Jaroo1 napisał(a):

|
Dla przecietnego czlowieka ktory ....
|
W ogóle nie łapiesz sedna mojej wypowiedzi
Rozmawiajmy o faktach. Była Bydgoszcz, inteligentny człowiek bez problemu mógł przeiwdzieć dalszy rozmach nagonki. Wyjdźcie co poniektórzy "do ludzi", poza twsd, poza kibice.net i inne legialive, do milionów które tworzą opinię społeczną itp, a zobaczycie, ze zagłębiać się w temat "kibolstwa" próbuje jakiś margines. Reszta żyje w przekonaniu, że mamy patologię, a na stadionach rządzą bandyci, których trzeba eliminować wszelikimi metodami. Usłyszą, że zamknięcie stadionów jest rozwiazaniem to popierają akcję Tuska (choć osobiście nijak nie mogę ogarnąć zasadności tego rozwiązania, no w głowie mi sie nie mieści jak to może pomóc?).
Smutne ale prawdziwe. Będzie gorzej, bo kibice tez są podzieleni - protestujący CZYNNIE (!) to jakiś ułamek społeczeństwa. Odpowiednio oczerniany w mediach, także w perspektywie wyborów dla rządzących absolutnie nieszkodliwy.
Nikt nie mówi, że bez Bydgoszczy 90% byłaby za kibicami. To nie o to chodzi. Sęk w tym, że finał PP był wodą na młyn, bodźcem do walk dla rządzących i mediów. Są inteligentni, to z prezentu skorzystali. Proste, niekótrzy jednak nie łapią i dalej żyją w swoim świecie iluzji.