The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2011, 12:51
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Skoro nie wierzysz w żadne informacje, to po co w ogóle dyskutować, napiszcie swoją "wersje wydarzeń" i zamknijcie ten temat
Jaka "swoja wersje wydarzen"?
Dla ciebie sa "wersje" i w ejdna wierzysz w druga nie.
Dla normalnego czlowieka powinna byc prawda i nieprawda i powinien dazyc do prawdy.
Ot i cala roznica miedzy podejsciem zyczeniowym "chcialbym aby moja wersja byla prawdziwa -> wierze w nia i pasuje do tego co mi sie podoba -> wiec pewnie jest prawdziwa" taki tok rozumowania. Gratuluje.
Normalny czlowiek rozumuje "cos tu sie nie zgadza -> trzeba znalezc prawde"
Prawde a nie wersje.

legol napisał(a):Wyświetl post
Brawo Drozd!!! Tyś ostał się jedynym prawdziwym Polakiem. TU JEST POLSKA!!! Ty jesteś tu gdzie byłeś wtedy, a AS82 tam gdzie stało zomo. Żydy i masony trzymajcie się z daleka od tego tematu. Tu jest miejsce tylko dla prawdziwych Polaków!!! Homosowieticusy niech się wynoszą do Rosji i robią zamachy na prawdziwie polskie samoloty!!! Zdrajcy TVNY i inne POowcy. Michnik żyd robi wam papke z mózgu. Lis też żyd. Tylko Pospieszalski nie żyd dlatego chcą usunąc jego program. Raus!!! Żydy raus!!! Kto was tu zaprosił?!?! Przysliście szkalować!?!?!

Brawo Drozd, wróciła mi wiara w prawdziwych Polaków!!!

Aha i jeszcze Owsiak żyd...
Masz jakis problem emocjonalny?

Joshua TS napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem po co się kłócić. Jakkolwiek się śledztwo nie skończy to i tak będzie negowane przez rozhisteryzowaną część tego społeczeństwa. Jakiekolwiek dowody się nie pojawią - to będzie wina ruskich i Tuska. Myślałem, że ta katastrofa zmieni trochę nasz kraj, ludzi i zmieniła...ale na gorsze. Do tej pory słyszę kretynów uważających, że to był zamach. Zamach na kogo Na Kaczyńskiego? Żaden z polityków nie ryzykowałby kariery i więzienia dla zabicia Kaczyńskiego, bo zwyczajnie Pan Ś.P prezydent nie był zagrożeniem dla nikogo, tylko pośmiewiskiem i nikt poważnie go nie traktował.
Od katastrofy mamy w Polsce milion teorii spiskowych, wszędzie szukanie winnych tragedii ( tu prym wiedzie Jarosław "Obłęd" Kaczyński), podzielone rodziny ofiar katastrofy i smutny symbol tych wydarzeń czyli brak poszanowania symbolu krzyża przez dzicz uważającą się za chrześcijan. Mam wrażenie, że ten kraj dąży do swoistej autodestrukcji.
To samo co napisalem do asa82. Ty wiesz lepiej co by bylo niezaleznie od wynikow sledztwa. Nie chce ci sie zastanowic nad tym czy w raporcie jest choc troche prawdy czy same brednie, a jak ktos wylicza wszystkie bledy to wpadasz we wrzask. Rozisteryzowana czesc spoleczenstwa to wlasnie ty reprezentujesz, histerycznie reagujac na to ze ktos osmela sie podwazac wersje raportu. Raportu stworzonego przez komisje i w kraju ktory nigdy i nigdzie nie przyznal sie do zadnej winy. Wystarczy wspomniec farse zwiazana z lodzia Kursk.
Przy okazji "prezydent z ktorym nikt sie nie liczyl i byl posmiewiskiem" byl powszechnie szanowany przez europejskich politykow, ale ty wiesz o nim tyle co irasiad i borubar. Farmazon tego typu tylko pokazuje jakie masz pojecie o polityce zagrancznej. Na wezwanie "prezydenta ktorego nikt powaznie nie traktowal" do Gruzji polecieli wszyscy przywodcy panstw z europy srodkowej. Rzeczywiscie, nikt sie z nim nie liczyl.

Fuks napisał(a):Wyświetl post
W 100% sie zgadzam z postem wyzej. Był ostatnio ciekawy wywiad z Palikotem w GW, w ktorym mówił że Tusk będzie nakręcał te wszystkie historie, zeby tylko utrzymać głupawego Jarka jak najdłużej na scenie politycznej. Im dłużej Jarek sie bedzie tak zachowywał, tym dłużej PO będzie mogla wystepowac jako "mniejsze zło".

Najlepszy Kłopotek z PSL jak powiedzial w wywiadzie, ze to wina Rosjan, bo nie nadali temu lotowi należytej rangi. Własnie problem jest w tym, że nadali mu wysoką range, Putin wysłał własnego goscia na lotnisko zeby tego dopilnował, i dlatego zależało im na tym, żeby ten samolot wylądował, bo gdyby do tego nie dopuścili , to Kaczor zaczalby napieprzanie jacy to Ruscy źli bo nie dali mu dolecieć na czas

Gdzie czytałem że całkiem mozliwe, ze nawet mieli rozmowy na podsłuchu, Jarka z Lechem, jak jeden drugiemu mówil ze Ruscy mu nie dają wylądować. Ile w tym prawdy nie wiem, raczej to mało prawdopodobne, ale zostawmy tą kwestie.

Mnie ten raport tak swoją drogą mało obchodzi, wrzaski PiSu i Jarka kompletnie mnie nie dziwią, było 100% pewne ze będą mówić to co mówią jakikolwiek by ten raport nie był. Samolot spadł, nałożyło sie od cholery roznych elementów na siebie, i nierealne jest jednoznaczne okreslenie kto zawinił.

A na koniec zostawiam Jakubiak, z jej wypowiedzią, ze szefową tej ekipy piszącej raport należy przebadac w obecnosci polskich i rosyjskich psychologów. Mistrzostwo swiata ten tekst
Skoro piszesz ze nie wiesz ile w czyms prawdy to oszczedz naszym oczom czytanie tego typu bredni. Ale to jest bardzo symptomatyczny fragment. Jest jakas teoria na ktora nie ma dowodow ale skoro pasuje ci do wizji swiata to sobie o niej bakniesz bo a noz ktos zlapie. Tak samo dziala bajka o "naciskach" prezydenta. Nikt nic nie wie no ale przeciez wiadomo ze to kartofel wiec pewnie tak bylo. A ze nie ma dowodow? No jak to, przeciez duzo ludzi uwaza ze tak pewnie bylo wiec bylo.
Wierzysz w swoje chore domysly jednoczesnie calkowicie dyskredytujac pytania i watpliwosci ktorych jest mnostwo.
Swietny mechanizm, z jednej stron gdybania - sa one jak najbardziej sprawa do rozmawiania.
Z drugiej strony pytania i watpliwosci - nie warto o tym mowic.
Takie podejscie pokazuje z jak bardzo zaslepionymi ludzmi mamy w Polsce do czynienia. Tu nie ma dazenia do prawdy, jest dazenie do dowalenia Kaczynskiemu.
Z ta Jakubiak najwyrazniej ne zrozumiales, pojechala ostra szydera po Anodinie ktora analize wypadku rozpoczela od... analogii do lotu do Gruzji i opinii o psychice pasazerow.

legol napisał(a):Wyświetl post
Drozd, kurcze człowieku, Ty tak na serio z tym TVNem? I smieszno i straszno.... Nie wiem o co Ci chodzi z tym wyrywaniem z kontkestu, pewnie znowu sobie cos ubzdurales... Jeśli nie znasz takiego zabiegu w języku jak hiperbola (mniej lub bardziej udana) to nic na to nie poradzę.

Nie wiem czy są mądrzy czy głupi, ale wiem jacy są Ci co wierzą, że ich prawda jest najprawdziwsza i ich fakty są najautentyczniejsze i nie wierzą nikomu kto twierdzi inaczej....

I vice versa... Zmień tylko pisiorow na tvnowcow, zydow, i homosovieticusow

Avangarda i tu lezy problem... Ktos napisze cos co nie jest pomysli pana Drozda to jest wyzywany od homosovieticusow, tvnowcow, nie ma mozgu lub ulegl on destrukcji, po czym uzyje jakis wielkich slow typu ze taka postawa prowadzi do autodestrukcji (WTF? ze niby kto ? co?)....

Osobiscie staram sie nikogo nie obrazac czytalem opinie obu stron nie mam potrzeby wyzywania kogos tylko dlatego ze ma inne poglady. Na pewno nie przyszloby mi do glowy ze kibic Wisly, pewnie mlody czlowiek nie majacy wiele wspolnego z komuna, zyjacy od najmlodszych lat w wolnym panstwie moze pałać miłością do Rosji... Niestety niektórzy maja klapki na oczach i pewne tezy wpojone tak głęboko, że dyskusja z takimi ludźmi po prostu nie ma sensu...
Ten to mistrz
Nie, nie bede tego jednak komentowal...
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów