The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2011, 14:34
Sumę potwierdziło i 90min.pl i weszlo. Nowy rekord.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.06.2011, 14:35
Kwota powala

Smuci to, że znowu odchodza Ci lepsi (Klich, Mierzejewski). z ligi
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.06.2011, 14:38
Za tak slabego pilkarza taka kasa ? Matko Boska, idzie jeszcze znalezc naiwnego za granica. Facet ma 25 lat i z trudnoscia wyroznia sie w naszej lidze(nie mowie o statystykach, ktore sa wrecz zenujace)... Jesli sie nie sprawdzi w Trabzonie, to nie wyobrazam sobie zeby Gunes nie zaplacil za to stanowiskiem. 21-letni Lewandowski o wiekszym talencie, umiejetnosciach poszedl taniej .
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.06.2011, 14:40
Te 5 mln polonia może w całości przeznaczyć na transfery.
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.06.2011, 14:41
przypomina to transfer Janczyka do ruskich...paranoja!!!!
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.06.2011, 14:42
Trabzon wydał na piłkarzy z poslkiej ligi blisko 10mln euro...Ewidentnie potrzebują doradcy lepszego. Ja za pół bańki moge im doradzać, spory by zaoszczędzili...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2011, 14:42
5 mln euro to kwota delikatnie mówiąc ....iozalna

Być może cena transferowa przedstawia się następująco: 2,5 mln teraz, 1 mln jak zagra w co najmniej 60% meczy w Trabzonie, 1,5 mln w przypadku awansu do do LM.
Bo w cenę 5 mln bez żadnych warunków nie wierzę.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ziooom
Member

Od: 07.2007

Stary 16.06.2011, 14:47
To jest tylko dowód, że można brać Turków na przetrzymanie i wyciągać więcej kasy od nich.
Nie żal im kasy to niech nam sponsorują ligę
Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Od: 10.2007

Wszyscy jeżdżą po Mierzejewskim, a mimo wszystko to dobry grajek. Swoje pokazał w tym sezonie. Nie zmienia to jednak faktu, że 5mln to za dużo, zdecydowanie.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Szkoda że Wisła nie zażądała 15 mln euro za Brożków,bo pewnie by zapłacili ;P
A za Meliksona 45 mln spokojnie..
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 16.06.2011, 14:49
Jeszcze Sobiech odejdzie. Prawie na pewno do Turcji, - jego menago to ten sam gość który wytransferował Brożków, Głowackiego, Iwańskiego, Pawełka, Robaka, i teraz Mierzeja. Co ciekawe Bartłomiej Bolek jest też menadżerem Małeckiego.
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 16.06.2011 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.06.2011, 14:53
Hehehh ale cyrk z tym Mierzejewskim moim zdaniem on nawet do klasy Krzynówka z najlepszych lat się nie zbliży nie widzę co ci turcy w nim widzą że tyle dają
Swoją drogą jak dostaną po tyłku w eliminacjach Ligi Mistrzów to może się skończyć ten Polski raj dla naszych piłkarzy... Poleci trener przyjdzie nowy i będzie stawiał na innych.
Borinho
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.06.2011, 14:55
Taki transfer to tragedia dla polskiej piłki. Jeżeli za przeciętniaka w stylu Mierzejewskiego ( Melikson obiektywnie 2 razy lepszy) płaci się 5,3 miliona euro, to teraz za każdego średniego skórokopa z Polski prezesi sobie będą śpiewać po kilka milionów Euro. Chore.

Mierzejewski to szaraczek na siłę wylansowany przez Ćwierćmózga w kadrze. Drybling słaby, podanie jakie-takie, strzał taki sobie. Zero fajerwerków, przebłysków. Statystyki w Ekstraklasie lepsze ma nawet Grzegorz Bonin. Ci Turcy chyba na głowę upadli, w takim razie daliśmy dupy z Brożkami, powinniśmy zaśpiewać od Trabzonu 10 milionów Euro, zgodziliby się.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 16.06.2011, 14:57
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze Sobiech odejdzie. Prawie na pewno do Turcji, - jego menago to ten sam gość który wytransferował Brożków, Głowackiego, Iwańskiego, Pawełka, Robaka, i teraz Mierzeja. Co ciekawe Bartłomiej Bolek jest też menadżerem Małeckiego.
Teraz pytanie, czy w następnym okienku transferowym padnie kolejny transferowy rekord? Patryk Małecki za 6 mln euro?
Normalnie bym nie wierzył w tą kwotę, ale napisało Weszło, a oni nie kłamią.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Od: 06.2011

Stary 16.06.2011, 15:00
A ja teraz przeczytałem że jest blisko podpisania kontraktu z nimi a nie że już podpisał mowa o Mierzejewskim. Więc to jeszcze nic pewnego w ostatniej chwili JW zmieni zdanie bo się uprze i powie im że nawet za 10mln im go nie sprzeda. Ale to tylko moje dywagacje. Transfer będzie ale napewno nie za taką kwote.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 16.06.2011, 15:06
Jak oni go szykują na następnego Szymkowiaka, to się nieźle zdziwią. Z całym szacunkiem, ale Mierzejewski to o dwie klasy słabszy zawodnik od Szymka. Przegląd pola? Strzał? Podanie? Dziękuję bardzo.

Ale oczywiście chciałbym ja się zdziwić, i zobaczyć wymiatającego w Trabzonie polaka.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.06.2011, 15:07
fialo napisał(a):Wyświetl post
Taki transfer to tragedia dla polskiej piłki. Jeżeli za przeciętniaka w stylu Mierzejewskiego ( Melikson obiektywnie 2 razy lepszy) płaci się 5,3 miliona euro, to teraz za każdego średniego skórokopa z Polski prezesi sobie będą śpiewać po kilka milionów Euro. Chore.

Mierzejewski to szaraczek na siłę wylansowany przez Ćwierćmózga w kadrze. Drybling słaby, podanie jakie-takie, strzał taki sobie. Zero fajerwerków, przebłysków. Statystyki w Ekstraklasie lepsze ma nawet Grzegorz Bonin. Ci Turcy chyba na głowę upadli, w takim razie daliśmy dupy z Brożkami, powinniśmy zaśpiewać od Trabzonu 10 milionów Euro, zgodziliby się.
Obiektywnie 2 razy lepszy? Może odrazu 25 razy lepszy
(Chyba niektórym gul skacze)

Widać Gunes jest ślepym dyletantem - albo widzi coś co "polscy zawistnicy" ups poslcy kibice nie widzą. Nie wiem czy gość jest tyle wart ale nie jest to piłkarz z słabym dryblingiem czy dośrodkowaniem a wręcz odwrotnie. Gra dobrze a moze grac dużo lepiej. W meczu z Francją zagrał dobry mecz.

BTW
Pamiętam jak pisałem o Mierzejewskim kiedy przychodził z Płocka do Warszawy jako o dobrym darmowym (prawie darmowym) kopaczu do wzięcia.... ech szkoda.
My woleliśmy wtedy Kirma - ciekawe czy ktoś się zainteresuje naszą gwiazdą i ile da?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.06.2011, 15:15
Nie wiem czy było, ale Mierzejewski sprzedany za 21 mln PLN.
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...16/story.shtml

Ed:
Było
Ostatnio edytowane przez Voin : 16.06.2011 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2011, 15:16
Ten Trabzonspor to w ogóle dość dziwny klub. Żadnych większych sukcesów a wydają pieniądze w sposób tak rozrzutny, że wręcz to podejrzane jest.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.06.2011, 15:18
Cytat:
Nie wiem czy było, ale Mierzejewski sprzedany za 21 mln PLN.
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...16/story.shtml
Ja rozumiem przegapić dyskusję stronę wcześniej... ale posta wcześniej?
Legionista
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 16.06.2011, 15:20
Całkiem ładna kwota za całkiem dobrego piłkarza.
Myślę, że na tym etapie jego kariery Turcja to dobry kierunek.

News z innego wielkopolskiego klubu; Radzewicz (jeszcze Polonia Bytom) prawdopodobnie podpisze kontrakt z Lechem.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 16.06.2011, 15:23
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Obiektywnie 2 razy lepszy? Może odrazu 25 razy lepszy
(Chyba niektórym gul skacze)

Widać Gunes jest ślepym dyletantem - albo widzi coś co "polscy zawistnicy" ups poslcy kibice nie widzą. Nie wiem czy gość jest tyle wart ale nie jest to piłkarz z słabym dryblingiem czy dośrodkowaniem a wręcz odwrotnie. Gra dobrze a moze grac dużo lepiej. W meczu z Francją zagrał dobry mecz.

BTW
Pamiętam jak pisałem o Mierzejewskim kiedy przychodził z Płocka do Warszawy jako o dobrym darmowym (prawie darmowym) kopaczu do wzięcia.... ech szkoda.
My woleliśmy wtedy Kirma - ciekawe czy ktoś się zainteresuje naszą gwiazdą i ile da?
Posłuchaj naczelny obrońco polskich czołokopaczy. Melikson to zawodnik z :

- lepszym dryblingiem niż Mierzejewski
- lepszą szybkością niż Mierzejewski
- lepszym strzałem niż Mierzejewski
- lepszym przeglądem pola niż Mierzejewski
- dużo bardziej kreatywny
- więcej biegajacy

Jedyny element, w którym Mierzejewski przebija Meliksona to... wiek (i to nieznacznie). Nie mnie zastanawiać się czym kierował się Gunes, bo Trabzon to nie mój klub, niech jego włodarze marnują swoje pieniądze, nic mi do tego. Dziwię się im tylko bo za 5 mln euro to można juz konkretnie poszaleć, ściągnąć jakąś perełkę z Brazylii, Argentyny czy z Bałkanów, przykładowo Medojevica z Vojvodiny. Ich problem, że wybrali niewyróżniającego się zawodnika z Polski, nie wiem czym się kierowali, jeżeli meczem z Francuzami (w którym Mierzejewski zagrał .... przeciętnie - słowo klucz), to gratuluje rozeznania w temacie. Oglądnęliby go sobie (tak jak ja) na wiosnę w meczach z Widzewem, czy Zagłębiem Lubin. Zmieniliby zdanie co do tych 5 mln euro.

Nie mój cyrk, nie moje małpy, ale bardzo źle się stało dla polskiej piłki. Teraz żeby kupić jakiegoś Polaka z jednego polskiego klubu do drugiego trzeba będzie zapłacić horrendalna sumę, kompletnie nie przystającą do rzeczywistosci.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Stary 16.06.2011, 15:27
A teraz znalazło się 200 znawców, którzy oglądali Mierzejewskiego w każdym meczu i wiedzą o nim wszystko. Skoro Trabzon się nim zainteresował, to musi być im potrzebny, zwłaszcza, że dali taką kasę za niego. Nie róbcie z niego orlikowca, chłop umie grać.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.06.2011, 15:31

- więcej biegajacy

Jedyny element, w którym Mierzejewski przebija Meliksona to... wiek (i to nieznacznie). Nie mnie zastanawiać się czym kierował się Gunes, bo Trabzon to nie mój klub, niech jego włodarze marnują swoje pieniądze, nic mi do tego. Dziwię się im tylko bo za 5 mln euro to można juz konkretnie poszaleć, ściągnąć jakąś perełkę z Brazylii, Argentyny czy z Bałkanów, przykładowo Medojevica z Vojvodiny. Ich problem, że wybrali niewyróżniającego się zawodnika z Polski, nie wiem czym się kierowali, jeżeli meczem z Francuzami (w którym Mierzejewski zagrał .... przeciętnie - słowo klucz), to gratuluje rozeznania w temacie. Oglądnęliby go sobie (tak jak ja) na wiosnę w meczach z Widzewem, czy Zagłębiem Lubin. Zmieniliby zdanie co do tych 5 mln euro.

Nie mój cyrk, nie moje małpy, ale bardzo źle się stało dla polskiej piłki. Teraz żeby kupić jakiegoś Polaka z jednego polskiego klubu do drugiego trzeba będzie zapłacić horrendalna sumę, kompletnie nie przystającą do rzeczywistosci.
To Maora się wycenia na 11mln euro. z 2x lepszy

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.06.2011, 15:31
Ceny ustala rynek... Transfer porownywalny do sprzedazy Gorawskiego, Janczyka czy Robaka(1 mln euro za 28-letniego goscia, ktory strzelil moze 20 bramek w calej ekstraklasowej karierze ).
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.06.2011, 15:36
Panie Bolek i Wojciechowski chapeaux bas.

Turcy są szaleni. Zakładam, że nie minie 10 lat a połowa klubów znad Bosforu zbankrutuje.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 16.06.2011, 15:38
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ceny ustala rynek... Transfer porownywalny do sprzedazy Gorawskiego, Janczyka czy Robaka(1 mln euro za 28-letniego goscia, ktory strzelil moze 20 bramek w calej ekstraklasowej karierze ).
Z Janczykiem i Gorawskim się zgodzę (dodam jeszcze Matusiaka), ale Robak za milion czy taki przepłacony? On jest naprawdę diablo bramkostrzelny. Ostatnie sezony:

08/09 - 30 meczy 20 bramek
09/10 - 30/19
10/11 - 10/7 - jedna runda w Widzewie. Kto wie czy Robak nie zostałby w tym roku królem strzelców ligi, na pewno miał na to duże szanse
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.06.2011, 15:43
A my wyrwaliśmy za dwóch Brożków ile 3,5 mln euro łącznie?

Dawać Olo Moskalewicza chyba będzie miał coś do powiedzenia o naszych działaczach.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 16.06.2011, 15:43
Dean napisał(a):Wyświetl post
To Maora się wycenia na 11mln euro. z 2x lepszy
Maor nie jest warty 3 mln Euro, ba nawet dwóch. Dlatego cena za Mierzejewskiego to absolutne szaleństwo.

Dobry interes zrobiła Polonia, interes życia, podobnie jak kiedyś Sao Paulo zrobiło z Denilsonem, którego Betis kupił za 30 mln euro, a ten później w 170 meczach strzelił 10 goli. Jeszcze raz podkreślę - wielka szkoda, bo teraz rynek już kompletnie się zepsuje.

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.06.2011, 15:44

- więcej biegajacy
No popatrz, ale Ci Turcy to durnie Powiem Ci tak, gdyby to była prawda, to zapewniam Cię, że nie Mierzejewski, a Melikson byłby teraz piłkarzem v-ce mistrza Turcji, no chyba że uważasz, iż Valckx nie puściłby Meleksa za 5 mln?

Ale że rzeczywistość nie jest kreowana przez ludzi o takim zdaniu, jakie Ty i wiele osób tutaj przedstawiło, to Melikson dalej jest w Krakowie (i zapewnie nikt za niego tyle nie da gdy będzie chciał odejść), a Mierzej poszedł za miliony do Turcji, czy też kolejny "cienki bolek" Klich do Wolfsburga.

Tak jak już kiedyś mówiłem - ci Turcy są tak dziwni, że będąc niezadowoleni z tych trzech "łamag" z Polski (bo my w końcu mamy same beztalencia, łamagi, nie?), których kupili, że jeździli regularnie na mecze naszej ligi w poszukiwaniu czwartego polskiego słabiaka, którego kupili za ponad 5 mln euro - przypadek według Ciebie, pomyłka, mylą się ludzie zawodowo od lat z piłką związani, a Ty jesteś tym, który wie lepiej? Mieli do wyboru Romarica i Mierzejewskiego, wybrali tego drugiego - to są fakty, a nie Twoje widzimisie.

Śmieszą mnie tacy ludzie jak Ty, którzy mają tyle do powiedzenia i uważają że są w tej kwestii nieomylni, a RZECZYWISTOŚĆ ich słowa brutalnie weryfikuje. Bo RZECZYWISTOŚĆ jest taka, że Melikson nie ma w chwili obecnej w połowie tak dobrej marki jak Mierzejewski, a do 27 roku życia nie chciał go nawet pies z kulawą nogą. Tyle.

Tak swoją drogą to akurat Gunes jest w Turcji znany ze ŚWIETNEGO nosa do kupowanych piłkarzy, prostym przykładem jest Burak Yilmaz, wyciągnięty z nikąd stał się gwiazdą całej ligi.

Pewnie że źle, dają za takie łamagi jak Lewandowski czy Mierzejewski miliony euro, a ci się marnują w jakiś śmiesznych klubikach, zamiast chodzić po Ekstraklasie w cenie kilkuset tysięcy euro...Tam za granicą, w Niemczech, czy Turcjach, się nie znają i bezczelnie przepłacają, zgadzam się, tosztochore!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów