|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Chavez: "Target locked: ball" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Może to banalne co napiszę, ale tworzymy coś dopiero, gdy jest więcej miejsca. Wtedy mamy taki 'pierwiastek' gry z kontry. Jak przeciwnik się mądrze broni, to raczej nie ma szans niczego strzelić. Brak zgrania, może umiejętności. No, ale umiejętność strzelania goli w ataku pozycyjnym przy dobrze broniącym się przeciwniku jest atutem dobrych, solidnych zespołów. Idziemy w tym kierunku, ale krok po kroczku.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Z perspektywy trybun po pierwszych mimutach myslalem, że bedzie z 4-0 dla nas, na prawde wygladało to dobrze.
Niestety bez napastnika ciezko wygrac mecz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Po tym meczu największy minus stawiam Maaskantowi. Zmiany jak zwykle do bani. Jak można było przy takim wyniku i takiej grze wpuścić ultra-defensywnego Sivakowa?! Jak można było przez tyle minut trzymać Żurawia?!
Bardzo słaby mecz, a Branco - po prostu brak słów. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale Sivakov z tego co go zdołałem zarejestrować w dwóch akcjach, grał ofensywnie. Raz zamykał wrzutke na długim i uderzał głową, a drugi raz podał celnie do przodu ;p Więc biorąc pod uwagę pomysł Maaskanta z meczu ze Śląskiem (gdzie Sivakov miał wchodzić na szpice za Partyka, gdyby ten znalazł się na skrzydle), to nie był całkowicie bezmyślny pomysł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Obawiam się, że najgorsze jeszcze przed nami. Np. jestem całkowicie przekonany, że z takim samym "zaangażowaniem" mogą zagrać w ....derbach. A po meczu i tak dostaną brawa pod trybuną.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Zaczyna się stara śpiewka, że przez "zaangażowanie" przegrywamy mecze. A sądziłem, że to przez brak ławki, słabych piłkarzy (Żuraw), ewentualne błędy w ustawieniu zespołu itp. ale nie to wszystko przez zaangażowanie! Jak Cię tak boli to następnym razem sobie na trybunie gwiżdż - może Ci ulży.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cóż oni odwalili? Bo mnie ominęło.
Wiem tylko, że mega luzik Branco zagrał padakę. PS. Będzie wstyd w pucharach, oj będzie. Lepiej się wypiszmy z nich,. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Twój ulubiony piłkarz Branco zdemaskował się publicznie i pokazał jakim jest beznadziejnym szrotem piłkarskim ![]() (Tak go zawzięcie broniłeś że chciałeś bana dla tych którzy nazywają rzeczy po imieniu, w tym dla mnie że nazwałem go szrotem parę miesięcy temu, a teraz zdziwionego udajesz?) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Dal przyklad Slask jak sie bronic i teraz coraz trudniej jest nam mecz wygrac.
![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
graliśmy w 9 - nie grsli Żurawski i Branco. Nie mogliśmy tego wygrać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale Sikorski bramke strzelił (jak wróżyłem ;p). Sikorski do Wisły za Riosa (a Sobota ze Śląska za Gargułe)! Poza tym cóż, raz na wozie, raz w nawozie
ważne, że Dżaga przegrała (z Polbytem!)
Ostatnio edytowane przez nicolas : 30.04.2011 o godz. 20:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Rios w 10 min zrobil wiecej niz Zuraw w 80 smutna prawda bo Rios nie jest wcale drugim Raulem ani Messim , tez caly Branco to jakby na kacu biegal albo nawdupial sie grzybow i nie wiedzial za bardzo gdzie gra i w co gra. Pareiko uratowal honor ktory i tak zostal zdrowo nadszarpniety , nie chce kazdego wymieniac ale pomoc tez slabo ,bardzo slabo .Jak mielismy zawsze jakies sytuacje tak dzisiaj nie bylo klarownych na zdobycie gola ,
Nic bardziej nie w....ialo jak ten dziadyga z dzwonkiem ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A koguta tez mial Patrzac na ten mecz pod katem Pucharow to niestety ale juz nie mamy chyba sil na kolejna Levadie...........
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 30.04.2011 o godz. 21:56.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Zacytuję T.Jirsaka po meczu: ..."Wiedzieliśmy, że Górnik spróbuje zagrać w Krakowie tak, jak Podbeskidzie. I tak było. Straciliśmy bramkę, chcieliśmy grać w piłkę, ale to niezrozumiałe, co później zrobiliśmy. Brakowało spokoju. Graliśmy tak "z niczego do niczego". Zamiast szybko wymieniać piłki, co chwilę ktoś chciał ją prowadzić sam. Brał wszystko na siebie, zamiast próbować kolektywnie... Tak się nie da."..... AMEN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Branco , dzięki!
![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
bez konkretnych wzmocnień i myśli szkoleniowej to ja widzę to tak: nawiązując do kampanii reklamowej - w tym sezonie walczymy o mistrzostwo, w przyszłym o puchary, w następnym o środek tabeli i w kolejnym o utrzymanie... tak to widzę na dzień dzisiejszy... i ten kto myśli, że ugramy coś w pucharach niech wreszcie zejdzie na ziemie i realnie oceni nasze szanse a raczej ich brak. 2 porażki z rzędu w tym jedna u siebie... piłkarzyki za szybko uwierzyli, że są mistrzami, a brak jednego zawodnika powoduje, że rywale nas punktują...dramat
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie wyobrażam sobie, by zawodnik z numerem 15 mógł jeszcze kiedykolwiek wystąpić w koszulce z Białą Gwiazdą. To był chyba najgorszy indywidualny występ zawodnika Wisły od... no właśnie, kiedy? Już Bunoza w pierwszym meczu potrafił komuś piłkę odebrać. Branco to absolutne dno w każdym tego słowa znaczeniu. Maaskant nie widział tego na treningach? Nie wiedział, kto zaraz będzie grał na murawie?
Jedyny klub w jakim może występować Branco to Cień. |
|
|
|
Banita
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ja za ten mecz winie Maaskanta!!!Facet nie analizuje.Nie wyciąga wniosków.Jak mozna robić takie zmiany,zmieniać zawodników którzy już pokazali(w poprzednich meczach), że nie wnoszą jakości.
Może dostanę bana, albo mnie zjecie za to co napisze,ale jak piłkarze podeszli pod G trzeba bylo ich wygwizdać!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
I trzeba dodać, ze prezentuje pilkę takiego kolesia, którego sie bralo na podwórko tylko dlatego żeby było po równo
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do Twojego drugiego akapitu to nigdy w życiu się nie zgodzę. Chłopaki grali, starali się, walczyli, ale nie wychodziło. Niestety. Ludzie, skończmy zresztą z tym średniowieczem i zachowujmy się jak w cywilizowanym świecie przystało, nie jak na Legii, gdzie kibic uderza zawodnika; wspierajmy drużynę z całych sił, bez względu na to, czy wygra, czy przegra. Ale jak mówię - Maaskant musi pomyśleć trochę nad tym, czy ma rację w konsekwentnym stawianiu na Żurawia w pierwszym składzie, bo jak dla mnie to jest masakra. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Rios przez 10 minut pobytu na boisku zrobił więcej niż Żurawski przez 80.
Ja naprawdę nie rozumiem uporu z jakim Maaskant pomija Argentyńczyka. Mimo całego szacunku dla Maćka, ale czego się po nim można spodziewać? Odkąd wrócił w każdym meczu spisuje się tak samo słabo i co? Ktoś liczy, że on się nagle przełamie? Na jakiej podstawie? Przykro mi to pisać ale od zejścia z boiska Cikosa graliśmy praktycznie w 9, bo Żurawskiego i Branco ciężko uznać za piłkarzy wnoszących cokolwiek do drużyny. Nie ma co rozkładać gry pojedynczych piłkarzy na czynniki pierwsze, bo cała drużyna zagrała tragiczny mecz. Malutki plus dla Pareiki za solidność i Chaveza za postępy, które robi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
15 minut z Bełchatowem miał fantastyczne... Nie twierdze, że źle zagrał ostatnie 10 minut dziś, ale wypuszczenie go w podst.11 niekoniecznie gwarantuję jego dobrą postawę, równie dobrze mógłby zagrać to co dziś Żuraw.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Maaskant jest upartym osłem, przekonanym o własnej wielkości. Dlatego MIZERNY Siwakow bedzie grał, a Garguła siedział..Siwakow ktory w lecie i tak odejdzie z Wisły i nie jest przyszłoscia tej druzyny.. Tak slabego pilkarza jak Branco nie widzialem w Wisle od jakiś 10 lat, kompromitacja klubu by trzymac kogos takiego w skladzie, junior zagralby lepiej. Górnik powinien nas rozjechać 5:0. Przez cały mecz nie mielismy nawet jednej sytuacji na bramke... ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
To juz nie chodzi o Żurawia ale co na boisku robili Siwakow i Branco? to są jaja a i lepiej Maskantowi tego Mistrza wybic z głowy to morze zacznie myslec!!!!!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|