The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - inne dyscypliny
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - inne dyscypliny Na tym oto forum można dyskutować na temat sekcji Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków, takich jak siatkówka kobiet, koszykówka kobiet i mężczyzn, judo, boks, gimnastyka, strzelectwo itp...

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
DAMIAN8887
Junior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2011, 19:52. Pierwszy krakowski wywiad z Nicole Powell
źródło: www.wislacanpack.pl - pierwszy wywiad z nową gwiazdą Wisły

Nicole Powell: Grać dla klubu i kibiców

3 stycznia - Nie myślę o statystykach. Chcę po prostu być częścią drużyny. Jestem bardzo podekscytowana, że będę mogła grać dla klubu i dla kibiców - słyszałam, że są wspaniali! - mówiła przed swoim pierwszym treningiem z Wisłą Can-Pack Kraków nowa zawodniczka „Białej Gwiazdy”, Amerykanka Nicole Powell.

Damian Juszczyk: Jak czujesz się w Krakowie - nowa drużyna, nowe miasto..?

Nicole Powell: - Bardzo się cieszę, że tu jestem. Miałam już okazję poznać koleżanki, wszyscy są bardzo mili. Jestem szczęśliwa i gotowa do pracy.

Co wiesz o Wiśle?

- Co wiem? Że klub był założony w 1906 roku czy jakoś tak? (śmiech) Nie wiem wiele, ale Wisła ma bardzo dobrą reputację. Wszyscy mówili mi, że to świetny wybór.

Pracowałaś już z trenerem Hernandezem. Jak oceniasz go jako szkoleniowca?

- To profesjonalista i doskonały fachowiec. Cieszę się, że znowu będziemy razem pracować.

Co chcesz osiągnąć z Wisłą?

- Chcemy zdobyć mistrzostwo Polski. Wiem, że drużyna ma za sobą znakomity sezon w Eurolidze. Chcę po prostu dołączyć do zespołu i robić wszystko, by pomóc Wiśle osiągać sukcesy.

A jakie cele indywidualne stawiasz przed sobą?

- Nie myślę o statystykach. Chcę tylko stać się częścią drużyny i zobaczyć, co jestem w stanie zrobić, by jej pomóc.

Słyszałaś coś o kibicach Wisły?

- Tak, tak! Jedna z koleżanek właśnie mówiła mi, że kibice są wspaniali - śpiewają, dopingują, mają mnóstwo energii i są bardzo zaangażowani. Jestem niezwykle podekscytowana, że będę mogła grać dla nich i dla klubu.

Rozmawiał Damian Juszczyk
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - inne dyscypliny

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów