|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Kolejny "Polak" puka do kadry Smudy:
http://goool.pl/aktualnoci/ekstrakla...-polakiem.html |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Arboleda w normalny sposób, składając papiery w grudniu 2010 mógłby nie zdążyć na Euro. Więc z nim będą cyrki, przyspieszona naturalizacja "dla dobra narodu". Hernani ma pod względem tożsamościowym znacznie lepsze argumenty na grę w kadrze, niż Maniek. Tyle że na jego nieszczęście jest od Arboledy o klasę słabszy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez DDP : 28.01.2011 o godz. 00:03.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Hernani, można to powiedzieć z dość dużą pewnością, po zakończeniu kariery piłkarskiej będzie tutaj mieszkał, jego dzieci urodzą (jeżeli czasem już się nie urodziły) tutaj, tutaj będą chodzić do szkoły i będą rodowitymi Polakami, tutaj też Hernani będzie płacił swoje podatki i tutaj zapewne też będzie dalej pracował, bo nie sądzę, że z piłki mu wystarczy. Maniek z pewnością po karierze stąd daleko czmychnie. Nie widzisz różnicy? To idźmy dalej. Hernani uzyskał obywatelstwo, bo chciał je uzyskać. Pomyślał- "tak, to jest mój drugi dom. Tu mam swoją żonę, tu mam swoje dzieci i chcę dalej tu żyć. Polski paszport ułatwi mi życie tutaj." W przeciwieństwie do Arboledy nie składa papierów, bo chce grać w reprezentacji, czyt. chce mieć możliwość zagrania na dużej imprezie, a do tego wypromowania się i zarobienia większej kasy. Poza tym kłania się umiejętność czytania ze zrozumieniem. Kolega, którego zacytowałeś i niesłusznie podważyłeś jego argumenty, nie napisał, że Hernani ma prawo czy powinien grać w polskiej reprezentacji, tylko że ma o wiele większe argumenty, by się o taką reprezentację starać. Nie napisał żadnego "tak dla Hernaniego". |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Do jasnej ciasnej, gdzie napisałem "tak dla Hernaniego w kadrze"? No gdzie? Piszę, że w przypadku Hernaniego argumentów za jego polskością jest znacznie więcej. Tyle. Jak pojawi się temat: "Hernani w kadrze", to wtedy się zastanowię co o tym sądzić. Na razie tematu Hernaniego nie ma!
Na poważnie, to argumenty dla samego Arboledy do gry w kadrze są następujące: 1. Perspektywa gry meczów towarzyskich z największymi potęgami reprezentacyjnymi - przed Euro mamy grać sparingi m.in. z Niemcami i Francją 2. Kasa za zgrupowania oraz ew. dodatkowe pieniądze od sponsorów 3. Gra na Euro 2012 - wielkiej sportowej imprezie, co jest marzeniem niemal każdego piłkarza 4. Po Euro - możliwość odejścia do jakiejś bogatej ligi na sportową emeryturę - np. do Kataru. Dzięki grze w reprezentacji byłoby to o wiele łatwiejsze Generalnie - nie dziwię mu się, fajna sprawa. Dziwię się tylko, że ty się dziwisz
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.01.2011 o godz. 08:43.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|