rw88 napisał(a):

No popatrz, ale Ci Turcy to durnie Powiem Ci tak, gdyby to była prawda, to zapewniam Cię, że nie Mierzejewski, a Melikson byłby teraz piłkarzem v-ce mistrza Turcji, no chyba że uważasz, iż Valckx nie puściłby Meleksa za 5 mln?
Ale że rzeczywistość nie jest kreowana przez ludzi o takim zdaniu, jakie Ty i wiele osób tutaj przedstawiło, to Melikson dalej jest w Krakowie (i zapewnie nikt za niego tyle nie da gdy będzie chciał odejść), a Mierzej poszedł za miliony do Turcji, czy też kolejny "cienki bolek" Klich do Wolfsburga.
Tak jak już kiedyś mówiłem - ci Turcy są tak dziwni, że będąc niezadowoleni z tych trzech "łamag" z Polski (bo my w końcu mamy same beztalencia, łamagi, nie?), których kupili, że jeździli regularnie na mecze naszej ligi w poszukiwaniu czwartego polskiego słabiaka, którego kupili za ponad 5 mln euro - przypadek według Ciebie, pomyłka, mylą się ludzie zawodowo od lat z piłką związani, a Ty jesteś tym, który wie lepiej? Mieli do wyboru Romarica i Mierzejewskiego, wybrali tego drugiego - to są fakty, a nie Twoje widzimisie.
Śmieszą mnie tacy ludzie jak Ty, którzy mają tyle do powiedzenia i uważają że są w tej kwestii nieomylni, a RZECZYWISTOŚĆ ich słowa brutalnie weryfikuje. Bo RZECZYWISTOŚĆ jest taka, że Melikson nie ma w chwili obecnej w połowie tak dobrej marki jak Mierzejewski, a do 27 roku życia nie chciał go nawet pies z kulawą nogą. Tyle.
Tak swoją drogą to akurat Gunes jest w Turcji znany ze ŚWIETNEGO nosa do kupowanych piłkarzy, prostym przykładem jest Burak Yilmaz, wyciągnięty z nikąd stał się gwiazdą całej ligi.
Pewnie że źle, dają za takie łamagi jak Lewandowski czy Mierzejewski miliony euro, a ci się marnują w jakiś śmiesznych klubikach, zamiast chodzić po Ekstraklasie w cenie kilkuset tysięcy euro...Tam za granicą, w Niemczech, czy Turcjach, się nie znają i bezczelnie przepłacają, zgadzam się, tosztochore!
|
Heh ciesze się że nie jestem jedynym myślącym trzeźwo w kraju Zombie.
Jedynie o powiem ze do Maora nie ma się co czepiać - grał w egzotycznej lidze w mało medialnym klubie dlatego się "uchował" jak zagra 2 sezony na takim poziomie to może tez ktoś z 3-4 mln € da. (wiadomo wiek)