The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2011, 01:22
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
czyli do jakich wypowiedzi mamy sie ustosunkowywać ,DROZDA? a moze RYDZYKA przytaczanego tu jako autorytet,jak narazie to widze ze jak ktos ma poglady inne niz pisowskie odrazu jest kojarzony z TUSKIEM GW I moze jeszcze z czerwonymi
Jak chcesz się do moich postów ustosunkowywać to śmiało tylko merytorycznie i bez mantrowania PiSem. Bo nie rozumiem dlaczego mówisz "my" zamiast "ja". Reprezentujesz jakiś front?

Rydzyka nikt nie stawiał jako autorytet tylko media przez niego zarządzane jako ostatki rzetelności dziennikarskiej w Polsce. Stojące w opozycji do propagandowej GW Michnika. Komorowski 50,5% że przypomnę.

Dopuść do siebie,że Fakty niezależnie przez kogo przedstawione, to dalej Fakty. A te mówią wyraźnie ze PO SLD PSL od nocnej zmiany to jeden pies. Jedni drugim tyłka bronią. Tylko Kaczyński żadnej z tych partii nie pasuje. Bo nie kradnie publicznych pieniędzy. Dlatego na dzisiaj albo popierasz PiS albo czerwonych albo nie głosujesz.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.01.2011, 02:45
Program "Warto rozmawiać" - w całości - z 4 stycznia 2011 r. [pt. "Dlaczego raport MAK jest nie do przyjęcia?"].
Czyli jak wyglądają stronnicze programy Pospieszalskiego w TVP. Zaniedługo być może już ten ostatni stronniczy program zniknie z TVP.

Proponuję od samego początku do samego końca, bo jest między innymi zarówno o [podnoszonej i w tym wątku tematycznym] "presji' wywieranej na pilotów i o "zbadanym" przez specjalistów głównym dowodzie w sprawie [czyli wraku samolotu lub jego istotnym dowodzie: odpadniętym skrzydle] a nawet o polskim byłym już ambasadorze w Moskwie ...
Ta stronniczość najwyraźniej polega na tym, że każda ze stron ma możliwość wypowiedzi:

http://www.youtube.com/watch?v=Zt7sJ598PS0
Ostatnio edytowane przez yarow : 08.01.2011 o godz. 03:08.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.01.2011, 10:10
Najlepszy jest Klich jak tłumaczy skąd wyliczyli widoczność 400m, a w kolejnym zdaniu przyznaje że kontroler na minutę przed lądowaniem TU określił widoczność na 1000 m

Autor "Ostatniego lotu" też jest niezły. Naciski były bo zawsze były nawet Szmajdziński naciskał wcześniej. A Błasik po coś poszedł do kabiny . Nic nie mówi ale milcząco naciskał .

A gwóźdź programu to rozbrajające wyznanie Klicha. Na pytanie czy badał jako Polski akredytowany urwane skrzydło. Wyjął jakiś papierek na dowód że " to nie leży w jego kompetencjach" ). To po jaki h..j on tam jest skoro najistotniejsze rzeczy nie są w jego kompetencjach? Śmieszno i straszno.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 10.01.2011, 19:01
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy jest Klich jak tłumaczy skąd wyliczyli widoczność 400m, a w kolejnym zdaniu przyznaje że kontroler na minutę przed lądowaniem TU określił widoczność na 1000 m

Autor "Ostatniego lotu" też jest niezły. Naciski były bo zawsze były nawet Szmajdziński naciskał wcześniej. A Błasik po coś poszedł do kabiny . Nic nie mówi ale milcząco naciskał .

A gwóźdź programu to rozbrajające wyznanie Klicha. Na pytanie czy badał jako Polski akredytowany urwane skrzydło. Wyjął jakiś papierek na dowód że " to nie leży w jego kompetencjach" ). To po jaki h..j on tam jest skoro najistotniejsze rzeczy nie są w jego kompetencjach? Śmieszno i straszno.

... A ja nawet nie wiedziałem, że reprezentujący nas w Rosji Pan Klich nie rozumie, nie czyta a pewnie i nie pisze w języku rosyjskim

(Tekst, do którego link prowadzi, dotyczy przede wszystkim kwestii braku tzw. Lidera na pokładzie samolotu).

http://smolensk-2010.pl/2011-01-08-c...-szturman.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 10.01.2011 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.01.2011, 19:18
Najlepszy był news ze 2 dni temu, że nie ma taśmy z budki (budy) kontroli lotów bo....się zacieła. Ciekawe czy dla zwolenników tzw. "zwyczajnego zbiegu okoliczności" kolejne jaja jakimi raczą nas Rosjanie są do przyjęcia ?
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.01.2011, 23:08
O tym jak wyglądał profesjonalizm polskich władz przy pierwszych kontaktach z Rosjanami po katastrofie smoleńskiej:

http://www.niezalezna.pl/artykul/jak...urwalo/43498/2

JAK WALNĘŁO, TO SIĘ URWAŁO

rozmowa z Edmundem Klichem, 11-01-2011 20:37

fragmenty:

"Z jakimi plenipotencjami leciał więc Pan do Rosji?

Nie dostałem konkretnych zadań. Jechałem do Smoleńska po to, żeby zacząć jakąś współpracę ze stroną rosyjską. Powiedziano: proszę wsiadać, pan leci do Smoleńska.

Minister Grabarczyk tak powiedział?
Był telefon z sekretariatu ministra z jego poleceniem."

"Od kiedy możemy mówić, że jest Pan akredytowany przy MAK?
13 kwietnia o godz. 12 podchodzi do mnie Morozow i mówi: „słuchaj, Putin zaprasza cię na konferencję do Moskwy”. Mnie wyprostowało, co ten Putin ode mnie chce, skąd on wie, że ja tutaj jestem, o co tu chodzi? Dzwonię zaraz do ministra Grabarczyka. Pytam, czy ja mam w ogóle iść na tę konferencję? Dał mi do zrozumienia, że jednak mogę uczestniczyć, ja to zrozumiałem jako akceptację.

Ale jako kto miał Pan uczestniczyć?
Nie wiem, mam zaproszenie od Putina
. Telekonferencję zaczyna Putin, następnie mówi Iwanow, wicepremier. I Anodina, która stwierdza, że zdecydowano, iż będziemy działać według załącznika 13.

Dla Pana było to zaskoczenie, że zapadło takie uzgodnienie?
Ja się spodziewałem, że jakaś decyzja musi zapaść. I w zasadzie nigdy nie było mowy o jakichś innych dokumentach, ciągle przewijał się tylko załącznik 13.

A od kogo się Pan dowiedział, że taka decyzja już zapadła?
Od Anodiny, przecież powiedziałem przed chwilą. Anodina stwierdziła to oficjalnie na tej konferencji. Głos zabrał ponownie Putin i mówi: „Gospodin Klich, co tam w Smoleńsku?”.
Dla mnie to pełne zaskoczenie! Na kartce przygotowałem sobie parę zdań, bo jestem trochę przewidujący, by nagle nie zapomnieć języka w gębie. I odpowiadam: „Panie Premierze, mam nadzieję, że przyjęcie w tej chwili rozwiązania jednoznacznego, jeśli chodzi o badanie katastrofy Tu-154 według załącznika 13, poprawi współpracę i przyspieszy proces badania”.
Wracam z telekonferencji i spotykam się z płk. Mirosławem Grochowskim. Mówię: „słuchaj Mirek, musimy wszystkich zebrać, sprawa jest już rozstrzygnięta, że procedujemy według załącznika 13”.
Ja przyjąłem to jako nieformalną akredytację."
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.01.2011, 23:21
Taką mamy piz.....e plemiela. Jedno co potrafi to bujać się na urlopach,nartach albo piłce. A Reszta niech sie dzieje co chce. Jutro maja podać efekty śledztwa a ten na wakacjach to sie nadaje do Monthy Pytona . A cieć nie widzi potrzeby przerwania urlopu. ŻENADA.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.01.2011, 09:06
Poprostu będą dwa raporty z tej katastrofy i tyle,nic nie jesteśmy w stanie zrobic. Pozatym Iskandery są w Obwodzie Kaliningradzkim wymierzone zgadnijcie w jaką strone ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.01.2011 o godz. 09:12.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 12.01.2011, 09:10
Dlaczego "rodziny smoleńskie" mają prawo jeśli zechcą, domagać się ekshumacji:
http://smolensk-2010.pl/2011-01-11-z...rezydenta.html
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2011, 10:01
Czas na ekshumacje jest tylko do marca chyba. Więc jeśli nie wydadzą zgody do tego czasu będzie trzeba czekać do kolejnej zimy.

Widać jak na dłoni że całe to ruskie śledztwo to marna mistyfikacja. Nasz jedyny akredytowany nie ma kompetencji do badania szczątków samolotu. Jako państwo nie mamy żadnych wiarygodnych dowodów i żadnej kontroli nad tym co się dzieje. Nasi bracia Rosjanie traktują nasz rząd jak ułomny. Plemiel niezrażony pojechał na urlop. Na Litwie rocznica uwolnienia się z ruskiej okupacji, naszych nie ma. A PO 50% poparcia. PRL WRÓCIŁ :(.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.01.2011, 10:42
I właśnie MAK podaje że lot był cywilny i cała odpowiedzialność jest pilotów, Błasik był nawalony 0,6 promila i wywierał naciski. Samolot nie był naścieżce
To że w dokumentach pisze MILITARY FLIGHT,lotnisko jest wojskowe, kontrolerzy podawali na ścieżce i nie ma ani pół słowa nacisku to nic.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.01.2011, 10:45
A na onecie już tytuł "przyczyną presja i alkochol" no ch... by ich strzelił! Ale w sumie czego się można spodziewać po TVN...
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 12.01.2011, 11:48
... i oczywiście wg MAK śledztwo juz jest umiędzynarodowieone ponieważ na terenie Rosji współpracowali z MAK eksperci z Polski, USA i UE.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.01.2011, 12:03
Powiedzmy wprost. Pijany Kaczyński sam podjął próby lądowania. Po co owijać w bawełnę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2011, 12:05
Najlepsze jest to że "ktoś z załogi" zmienił ciśnienie w wysokościomierzu i dlatego samolot był za nisko. ) Brawo Donald. Ciekawe co teraz?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.01.2011, 12:19
Teraz na tvp3 są rozmowy dotyczące konferencji. Jeden z gości stwierdził że Rosjanie niepotrzebnie podają taką informację (pijany Błasik) teraz do wiadomości ponieważ Błasik był GOŚCIEM na pokładzie samolotu i mógł wypić toast. Co ważne piloci byli trzeźwi. Mnie zastanawia jedna odpowiedź podczas tej konferencji na pytanie czy ludzie w wierzy byli trzeźwi: Tak byli badani alkomatem PRZED pracą- czyli po katastrofie już nie to chyba dziwne?

PS. Tusk wraca do Polski z urlopu...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 12.01.2011, 12:23
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Powiedzmy wprost. Pijany Kaczyński sam podjął próby lądowania. Po co owijać w bawełnę.
Otóż to. Tak będzie najlepiej.

---------
Dodam jeszcze do informacji o wojskowych cechach lotniska i lotu, że polski samolot był maszyną wojskową a piloci należeli do polskiego wojskowego specjalnego pułku.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.01.2011, 12:36
yarow napisał(a):Wyświetl post
Otóż to. Tak będzie najlepiej.

---------
Dodam jeszcze do informacji o wojskowych cechach lotniska i lotu, że polski samolot był maszyną wojskową a piloci należeli do polskiego wojskowego specjalnego pułku.
dodatkowo Protasiuk melduje: "Polish Air Force". Sytuacja jest jednoznaczna. Lot wojskowy, samolot wojskowy.
Pismak z gw, który przed chwilą wypowiadał się w tvp3 skompromitował się.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.01.2011, 12:59
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Powiedzmy wprost. Pijany Kaczyński sam podjął próby lądowania.
Błąd! Lech Kaczyński wiedział, że samolot nie znajduje się na ścieżce podejścia i daleko przed lotniskiem. W tej sytuacji nie pozostało mu nic innego jak kazać pilotom rozjebać się w lesie i tym samym pomóc swojemu bratu w wyborach prezydenckich licząc na współczucie rodaków.

Cytat:
Po co owijać w bawełnę.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 12.01.2011, 13:11
Błąd

Lech , Lech - a gdzie JAROSŁAW?

To Jarosław uknuł całą hucpę żeby przejąć władzę po trupie brata. Wykorzystał do tego swojego agenta specjalnego - pijanego generała, który monitorował czy wszystko idzie zgodnie z planem aż do ostatniej sekundy
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2011, 14:05
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ka...wiadomosc.html

"W raporcie MAK opisany jest lot prezydenta do Gruzji" Buchachacha Zamiast badać przyczyny uprawdopodobniają wyssane z palca teorie. Skąd MAK wie co się działo podczas lotu do Gruzji? GW im podesłała?
: )

Gdzie są Ci co czekali z komentarzami na raport? Co macie do powiedzenia? Kto wyszedł na kretyna?

Dlaczego z pięciu minut animacji lotu na terenie Rosji najważniejsze 20 sekund to jakaś żenada, migające światełka i koniec. Co z urwanym skrzydłem? Dlaczego samolot tak się roztrzaskał, miało to być w raporcie .

Zobaczymy co teraz z wrakiem. Miał być oddany po zakończeniu śledztwa.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.01.2011, 14:11
Drozd napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ka...wiadomosc.html

"W raporcie MAK opisany jest lot prezydenta do Gruzji" Buchachacha Zamiast badać przyczyny uprawdopodobniają wyssane z palca teorie. Skąd MAK wie co się działo podczas lotu do Gruzji? GW im podesłała?
: )

Gdzie są Ci co czekali z komentarzami na raport? Co macie do powiedzenia? Kto wyszedł na kretyna?

Dlaczego z pięciu minut animacji lotu na terenie Rosji najważniejsze 20 sekund to jakaś żenada, migające światełka i koniec. Co z urwanym skrzydłem? Dlaczego samolot tak się roztrzaskał, miało to być w raporcie .

Zobaczymy co teraz z wrakiem. Miał być oddany po zakończeniu śledztwa.
Ja na raport nie czekałem ,ale najebany Błasik wałęsający się po kokpicie pilotów ,to dowód na to,że kretyni zarządzali lotem
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Stary 12.01.2011, 14:32
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ja na raport nie czekałem ,ale najebany Błasik wałęsający się po kokpicie pilotów ,to dowód na to,że kretyni zarządzali lotem
Skąd wiesz, że był pijany? Z tego co mi wiadomo, sekcje zwłok były przeprowadzone bez obecności polskich prokuratorów i patomorfologów.
Dziennikarz publicznej zauważył, że zapis z czarnych skrzynek podany dzisiaj różni się od tego podanego w czerwcu. Dlaczego teraz ta zmiana? Dlaczego nikt o tym nie został poinformowany? Dlaczego nikt dzisiaj o tym nie powiedział, choć to bardzo ważna kwestia?
Donald wraca z nart. Szok.
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2011, 14:33
AS82. Swoim postem rozwiałeś wszelkie wątpliwości kto jest kretynem.Gratulacje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.01.2011, 14:36
Dajcie spokój. Ignorujcie go to pójdzie sobie w ....u.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.01.2011, 14:37
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz, że był pijany? Z tego co mi wiadomo, sekcje zwłok były przeprowadzone bez obecności polskich prokuratorów i patomorfologów.
Dziennikarz publicznej zauważył, że zapis z czarnych skrzynek podany dzisiaj różni się od tego podanego w czerwcu. Dlaczego teraz ta zmiana? Dlaczego nikt o tym nie został poinformowany? Dlaczego nikt dzisiaj o tym nie powiedział, choć to bardzo ważna kwestia?
Donald wraca z nart. Szok.
Skoro nie wierzysz w żadne informacje, to po co w ogóle dyskutować, napiszcie swoją "wersje wydarzeń" i zamknijcie ten temat
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Stary 12.01.2011, 14:47
Skoro nie wierzysz w żadne informacje, to po co w ogóle dyskutować, napiszcie swoją "wersje wydarzeń" i zamknijcie ten temat
Nie ma podstaw, aby w tę informację wierzyć. Równocześnie Rosjanie mogli podać takiego newsa 12 kwietnia 2010r. Miałaby taką samą wartość. Polscy fachowcy nie byli obecni przy sekcji zwłok, więc mam podstawy do tego, aby wyśmiać ten raport. Informacja podana specjalnie, aby zdyskredytować wysoko postawioną osobę, znajdującą się na pokładzie tupolewa. Mało ogarnięty obywatel pomyśli:" Szef lotnictwa pijany, pewnie musiał z kimś pić, ale zaraz..skoro szef jest pijany, co z pilotami? Może oni też? Błasik z flaszką w dłoni wydawał polecenia pilotom." Teraz nikt nie będzie mówił o szczegółach, niedopatrzeniach MAKu, tylko o Błasiku.
Socjotechnika. Nie czujesz tego?
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2011, 15:55
Co on ma czuć. On wie tylko to co usłyszy od ruskich. I broni tego jak homosowieticus. Co wieczór modli się do Lenina a raz w roku 18 stycznia śpiewa międzynarodówkę ). Temat by zamknął bo przecież już wszystko jasne. Nie wiadomo śmiać sie czy współczuć.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.01.2011, 16:06
Brawo Drozd!!! Tyś ostał się jedynym prawdziwym Polakiem. TU JEST POLSKA!!! Ty jesteś tu gdzie byłeś wtedy, a AS82 tam gdzie stało zomo. Żydy i masony trzymajcie się z daleka od tego tematu. Tu jest miejsce tylko dla prawdziwych Polaków!!! Homosowieticusy niech się wynoszą do Rosji i robią zamachy na prawdziwie polskie samoloty!!! Zdrajcy TVNY i inne POowcy. Michnik żyd robi wam papke z mózgu. Lis też żyd. Tylko Pospieszalski nie żyd dlatego chcą usunąc jego program. Raus!!! Żydy raus!!! Kto was tu zaprosił?!?! Przysliście szkalować!?!?!

Brawo Drozd, wróciła mi wiara w prawdziwych Polaków!!!

Aha i jeszcze Owsiak żyd...
Powód: Bo zapomniałem, że Owsiak to też żyd!!!
Ostatnio edytowane przez legol : 12.01.2011 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.01.2011, 16:23
Kolego od kilku stron podajemy tu informację i jakoś siedzisz cicho. Nagle pojawia się się news od jakże obiektywnych i sprawiedliwych Rosjan i nagle się pojawiasz i ich cytujesz.
Mam nieodłączne wrażenie że tylko czekałeś żeby się pojawiło w mediach oficjalnie coś co ci pasuje- żeby tylko potwierdzić że nikt cie nie zrobił w ch...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów