|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jeszcze nie dawno wszyscy chcieli się pozbyć Cikosa, teraz placz że odszedl...
Troche umiaru |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Wszędzie indziej jednak nadal widzę. ![]() @Snow Jako zmiennika skrzydłowych w sumie tez widzę. ![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.06.2011 o godz. 10:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja do powrotu Juniora jestem nastawiony pozytywnie , może nie był jakimś wirtuozem ale był przede wszystkim solidnym i bardzo pożytecznym piłkarzem . Jako konkurencja dla Dragana będzie idealny i wcale nie jest przesądzone że to właśnie Paljić wyjdzie z tego pojedynku obronną ręką . Junior ma potencjał by grać na lewej obronie naprawdę dobrze i czasami to pokazywał ale musi być cały czas skoncentrowany ponieważ czasami zdarzały mu się takie momenty rozkojarzenia gdzie delikatnie mówiąc gubił się, jednak lepszy Diaz niż nikt a widocznie na lepszego lewego obrońcę nas nie stać albo Ci zawodnicy nie chcą grać w Polsce ewentualnie nie chcą się śpieszyć z wyborem klubu ponieważ okienko nawet jeszcze się nie rozpoczęło i to też z pewnością utrudnia nam negocjacje z potencjalnymi nowymi piłkarzami . Co do zdrowia Juniora to ja jestem o to spokojny , po tej kontuzji nie ma już śladu a dobre zdrowie zawsze było jednym z atutów tego piłkarza , zawsze mógł grać co 3 dni i nie sprawiało mu to większych kłopotów , przeciwnicy zawsze go sponiewierali na boisku ale jakoś grał dalej i nie pamiętam czy kiedyś w barwach Wisły został zmieniony z powodu kontuzji a ten cięższy uraz z tamtego sezonu to po prostu pech i właśnie przez tamtą kontuzję Diazowi nie za bardzo wyszło w Belgii a przypomnę że do momentu tej kontuzji był podstawowym piłkarzem tamtego zespołu i radził sobie nieźle zarówno w lidze jak i europejskich pucharach .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 30.06.2011 o godz. 10:48.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
Ogólnie boki obrony to nadal nasze najsłabiej obstawione pozycje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
dodatkowo, w przypadku bardziej defensywnego ustawienia na skrzydle bedzie hasał Melikson Gerwazy tez stanowi alternatywe na lewa strone A liczac z Wojcieche Ł, który niestety wciaz obciaza liste plac, mamy 20 zawodników na profesjonalnych, wysokich kontraktach. Przy przyjsciu jeszcze 2-3 zrobi sie tego towarzystwa troche za duzo. Wiec jesli Slask oferuje za Boguskiego powyzej 400 tys E to wreczyc okolicznosciowy puchar, podziekowac i zyczyc powodzenia w dalszej karierze. Oficjalna potwierdziła oczywistosc- czyli odejscie Sivakova, Riosa i Cikosa A co do skrótu , który własnie obejrzałem i gry Lameya...hmmm... mam nadzieje, że jak wróci Osman to Q przewedruje na prawa obrone
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 30.06.2011 o godz. 10:54.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Paljic mimo ze nie jest obronca duzo bardziej mnie przekonuje niz Diaz na LO. Trudno teraz wypisywac dokladnych meczow jak np "Wisla - Lech" bo tych meczow bylo bardzo duzo i co post to bylo narzekanie jak slabo gra. Najkrocej gral na ŚO i wtedy najbardziej mnie przekonywał. Dłużej grał na DP i tam prezentował się ok, bo był widoczny. Lepiej jak grał on, niz jak miał grac np Jirsak ktory tylko rozdziela piłki do dalszej akcji a sam prawie nic nie robi.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Smieszy mnie to pozbywanie sie Boguskiego wg. wszystkich...
A ilu my mamy tych zawodnikow tej kadrze zeby sobie od tak juz puszczac kolejnych na wypozyczenia. Raptem mamy niecale 20 osob do gry i kilku mlodych. Taki pilkarz jak Boguski moze zostac bo dojdzie do sytuacji gdzie bedziemy miec 2 kontuzje ,dwoch zawodnikow za kartki i wtedy polowa lawki to beda chlopaki z ME... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Jesli uwazasz ze mamy napastnikow to ok, ale kazde wie ze Maly w ataku sie niesprawdza a Iliev sam mowi ze niejest typem napastnika. Boguski? Hmm jako partner Genkowa to owszem ale za niego w sytemie z jednym? niema szans. Potrzeba nam drugiego Genkova bo jak on wypada to i wypada granie z 1 stracajacym napastnikiem. Podstawa to zadac sobie pytanie , jaki my wogole mamy cel? Co nas jako klub zadowoli. Jesli mamy ponownie zdobyc mistrza to niemozna sie czepiac transferow, powinno to wystarczyc na 14 . Jestem zadowolony. Jesli celem jest LM a w gorszym wypadku LE to okienko rozczarowywuje. Po hucznych obietnicach i i osobie Dyra kazdy powinien spodziewac sie wiecej. Na LM to niestety jest malo, ciezko sie na to patrzy i powinno byc konkretnie ale z zdrowym rozsadkiem. Jesli by sie nieudalo to rozbijasz lige i za rok ponownie atakujesz, wzmacniasz i wtedy sie udaje. Takich mistrzow jak my jest w eliminacjach kilkunastu i kasdy moze ojebac kazdego. Wielcy znajduja sie mile przed nami. Partizan, Kopenchaga, Rangers , Maccabi to druzyny co tylko mysla o LM, nawet nie mysla o LE bo kasa, slawa, i prestiz jest tylko w LM. Oni to wiedza a my chyba jeszcze tego niezauwazamy. A kto do nas przyjdzie? My na mapie klubowej europy nie istniejemy, kibice w europie nieznaja takiego klubu jak Wisla. Wisla, Slovan , Tiblisi to jedno i to samo. Mam wielu znajomych kibicow z Uk, powaznie nigdy o nas nie slyszeli , nie pamietaja bysmy grali z Tottenhamem w Uefa bo i po co. Gdy im pokazalem stadion, ile ludzi chodzi na mecze i jaka panuje atmosfera to byli w szoku! Pierwsze pytanie z kim w LM gralismy a na szczera odpowiedz , drugi szok! Jak taki mistrz musi grac w eliminacjach? Ooo to wogole mistrz polski niegra w LM? Jezu 3 rund? Wiec sami widzicie co powinno byc naszym jedynym celem. Bycie mistrzem polski? Super ale czy to wazne ktore? 14, 20 czy 25 to juz jeden hu...j. Wielu z nas by zamienilo 5 tytulow mistrza na 1 rok w LM, zeby poczuc to czego nam jest nie dane. Uwielbiam hymn LM , jesli bym go sluchal na R22 to chyba bylby to top na mojej liscie zdarzen emocjonalnych. Dlatego wierze bo musze ale zle oceniam nasza polityke. Daj bog niech sie myle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Diaz oczywiście grał w Club Brugge jako obrońca, a nie pomocnik? Bo ściągamy go na pozycję lewego obrończy?
Swoją drogą nie pamiętam kiedy ostatnio mieliśmy nominalnego lewego obrońcę. Pi Brożek też był pomocnikiem. Diaz to dobry zawodnik. Zawsze miał u mnie dużego plusa tą swoją wolą walki i ambicją. Ale jeszcze jest pytanie co z tą kontuzją, która wyeliminowała go ze składu Club Brugge. Zawsze mam jakieś obawy co do zawodników wracających po kontuzji. Teraz ściągnięcie jeszcze tego napastnika, a potem przez okres el. do LM tylko wietrzenie szatni czyli głównie jak się pozbyć Łobo, następnie Kowalskiego i czy ewentualnie Lechia czy kto inny zaproponuje ciekawą sumę za Gargułę. A po ewentualnym sukcesie w eliminacjach jeszcze jakiś dobry transfer.
Więc zostaje Boguski i Genkov. Tylko Boguski potrzebuje czasu jeszcze by wrócić do formy, musi się ogrywać w ME lub na ewentualnym wypożyczeniu przez jedną rundę. Więc zostajemy z jednym wysuniętym napastnikiem, który może grać w podstawowej jedenastce. Ewentualnie można przesunąć Meliksona na skrzydło, a Małeckiego na szpice, ale jest to wyraźnie słabsze ustawienie.
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 30.06.2011 o godz. 11:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
a co do Boguskiego. dla mnie to on nigdy napastnikiem nie byl. Jak strzelal to max 5 bramek na sezon. To już Mila ma wiekszy dorobek a gra na LP/OP. Boguski to ofensywny pomocnik i zaden inny. To ze grywal na skrzydlach ok, z musu. A tak to gral za napastnikiem i wcale nie wyglądało to jak napastnik tylko ofensywny pomocnik. Napewno nie rozgrywający. Moze zmiennik Meliksona? Tu bym go widzial.
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A nie pamiętacie jak Boguś fajnie grał z Broziem jeszcze przed pierwszą kontuzją. Faktycznie chłop nie jest typem tarana który zawsze wierzy w siebie ale kiedyś naprawdę fajnie wymiatał. Płaczemy że nie ma Polaków w kadrze a tak łatwo Boguskiego skreślamy. Dla mnie wypożyczyć na rok tak jak kiedyś do Bełchatowa i niech wraca .
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/
jeszcze rano patrzyłem i Łobo był teraz go wycieli.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Diaz na obronie... no cóż, jako tako grał - podobnie jak Piotrek Brożek, ale żaden z nich nie gwarantował poziomu na więcej niż na ligę polską. I głównie pamiętam właśnie to podbijanie piłki i głupie dryblingi, które doprowadzały mnie zawsze do palpitacji serca.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Boguski przed kontuzją grał świetnie. Wielu ekspertów wypowiadało się, że ma - jak na polskie warunki - świetną technikę, dobrze ułożoną stopę oraz coś, co jest rzadkością: przyjęcie piłki z balansem ciała i ośmieszenie obrońcy. Niestety, po kontuzji z w/w cech nie zostało nic. A przynajmniej nie widać tego na boisku. Pocieszać się jedynie można faktem, że takich rzeczy się nie traci, co najwyżej zapomina. Po prostu trzeba je ćwiczyć, ćwiczyć i grać, jak najwięcej grać. Dlatego, jeśli chcemy mieć z Bogusia jeszcze pociechę (a wierzę, że możemy mieć) powinniśmy go dla jego i własnego dobra wypożyczyć. Bo na chwilę obecną nie widzę go nawet w roli zmiennika (bo i czyjego?), a siedząc na ławie chłopak się po prostu zmarnuje i to szybko. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Guest
|
|
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.06.2011 o godz. 11:39.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla krytyków naszych obecnych transferów chcę przypomnieć jak na początku grali Genkov, Bunoza czy Chavez jedynie Maor od początku szalał
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Rano był Łobo, Rios, Sivakov, Cikos..ale nie było np. Branco i Żurawia. Świadczy to o tym, że klub czynił starania by ich zatrzymać (bez Łobo), a Żuraw i Branco poszli beż żalu.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bardzo madra uwaga.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak odchodził Diaz to pamiętam ten płacz, że Wisła pozbywa się podstawowego obrońcy.
On będzie uzupełnieniem i w tej roli będzie świetny. Zawodnik, który może zastąpić Paljica, a nawet Sobolewskiego. Ogarnijcie się. Lepiej żeby przyszedł Diaz, niż nikt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie jest obecnie kilka transferów podnoszących poziom. Jest to Ivica Iliev, Marko Jovanovic i, jeśli te prawie 100% doniesienia się sprawdzą, Junior Diaz. Dla mnie to jeden z lepszych piłkarzy, jakich Wisła miała(licząc globalnie od początków władzy Cupiała w Wiśle), dlatego to byłoby wzmocnienie drużyny na lewej obronie, na której obecnie gra kompletnie nieradzący sobie tam Paljic.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Boguski nigdy nie grzeszylk technikom - nigdy nie bylo wiadomo czy przyjmie pilke na 10 cm czy mu odskoczy na metr, czy pojdzie do gory czy w prawo czy w lewo - stad pewnie to przyjecie pilki z balansem ciala. Szybki jest to byl w stanie taka pilke dogonic przed zaskoczonym obrońcą ![]() Jesli ktos chce go wziac to bez sentymentow: do widzenia i powodzenia ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
A tak w ogóle... żeby z Polskiej Ligi pójść do niezłego klubu trzeba coś prezentować. Diaz zagrał jesienią 19 spotkań (4 w Wiśle, 8 w Lidze Belgijskiej i 7 w LE), potem kontuzja i jak wrócił to był rezerwowym. Sądzę, że jeśli jest opcja pierwokupu, to wynosi ona kwotę transferu z Wisły do Brugii - 150 tys euro zapłacone za wypożyczenie. ![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Jest to piłkarz, który na DP gra poprawnie, a na LO nie radził sobie - myślę, że po roku niegrania nie stał się lepszym piłkarzem. Zawsze bałem się o kartki, które jego styl gry mógł spowodować. Nie rozumiem decyzji o ściągnięciu Juniora do nas ponownie. Myślałem, że rok temu pożegnamy go na dobre z życzeniami dalszych sukcesów w karierze. |
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Boguski miał taki błysk w grze, który posiada niewielu polskich piłkarzy. Analizując jego poszczególne cechy, nijak nie wychodzi jakiś super piłkarz, ale zaliczył sporo asyst i zagrań wielkiej klasy. Był ruchliwy, miał niezłe podanie, dobry przegląd, nasz najlepszy zawodnik w meczach z Beitarem. A po kontuzji zjazd w dół i potem kolejna kontuzja... Ciężko będzie się mu odbudować, ale jego sprzedaż byłaby moim zdaniem przedwczesna.
A co do Diaza, to nie jestem przeciwnikiem jego transferu, ale ja uważam, że on nadaje się bardziej na środkowego pomocnika. Ktoś wcześniej pytał o jakiś jego słaby występ to ja przypomnę mecz z Lechem na wyjeździe w poprzednim sezonie. Grał przeciwko Peszce, który robił z nim co chciał, a Diaz tego meczu nawet nie dokończył po paru bezmyślnych faulach i czerwonej kartce. ![]()
Visca el Barça!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Junior to niezly pilkarz ale mimo wszystko nam potrzeba bardzo solidnego LO a Junior to co prawda uniwersalny pilkarz ale nam juz tych uniwersalnych chyba starczy ;p tak jak juz ktos pisal boki obrony narazie mamy najslabiej obsadzone, co do Lameya narazie nie oceniam po oficjalnym meczu zobaczymy czy mozna na niego liczyc ; ) Paliic nie gral zle ale to moze? byc za malo na LM ; ) napastnika to bezwarunkowo trzeba zakontraktowac i byle to byla osoba pokroju Gienka lecz oczyweiscie o innej charakterystyce ; ) pomoc jest calkiem przyzwoita cieszmy sie ze mamy Meliksona ;x
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
wyobraz sobie ze ja mieszkam juz prawie 7 lat w UK - w miejscu gdzie mieszkam kazdy przykladowy nob pilkarski wie o istnieniu Wisly , Cracovi , LKS-u i Widzewa - jakie bylo moje zdziwienie jak podeszlo do mnie kilku z pytaniem Wisla czy Cracovia (jako ze wiedzieli iz jestem z Krakowa) potem sie dowiedzialem ze na BBC prezentowany byl film min. o kibicach Wisly od groma filmow promujacych wyjazdy do Krakowa a nawet programy w ktorych proponowali kupno domow , mieszkan w Krakowie lub domow w okolicznych miejscowosciach z porownaniem cen do UK... Przynajmniej w mojej miejscowosci (kilkaset tysiecy ludzi) widok ludzi w koszulkach Wisly , LKS czy Widzewa jest czyms naturalnym ba ... my ze soba pracujemy , pijemy , jezdzimy na mecze lacznie z kibicami UK ... zmien informatora bo realia sa nieco inne...( jedynym odchylem od normy sa kibice z Lodzi o ktorych pisza media ze czasem sie leja na przerwach ( ale oficjalnie nie mialem potwierdzenia tego) a z drugiej strony to tez se niewyobrazam jechac na mecz ManU z zapalencem Cracovii... jesli chodzi o wymiane Mistrza na LM to bez przesady - Mistrzostwo Krajowe jest najwazniejszym trofeum jakie klub moze zdobyc , sprawa dyskusyjna czy wymienic mistrzostwo na wygranie LM , dyskusyjna i bez sensu , tak czy inaczej na wyspach nas znaja do tego stopnia ze juz mialem pelno pytan co za za klub ten Slask itd.... |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|