The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2011, 20:07
Titto napisał(a):Wyświetl post
(...)
- Przełamanie Riosa. (...)
A widziałeś bramkę?

Tak wolno przyjmował piłkę i zbierał się do strzału, że tylko obrońcom Zagłębia zawdzięcza "przełamanie". Nawet przy tej bramce pokazał, że nie ma instynktu strzeleckiego.

Zawodowa piłka to nie podwórko.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.05.2011, 20:09
Ile asyst ma Kiro? 8?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.05.2011, 20:10
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ile asyst ma Kiro? 8?
3

Nie wiem po co Jaliens gral, tylko kontuzej poglebil.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 25.05.2011, 20:11
Polaczki, polaczki. Najlepszy przykład nade mną. Facet strzelił bramkę, ale trzeba mu coś wypomnieć. Niektórzy nawet się cieszyć nie potrafią i oglądając mecz szukają błędów poszczególnych piłkarzy. Prawdziwi "wiślacy"

Rios - ładna podcinka. Bardzo ciekawy, fajny mecz
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.05.2011, 20:12
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A widziałeś bramkę?

Tak wolno przyjmował piłkę i zbierał się do strzału, że tylko obrońcom Zagłębia zawdzięcza "przełamanie". Nawet przy tej bramce pokazał, że nie ma instynktu strzeleckiego.

Ładnie strzelił, stoicki spokój.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2011, 20:14
moje oceny

Kurto - 5
zagrał poprawnie, nawet w niektorych momentach pewnie, bez nerwówki, dobra gra nogami, dobre wyczucie na przedpolu, 2-3 niewielkie błedy
Cikos - 6
w obronie bez błedów, włączał sie w akcje ofensywne, niepotrzebny faul skutkujący żółtkiem
Chavez - 8
siła spokoju i spokój siły
Jaliens - 6
coraz lepiej i pewniej, szkoda tej kontuzji, mam nadzieję, że niewielka
Burliga - 6
Nadspodziewanie dobrze na prawej obronie. Spokój i udane interwencje. Koniecznie ogrywac go
Wilk - 7
aktywny, niestety po odbiorach brak pomysłu na wyprowadzenie piłki
Sivakow - 6
Nadspodziewanie dobrze w I połowie na środku. Aktywny, szukający piłki,. dobrze ustawiajacy sie i wracający do defensywy. W II połowie zastapił Jaliensa na stoperze i... dobrze sobie radził, choć jego reka w polu karnym ewidentna
Gargula - 2
Pokazał że jego czas w Wisle już sie skonczył. W II połowie gdyby nie rzuty rożne jakie wybijał, nie wiedziałbym ze jest na boisku. Jego asysta przy bramce Kirma była konecznością. Dobrze, że oddał piłkę, bo sam by nic nie zrobił
Melikson - 9
Piłkarz meczu. Udział przy wszystkich bramkach. Zawodnik z innego wymiaru. Mógłby dostac 10 gdyby w pierwszej połowie nie zawieruszył sie gdzieś na chwilę
Genkow - 7
Pokazał świetna intuicję. Dobrze zgrywał piłki, Wspaniale pokazał szybkie wejscie w pole karne mając na plecach obrońcę i nie dał się zepchnąć. Jego siła fizyczna w połączeniu z intuicją, która pozwala mu znaleźć się we właściwym miejsu dobrze rokują w taku
Kirm - 5
Przeplatał dobre zagrania z masakrycznymi.

Brud - 4
Pokazał, ze ma mozliwości, ale troche sie spalił
Rios - 6
Na dziesięc minut gry 2 celne strzały. Pierwszy powiniene zakonczyc sie golem, gdy Andy minął bramkarza i strzelił. Niestety w ostatniej chwili obronca wybił piłke. Druga sytuacja wykorzystana bezlitośnike.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.05.2011, 20:15
A widziałeś bramkę?

Chyba troszke przesadzasz...
Obroncy Zaglebia tak sie zamotali ze Rios mial bardzo duzo czasu...
A bramke uznaje jako bardzo inteligentna... pokusil sie na podcinke a mogl rownie dobrze poslac pilke do Garguly ktory rowniez na 100% by ubil brame.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.05.2011, 20:17
4 podstrony w meczowym. Dawno czegoś takiego nie było.

Jaka cisza i spokój.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.05.2011, 20:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Gargula - 2 (...) Dobrze, że oddał piłkę, bo sam by nic nie zrobił (...)
Mi sie wydaje, ze on strzelal w tej sytuacji..
Jak pisalem w innym temacie, mam nadzieje, ze to byl jego pozegnalny mecz.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.05.2011, 20:19
a ja jestem gotow zgodzic sie z flamengista. Przypomnijcie sobie sytuacje sam na sam Riosa i jak je probowal wykanczac. To przypomne - GKS i Podbeskidzie. Dzisiaj strzelił ale nie wiem jakim cudem - ani to lob, ani nie wiadomo co. Podsumowywujac - jestem pewien że Rios ma tryb podcinki ma wlaczony na FULL w kazdej sytuacji kiedy musi strzelac.
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.05.2011, 20:21
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
3

Nie wiem po co Jaliens gral, tylko kontuzej poglebil.
Z takiego ruchu kadrowego można wywnioskować jak bardzo Robert ceni umiejętności Kowalskiego
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.05.2011, 20:21
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Polaczki, polaczki. Najlepszy przykład nade mną. Facet strzelił bramkę, ale trzeba mu coś wypomnieć. Niektórzy nawet się cieszyć nie potrafią i oglądając mecz szukają błędów poszczególnych piłkarzy. Prawdziwi "wiślacy"

Rios - ładna podcinka. Bardzo ciekawy, fajny mecz
Polaczki to sobie pisz na forum wyborczej.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.05.2011, 20:27
Jaliens został zmienionyw przerwie w wyniku odnowienia sie kontuzji , czy ze go Maaskant oszczedzal ?
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.05.2011, 20:28
Rios, piękna bramka. Nie chrzańcie, że cudem to strzelił czy długo się składał. Zwiódł bramkarza i strzelił koło prawej łapy bramkarza Zagłębia. Żaden fart. Fakt, faktem - dłużej u nas już nie pogra. No może na pożegnanie dostanie więcej czasu z Polonią.

Gargulec - podanie, strzał? Jeżeli nie wiadomo co chciał zrobić to znaczy tylko tyle, że chłopak nie ma pewności siebie, forma na poziomie Kaczora Donalda.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 25.05.2011, 20:29
tommiychat to była podcinka taką jaką nie raz Franek zrobił, ale że wielu z was nie lubi Riosa to i bramka, przyjęcie i w ogóle pojawienie się na boisku denerwuje i od razu oznacza że co zrobi to wszystko źle..

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.05.2011, 20:30
Ja sie ciesze z bramki Andyego bo byłem za nim murem - troche za pozno ale przynajmniej jednego strzelił.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 25.05.2011 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
Wiślacki Barwałd
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 25.05.2011, 20:33
Nie oglądałem meczu w całości ale z urywek które pokazywali w multi lidze to nie wyglądał na jakoś specjalnie porywające spotkanie. Gładkie zwycięstwo, trochę zamieszania przy golu Kirma. Jak dla mnie spalonego nie było.
Boże chroń mnie przed przyjaciółmi, z wrogami poradze sobię sam...
Odpowiedz cytując
Zychu
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 25.05.2011, 20:37
Mecz w multilidze malo pokazywany bo niby maloatrakcyjny ale dobrze chlopaki grali. Z Polonia bedzie jeszcze lepiej.Rios za pozno go zaczeli wpuszczac
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 25.05.2011, 20:40
"Rios strzelił bramkę bo poczuł klimaty Młodej Ekstraklasy" stwierdzenie mego kolegi po meczu
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.05.2011, 20:40
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
tommiychat to była podcinka taką jaką nie raz Franek zrobił, ale że wielu z was nie lubi Riosa to i bramka, przyjęcie i w ogóle pojawienie się na boisku denerwuje i od razu oznacza że co zrobi to wszystko źle..
No właśnie.

Chłopak świetnie strzelił, technicznie, nie na pałę, a tu wszystkim coś nie tak.
Masakra to forum.

Nie martwcie się, zapewne pomimo tego gola nie będziecie już Chłopaka oglądać.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 25.05.2011, 20:41
Polonia straciła szanse na puchary, więc tym bardziej kolejny mecz powinien być równie efektowny, a raczej efektywny.
Odpowiedz cytując
Brzeszczot
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.05.2011, 20:48
Wiślaków wychodzących na murawę w Lubinie przywitano iście po królewsku. Wzorem Hiszpanii, zawodnicy Zagłębia ustawili się w dwa rzędy, między którymi, z honorami, przechodzili mistrzowie Polski, piłkarze Białej Gwiazdy.

" Była to moja inicjatywa - przyznał po meczu trener Urban. - Takie zdarzenia maja miejsce w lidze hiszpańskiej. Wprowadzajmy to co jest dobre. Wyraziliśmy w ten sposób szacunek dla mistrza kraju, doceniliśmy to, że zdobyli mistrzostwo. To przejaw kultury sportowej, która nic nie kosztuje."

www.wislakrakow.com

Brawo
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.05.2011, 20:52
Może to było już poruszane, ale mam pytanie: Małecki, Sobolewski dlaczego nie grali i co się stało z Jaliensem?

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.05.2011, 21:08
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Mi sie wydaje, ze on strzelal w tej sytuacji..
Jak pisalem w innym temacie, mam nadzieje, ze to byl jego pozegnalny mecz.
Strzelał i się machnął generalnie.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.05.2011, 21:40
mozna gdzies zobaczyc bramki z dzisiejszego meczu? podajcie linka prosze
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.05.2011, 21:56
Ja i tak mam żal do Maaskanta że wystąpiło tak niewielu młodych zawodników :/ Po co wystawił Cikosa? Żeby dostał żółtko i nie zagrał z Polonia? A Jaliensa? Był dopiero co po urazie - nie musiał grać. Rios też mógł chociaż te 45 min zagrać...
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.05.2011, 22:13
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Ja i tak mam żal do Maaskanta że wystąpiło tak niewielu młodych zawodników :/ Po co wystawił Cikosa? Żeby dostał żółtko i nie zagrał z Polonia? A Jaliensa? Był dopiero co po urazie - nie musiał grać. Rios też mógł chociaż te 45 min zagrać...
Nie mógł wystawić Czekaja (na zgrupowaniu U-19, swoją drogą co za debilne terminy meczów, że się z ligą pokrywają) a pewnie nie chciał Kowalskiego (nie dziwię się ) więc wystawił Jaliensa. Ale Kurto i Brud dostali szansę, oprócz tego zagrali Burliga i Garguła więc całkiem sporo rezerwowych... Właściwie kogo byś chciał wstawić jeszcze z ME? Może Chrapek i na tym koniec... Ja się cieszę, że w końcu nie grał niedomagający Żurawski. Myślę, że na Polonię trener da szansę jeszcze paru młodym chłopakom . A wynik potwierdził słuszność doboru składu- jakby Maaskant dał jeszcze z 4 młodych do składu zapewne byłby odwrotny rezultat.
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.05.2011, 22:16
A widziałeś bramkę?

widziałeś jego bramki w młodej? Grając ogony w meczach o pietruszkę to wiesz co sobie można...
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 25.05.2011, 22:28
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Polaczki to sobie pisz na forum wyborczej.
Nie popisuj się i nie tocz piany bezsensownie, jeśli nie Ciebie dotyczyła wypowiedź.

Chłopaki zagrali dobrze i poprawnie, na luzie, z ciekawymi "młodymi" zmianami, więc szukanie dziury w całym, a przede wszystkim mankamentów u piłkarza który strzelił bramkę, można śmiało nazwać typowym, polskim jęczeniem i marudzeniem na wszystko i o wszystko. Tym bardziej, że mecz oglądaliśmy małymi urywkami, wiec niektórzy też z ocenianiem piłkarzy wyrywają się jak z motyką na księżyc. Udany mecz!
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.05.2011, 23:08
Jeżeli piłkarze Polonii Warszawa zachowają się tak ładnie, jak dziś Zagłębia Lubin - czyli zrobią przed meczem tunel i będą bić brawo dla nowych Mistrzów Polski, to z przyjemnością popatrzę jak będzie klaskał Kokoszka...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów