The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2011, 10:56
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A Twoja wola? Jak tam gra Riosa? Lepszy od Żurawia?

Pytanie jest takie, nie kto jest lepszy a kto mniej gorszy Żurawski czy Rios. Obaj to dwóch mega słabiaków więc nie mędrkuj albo tym bardziej wyładowuj swojej frustracji na mnie!

Kiedyś pisałem (przed sezonem) żeby sprowadzić Gikiewicza (tego Gikiewicza ze Śląska). Piszę poważnie, nie możemy mieć samych gwiazd jak Genkov w zespole z powodów finansowych. To może lepiej miec takich biegających wilczków walczaków jak Gikiewicz czy Daniel Sikorski z Górnika na ławce niż stetryczałego Żurawskiego albo cierpiącego na bramkowstręt powolnego Riosa. Sądzę że przy tej ilości dośrodkowań Gikiewicz albo Sikorski któreś zamieniliby na gola. Chłopaki przynajmniej mają siłę walczyc, biegać i nóg nie odkładają. Takich piłkarzy powinniśmy mieć na ławce a nie Żurawskiego, Riosa, Boukharego, Branco.... drogi zaciąg starych najemników. I jak trzeba kimś grac, to nie ma kim.
Trudno się nie zgodzić. Zamiast leszcza Riosa czy odcinającego ostatnie kupony Żurawskiego lepiej mieć na ławce choćby Ćwielonga. Tak, Ćwielonga. Kij z tym, że nieskuteczny, bo nasza dwójka pseudo-napastników również bramek nie strzela (z celnymi strzałami na bramkę szału też nie ma).
Lepiej po prostu mieć na ławce kogoś, kto może mecz ożywić, szarpnąć, nawet jeśli obiektywnie odstaje od reszty umiejętnościami i wyszkoleniem.

A my mamy Riosa, który w europejskiej piłce jest zerem (brak szybkości, brak strzału, nie powalczy z obrońcami) i Żurawskiego, o którym lepiej nic nie będę pisał. Oni od Ćwielonga fajniej wyglądają tylko w rozpisce przedmeczowej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.04.2011 o godz. 11:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.04.2011, 20:56
Mały, co ty kurna robisz ?!
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Wypunktowali nas i tyle. Biliśmy głową w mur, 3 punkty nad Jagą i dużo trudnych potyczek przed nami. Walka o mistrza trwa.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

FART !? Jaki ku^rwa FART !?

Lenczyk to polski Mourinho, rozpier^dolił nas taktyką. Każdy wie, że gramy bez obrony.

2 bocznych, stoper, napastnik od zaraz !
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

Od: 11.2010

Stary 21.04.2011, 21:00
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
FART !? Jaki ku^rwa FART !?

Lenczyk to polski Mourinho, rozpier^dolił nas taktyką. Każdy wie, że gramy bez obrony.

2 bocznych, stoper, napastnik od zaraz !
skoro gramy bez obrony to do zwycięstwa nie jest potrzebna taktyka. Ot tak wystarczy zamurować bramke jak WKS i liczyć na kontre...przecież obrony nie będzie bo jej nie ma
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.04.2011, 20:57
Z takim punktowaniem na wyjazdach to za daleko nie zajedziemy

mic napisał(a):Wyświetl post
Nigdy wiecej Riosa w koszulce Wisly.
+1

Dupy mu sie k.rwa nie chce ruszyc a o piłke walczy jak panienka tanczaca balet
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Małecki dziś najsłabszy.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Po co wycofac do Melexa, który ma pustą, skoro można strzelić....
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Od: 08.2009

Stary 21.04.2011, 20:58
Czyżbyśmy przegrywali mistrzostwo, jak przed rokiem?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Mały jak jest pod bramką to nic nie myśli tylko napierdala przed siebie.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
bunny
Senior Member

Od: 10.2006

500 dośrodkowań i 2000 wymienionych podań, a WKS 2 gole w sieci i wracamy na tarczy z Wrocka.
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Wlasnie wzorowa gra Slaska...zrealizowali swoj plan w 100%, a o to chyba chodzi? Pieknie to moga grac najlepsze druzyny na swiecie.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

I na co te tematy "Ile punktów trzeba zdobyć, żeby być mistrzem?" Wszystko weryfikuje boisko i postawa drużyny. Wiadome było, że Śląsk będzie grał z kontry. To ich taktyka na lepszych. Nie dziwię się, że tak wygląda ten mecz. Mistrza obrazuje i wyłania to, że potrafi z takimi drużynami jak Polonia Bytom, Korona, Śląsk wygrywać.

Jak to powiedział mój dziadek, stary kibic Wisły: "Wisła z dzisiaj, to nie jest Wisła do oglądania." I tyle w temacie.
Wisła i Śląsk!
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Kurewski pech dzis z ta brama w 2 minucie i tyle.Jak najszybciej o tych mekach zapomniec..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
kono
Member

Od: 12.2007

Koniec. Słaba Wisła uległa beznadziejnemu Śląskowi.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.04.2011, 21:01
Panowie, lepiej z Śląskiem, niż z Lechem. Panowie pierwsza porażka! Nich chłopaki ochłoną, bo za dobrze szło, mi też jest smutno, ale tak bywa! Do następnej kolejki
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.04.2011, 21:01
4 kolejne nieudane mecze na wyjazdach.To już poważne ostrzeżenie,że taktyka szwankuje.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.04.2011, 21:02
Po sezonie trzeba rozwalić obronę i budować ją od nowa bo z obecnych defensorów nic nie będzie.Również nie widzę przyszłości w zawodnikach: Rios, Żurawski, Garguła i niestety Siwakow. Sobol w obecnej formie wydaje się słabszy od Wilka i też wydaję mi się ,że powinniśmy pomału wprowadzać Czarka do składu za Radka.Trzeba też pomyśleć o drugim napastniku bo jak widać nie ma kto strzelać ja Genkov pauzuje...
Ostatnio edytowane przez FajQ : 21.04.2011 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
felix
Junior Member

Od: 04.2004

Nawet się tego wszystkiego nie chce czytać.... Sam płacz... Wszystkich wywalcie z klubu... Ile wy macie lat W następnym meczu wygramy i będziecie wychwalać pod niebiosa...
Opisom mówię -> NIE!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Wyjazd do Lubina, Warszawy, Gdanska, gra z Lechem - no piekny terminarz.
Jaga ma ogórków...

Oby to nie była powtórka z zeszłego sezonu, bo bym już nie wytrzymał. Porażki się zdarzają. Nalezy wygrać z Gornikiem i liczyć na remis, porazke Jagi
Cytat:
Nich chłopaki ochłoną, bo za dobrze szło, mi też jest smutno
Ochlonac powinni juz w Kielcach...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.04.2011, 21:04
A w Warszawie mamy Legię i jeszcze Polonię ,która po "kolumbijskim palcu wsadzonym w dupę" na pewno teraz zacznie zwyżkować.
Odpowiedz cytując
soku
Member

Od: 09.2010

załatwili nas jak chłopaków ze wsi
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

I tak najbardziej szkoda remisu z ogórkami z Bytomia i kosiarzami z Kielc.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.04.2011, 21:03
niestety mistrzostwo polski jest sprawą otwartą. Liczę na 3 pkt z Górnikiem a potem się zobaczy. ....a jego mać dżizus ja .......e!!!!
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Śląsk był nie do ogrania. Nasi wcale fatalnie nie zagrali, ale wy jesteście zbyt zaślepieni żeby zrozumieć co to piłka. Porażka boli jak cholera, a jak się patrzyło na fete na trybunach to serce krwawiło, ale co zrobić...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 21.04.2011, 21:17
Znowu Orest "2 autobusy przegubowe w polu karnym" Lenczyk , może zabrać nam mistrzostwo. Tyle że teraz wszystko w nogach naszych piłkarzy, a nie trenera liżącego po jajach ścierwo z drugiej strony i nie musimy się na nikogo oglądać.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Ja tego nie rozumiem po prostu nie rozumiem. Mamy takie zejście, że szok. Z 9pkt dochodzimy do 3. Z naszym terminarzem mamy teraz piekielnie ostro pod górkę!! Niestety dzisiejszy mecz pokazał, że nie mamy żadnych wartościowych zawodników na ławce. A i w pierwszym składzie Mały i Kirm totalnie zagubieni bez pewności. W dzisiejszym dniu oboje pokazali że podejmowanie fatalnych decyzji to ich mocna strona.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

nie rozumiem tego po co grać 40 wrzutek skoro nic z nich nie wychodzi.. nie było Gienka to nie było na kogo grać. powinni po ziemi grać i patrzeć do kogo grać a nie na pałę cały mecz. Może więcej z dystansu.
Sobol nas ładnie załatwił, niestety.. ja pisałem że po tej kartce powinien odpocząć troszkę od 1 jedenastki..

Szkoda że nie umiemy gonić wyniku i zmieniać obrazu gry.. przez cały mecz w kółko to samo na boki i wrzutka...

Rios słabo? A Mały ile razy odpuścił.. znowu pod siebie grał kręcił i totalnie nic z tego nie było.. Kirm miał 2 świetne sytuacje.. ehh no nic walczymy dalej

Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Niby jak miała Wisła wygrać ten mecz, jak grała bez napastnika,a Śląsk siedział w 11 we własnym polu karnym ja sie pytam?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 21.04.2011, 21:04
Czepiasz się słówek. Myślą przewodnią tego posta jest to, że nie zawsze przegraną Wisły powoduje jej pech, a fart reszty. Zwycięstwo Śląska fartem nie było.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów