The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2011, 15:46
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Z Janczykiem i Gorawskim się zgodzę (dodam jeszcze Matusiaka), ale Robak za milion czy taki przepłacony? On jest naprawdę diablo bramkostrzelny. Ostatnie sezony:

08/09 - 30 meczy 20 bramek
09/10 - 30/19
10/11 - 10/7 - jedna runda w Widzewie. Kto wie czy Robak nie zostałby w tym roku królem strzelców ligi, na pewno miał na to duże szanse
Hmm, a w jakich rozgrywkach zdobywal te bramki ? Chyba nie w ekstraklasie ? Przypomnij sobie, jakie asy strzelaly gole w I-szej lidze w ostatnich latach, kto bym krolem strzelcow, kto sie wyroznial...a potem jak ci pilkarze wygladali w ekstraklasie. 1 mln euro za goscia, ktory nie strzelal(albo malo strzelal) w polskiej lidze, to drobna przesada. Ale oczywiscie kazdy moze miec swoje zdanie.

A co do Mierzejewskiego...5 mln euro za goscia, ktory zaliczyl 2 czy 3 asysty w przeciagu calego sezonu i to w polskiej lidze . Turkow stac na zaplacenie takiej kwoty, ale czy to rzeczywiscie jest gwiazda i absolutnie najlepszy pilkarz naszej ligi? Nie robmy sobie jaj. W dodatku na kilkanascie wystepow w reprezentacji jedynie 1 dobry(i to na tle grajacych w rezerwowym skladzie i na pol gwizdka Francuzow). Zobaczymy, jak sobie poradzi w tamtejszej lidze, bo ja obstawiam, ze szybko wyladuje na laweczce .

btw. Porownywac takiego wyrobnika do Roberta Lewandowskiego, to trzeba miec niezly tupet. Nie ta klasa...
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 16.06.2011 o godz. 15:57.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.06.2011, 15:47
zizou napisał(a):Wyświetl post
Całkiem ładna kwota za całkiem dobrego piłkarza.
Myślę, że na tym etapie jego kariery Turcja to dobry kierunek.

News z innego wielkopolskiego klubu; Radzewicz (jeszcze Polonia Bytom) prawdopodobnie podpisze kontrakt z Lechem.
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...ha_Poznan.html

Jak w starym dowcipie o Placu Czerwonym i trabantach. Nie Lech, a Amika, nie wzmacniają się a osłabiają, sprowadzając zapchajdziurę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.06.2011, 15:48
taka ciekawostka, ze transfermarkt Mierzejewskiego wycenia na 1.5mln dalej to tak propo wyszukiwania pilkarzy na tym portalu
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 16.06.2011, 15:52
No to jeszcze jeden news: Szczęsny w Koronie!!!

... tyle że Maciek Szczęsny, jako trener bramkarzy;p
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.06.2011, 15:56
rw88 napisał(a):Wyświetl post
No popatrz, ale Ci Turcy to durnie Powiem Ci tak, gdyby to była prawda, to zapewniam Cię, że nie Mierzejewski, a Melikson byłby teraz piłkarzem v-ce mistrza Turcji, no chyba że uważasz, iż Valckx nie puściłby Meleksa za 5 mln?

Ale że rzeczywistość nie jest kreowana przez ludzi o takim zdaniu, jakie Ty i wiele osób tutaj przedstawiło, to Melikson dalej jest w Krakowie (i zapewnie nikt za niego tyle nie da gdy będzie chciał odejść), a Mierzej poszedł za miliony do Turcji, czy też kolejny "cienki bolek" Klich do Wolfsburga.

Tak jak już kiedyś mówiłem - ci Turcy są tak dziwni, że będąc niezadowoleni z tych trzech "łamag" z Polski (bo my w końcu mamy same beztalencia, łamagi, nie?), których kupili, że jeździli regularnie na mecze naszej ligi w poszukiwaniu czwartego polskiego słabiaka, którego kupili za ponad 5 mln euro - przypadek według Ciebie, pomyłka, mylą się ludzie zawodowo od lat z piłką związani, a Ty jesteś tym, który wie lepiej? Mieli do wyboru Romarica i Mierzejewskiego, wybrali tego drugiego - to są fakty, a nie Twoje widzimisie.

Śmieszą mnie tacy ludzie jak Ty, którzy mają tyle do powiedzenia i uważają że są w tej kwestii nieomylni, a RZECZYWISTOŚĆ ich słowa brutalnie weryfikuje. Bo RZECZYWISTOŚĆ jest taka, że Melikson nie ma w chwili obecnej w połowie tak dobrej marki jak Mierzejewski, a do 27 roku życia nie chciał go nawet pies z kulawą nogą. Tyle.

Tak swoją drogą to akurat Gunes jest w Turcji znany ze ŚWIETNEGO nosa do kupowanych piłkarzy, prostym przykładem jest Burak Yilmaz, wyciągnięty z nikąd stał się gwiazdą całej ligi.

Pewnie że źle, dają za takie łamagi jak Lewandowski czy Mierzejewski miliony euro, a ci się marnują w jakiś śmiesznych klubikach, zamiast chodzić po Ekstraklasie w cenie kilkuset tysięcy euro...Tam za granicą, w Niemczech, czy Turcjach, się nie znają i bezczelnie przepłacają, zgadzam się, tosztochore!
Heh ciesze się że nie jestem jedynym myślącym trzeźwo w kraju Zombie.
Jedynie o powiem ze do Maora nie ma się co czepiać - grał w egzotycznej lidze w mało medialnym klubie dlatego się "uchował" jak zagra 2 sezony na takim poziomie to może tez ktoś z 3-4 mln € da. (wiadomo wiek)
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 16.06.2011, 15:59
flamengista napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...ha_Poznan.html

Jak w starym dowcipie o Placu Czerwonym i trabantach. Nie Lech, a Amika, nie wzmacniają się a osłabiają, sprowadzając zapchajdziurę.
Eh - powiem ze nawet JA - naczelny obrońca Polskich piłkarzy jestem zdziwiony. Radzewicz to dobry piłkarz, ale niestety anie wieku ani pewnego pułapu nie przeskoczy, myślałem że Lech sięgnie po kogoś jak Małkowski czy Pawłowski, a Radzewicz to jednak pułka Śląska Wrocław co najwyżej. I to tego z poprzednich sezonów, a nie wicemistrza i LE.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.06.2011, 16:11
rw88 napisał(a):Wyświetl post
No popatrz, ale Ci Turcy to durnie !
Dokładnie jak piszesz, Turcy to durnie, wyłożenie 5 milionów euro za Mierzejwskiego to nic innego tylko kretynizm czystej postaci. I choćbyś dalej zaklinał rzeczywistość jak to robisz w swoich postach, broniąc tych pseudopiłkarzy z zajebiście wybujałym ego, to nic nie zmieni faktu, że Mierzejewski to nie jest zawodnik wart 5 milionów Euro. Nie wiem w jakich meczach go obserwowali, ale na pewno nie zrobili tego dokładnie. Bo wszak taki lider, zawodnik wybijający się ponad poziom tak znacznie, że aż jest wart 21 milionów powinien w otoczeniu zupełnie nienajgorszych piłkarzy bohatersko pociągnąć warszawską Polonię do chwały i trofeów. A jakoś dziwnym trafem, obiło mi się o uszy, że feta mistrzowska była jednak na rynku, patrz co się porobiło.

Na pewno za chwilę powołasz się na mecze z trzecimi rezerwami Francji i Argentyny, w których to Mierzejewski rzekomo błyszczał (chyba tylko w propagandzie Szpakowskiego). Otóż nie błyszczał, niczym nie wyróżniał się z szarości serwowanej przez naszą reprezentację. Tak zaciekle go bronisz, więc wyjaw mi w czym, mówiąc archaicznie - w jakim elemencie piłkarskiego rzemiosła, Mierzejewski przewyższa np Meliksona właśnie. Bardzo ciekawi mnie ta argumentacja. Gość się wypromował dzięki przeciętnej grze w kadrze (nie zapominajmy, że ten wielki piłkarz europejskiej klasy grał jedną z głównych ról w kompromitacji z Hiszpanami) i jako-takiej grze w polskiej lidze. Nieodgadnioną zagadką jest dlaczego Turcy dali za niego 5 milionów Euro, najwyraźniej nie chcą Ligii Mistrzów u siebie - bo za tę kasę można wynaleźć zawodnika przewyższającego Mierzejewskiego umiejętnosciami - i to bez najmniejszego problemu.

Co do Klicha to już zupełnie odleciałeś. Idę o zakład, że ten zawodnik w Wolfsburgu będzie krążył na linii trybuny-ławka rezerwowych-drużyna rezerw. Chimeryczny, niedokładny, nonszalancki, a niektórym chyba obraz przesłoniły dwa rzuty wolne i rykoszet w meczu z Amicą. Naprawdę zrozum jedno - nie jest tak zajebiście, jak Ci się wydaje. Pojmij to, a upadek na Euro będzie dużo mniej bolesny, bo nie nastąpi z wysokiego C twoich oczekiwań

Naprawdę szanuję Cię za wytrwałość i samozaparcie w bronieniu polskich "piłkarzy". Jednakowoż chciałbym wierzyć, że nie jesteś finansowany przez PZPN

Naprawdę uważacie, że cena 5 milionów za Mierzejewskiego jest okej i nie jest to szaleństwo totalne - ot, ceny za piłkarzy idą w górę ... ?

Baala - przywracasz mi wiarę w ludzi, gdyż już myślałem, że są tutaj sami urzeczeni Polską Myślą Szkoleniową fantaści w stylu rw88
Ostatnio edytowane przez fialo : 16.06.2011 o godz. 16:36.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.06.2011, 16:17
I gdzie są teraz ci, którzy się naśmiewali z 1mln euro za Sobiecha? Czas się obudzić, to już nie czasy prowizorki, gdzie wyciągaliśmy wszystkich za 500k.

Ja w tym transferze widzę jeszcze jeden ważny aspekt. JW naprawdę nie chciał sprzedać Mierzejewskiego, stąd Turcy aż tak podbili cenę. I tu trzeba wrzucić kamyczek do ogródka SV, pchnęliśmy im obu Brożków za marne 2,5mln. Wg. mnie do dupy jest głoszenie strategii - każdy jest na sprzedaż. W ten sposób nic nie ugramy w negocjacjach zwłaszcza z Turkami bądź wschodem. Śmiem twierdzić gdyby Mierzejewskiego sprzedano przed braćmi dziś nasze okno transferowe wyglądałoby zgoła inaczej. Teraz tylko proszę Stana, żeby nie dał dupy z Małeckim. Nie wyobrażam sobie jego odejścia...

Do Fialo - zejdź na ziemię ceny za piłkarzy z naszej ligi będą rosły. Nie malały. Nie zmienią tego twoje żale.
Powód: post wyżej
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 16.06.2011 o godz. 16:22.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 16.06.2011, 16:24
Jagiellonia pozyskała z Sandecji pomocnika Vladimira Kukola http://www.futbol.pl/artykul/104140.html
Podobno Lato na wylocie (szkoda, że nie chodzi o Grześka) - także ciekawy transfer tego Słowaka.
Natomiast były zawodnik tegorocznego spadkowicza Miroslav "Baggio" Barcik podpisał kontrakt ze słowackim MSK Zilina - trzecią drużyną słowackiej ekstraklasy
http://sport.aktuality.sk/clanok/113...povednu-ulohu/
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 16.06.2011 o godz. 16:33.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.06.2011, 16:26
W sumie to euro leci w dół...
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Stary 16.06.2011, 16:33
5,25mln euro. Piękny pieniądz jak za polskiego piłkarza. Wojciechowski naprawdę zrobił dobry interes. 21 mln złotych, to więcej niż większość budżetów w Ekstraklasie. Szok!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.06.2011, 16:33
Ciężki szok 5,3 mln euro za Mierzejewskiego to jest suma nie bywała. Absolutna góra to 3 mln, za taką kasę to każdy właściciel klubu w Ekstraklasie sam na rowerze by zawiózł swego zawodnika.

Tylko bądźmy poważni jeśli ktoś twierdzi że ta suma jest adekwatna do jego umiejętności to powinien udać się do lekarza. Przecież Mierzejewski jest dużo gorszy od Szymkowiaka czy Meliksona i każdy zdrowo myślący to stwierdzi. Do Krzynówka to nawet nie ma co porównywać. Przecież to kapitan najbardziej przegranej drużynie Ekstraklasy. Owszem statystyki nie najgorsze ale też nie takie by cenowa odsadzić lige.

Z jednej strony to źle bo teraz będzie dopiero windowanie cen za zawodników z Polskiej kopanej, z drugiej jednak z roku na rok coraz więcej wyciągnąć się da i istnieje szansa że jak kogoś sprzedamy to też za duże pieniądze.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.06.2011, 16:49
Czyli dwa lata młodszy Mały jest teraz warty 7 mln E
Z jednej strony dobrze, że jeżeli już sprzedajemy gwiazdy Ekstarklasy to za relatywnie duza kase
z drugiej teraz wyciagniecie jakiegokolwiek wyrożniajacego sie Polaka ponizej 1 mln bedzie niemozliwe
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Stary 16.06.2011, 16:56
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Czyli dwa lata młodszy Mały jest teraz warty 7 mln E
Z jednej strony dobrze, że jeżeli już sprzedajemy gwiazdy Ekstarklasy to za relatywnie duza kase
z drugiej teraz wyciagniecie jakiegokolwiek wyrożniajacego sie Polaka ponizej 1 mln bedzie niemozliwe
Towar - w tym przypadku zgoda klubu (właściciela) na zerwanie obowiązującego kontraktu, czyli transfer - jest wart tyle ile oferuje za niego kupiec; dywagacje że po transferze Mierzejewskiego za 5,25 mln euro Małecki jest wart 7 mln a Melikson 11 mln nie mają dla mnie większego sensu i są tylko pobożnymi życzeniami.

Niewykluczone, że ktoś faktycznie zaoferuje za któregoś z wymienionych większą kwotę, ale równie dobrze tak dobra oferta (albo nawet zbliżona) może nigdy się nie pojawić.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.06.2011, 16:56
Ile beda nasze gwiazdki warte jak popykaja w LM ...az strach myslec
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.06.2011, 17:04
bozar napisał(a):Wyświetl post
Ten Trabzonspor to w ogóle dość dziwny klub. Żadnych większych sukcesów a wydają pieniądze w sposób tak rozrzutny, że wręcz to podejrzane jest.
Trabzonspor (i połowa ichniej ligi) to pralnia pieniędzy. Tajemnica poliszynela.
.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 16.06.2011, 17:22
Eh chciałem już coś dłuższeo napisać ale nie napiszę bo komu niby Każdy i tak już pojadł wszelkie rozumy.

Wszyscy zwolennicy teori o zawyżaniu cen za naszych kopaczy powinni w końcu wyemigrować do jakiegoś kraju azjatyckiego. Bo nie zależnie czy macie rację czy nie, czy Sobiech wart jest 200 tyś czy 3 mln, czy Mierzejewski wart jest 1 mln czy 5 mln, to prawda jest taka że żyjecie w takim świecie że za 500 tyś € to niedługo kupic będzie można piłkarza typu Mariusz Jop.

Radzę się przyzwyczajać - niezależnie czy się wam to podoba czy nie.

Ciekawe też jest że jak w Polsce polaków się gnoi jak się da, to za granicą wolą zapłacić 1,5 mln za no-name Klicha niż za mega-Gwiazdę Stilicia 2 mln. Albo wolą Robaka od Sernasa, Mierzejewskiego od Meliksona, I Glika od np Choto.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.06.2011, 17:23
Baala napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony to źle bo teraz będzie dopiero windowanie cen za zawodników z Polskiej kopanej, z drugiej jednak z roku na rok coraz więcej wyciągnąć się da i istnieje szansa że jak kogoś sprzedamy to też za duże pieniądze .
Dla nas obie rzeczy nie mają żadnego znaczenia:

1. W ogóle nie chcemy kupować polskich kopaczy więc co nas bolą ceny za nich? Ani Valxs ani Maaskant nie mają ochoty i potrzeby ich kupować. Więc ani nas to ziębi ani nas to grzeje ile kosztują.

Z jednej strony to źle bo teraz będzie dopiero windowanie cen za zawodników z Polskiej kopanej, z drugiej jednak z roku na rok coraz więcej wyciągnąć się da i istnieje szansa że jak kogoś sprzedamy to też za duże pieniądze.
2. Po sprzedaży Małeckiego i Wilka oraz zakończeniu kariery przez Sobolewskiego też nie będziemy mieć tego problemu. Nie będziemy mieć w składzie Polaków więc nie ma się czym podniecać, bo na Polakach nic już nie będziemy zarabiać.

Lepiej się zastanówmy dlaczego nie widać kupców za 5 mln euro na Kirma - wszak reprezentant, uczestnik MŚ i statystyki dobre..... a tu te Klichy i Mierzejewskie

Fialo
jestem obrońcą wszystkich dobrych kopaczy (w tym Mierzejewskiego) o którym pisałem już kilka lat temu żałując że nie trafił do Wisły. Tak jak atakuje wszystkich przepłaconych obiboków jak np. Branco. Narodowość jest dla mnie wtórna. Dla ciebie jest chyba kluczowa w całej dyskusji.

BTW
Zmierzamy w stronę Arsenalu (czy tego chcemy czy nie) i niedługo nie będziemy mieć problemu z Polakami w składzie. Problem się sam rozwiąże.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 16.06.2011 o godz. 17:34.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 16.06.2011, 17:27
I tu właśnie chodzi o to że ^uj sprzedamy a nie piłkarzy bo zamiast inwesować w w młodych polaków których mozna potem odsprzedać 10 razy drozej, to sprowadzamy 32 letnich emerytów z za granicy, których już nikt na świecie nie ruszy nawet kijem. Kupujmy tak dalej,śmiejmy się jak Wojciechowski wydaje 1 mln € na Sobiecha.

Może jeszcze uda nam się sprzedać Małeckiego to zbudujemy Stanoowi Valksowi Pomnik , i bedziemy się do niego modlić bo tyle nam zostanie.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 16.06.2011, 17:31
Co sie tak wszyscy dziwią ? poszedła za 5 milionów i tyle. Zawodnik bardzo dobry (jak na nasza lige ), młody. Powinien sobie poradzic w Turcji
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.06.2011, 17:50
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Heh ciesze się że nie jestem jedynym myślącym trzeźwo w kraju Zombie.
Jedynie o powiem ze do Maora nie ma się co czepiać - grał w egzotycznej lidze w mało medialnym klubie dlatego się "uchował" jak zagra 2 sezony na takim poziomie to może tez ktoś z 3-4 mln € da. (wiadomo wiek)
Fakt, mój podjazd pod Maora był przesadny.

Ale strasznie śmieszy mnie to, że na tym forum są wielkie pretensje o to, że kilka występów i z Polaków robi się gwiazdy z Polaków, a taki Maor, co to w życiu miał dosłownie pół rundy rzeczywiście bardzo dobrze rozegranej w wieku 26-lat jest lepszy od zawodnika, który wśród najlepszych w Polsce jest co najmniej rok dłużej, a i jest młodszym graczem.

Szczerze mu życzę, żeby nie było tak jak z tym niezdowym powszechnym orgazmem nad grą Stilicia (co to również przez pół roku udowodnił, że jest ponoć dziesięć poziomów wyżej pod względem wyszkolenia technicznego nad którymkolwiek z Polaków), od którego w Bundeslidze wolą nawet aktualnie nieokrzesanego Klicha...No ale tam się nie znają, bo Ci co się znają siedzą na forum Wisły.

fialo napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie jak piszesz, Turcy to durnie, wyłożenie 5 milionów euro za Mierzejwskiego to nic innego tylko kretynizm czystej postaci. I choćbyś dalej zaklinał rzeczywistość jak to robisz w swoich postach, broniąc tych pseudopiłkarzy z zajebiście wybujałym ego, to nic nie zmieni faktu, że Mierzejewski to nie jest zawodnik wart 5 milionów Euro. Nie wiem w jakich meczach go obserwowali, ale na pewno nie zrobili tego dokładnie. Bo wszak taki lider, zawodnik wybijający się ponad poziom tak znacznie, że aż jest wart 21 milionów powinien w otoczeniu zupełnie nienajgorszych piłkarzy bohatersko pociągnąć warszawską Polonię do chwały i trofeów. A jakoś dziwnym trafem, obiło mi się o uszy, że feta mistrzowska była jednak na rynku, patrz co się porobiło.
Jeden świetny piłkarz w śmiesznie zarządzanym klubie samemu wiele nie zrobi, choćby był to nawet najlepszy polski piłkarz.

Powiem jedno, tą cenę zweryfikuję następny sezon w jego wykonaniu. O Lewandowskim też się nasłuchałem, że nie da rady i że Dortmund przepłacił, a jak widać nie do końca się to sprawdziło.

Na pewno za chwilę powołasz się na mecze z trzecimi rezerwami Francji i Argentyny, w których to Mierzejewski rzekomo błyszczał (chyba tylko w propagandzie Szpakowskiego). Otóż nie błyszczał, niczym nie wyróżniał się z szarości serwowanej przez naszą reprezentację.
http://www.youtube.com/watch?v=JJ6vV...layer_embedded

^^
3:33, 5:20, 9:36, 11:02, 11:26, 11:52

To tak odnośnie meczu z Arg, wybacz, ale reszty meczów Mierzejewskiego nie chce mi się już analizować

(nie zapominajmy, że ten wielki piłkarz europejskiej klasy grał jedną z głównych ról w kompromitacji z Hiszpanami)
Czy tylko mi się wydaję, że to stwierdzenie jest lekkim nadużyciem?

Nieodgadnioną zagadką jest dlaczego Turcy dali za niego 5 milionów Euro, najwyraźniej nie chcą Ligii Mistrzów u siebie - bo za tę kasę można wynaleźć zawodnika przewyższającego Mierzejewskiego umiejętnosciami - i to bez najmniejszego problemu.
Odpowiedź jest prosta, bo uznali że Mierzejewski jest według nich wart takiej kasy

Co do Klicha to już zupełnie odleciałeś. Idę o zakład, że ten zawodnik w Wolfsburgu będzie krążył na linii trybuny-ławka rezerwowych-drużyna rezerw. Chimeryczny, niedokładny, nonszalancki, a niektórym chyba obraz przesłoniły dwa rzuty wolne i rykoszet w meczu z Amicą.
Bla bla bla, wróżenie z fusów.

Naprawdę zrozum jedno - nie jest tak zajebiście, jak Ci się wydaje. Pojmij to, a upadek na Euro będzie dużo mniej bolesny, bo nie nastąpi z wysokiego C twoich oczekiwań .
Kolejny raz ktoś próbuje mi wmówić to samo, zrobić ze mnie hurraoptymistę. Powiem tak, ja bardzo sobię cenię wagę detali, dbałość o detale świadczy moim zdaniem o profesjonaliźmie, który to jest mile widziany w większości dziedzin życia, nawet w komentowaniu na forum. A ten mało znaczący detal jest taki, iż ja bronię nie całości polskiej piłki, ale bronię tej jej części, którą uważam, że krytykuje się niesłusznie, po to, żebyśmy nie brnęli w bezmyślne rzucanie gównem na lewo i prawo, bez argumentów, bez konkretu.

Może jest też tak, że moje wypowiedzi są uznawane za hurraoptymizm, bo zbyt mało krytykuję? Ale wynika to z tego, ze gdybym chciał SENSOWNIE i bronić, i krytykować, to bym musiał zrezygnować zupełnie ze snu, a jeśli jakiejś krytyki nie komentuje, to zazwyczaj znaczy to tyle, że się z nią zgadzam.

Krytyki natomiast jest w naszym kraju wszędzie pod dostatkiem, więc nie czuję też potrzeby wynajdowania koła na nowo i powtarzania po kimś tego, co wcześniej powiedział. No i może jest też tak, że takie moje "posty-zgody" z daną krytyką po prostu giną w tym morzu krytyki i rzuca się w oczy tylko to, co kontrastuje z resztą, czyli moje "obrony"?

W każdym razie gdyby Ci te moje krytyczne wypowiedzi w ten sposób nie zaginęły, to byś wiedział, że ja przewiduję raczej na turnieju klapę. Mamy kiepskiego selekcjonera, kiepską organizację w związku, a żebyśmy osiągnęli wyjście z grupy z drugiego miejsca potrzebujemy perfekcji w każdym calu i trochę szczęścia (głównie ze zdrowiem grajków i formą bramkarzy).

Uważam, że potencjał pierwszej jedenastki (albo powiedzmy czternastki, piętnastki piłkarzy) naszej reprezentacji umożliwia postawienie sobie takiego celu, ale nie w obecnej sytuacji, kiedy raczej nie ma większej nadziei na to, że ktoś przygotuje udanie tą drużynę do turnieju.

No ale też nie wymagam tego, żeby ktoś śledził moją "twórczość" na bierząco, więc w pełni rozumiem że tak mogło się stać i po prostu uświadamiam Cię, że zdanie w tej kwestii mam inne

Naprawdę szanuję Cię za wytrwałość i samozaparcie w bronieniu polskich "piłkarzy". Jednakowoż chciałbym wierzyć, że nie jesteś finansowany przez PZPN
Jeśli czyta mnie ktoś z PZPN - ja chętnie za pisanie tego, co do tej pory piszę trochę grosza wezmę, skoro i tak mam zamiar dalej to robić i to za darmo! Tak że panowie Piechniczek i Engel, rozważcie moją propozycję

Naprawdę uważacie, że cena 5 milionów za Mierzejewskiego jest okej i nie jest to szaleństwo totalne - ot, ceny za piłkarzy idą w górę ... ?
Tendencja przepłacania jest powszechna właściwie w każdym zakątku ziemi. Powiedzmy sobie szczerze, żaden piłkarz nie jest wart tego, żeby za niego dawać nawet 10 milionów euro, bo to TYLKO SPORT, mimo wszystko.

Baala - przywracasz mi wiarę w ludzi, gdyż już myślałem, że są tutaj sami urzeczeni Polską Myślą Szkoleniową fantaści w stylu rw88
Wypraszam sobie, wspomniana PMŚ to jest akurat dziedzina naszej piłki, którą mocno krytykuję i dla mnie cudem jest, że przy takim szkoleniu mamy w ogóle piłkarzy typu Błaszczykowski, Lewandowski, czy Szczęsny. No ale Polska to duży kraj...
Ostatnio edytowane przez rw88 : 16.06.2011 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2011, 17:51
Angmir napisał(a):Wyświetl post
I tu właśnie chodzi o to że ^uj sprzedamy a nie piłkarzy bo zamiast inwesować w w młodych polaków których mozna potem odsprzedać 10 razy drozej, to sprowadzamy 32 letnich emerytów z za granicy, których już nikt na świecie nie ruszy nawet kijem. Kupujmy tak dalej,śmiejmy się jak Wojciechowski wydaje 1 mln € na Sobiecha.

Może jeszcze uda nam się sprzedać Małeckiego to zbudujemy Stanoowi Valksowi Pomnik , i bedziemy się do niego modlić bo tyle nam zostanie.
Zrozum jedno że u nas holendrów, Basałaja nikt nie rozliczy z tego czy Małeckiego sprzedadzą za 2mln czy 10mln, tylko z wyników w europejskich pucharach. Liczy się to co dziś, bo jak w sierpniu okaże się że my już mamy po europejskich pucharach to całe trio pewnie będzie mogło się pakować. Holendrzy nie zostali sprowadzeni po to aby wyszukiwać 17 letnie brylanciki na których może Wisła za kilka lat zarobi. Czy nam się to podoba czy nie. Tak w ogóle zawsze narzekano że sprzedajemy zawodników a później nie ma kasy na transfery. Teraz układ będzie jasny, zawodnicy będą odchodzić za grosze i przychodzić za grosze.

Co do Wojciechowskiego i Polonii. Wojciechowskiego na dzień dzisiejszy zupełnie nie obchodzą pieniądze. Płaci ile chce, ciśnienia na sprzedaż zawodników nie ma. Za zawodnika chcą milion to im płaci, zawodnik chce zarabiać 400tys. to płaci, a w przypadku Mierzejewskiego płacicie ile ja chcę albo nie macie czego tu szukać.
Jest jaki jest, nie zawsze wychodzi na tym dobrze ale się nie cacka. Polonia dziś zaczyna negocjacje jutro je kończy, kładzie kasę na stół i bierzesz albo nie. Coś jak Cupiał na początku, dzisiaj wygląda to zupełnie inaczej.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 16.06.2011 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.06.2011, 18:00
Co do Maora to jak zagra w LM/LE na swoim poziomie badz jeszcze wyzszym + tak samo w przyszlym sezonie to przy sprzyjajacych cenach na rynku 5 baniek za niego wyciagniemy.. Co innego że bedzie to smutna sprawa,bo gracze jego pokroju trafiaja sie u nas 1/100
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.06.2011, 18:03
Polacy w Turcjii jako pilkarze maja bardzo dobrą opinie i sa szanowani.Nie jak w Niemczech czy Francjii-jak to kiedys Szymek opowiadał.

Mimo wszytstko kwota ponad 5 mln Euro troche dla mnie z kosmosu ,Mierzejewski moze i jest dobry ale napewno za taka kwote to mozna by lepszych wyszukac ,w ktorejkolwiek europejskiej lidze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.06.2011, 18:12
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszytstko kwota ponad 5 mln Euro troche dla mnie z kosmosu ,Mierzejewski moze i jest dobry ale napewno za taka kwote to mozna by lepszych wyszukac ,w ktorejkolwiek europejskiej lidze.
Sęk właśnie w tym, że nie jest to takie łatwe, bo piłkarz to nie tylko umiejętności, to też kwestia dopasowania go do drużyny pod względem charakterologicznym między innymi. Weźcie też pod uwagę to, że Trabzonspor w kilku ostatnich latach strasznie sparzył się na zagranicznych zawodnikach pod względami hm...nazwijmy to wychowawczymi. A byli to głównie piłkarze z Ameryki Południowej, Serbii itd. Tak że z racji takiej, że są zadowoleni z Brożków i Głowackiego, z ich procesu aklimatyzacyjnego, to też woleli dać ciut za dużo za Mierzejewskiego, ale wiedząc, że ten nie będzie miał problemów będąc w Turcji w gronie innej trójki Polaków.

Ja jestem pewien, że będą z Mierzeja zadowoleni, bo w Turcji jest dużo luzu na boisku, dużo szybkiej gry ofensywnej, technicznej, a Mierzej w takiej grze czuje się jak ryba w wodzie. Szczególnie, że kupują go za kasę, którą dostali od Arabów po sprzedaży Jaja Coelho, nomen omen bardzo dobrego, ale cholernie chimerycznego zawodnika.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.06.2011, 18:30
Dokladnie, 5 mln euro za takiego ogorka ...za podobna kase Porto sprowadzilo sobie Falcao . Pelno przeciez perelek w Ameryce Pld., Afryce czy Azji(tutaj dodatkowego po okazyjnych cenach), ale jak ich stac...a Gunes sie w Mierzejewskim "zakochal"(podobnie, jak wczesniej w Glowackim). Gosc, ani nie pokazal sie w europejskich pucharach, w lidze polskiej ma wrecz kompromitujace statystyki(patrzac na kwote i klub, ktory go kupil), ani nie jest juz mlody(nie bedzie lepszy), nie mowiac o reprezentacji Polski(gdzie czasami zmieniany jest po 45 minutach, a gra na "kredyt", bo pilkarzy mamy lepszych). Gdzie mu np. do takiego Peszki Badzmy powazni.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.06.2011, 18:35
Po transferze Mierzejewskiego za 5mln Euro Wojciechowski teraz dopiero moze wzmocnic skład - zainteresowany jest Shembrim i teraz bedzie mogł sobie na niego pozwolic.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2011, 18:36
http://www.weszlo.com/news/7078

Następca już szykowany.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.06.2011, 18:44
Jakby go kupiła Wisła to tutaj były by same peany jaki to wy....isty piłkarz.

Brawo Mierzej. Takich "ogórków" nam trzeba.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2011, 18:48
Ja pi...ole 5 milionów ojro? ja rozumiem Marcelo,ale nie taki piłkarz kurde...no
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów