|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
EDIT: No w sumie Tu masz racje, ja cały czas porownywalem ich jako dwoch srodkowych napastnikow. Po drugie nie patrzylem ile spotkan rozegrywał a rozegrywał ich bardzo duzo a ze był skrzydlowym to rzeczywiscie mial trudniej niz Zurawski w zdobywaniu goli. Poza tym najwazniejsze jest jednak doswiadczenie, ktore na pewno posiada.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.05.2011 o godz. 07:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Po 2 - mieszasz pozycje, Iliev jest skrzydłowym, a Żurawskim napastnikiem - co daje przewagę temu drugiemu, który musi mieć więcej sytuacji. Skrzydłowy przeważnie musi sobie sam zapracować na akcje - napastnik czeka na podanie. Ile bramek miał Melikson ? też niewiele |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Uważam że w zależności od fizjologiii zawodnik osiąga apogeum swoich możliwości w wieku 27-31 lat . Patrząc na graczy z serie A można grać na międzynarodowym poziomie nawet w wieku 36 lat . Wszystko to kwestia indywidualna , ale jeśli Ivica Iliev w bieżącym sezonie lideruje klasyfikacji strzelców to z jego formą nie może być źle . Ufam Valcxowi . Powód: Przejęzyczenie;p
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.05.2011 o godz. 07:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() Ale nie mówie nie - gość z kartą w ręku, obyty na zachodzie i w LM, z ligii w której mniej się płaci - to pasuje do planów i możliwości Wisły. Powód: fizjonomia out :)
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 28.05.2011 o godz. 07:54.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zawsze też jest Franek (rocznik 74). Wiek nie ma obecnie aż tak wielkiego znaczenia, choć na zawodniku po 30 trudno jest zarobić (co nie oznacza, że się nie da vide przykład Clebera).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie zdziwiłbym się , jeśli w tym okienku przyjdą do nas wyłącznie gracze z kontraktami w ręku , a będzie to nasze najlepsze okienko od lat . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli mają to być gracze pokroju Ilieva to ja nie mam nic przeciwko! Ciekaw jestem ile jest w tych wczesnych doniesieniach prawdy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
I wcale nie musza to byc pilkarze po 30stce - trzeba tylko wiedziec komu konczy sie kontrakt i gdzie szukac.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A wracając do Iliewa to w tym roku miał sezon Zieńczuka!!! co kopnął to bramka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Iliev to bardzo ciekawy grajek. Pamiętam go jeszcze z Niemiec gdzie grał dobry sezon i był podstawowym graczem swojego zespołu. Grał wtedy jako lewy pomocnik, ale w Partizanie po odejściu Cleo został podstawowym napastnikiem. Szybki, niezły technicznie, ale przede wszystkim zadziora, co może być bardzo przydatne Wiśle w II i III rundzie el. LM. Co do ilości bramek to nie można brać tego do końca na poważnie, bo taki Partizan ma ogromną przewagę nad resztą ligi i wbił w 29 spotkaniach aż 73 bramki. Dla porównania Wisła wbiła też w 29 meczach tylko 44 bramki. To pokazuje różnicę i łatwość z jaką mógł zdobywać tam bramki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak ten facet nadal potrafi to, co na filmiku, to z Meliksonem by zniszczyli system. Poza tym byłby pierwszym w składzie z dobra wrzutką. Genkow by na tym skorzystał, bo Genkow to jest przede wszystkim "główkarz"
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
napastnicy po 30-ce jakoś sie do tej pory nie sprawdzali w Wiśle jak pamiętam.Kryszał,Svitlica,Żuraw w ostatnim roku,Penksa jakoś kariery wielkiej nie zrobili przy R22
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dlatego dobrze, że Iliev to nie napastnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W tym roku będzie miał 32 lata. Jakoś nie jestem przekonany co do niego. Jak oglądałem filmik to przypomina mi Dragana Paljicia, tylko, że troszeczkę wolniejszy i bardziej zwrotny. Brak dryblingu, ale za to dobre dośrodkowanie. Obym się mylił i ten zawodnik okazał się dobrym wzmocnieniem.
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 28.05.2011 o godz. 09:03.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Ten Iliev ti drugim Meliksonem nie jest i dużo mu do niego brakuje więc się nie zachwycajmy , dryblingu też jakiegoś specjalnego nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale na skrzydle też trzeba sporo biegac a w wieku 32 lat to już nie ta szybkośc,wydolnosc,dynamika a Wisła ma walczyc o LM a nie o środek tabeli naszej ligi.Wolałbym kogoś młodszego....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.05.2011 o godz. 09:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przeciez wiadomo że nie będzie to nasze jedyne wzmocnienie ofensywy . Na pewno przyjdzie do nas jeszcze jeden ofensywny zawodnik , nie wierzę że po tym jak odchodzi od nas 4 ofensywnych zawodników wzmocni nas jeden Iliev . |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Alternatywa dla Kirma by się przydała. Choćby dla same rywalizacji, kartek/kontuzji, słabej formy albo nawet jakiejś oferty dla Andraża.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cały szkielet Chelsea Londyn w zeszłym sezonie opierał się na zawodnikach ponad 30 letnich i skończyło się to dubletem, także argument wieku nie za bardzo do mnie przemawia. Martwi mnie trochę, że jeżeli podpisze to później na nim nie zarobimy. Mam nadzieje, że sprowadzanie 30 latków na koniec kariery (choćby nie wiem jak byli dobrzy) to nie będzie długoterminowa strategia transferowa w naszym klubie i Valckx jak już zbuduje drużynę 'na teraz' wróci do koncepcji Wisły jako odskoczni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nie na kazdym zawodniku musimy koniecznie zarobic. Na Pareice, Jaliensie czy Sobolewskim nic nie zarobimy. A raczej nikt nie mowi o ich sprzedazy
![]() Ewentualne sciagniecie Ilieva pod wzgledem ekonomicznym na pewno bedzie oplacalne w tym sensie, ze nic za niego nie zaplacimy a jedynie bedzie trzeba kontrakt oplacac. Odchodza Zurawski, Nordin i Branco wiec sporo kasy sie "zwolni". W zwiazku z tym jesli cvhodzi o kwestie finansowe to na tym nie stracimy. Pytanie co Iliev da druzynie? Moze byc b. dobrym ruchem i okazac sie wzmocnieniem. Moze tez byc niewypalem choc bardziej sklaniam sie ku temu, ze jednak dalby cos Wisle. Zawodnik doswiadczony, wszechstronny, ograny na europejskich boiskach, nieustepliwy, potrafiacy wrzucic "na nos", potrafi tez strzelac bramki. Do tego za free. Praktycznie nic nie tracimy. Kontrakt 1+1 bylby optymalny.Na pewno podnioslby poziom rywalizacji na skrzydlach co na chwile obecna jest bardzo wskazane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
http://www.partizan.rs/11196-ivica-i...A1ta-partizan/ oficjalna Partizana
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jeśli nie stracił szybkości, to może być ciekawym ruchem, tak samo jak Kosowski.
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czytając posty poniektórych mam wrażenie, że spodziewali się Robinho.
Najlepszy strzelec mistrza ligi silniejszej i bogatszej od naszej. Facet z doświadczeniem w LM, Niemczech i Włoszech, który właśnie rozgrywa jeden z najlepszych sezonów w karierze, ma przyjść do Wisły za darmo. Czego więcej można chcieć? Jak można go porównać z Żurawskim, który przed przyjściem do Wisły był rezerwowym na Cyprze? Nosz do cholery, ogarnijcie się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Z tego co się wydaje, facet ma świetną szybkość, dobry drybling i kapitalne dośrodkowanie. Potrafi też się zachować w sytuacjach strzeleckich...Co by nie mówić, ciekawy zakup..jeśli oczywiście dojdzie on do skutku.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() U nich tylko Crvena i Partizan leją wszystkich i w derbach rozstrzygają tytuł mistrzowski ![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Trzeba przyznać, że jak na skrzydłowego strzela dosyć sporo bramek. No no, transfer bardzo ciekawy i jeszcze darmowy:d
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Hmm...Na tych urywkach z Cottbus nieźle popylał,ale był młodszy.Teraz trzydziestka na karku...Powiem tak:
Gdyby rok - półtora roku temu taki zawodnik miał do nas przyjść powiedziałbym to, co teraz reszta forum: stary,jeden sezon dobry w całej karierze,szybkość stracił parę lat temu,na youtube gwiazdę można zrobić nawet z Łobodzińskiego.Ale nie wierzę żeby Stan Valckx chciał zakontraktować zawodnika,którego nie widział w co najmniej kilkunastu meczach.Dlatego jeśli do nas dołączy powinien być wzmocnieniem. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|