|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Dla mnie to w ogóle nie jest problemem, a bardziej powodem do radości, że w końcu nasz rynek się unormuje i za byle ogóra nie trzeba będzie płacić jakichś wyimaginowanych kwot - bo strzelił 3 bramki pod rząd, albo zrobił dwa udane wślizgi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Może dosyc rozkmininia do kiedy otwarte jest w naszym przypadku okienko tranferowe?
Zainteresowani niech sobie poszukają kilka stron wczesniej (lub kilka lat wczesniej) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Wole Zagraniczna Wisle niz przereklamowanych psedu kopaczy z naszej buracznej Ligi ktorzy zadaja kokosow za marne drewno. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeśli ten zawodnik z kartą w ręku okazałby się takim graczem jak Marcelo to byłbym jak najbardziej za. Faktem jest, że obecnie poza bramkarzem na kolejny transfer gotówkowy nie ma co liczyć, no chyba, że trafiłaby się jakaś wyjątkowa okazja.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ja nie mam nic przeciwko Zagranicznym grajkom, ale stosunek 1:1 powinien być zachowany a nie 1:10 ;/![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
jak nasi działacze nie prześpią to można w takim okresie pozyskać bardzo wartościowych zawodników. W przypadku zawodników bardzo dobrych nie moglibyśmy konkurować z ligami zachodnimi, ale ta część konkurencji właśnie odpadła. Dobra oferta i "z braku laku" zawodnicy mogą jednak się zdecydować na grę dla nas.
Poza tym, jeśli na zachodzie zamknęło się okienko transferowe to wydaje mi się, że my możemy pozyskać stamtąd zawodników, ale oni od siebie wzajemnie ani od nas już nie. Czyli jeśli w takiej serie A jest np drugi bramkarz, który chce odejśc żeby grać regularnie, a nie zdążył odejść przed końcem okna transferowego to - zakładając że jest odpowiednio zdeterminowany do grania w I składzie - można nakłonić go do przejścia do nas, na co na pewno nie zdecydowałby się wcześniej. W podobnych okolicznościach pozyskaliśmy w końcu Siwakowa. Najważniejsze wzmocnienia już są, teraz na lekkim luzie nasz dyrektor może sprowadzić jakąś niezłą okazję. W polityce transferowej ogólnie jest plus, kadrę praktycznie mamy, teraz można (ale nie trzeba) szukać dodatkowych wzmocnień ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Naprawdę nie jesteś w stanie sobie wytłumaczyć dlaczego dotychczas najwięcej zarabialiśmy na Polakach? Przypomnę Ci zatem, że do niedawna Wisła zajmowała się hurtowym skupowaniem najlepszych polskich piłkarzy. Było to możliwe dzięki rozrzutności Cupiała i słabość pozostałych krajowych konkurentów. Niestety w ciągu ostatnich kilku lat sytuacja się diametralnie zmieniła. Obecnie jesteśmy jednym z 4 polskich klubów (potencjalnie 6-7), które stać na ściągniecie najlepszych zawodników z Ekstraklasy. Dodaj sobie do tego ogólny spadek "jakości" rodzimych piłkarzy i w efekcie masz taka sytuację jak jest teraz- Polscy gracze są za drodzy w stosunku do prezentowanych umiejętności. Jedynym sensownym rozwiązaniem jest zatem ściąganie zagranicznych zawodników i to zarówno ze sportowego jak i finansowego punktu widzenia. Anthony09 rozumiem, że jak idziesz na zakupy to wybierasz tylko rzeczy wyprodukowane w Polsce? Żadnych Sony, Adidas, Algida, McDonalds, KFC, Starbucks, itd? Zacznij stosować miarę, którą chcesz oceniać Wisłe wobec swoich zachowań, zobaczymy jak na tym wyjdziesz.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 01.02.2011 o godz. 13:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
2. Odwdzięczy się? Pewnie tak jak Arboleda, prawda? 3. Jeśli wszyscy będą grać dla dobra Wisły, to nie będzie miał żadnego problemu z aklimatyzacją. Może nawet łatwiej będzie mu to uczynić, gdy otaczać będą go profesjonaliści, a nie naciągacze typu np. Bonin. 4. A jak ktoś siądzie przed mikrofonem i powie coś po angielsku, to rozumiem, że koniec świata? Też chciałbym, żeby grało jak najwięcej Polaków, ale obecnie nie jest to możliwe. Wyłapaliśmy Wilka, który jest graczem obiecującym i miał odpowiednią kwotę w klauzuli. Jaki jest sens przepłacać? Zresztą, polscy piłkarze wcale nie chcą tak bardzo grać w Polsce, a każdy sygnał zza granicy traktują jak szansę na zbawienie... |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Dragan sam mowil .Gdzie jest on a gdzie np Blaszczykowski Piszczek Lewandowski .To raczej kwestja poruszana przez Petresku .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ja tez uważam, że ogólnie polscy piłkarze są słabi ale wiem tez jak kończyły się eksperymenty w stylu "Polacy do dupy, gramy tylko obcokrajowcami". Pogoń Szczecin się klub nazywał. Powiecie że tam szrotu naściągali, a ja się pytam skąd przypuszczenie, że tu będzie inaczej. Ja rozumiem dokupowanie obcokrajowców i wprowadzanie ich do druzyny która ma kregosłup i niezachwiane podstawy. Teraz w Wisle nie ma czegoś takiego. Jest to totalny zlepek obcokrajowców o poziomie piłkarskim słabym lub niewiadomym. Wszyscy się podniecacie Meliksonem, a nikt nawet nie widział jak on gra. Łatwiej jest wejść w druzynę co ma pewne schematy i zaprezentować się świetnie niż zaczynac w ekipie co nie ma pojęcie kto co ma robić. Melikson nawet jak jest dobry to pewnie będzie zagubiony gonił. Temat to polityka transferowa i ja takiej polityce mówię: nie. To nie może przynieść nic dobrego. Z drugiej strony szatnie z obcokrajowcami uważam za pozytyw jeśi chodzi o młodych polaków, którzy będą (miejmy nadzieję) kiedys pojawiac się w szatni. Ktos kiedys napisał, że najlepsze rozwiązanie dla Patryka to wyjechać bo tam z nikim nie pogada, podkuli ogon i skupi sie tylko na grze, nie bedzie kozaka zgrywał. I tak też może być w tym przypadku.
Co do transferów, najbardziej boli mnie atak. Tylko jeden napastnik kupiony. Żurawski i Rios to nie sa napastnicy (ten ma strzelać gole, tak?). Co jak Genkov sie spali? Co jak okaże się, że desperacka długa dzida na napsatnika nie działa jak kiedyś za Brożka bo bułgar jest za wolny? Ehhh duzo znakow zapytania i jednak wierzę, że będzie dobrze, ale jak spojrzę sobie na historie obcokrajowców w naszej lidze to zdarzali się niexli piłkarze ale to wyjątki. Svitlica był ostatnim zagranicznym królem strzelców... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A z Maaskantem kto w takim razie rozmawia? A moze Nasz trener biegle mowi po Polsku? Tak sie sklada kolego ze dziennikarze w wiekszosci znaja jezyki i dla nich nie ma problemu zeby rozmawiac w innym jezyku. Wiec skoncz juz dramatyzowac i wymyslac.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Bo w Wiśle transfery przeprowadza profesjonalista a nie syn prezesa? O poziomie sprowadzonych wypowiadasz się na podstawie czego? Zdjęc z oficjalnej? Niby dlaczego ta polityka ma "nie przynieść nic dobrego"? To samo można napisać o polskich piłkarzach- większość jest przeciętna z czasem zdarzają się wyjątki odstający od ogólnego marazmu. Niby co to ma udownodnic? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wystarczy ze raz kopnie pilke prosto i juz gwiazda, podpisac kontrakt z frajerami najlepiej na 5 lat dwie godzinki potrenowac i sie lansowac po galeriach. Potem jak wtopa na meczu to sezon za ciezki a dopieri piata kolejka, przyja puchary i sraja w pory bo przyjechali z Azerbejdzanu. To jest polski kopacz- ZERO AMBICJI. Wole Cikosza czy Bunoze potykajacych sie o wlasne nogi ale walczacych niz polskich opierdalaczy. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale niech nikt nie porównuje Pogoni Szczecin i szrotu z Brazylii tam sprowadzonego do bardzo dobrych transferów Wisły Kraków. Wtedy Pogoń w jednym okienku zrobiła sobie ze składu "brazylianę" ściągając hurtem bodaj 20 brazylijskich piłkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Z drugiej strony nie ma się co dziwić,rynek wszystko weryfikuje. Nie ma dobrych Polaków co potrafią piłę prosto kopnąć, no to kupuje się takich co to umieją ale za granicą i to za rozsądne pieniądze. Czy uważacie,że z naszej ligi udałoby się pozyskać za 700 tysięcy euro rozgrywającego?W życiu, zaraz byłoby 1 mln euro to minimum z tendencją wzrostową. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie znam żadnego dobrego rozgrywającego z ligi polskiej. W ogóle jak się zapytać kbiica Ekstraklasy kto jest najlepszym pomocnikiem w lidze to zazwyczajnastaje cisza. Ktoś powie, że Sobol, kto inny że Stilic. Ale prawda jest taka, że pierwszy lepiej gra rękami i barkami niż nogami. A drugi to chimera i gra kiedy mu się chce.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ciekaw jestem czy na kolejnym obozie mozemy sie spodziewac na testach jakichs wynalazkow z Brazylii czy Afryki. Mozna by wsumie wziasc jakiegos obiecujacego napastnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Boje sie że polityka nie przyniesie nic dobrego bo jeszcze nikomu nie udalo się na samych obcokrajowcach zbudować mocnej ekipy. Że niby oni wszyscy są po 3 razy lepsi niż polscy piłkarze? Oglądasz polską ligę? Jak tak to powiedz po każdej przerwie jesteś olśniony w stylu "o jaki zajebisty obcokrajowie", "jaki mega transfer". Raczej jest to mizeria i goście z zagranicy nie wyrózniaja się zupełnie niczym. Dobra, polscy tez grają lipę, ale łatwiej zbudować zespół z rozumiejących sie rodaków niz ze zbieraniny z całego świata.
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 01.02.2011 o godz. 14:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|||
I jeszcze komentarz do Twojego trzeciego akapitu - niech mi ktoś wskaże polskiego piłkarza, który w ogóle mógłby być takim rozgrywającym chociaż jak Melikson, bo ja niestety nie jestem w stanie takiego zawodnika znaleźć.
Ja wierzę, że są lepsi, może nie 3 razy lepsi, ale napewno są tak samo dobrzy jak najlepsi polscy piłkarze i w dodatku kosztują 3 razy mniej.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 01.02.2011 o godz. 14:54.
|
|||
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Pewnie każdy by wolał oglądać i kibicować Wiśle złożonej w większości z Polaków , ale zastanówcie się jacy polscy zawodnicy mogliby być REALNYM WZMOCNIENIEM ? Ja w tej chwili takich nie widzę. Nie piszcie o Sobiechu czy Sadloku bo to na razie wielka niewiadoma , oczywiście są to zawodnicy utalentowani ale czy byliby w stanie wskoczyć do pierwszej 11 i od razu być wiodącymi postaciami ? Wątpię .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
A Sobiech .....![]() Sobiech będzie uznawany talentem w Polsce i mega gwiazda , to co on jeszcze robi w Polsce czemu nie gra za granica skoro taki talent i w ogolę ?Podaj mi 11 zawodników (Polskich) którzy są wstanie wejść do składu od teraz i być wiodącymi postaciami w Wiśle aaaaa bym zapomniał podaj jeszcze ceny kontraktów i transferu. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mówisz tylko o polskiej piłce czy ogólnie. Bo Inter wszystkie trofea w tym roku zdobył z 3 czy 4 włochami w kadrze z czego ani jeden nie był podstawowym zawodnikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Lepiej dać 700 tysięcy za Meliksona niż 4mln za Mierzejewskiego, bo nie wydaje mi się żeby Maor był 5-6 razy gorszy. Tu nie chodzi o to czy oni są lepsi od Polaków, tylko że ceny piłkarzy, którym się udało kilka razy piłkę prosto kopnąć w Polsce to jest kosmos, podobnie ma się rzecz z pensjami, jak czytam że Bonin odrzuca oferty bo on jest gwiazda i ma swoje wymagania to mnie śmiech ogarnia... |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|