The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2011, 17:35
River napisał(a):Wyświetl post
Drugi napastnik na Skonto nie jest niezbedny. Jesli nic Gienkowi sie nie stanie to Bulgar na Lotyszy wystarczy. Na trzecia runde bedzie kolejny napastnik potrzebny i chyba wlasnie na trzecia runde zglasza sie zawodnikow do 24 lipca. Czyli mamy blisko 4 tygodnie na zgloszenie nowego napastnika i zalatwienie wszystkich papierkow. Jelsi bylby to Biton to trzeba zalatwiac pozwolenia na prace itd. Wtedy moze byc problem by zdarzyc.
drugi napastnik jest niezbędny niezależnie gdzie gramy
niech ktoś skosi Genkova i już przegrany mecz

nie mówiąc o sytuacji kiedy przegrywamy mecz i trzeba wpuścić dodatkowe siły
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.06.2011, 17:43
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
drugi napastnik jest niezbędny niezależnie gdzie gramy
niech ktoś skosi Genkova i już przegrany mecz

nie mówiąc o sytuacji kiedy przegrywamy mecz i trzeba wpuścić dodatkowe siły
Ogolnie jak napisalem na Skonto jeden Gienek wystarczy. A jesli byly by jakies problemy z Lotyszami to Ilieva mozna rzucic do ataku. Strzelac bramki potrafi. Jednak to rozwiazanie tymczasowe i krotkotrwale. Na dluzsza mete po prrostu potrzebujemy drugiego napadziora, juz na trzecia runde i od poczatku ligi. Nie wyobrazam sobie grania calego sezonu czy jednej rundy tylko Genkowem Dlatego mam nadzieje, ze jak nie na Skonto to juz na kolejnego rywala bedzie gotowy drugi napastnik (nie obrazlbym sie gdyby to byl Biton)
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.06.2011, 17:52
Ogolnie jak napisalem na Skonto jeden Gienek wystarczy.
A na Levadię miała wystarczyć obrona z Łobo i Jopem.
Bez Genkova nasz atak wygląda bardzo nędznie. Jedna przypadkowa kontuzja i już mamy duży problem.
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 28.06.2011, 18:01
Panowie trochę spokoju i rozwagi , na tle innych drużyn z ekstraklasy nasza kadra już wygląda imponująco , a przecież głośno się mówi o kolejnych wzmocnieniach. Oczywiście niezbędny jest dobry napastnik i lewy obrońca ale na to potrzeba trochę czasu, lewy obrońca to towar deficytowy na całym świecie. Z kolei dobrego napastnika też nie jest łatwo pozyskać , pamiętajmy że Polska wciąż nie ma uznanej marki w Europie. Jeszcze słowo o wzmocnieniach konkurencji w zasadzie ich braku , w mojej opinii Ljuboja to będzie największy niewypał ostatnich lat, żewłakow pewnie się sprawdzi i będzie realnym wzmocnieniem , a w innych klubach w zasadzie cisza najwięcej dzieje się u nas a przypominam że to dopiero czerwiec czyli miesiąc w którym co najwyżej piłkarze leniwo wracali z urlopów a o wzmocnieniach mogliśmy pomarzyc
Odpowiedz cytując
mati12101pedek
Member

Od: 08.2008

Stary 28.06.2011, 18:58
Co do tego Bitona - z pewnością nam by się przydał przed walką o LM. Bardzo solidne wzmocnienie .
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.06.2011, 19:51
jova napisał(a):Wyświetl post
A na Levadię miała wystarczyć obrona z Łobo i Jopem.
Co to w ogole za porownanie? Genkow to jeden z naszych najlepszych zawodnikow a kim byli Lobodzinski i Jop? Na ogol najslabsze punkty i ich postawa budzila najwiekszy niepokoj.

Oczywiscie super byloby miec drugiego napastnika juz na Lotyszy ale jak sie nie uda to tragedii nie bedzie - zakladam, ze Genkow sie po drodze nie polamie. Wazne, zeby na kolejne mecze atak byl juz wzmocniony drugim napastnikiem bo i rywal pewnie bedzie mocniejszy a i Maaskantowi przyda sie jakas alternatywa na szpicy.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.06.2011, 20:04
Napastnik i lewy obrońca koniecznie potrzebni - dobrze by było jakby w tym tygodniu zakontraktowano przynajmniej napastnika. Odnośnie transferów z klubu to wydaje się, że zawodników którzy obecnie zasuwają na obozie przygotowawczym pasuje zostawić na ten sezon w Wiśle a nie wypożyczać - więcej skorzystają trenując pod okiem Maaskanta niż jakby mieli grać w jakimś ŁKSie. Chodzi mi tu głównie o naszych młodych - Bruda, Chrapka, Czekaja, Burligę.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 28.06.2011, 20:21
Co to w ogole za porownanie? Genkow to jeden z naszych najlepszych zawodnikow a kim byli Lobodzinski i Jop? Na ogol najslabsze punkty i ich postawa budzila najwiekszy niepokoj.
Gdzie w moim poście znalazłeś porównanie Genkova z Jopem lub Łobo? Przypominałem, że sytuacje, w których coś powinno wystarczyć, różnie się kończą. W tej chwili jesteśmy o jedną kontuzję od bardzo dużego problemu, bo nie mamy nikogo zdolnego zastąpić Genkova w naszej taktyce.
Odpowiedz cytując
ramirez_ns
Junior Member

Od: 08.2005

Stary 28.06.2011, 21:41
jova napisał(a):Wyświetl post
Gdzie w moim poście znalazłeś porównanie Genkova z Jopem lub Łobo? Przypominałem, że sytuacje, w których coś powinno wystarczyć, różnie się kończą. W tej chwili jesteśmy o jedną kontuzję od bardzo dużego problemu, bo nie mamy nikogo zdolnego zastąpić Genkova w naszej taktyce.
Dokładnie, wystarczy przypomnieć mecze które graliśmy bez Genkova w rundzie wiosennej, źle to wszystko wyglądało z przodu. Ściągnięcie kolejnego napastnika jest jak najbardziej wskazane.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.06.2011, 22:01
Ogolnie jak napisalem na Skonto jeden Gienek wystarczy. A jesli byly by jakies problemy z Lotyszami to Ilieva mozna rzucic do ataku. Strzelac bramki potrafi. Jednak to rozwiazanie tymczasowe i krotkotrwale. Na dluzsza mete po prrostu potrzebujemy drugiego napadziora, juz na trzecia runde i od poczatku ligi. Nie wyobrazam sobie grania calego sezonu czy jednej rundy tylko Genkowem Dlatego mam nadzieje, ze jak nie na Skonto to juz na kolejnego rywala bedzie gotowy drugi napastnik (nie obrazlbym sie gdyby to byl Biton)

Napastnik potrzebny od zaraz..... brzmi prawie jak piosenka Rudej z Klanu. Potrzebny jest na teraz poniewaz musi on sie zgrac z zespolem.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.06.2011, 22:17
Od biedy można spróbować sprowadzić Smolarka, ale wątpię, by był on wzmocnieniem. Jako wzmocnienie kadry - owszem, ale Wisła potrzebuje na LM zawodników, którzy mogą wygryźć Genkova albo zawodnika, który z Bułgarem stworzy duet napastników.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 28.06.2011, 22:21
skeba prosze cie... i płacić mu circa 400 tys euro, za jego beznajdziejna gre to moze juz jakiegoś młodego z ambicją a nie wypalonego "gwiazdora"
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.06.2011, 22:26
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Sta...404,1,727.html

PS: Cwetan Genkow jest jedynym napastnikiem, jakiego ma do dyspozycji Maaskant. Kiedy przywiezie mu pan konkurenta do walki o miejsce w składzie?
Oczywiście, że Genkow potrzebuje rywalizacji. Oglądałem kilkunastu piłkarzy. Pozostały trzy możliwości. W najbliższych godzinach, może dniach sprawa się wyjaśni.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.06.2011, 22:52
Nie no, wolałbym jakbysmy grali 2 napastnikami. A tak to jestesmy skazani na 4-3-3 w sensie 4-5-1 albo 4-2-2-1

Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.06.2011, 23:03
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Nie no, wolałbym jakbysmy grali 2 napastnikami. A tak to jestesmy skazani na 4-3-3 w sensie 4-5-1 albo 4-2-2-1
ale trenejro od początku szuka grajków do tego ustawienia. Mnie osobiście 1-4-2-1-2-1 odpowiada
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.06.2011, 23:24
westersyl napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=au9425uEjro
Na tym filmiku wygląda ciekawie. Widać, że nie zamyka oczów i nie lutuję na siłę. Potrafi się odnaleźć i dobrze gra głową bo sytuacje na tym materiale video nie były łatwe do wykończenia. Motorycznie przy swoim wzroście wygląda wygląda spoko i widać że fizycznie też wszystko z nim w porządku. Myślę, że na naszą ligę by się nadał.

Żeby nie było gadek że po filmiku nie można oceniać. Kandydaturę takiego Beto wyśmiałem już po tym jak zobaczyłem jak on biega, zakontraktowali zgarbionego goscia.
Po tym filmiku mogę tylko powiedzieć, że nie dziwię się, że Cabaj dostał angaż w Izraelu. Takiej kompilacji bramkarskich ręczników dawno nie widziałem. Prawdopodobnie wystawianie kóz zamiast tych gości zdecydowanie ograniczyłoby liczbę puszczanych bramek. Bramkarze to nawet nie poziom naszej 1. ligi, obrońcy to akurat poziom pierwszej ligi, także ta kompilacja nic nie mówi, no może poza tym, że gość ma nieźle ułożony strzał z głowy.

Aha - dzieci, przestańcie robić wieś z tymi komentarzami pod filmikiem.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.06.2011, 23:59
Jak widac Valkcx poszukuje kogos kto bedzie realnym wzmocnieniem w walce o LM.

Czyli nie jakis "rokujacy " nadzieje a ktos w miare doswiadczony i strzelajacy bramki w swoim klubie,a przedewszystkim grajacy w swoim klubie.

Mysle ze konkurent -ew jako 2 napastnik -ktos musi przyjsc bo Genkov wypada i jest dziura.........
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.06.2011, 00:46
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jak widac Valkcx poszukuje kogos kto bedzie realnym wzmocnieniem w walce o LM.

Czyli nie jakis "rokujacy " nadzieje a ktos w miare doswiadczony i strzelajacy bramki w swoim klubie,a przedewszystkim grajacy w swoim klubie.

Mysle ze konkurent -ew jako 2 napastnik -ktos musi przyjsc bo Genkov wypada i jest dziura.........
Bez przesady, jest Iliev, Małecki, nawet Melixon może dać radę w ataku jeśli trzeba!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.06.2011, 01:36
Ja nie wiem dlaczego nikt nie pisze o pozycji bramkarza. Mamy Pareikę i ...ciemność widzę. Sytuacja analogiczna do linii ataku... Genkov i ...długo, długo nic. Przydałby się dla Estończyka konkurent z prawdziwego zdarzenia.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 29.06.2011, 01:38
Cytat:
Ja nie wiem dlaczego nikt nie pisze o pozycji bramkarza. Mamy Pareikę i ...ciemność widzę. Sytuacja analogiczna do linii ataku... Genkov i ...długo, długo nic.
Mamy Jovanica - w napadzie nic nie mamy, żadnego nominalnego napastnika, bo Boguski to niewiadomo, co prezentuje, a Małecki jest skrzydłowym.
Odpowiedz cytując
kokrys
Senior Member

Stary 29.06.2011, 01:47
thechris napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem dlaczego nikt nie pisze o pozycji bramkarza. Mamy Pareikę i ...ciemność widzę. Sytuacja analogiczna do linii ataku... Genkov i ...długo, długo nic. Przydałby się dla Estończyka konkurent z prawdziwego zdarzenia.

Jest zarówno Jovanić jak i Kurto. Obaj na podobnym poziomie, z czego Filip wyraźnie się rozwija w dobrym kierunku. Poza tym po co nam 4 bramkarzy? Nie jesteśmy Realem żeby sprowadzać na każdą pozycję kogo nam się podoba.
Ostatnio edytowane przez kokrys : 29.06.2011 o godz. 02:02.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.06.2011, 09:58
Pepsaj napisał(a):Wyświetl post

Co do polit. transferowej. Wiadomo coś na temat kwot o jakie się rozbił transfer Sivakova?
OK, Poprawie się:

Teoretycznie, idąc za pierwszymi newsami, Sivakow ostał w zimie wypożyczony na pół roku z opcją pierwokupu. Praktycznie najprawdopodobniej takiej opcji nie było gdyż ten wątek umarł śmiercią naturalną.
Jeśli była opcja pierwokupu to kwoty pojawiające się tutaj na forum to 400 do 700 tys euro. Źródła ich pochodzenia nie znam więc...

Myśmy po obecnym sezonie chcieli Michaiła wypożyczyć na następny rok. Sam Sivakov raczej nie palił się do zostania u nas ani w Calgari pewnie z racji grzania ławy (vide informacja poniżej) więc finał jest jaki jest.

Zimowe okienko: (wisla.krakow.pl)
Cytat:
"Sivakov jest wypożyczony do końca czerwca z włoskiej drużyny Cagliari Calcio, ale jak podkreślał, jego dobra gra może być wstępem do rozmów pomiędzy klubami o dłuższym kontrakcie. „Sam doszedłem do wniosku, że trzeba coś zmienić” – powiedział o swoim nieudanym pobycie w Cagliari i przejściu do Wisły."
Obecne okienko:
Cytat:
"Chciałbym, aby mój podopieczny został wypożyczony na kolejny rok do Wisły, ale sytuacja jest skomplikowana. Mikhail chce grać w barwach reprezentacji Białorusi, a obecnie chce go wiele klubów. M.in. te z Rosji i Ukrainy - mówił menedżer piłkarza."
Powód: Uwaga ChG
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.06.2011 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.06.2011, 10:01
Bez opcji pierwokupu.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.06.2011, 12:29
Nie wiem dokładnie o ch.. tu chodzi : http://www.one.co.il/Article/182179.html
ale coś tam piszą o tym Dudu Bitonie że jego kandydatura do gry w Wiśle z każdym dniem się pogłębia
i co to za drużyna na dole.. ale wstęp jest taki że coś piszą o Maccab Hajfai i Wiśle że mogą się spotkać w kwalifikacjach i to może oni na zdjęciach, z drugiej strony Buton jest na wypożyczeniu gdzieś w Belgii. Koszulki niczym Manchesteru.. to jakaś firma czy ki ch.. United Brands czy coś takiego. pogmatwane to wszystko
Ostatnio edytowane przez CH. : 29.06.2011 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 29.06.2011, 13:45
Cytat:
http://www.dhnet.be/dhjournal/archiv...tml?id=1163500

Biton est à 90% au Wisla Cracovie et pourrait rejoindre le club polonais lors de son stage aux Pays-Bas.
"Biton w 90% Wislacki i moze zawitać już nawet na obóz do Holandii."
Odpowiedz cytując
3żyk
Member

Od: 07.2008

Stary 29.06.2011, 14:05
CH.: Ten drugi zespół to Mechelen. Gra tam Liroy Zhairi, stąd wzmianka o ich obozie na tym portalu. Co do informacji o Bitonie, to jako źródło podane są niestety polskie media.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.06.2011, 14:43
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
"Biton w 90% Wislacki i moze zawitać już nawet na obóz do Holandii."
Tyle że nasz obóz kończy się ... bodajże w sobotę, więc pewnie nie zdąży zawitać.
Niemniej jednak pozytywny news - coś na rzeczy jest.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Stary 29.06.2011, 15:01
do lukasza a skad masz takie info?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.06.2011, 15:07
Jak dla mnie Siwakow zupełnie nie pasuje do drużyny. To typ drwala, który gra faul bez jakiego zacięcia do grania ofensywnie. Jak dla mnie nic nie pokazał. Na jego pozycji mamy Sobola i Wilka - obydwaj znacznie lepsi. W jego miejsce lepiej wypożyczyć jakiegoś napastnika, oczywiście oprócz zakupu Bitona.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.06.2011, 15:27
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
do lukasza a skad masz takie info?
Obóz ma trwać 10 dni licząc od 22-go. Mamy środę wieczór, sparing, pismaki piszą o takich newsach kilka dni wcześniej, 'zbymaki' przeważnie na dzień dwa wcześniej, a na facebook'u coś jest ok 2h przed oficjalną informacją. Więc .... trzeba studzić zapały.

Na plus to ze większość naszych transferów poprzedzał podobny szum medialny wiec angaż tego zawodnika wydaje się bardzo prawdopodobny.

Co do obozu:
22-06-2011 (wisla.krakow.pl)
"Piłkarze Wisły zameldowali się już w miejscowości Doorwerth, gdzie spędzą najbliższe dziesięć dni."

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uz_w_holandii/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów