:
- nie lubię Kirma od dawna, a z każdą jego minutą spędzoną na boisku nie lubię go jeszcze bardziej. Jak nie umie czegoś zrobić, nie jest pewny, to niechże se chłop odpuści! Bo po nim widać, że jest słaby (w sensie psychiki) w przeciwieństwie do Małego. - lewa obrona to nasz dramat. Stan, why?! - na plus dziś Czekaj i Brud. Daniel zdecydowanie przyćmił takiego Andraża... - Maaskant miał rację co do meczu. Jak to powiedział bodajże Wolski w komentarzu "Wisłę ce..... zdecydowanie większa kultura gry niż zespół z Kielc" - a na koniec kibice Korony odśpiewali swój hymn: Wisła to stara k... ![]() I coś z lekka spoza meczu- po jakiego ch... się ta Eklasa SA wzięła za transmisje? :/ ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieję, że nie będzie trzeba tego odwołać gdy z APOELem się nie uda, a na koniec sezonu zabraknie nam 2 pkt... Bardzo nie podobała mi się wypowiedź przedmeczowa Maaskanta o tym, że remis to dobry wynik.. bardzo słaba motywacja. Podeszli do tego meczu z myślą, że to wlaśnie jest ich cel. ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja tam wielkiej różnicy nie widziałem w grze drugiego skladu w porównaniu do pierwszego. A nawet jeśli jakaś była to niewielka. Bardzo łatwo przychodzi co poniektórym krytykowanie zawodników, którzy zagrali pierwszy raz w sezonie, albo grają od święta.
Zdecydowanie było dzisiaj więcej gry zespołowej często z klepki, mniej akcji indywidualnych. Dla mnie typowa gra Wisły na wyjeździe. Mogliśmy się pokusić o zwyciestwo, ale remis przyjmę ze spokojem jeśli przejdziemy Apoel. Po tym meczy musze przyznać, że nasza gra w defensywie bardzo się poprawiła.
Ostatnio edytowane przez rabi86 : 20.08.2011 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mamy dużo świetnych pilkarzy jak na nasze warunki ,a Maaskant nie potrafi ich w ogóle maksymalnie wykorzsytac w meczu. Powinniśmy grać w ataku szybko ,kombinacyjnie z klepy a tymczasem nasza gra to 2,3 podania i strata. Z 10 minut drugiej polowy gralismy w ten sposob i dochodzilismy z latwoscia do pola karnego Korony,ale to za malo ,tak trzeba grac 90 minut. Poki co nasza gra w tych 4 meczach ligowych w ofensywie ,nie wyglada tak jakby nas trenowal Holender tylko jakiś rodzimy mag...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja oceniłbym ten mecz na plus zwłaszcza drugą połowę . Kilka akcji było naprawdę niezłych w naszym wykonaniu i mogły się podobać . Szkoda ,że nie wygraliśmy ale 1 punkt też jest ok i wydaje się być sprawiedliwy . Piłkarze Korony grali fair poza tym zachowaniem Lisowskiego, wg mnie celowym za co powinna być czerwona a przynajmniej żółta ! Na plus zasługują Czekaj i Brud - podołali zadaniu . Co do Kirma - rozumiem ,że to jest kolejny cel ataków ale niektórzy przesadzają ! Gość nie zagrał dzisiaj wielkiego meczu ale też nie był to jakiś bardzo słaby mecz w jego wykonaniu ! Moim zdaniem zagrał na poziomie innych zawodników którzy walczą o miejsce w pierwszej 11 czyli Bitona, Jirsaka , Garguły , miał lepsze zagrania i gorsze ale nikt mu nie zarzucie że nie walczył bo dużo zdrowia został na boisku . Andraż jest w dołku między innymi dzięki temu że taka burza się rozpętała po niewykorzystanej sytuacji z Polonią po której nawet trener stanął w Jego obronie!! Piłkarzowi w takiej chwili jest potrzebne wsparcie i szansa a nie ciągle jazdy na forum , przecież to naprawdę wychodzi na zewnątrz i piłkarzowi jeśli o tym się dowie z pewnością nie pomoże!!! Ci którzy chcą Go wysłać do ME proponuje się leczyć , zresztą Wy możecie sobie chcieć . Trener Maskant wierzy w tego piłkarza , wie jakie On posiada umiejętności i wiele razy o tym mówił w wywiadach a przecież to On decyduje którego piłkarz potrzebuje i Kirm należy do tych zawodników. Więc przestańcie już jęczeć i jechać po Nim bo ten zawodnik jeszcze zaskoczy , jeszcze zdobędzie nie jedną bramkę i asystę dla Wisły a jak nie przełamie się to wtedy odejdzie i przyjdzie ktoś inny na Jego miejsce więc wrzucie już na luz zwłaszcza ,że ten mecz nie był taki najgorszy w Jego wykonaniu co zauważyli nawet komentatorzy !
Ostatnio edytowane przez fanfan : 20.08.2011 o godz. 19:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wynik z tym składem brałem w ciemno, ale jak się okazuje Korona jest cieńka jak barszcz . Dlatego też po meczu jest lekki niedosyt , ale nie ma co biadolić , wszystkie siły były rzucone na wtorkowy mecz.
Dla niektórych był to naprawde dobry test , jeśli chodzi o ich przydatność dla Wisły . Subiektywne oceny: Pareiko - 8 , kolejny raz zawodnik spotkania Paljic - 7 , jak na to że został znowu rzucony na nową pozycję , to naprawde pozytywnie. Sprawia wrażenie ogranego , przyda się nam w jeszcze nie jednym spotkaniu . Czekaj - 6 , jestem daleki od zachwytów nad nim . Moim zdaniem to jak na razie poziom Kowalskiego , z tym że wygrywa wszystkie pojedynki główkowe . Zagrał poprawny mecz , ale znalazłbym 3 jego błędy po których Korona powinna sttrzelić bramkę . Wtedy już jego debiut nie byłby tak oceniony pozytywnie . Mimo to na + , jako że to debiut Bunoza - 7 , wreszcie zagrał bez 'klopsów ' . Dobrze przecinał podania , wychodził z piłkakami do przodu . Nie miałbym obaw jesli musiałby z przymusu zastąpic np Jaliensa Diaz - 5 , pierwsza połowa tragiczna, druga o niebo lepsza . Powinien mieć asystę na koncie . Wilk - 6 , solidnie , ale za dużo kopaniny Garguła - 3 , najsłabszy zawodnik w środku pola . Nie wiem ile miał strat w tym meczu , ale obstawiam że 70-80% Brud - 6 - pierwsza połowa słaba , ale w drugiej grał już naprawde dobrze . Gdyby tylko miał za sobą Sobola , a z przodu klepał z Meliksonem , nikt by nie uwierzył , że to dopiero jesgo 3 wystep w ekstraklasie . Stawiać na chłopaka , bo rośnie nam super grajek. Jirsak - 2 , bez komentarza Kirm - 4 , przez całe spotkanie dograł jedną naprawdę groźną piłke . Kolejny raz rozczarowuje . Biton - 2 , już wiemy czemu Maaskant woli Genkova w starciu z silniejszym przeciwnikiem . Nie wracał się , a z przodu zmarnował wszystko co się dało . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja rozumiem ze LM to LM ale takie mecze z tak slabym przeciwnikiem ,to w tym skladzie powinnismy wygrac.2/3 naszych grajkow o klase przewyzsza tych scyzorow a takie podejscie ze remis to dobry wynik to dla mnie zla wypowiedz Maaskanta ,powinien siasc na nich od pierwszej minuty i zalatwic sprawe w pierwszych 20 min. kiedy oni mieli powiazane nogi,zbyt zachowawcza gra nawet jak na ten sklad
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
mecz na plus? takie zespoły jak Korona powinniśmy rozjechać nawet rezerwowym składem, na cztery mecze 3 remisy i zwyciestwo a konkurencja juz nie tak cienko jakw zeszłym sezonie.. co najgorsze to z gry nie wynika nic co mozna by przyjac za oznaki popracy i co by dało jakas nadzieje na przyszłe mecze.. mam nadzieje ze sie myle ale stracilismy 6 punktów na cztery kolejki ......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Garguła na początku meczu miał kilka strat, potem nie był aż tak źle. A w każdym razie nie odstawał od Bruda ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Lamentujecie, jakby od tych 4 pierwszych kolejek zależał cały sezon. Przypominam, że Mistrz Anglii - MU w przeciągu całego sezonu zanotował 10 remisów w 19 meczach wyjazdowych, a sezon i tak ukończył mając 9pkt przewagi nad Chelsea.
Ostatnio edytowane przez Edson : 20.08.2011 o godz. 19:48.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|