The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2011, 10:27
Pięknie
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 06.07.2011, 10:27
Cytat:
Z drużyną nadal trenuje Marko Jovanović. Jednak krakowianie od dwóch tygodni nie mogą dojść do porozumienia z jego klubem Partizanem Belgrad.
W temacie Jovanovicia z GW.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 06.07.2011, 10:28
Skład gotowy,teraz czas na walkę o ligę mistrzów
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2011, 10:56
Witamy w Wiśle Dudu! Wypożyczenie z opcją pierwokupu to najlepsze co mogło się zdarzyć. Biton nie wypali to odsyłamy po roku bez żalu do Charleoi a jak wypali to wykupujemy. Świetnie
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.07.2011, 11:03
Ciekawe czy będzie jakiś w miarę miarodajny przeciek co do wysokości kwoty odstępnego w opcji pierwokupu.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.07.2011, 11:09
riv napisał(a):Wyświetl post
Witamy w Wiśle Dudu! Wypożyczenie z opcją pierwokupu to najlepsze co mogło się zdarzyć. Biton nie wypali to odsyłamy po roku bez żalu do Charleoi a jak wypali to wykupujemy. Świetnie
Jak się zrzucimy to wykupimy.

Odpowiedz cytując
igorek
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 06.07.2011, 11:11
Witam

mam pytanie dotyczące kwestii , która była poruszana dość często na forum ostatnimi czasy czyli opcji pierwokupu.
Na czym dokładniej ona polega?
Czyli np. w kontrakcie wypożyczenia Bitona jest wpisana kwota, za którą będziemy go mogli kupić za rok (np 1 mln. euro) i jego poprzedni klub nie ma prawa żądać więcej od Wisły ponad tą kwotę nawet jeśli zawodnik okażę się wielkim talentem i zrobi w naszej lidze zawrotną karierę?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.07.2011, 11:13
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Jak się zrzucimy to wykupimy.
na pewno Stan wynegocjował kwotę, która jest dla nas realna, więc luz
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Stary 06.07.2011, 11:13
igorek napisał(a):Wyświetl post
Czyli np. w kontrakcie wypożyczenia Bitona jest wpisana kwota, za którą będziemy go mogli kupić za rok (np 1 mln. euro) i jego poprzedni klub nie ma prawa żądać więcej od Wisły ponad tą kwotę nawet jeśli zawodnik okażę się wielkim talentem i zrobi w naszej lidze zawrotną karierę?
Dokładnie tak. Ale wykupić go możemy w każdym momencie do ustalonego terminu. Możemy tą wpisaną w kontrakcie kwotę wydać nawet jutro. Po ustalonym terminie kwota ta nie ma już najmniejszego znaczenia. Tak chyba było z Erykiem.

Aczkolwiek nie wiem, czy nasz klub w tym czasie posiada wyłączność na negocjacje z takim piłkarzem.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.07.2011, 11:24
Cytat:
na pewno Stan wynegocjował kwotę, która jest dla nas realna, więc luz
Patrząc na przypadek Cikosa - nie byłbym tego taki pewien, ale transfery na 5 w tym sezonie.
Brawo Stan ! Jesteś gość !
Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.07.2011, 11:26
@skeba
To nie Stan negocjował Cikosa. A i cena za niego jakaś kosmiczna nie była. Po prostu uznano, że nie warto wydawać kasy (skoro mamy teraz jej mało na wydanie) na gościa, który może, ale nie musi się rozwinąć piłkarsko.
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.07.2011, 11:31
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie najlepsze było bum jak trenera bramkarzy zakontraktowali. No nic czekamy.
Co tam, że trener bramkarzy został zatrudniony blisko 3 tygodnie temu. Ważne, aby po biadolić.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

willow napisał(a):Wyświetl post
Jak nie jest w stanie go pozyskać?
Skąd takie dziwne info?
Wydawało mi się, że sprawa jest jasna: wszystko jest już uzgodnione, czekamy na oficjalne stanowisko serbskiego związku (na piśmie) odnośnie dyskwalifikacji Jovanovica.
Temat jest wałkowany nie od dziś więc nie rozumiem, po co piszesz takie rzeczy...
Jak dla mnie sytuacja może wyglądać tak samo jak z Wawrzyniakiem. Grecy dali mu bana na pół roku [ wcześniej był to rok] i w Legii grać oficjalnie nie mógł.

Co do Biltona to cieszę się, że przyszedł nowy napastnik, ale z huraoptymizmem się wstrzymam.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.07.2011, 12:00
Wracają do tematu naszego najnowszego nabytku.
Uważam to za świetny ruch.
Młody z ciągiem na bramkę, dobrze grający w powietrzu napastnik za stosunkowo nie duże pieniądze.
Ten chłopak może u nas wypalić.
Dawno nie pamiętam kiedy ostatnio mielismy taki potencjał w ofensywie
Maor, Kirm, Iliev, Mały, Genkov, Biton, Boguski. (jesli wróci do pełnej dyspozycji).
Ligę ofensywie zjadamy na śniadanie
Jeszcze wymienić boki obrony, pozyskać Jovanovica i naprawdę mamy potencjał aby coś zdziałać w tym roku w pucharach.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 06.07.2011, 12:05
Zrozum, że światopogląd, a klub piłkarski to co innego...

I tak, osobiście nie przepadam za żydami czy murzynami (delikatnie mówiąc), ale nie przeszkadza mi jeśli ten facet będzie ciężko pracował, dla dobra mojego klubu.
Co innego gdyby chcieli tu budować synagogi, meczety, sprowadzać setki swoich rodaków... Na to się nie zanosi.

To nie jest reprezentacja, tylko klub. To tak jakby przeszkadzało ci, że dostajemy kasę od niemieckich/żydowskich/amerykańskich firm za sponsoring w naszym klubie.

To co czyni Wisłę klubem polskim, a nie żydowskim to kibice. Jeśli uważasz odwrotnie, to jednocześnie potwierdzasz tezę że Wisła była milicyjnym klubem przez 40 lat. No bo kogo obchodzi, że kibice walczyli z komuną i byli pałowani przez zomo, skoro wszyscy nasi piłkarze należeli do milicji, działacze byli członkami partii, a wielu z pracowników było tajnymi agentami...

Podsumowując: jeśli uważasz, że sprowadzenie paru piłkarzy z izraela robi z nas klub żydowski, jednocześnie stwierdzasz że byliśmy milicyjnym klubem przez kilkadziesiąt lat.
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.07.2011 o godz. 13:11.
Ddf
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.07.2011, 13:12
Ale jesteście żałośni. Nie ma tu moderatorów lub adminów? Co poniektórym przyda się parutygodniowy odpoczynek od forum.

Żeby nie było oftopa - dobry transfer. Teraz czekam na zakontraktowanie Diaza i Jovanovica
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.07.2011, 13:17
Ten temat nie służy debatowaniu o narodowościowych aspektach transferu Bitona. Nie uprawiamy tu polityki, ani nie prowadzimy debat o poprawności politycznej. Za jakiekolwiek obraźliwe dla nowego Wiślaka uwagi będą leciały bany.

W Wiśle nie ma miejsca na rasizm czy antysemityzm, bynajmniej nie dlatego, że tak chciałaby współczesna "poprawność" czy dziennikarze GW.

Trzymajcie się regulaminu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.07.2011, 13:19
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ten temat nie służy debatowaniu o narodowościowych aspektach transferu Bitona. Nie uprawiamy tu polityki, ani nie prowadzimy debat o poprawności politycznej. Za jakiekolwiek obraźliwe dla nowego Wiślaka uwagi będą leciały bany.

W Wiśle nie ma miejsca na rasizm czy antysemityzm, bynajmniej nie dlatego, że tak chciałaby współczesna "poprawność" czy dziennikarze GW.

Trzymajcie się regulaminu.
To może usuń wybiórczy moderatorze także post Konrada.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 06.07.2011, 13:20
Przyjdzie mod i zrówna to wszystko z ziemią, oby.
Osobiście cieszę się z transferu Bitona, niezależnie jakiej byłby narodowości i rasy, jest to zawodnik, którego statystyki udowadniają przydatność do naszego zespołu. Liczę, iż szybko się wkomponuje i już w tych eliminacjach dołoży swoją "cegiełkę" do historii Wisły

Edit: Btw, myślałem, iż jest to temat dotyczący polityki transferowej Wisły, a nie światopoglądu, rasizmu, ksenofobii i antysemityzmu wypowiadających się. Może byście skończyli tę marną dyskusję?
Ostatnio edytowane przez filemon : 06.07.2011 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.07.2011, 13:38
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To może usuń wybiórczy moderatorze także post Konrada.
Post Konrada dobrze pokazuje, dlaczego w wątku transferowym nie ma miejsca na sprzeciw wobec jakiegokolwiek zawodnika w oparciu o "pozasportowe" sprawy.

A o czym i jak należy dyskutować na forum decyduje regulamin i stojący na jego straży moderatorzy oraz administratorzy. Jeśli Ci ostatni zobaczą, że ktoś go świadomie łamie i np: dyskutuje nie na temat, mają obowiązek w oparciu o ów regulamin zareagować.

Czegoś jeszcze nie rozumiesz, czy potrzebujesz kilku dni odpoczynku od forum na przemyślenie ram wolności słowa i odpowiedzialności za nie?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 06.07.2011, 13:47
Ban czy wjazd panów antyterrorystów o 6.
Metody bardzo podobne, gdy się nie słucha naczelnego drygenta.
Antysemitą w PL można zostać, gdy zwyczajnie się nie przepada za narodem żydowskim.Jesteś homofobem , antysemitą troglodytą i półgłowiem.Nie ważnę ile masz dyplomów, co w życiu osiągnełeś.Banda kosmopolitycznych tolerancyjnych ludzi tak Cię nazwie i tyle.
Westeryl, dlatego mnie to nie interesuję, czy mnie ktoś lubi czy nie.Każdy odpowiada za siebie, dopóki nie obraża, a czy ktoś tu obraża?

Zastanówcię się jeszcze raz co oznacza dla was wolność słowa i przekonań

Proponuję poczytać Prof Tischnera.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.07.2011 o godz. 13:52.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.07.2011, 13:49
Nie rozumiecie jednego - być antysemitami w życiu wam nikt nie broni. Prywatnie to sobie możecie być i wierzyć w co chcecie, natomiast atakowanie nowego gracza Wisły na publicznym forum tylko z powodu narodowości jest po prostu chamskie i nie powinno być na to przyzwolenia.

*Też bym wolał więcej Polaków w składzie, ale rzeczywistość jest taka jaka jest. Trzeba dać szansę i wspierać wszystkich graczy Wisły, niezależnie od narodowości.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2011, 13:51
Markus napisał(a):Wyświetl post
Czegoś jeszcze nie rozumiesz, czy potrzebujesz kilku dni odpoczynku od forum na przemyślenie ram wolności słowa i odpowiedzialności za nie?
Skasuj też te swoje bazgroły, bo nie lubię jak ktoś zadaje mi pytanie a potem kasuje moje odpwiedzi.

Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiecie jednego - być antysemitami w życiu wam nikt nie broni. Prywatnie to sobie możecie być i wierzyć w co chcecie, natomiast atakowanie nowego gracza Wisły na publicznym forum tylko z powodu narodowości jest po prostu chamskie i nie powinno być na to przyzwolenia.

*Też bym wolał więcej Polaków w składzie, ale rzeczywistość jest taka jaka jest. Trzeba dać szansę i wspierać wszystkich graczy Wisły, niezależnie od narodowości.
Nikt go tu nie atakował - zostało jedynie napisane, że już chyba Żydów troszkę za dużo w Wiśle... I to tyle tych "ataków". Rozumiem jednak, że to już w obecnej Polsce antysemityzm pełną gębą
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 06.07.2011 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.07.2011, 13:54
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Antysemitą w PL można zostać, gdy zwyczajnie się nie przepada za narodem żydowskim.Jesteś homofobem , antysemitą troglodytą i półgłowiem.Nie ważnę ile masz dyplomów, co w życiu osiągnełeś.Banda kosmopolitycznych tolerancyjnych ludzi tak Cię nazwie i tyle.
Nawet jeśli w jakimś stopniu (nie roztrząsając teraz tego) jest to prawdą, to nie temat i miejsce na dyskusje o powyższej kwestii. I nie jest to też żadne usprawiedliwienie dla atakowania zawodników Wisły, czy wartościowania ich wyłącznie pod kątem posiadanej narodowości, zamiast przez pryzmat przydatności sportowej.
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.07.2011 o godz. 13:56.
(...)
"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.07.2011, 13:58
Westeryl, dlatego mnie to nie interesuję, czy mnie ktoś lubi czy nie.Każdy odpowiada za siebie, dopóki nie obraża, a czy ktoś tu obraża?

Zastanówcię się jeszcze raz co oznacza dla was wolność słowa i przekonań
Jak mam zinterpretować słowa ludzi że on tu nie może grać, bo jest żydem i okrada nasz kraj bo takie rzeczy ktoś tu wypisywał.

Tak jak napisałem nas też pewnie wielu nie lubi za granica np w Holandii, Niemczech mimo, że to nie ja rozjebałem dyskotekę i ukradłem samochód.
Gówno mnie obchodzi że ktoś kogoś nie lubi to jest temat transferowy i załamanie regulaminu należą się bany. ( wiele osób przesadziło).
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.07.2011 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 06.07.2011, 13:59
Markus nikt tu nikogo nie atakował!!!Poszło tylko jedno stwierdzenie i tyle.Ciekawy jestem czy było by tyle szumu, gdyby ktoś napisał o Bułgarze, Niemcu, Argentyńczyku etc.Nie widzicie ludzie, że jesteście przewrażliwieni na tym punkcie?

Z mojej strony koniec tematu.
A temu Bitonowi to życzę sukcesów.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.07.2011, 14:00
Cytat:
W Wiśle. I to powinno zamknąć temat.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.07.2011, 14:13
Markus nikt tu nikogo nie atakował!!!Poszło tylko jedno stwierdzenie i tyle.Ciekawy jestem czy było by tyle szumu, gdyby ktoś napisał o Bułgarze, Niemcu, Argentyńczyku etc.Nie widzicie ludzie, że jesteście przewrażliwieni na tym punkcie?

Z mojej strony koniec tematu.
Uwierz mi że moja reakcja byłaby taka sama gdyby ktoś napisał że za dużo jest w Wisle, Niemców, Bułgarów czy eskimosów.
Mi żaden Żyd nigdy nic w zyciu nie zrobił złego. A nawet gdyby to nie znaczyłoby że musze nienawidzieć wszystkich.
Każdy człowiek jest inny niezależnie od narodowości. Wszędzie trafią się idioci nawet wśród kibiców Wisły

Jeszcze apropo ostatnio pracowałem w Niemczech przy serwisie (branża usługi) i uwierz mi że miałem do czynienia z róznymi Niemcami. Część była ordynarna, część grubiańska, część miła, część uprzejma.
A też przed wyjazdem słyszałem że Niemcy to świnie. Dopiero będąc tam zrozumiałem że ludzie są rózni i nie determinuje tego kto jakiej narodowości jest.
A juz pisanie o tym że Żydzi okradają Polskę to już szczyt wszystkiego. Niestety ale takie media jak polonica.net czy radio Maryja i z drugiej strony TVN, GW przyczyniaja się do prania mózgów i służą do osiągania celów jedynie przez jednostki które mają w tym interes.
Sory za OF
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.07.2011, 16:37
Koniec sparingu, więc pozwolę sobie ocenić subiektywnie wzmocnienia:

1) Iliev, robił wiatr na prawej stronie, gracz meczu, optycznie robił różnicę porównywalnie z Maorem
2) Lamey - dobry przegląd pola, wyraźniejszy skrajny obrońca niż Palić. Widać go było w meczu. Spokojnie rozgrywa piłkę choć nie jest szybki.
3) Marko Jovanović - bez rewelacji, ciężko coś powiedzieć

OT:
Co do samej gry:
+ widać ćwiczenie zagrań z klepki, fajnie to kilka razy wyszło

Wydaje mi się iż:
- trzeba popracować nad pressingiem, jest kiepski
- dwójka środkowych obrońców jest zbyt cofnięta i nie ma kto rozegrać akcji
- często nasz gracz chce odegrać piłkę z klepki i jest dylemat ponieważ nie ma komu podać. Wniosek: brak ruchu do piłki/bez piłki. (Dorzucę do tego ze jak niewiadomo komu podać i co zrobić z piłką to podanie leci do Małeckiego on 'pokiwa'. Taka alternatywa dla długich wrzutek do nikogo).
- wszyscy byli na jednakowym poziomie jeśli chodzi o motorykę. Słabo to wyglądało w porównaniu z Rapidem, natomiast równo na tle drużyny.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.07.2011 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.07.2011, 16:49
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Koniec sparingu, więc pozwolę sobie ocenić subiektywnie wzmocnienia:
..........................
Jestem w szoku. W końcu ktoś, kto pokusił się o normalną ocenę sytuacji, a nie płacz, że było 2-0. Niektórzy mogliby wziąć z Ciebie przykład - tak wiem, że to nie możliwe bo niektórym brakuje pewnych części ciała.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 06.07.2011, 16:50
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Zrozum, że światopogląd, a klub piłkarski to co innego...

I tak, osobiście nie przepadam za żydami czy murzynami (delikatnie mówiąc), ale nie przeszkadza mi jeśli ten facet będzie ciężko pracował, dla dobra mojego klubu. Co innego gdyby chcieli tu budować synagogi, meczety, sprowadzać setki swoich rodaków... Na to się nie zanosi.

To nie jest reprezentacja, tylko klub. To tak jakby przeszkadzało ci, że dostajemy kasę od niemieckich/żydowskich/amerykańskich firm za sponsoring w naszym klubie.

To co czyni Wisłę klubem polskim, a nie żydowskim to kibice. Jeśli uważasz odwrotnie, to jednocześnie potwierdzasz tezę że Wisła była milicyjnym klubem przez 40 lat. No bo kogo obchodzi, że kibice walczyli z komuną i byli pałowani przez zomo, skoro wszyscy nasi piłkarze należeli do milicji, działacze byli członkami partii, a wielu z pracowników było tajnymi agentami...

Podsumowując: jeśli uważasz, że sprowadzenie paru piłkarzy z izraela robi z nas klub żydowski, jednocześnie stwierdzasz że byliśmy milicyjnym klubem przez kilkadziesiąt lat.
10/10
ten post powinien byc wklejony nie tylko pod tym tematem...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów