|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Oni nie mają własnych info tylko kopiują już istniejące wiadomości. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
poczekajmy spokojnie na ruchy transferowe Stasia->Ja się osobiście cieszę że bracia odeszli gdyż trzeba nowej motywacji w zespole a chłopaki powinni mieć szanse spróbować swoich sil w innej lidze.
obóz przygotowawczy zaczynamy 17 więc mamy prawie 3 weeks na sprowadzenie nowych ludzi Panie i Panowie -> spokojnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Moment moment...
Nie ma oficjalnego komunikatu na www.wisla.krakow.pl, rzecznik Ochalik zaprzecza mówiąc że piłkarze się dogadali ale kluby nie. Dla mnie to jest BARDZO dobry znak. Dlaczego? Bo to że P&P Brożkowi się dogadali z Turkami to jedno. Umowy mogli sobie podpisywać, fotki strzelać itd itd ale to nic jeśli kluby się nie dogadają, te umowy będą NIEWAŻNE. IMO Turki cwane sobie tak wymyśliły, kasą pewnie namówiły Brożków, podstawili kontrakty oczywiście ważne od momentu gdy kluby się dogadają, Ci podpisali, fotki porobili - TYPOWA presja na działaczy Wisły pełną gębą. Cwaniaki. Nie jestem prorokiem, ale mi to wygląda na to, że poprostu Wisła owszem - chce sprzedać braci, ale Stan negocjuje jak najlepsze warunki dla Wisły. Umówmy się, oni mają już po 27 lat. Kto z Was wie czy p.Cupiał nie dał zielonego światła dla tego transferu ale powiedział do Valcksa że ma być jak najwięcej kasy wytargowane bo od tego zależy ile później on dostanie na transfery? Bo moim zdaniem właśnie tak było. No i ja jestem przeszczęśliwy, bo w końcu nie ma łapanki w klubie kto ile da bierzcie kto chcecie żeby tylko było powyżej miliona euro!! Bardzo dobrze. Jest o co się targować. Dla nich może nie, ale dla nas to jest różnica czy zapłacą nam za Brożków 2,5 mln euro czy 3 mln euro. Ktoś podawał kwotę 2,8 mln. Moim zdaniem to jest oferta Turków, a Wisła chce więcej. Jak będzie - zobaczymy. Ale póki co, nie żegnajcie się z Brożkami. Już w Fulham Brożek był, a jednak jeszcze pare bramek u nas strzelił ![]() Co do samego transferu - jeśli wyjdzie - jeżeli jest to kwota około 3 mln euro lub więcej za obydwóch - bardzo dobry interes, ja jestem za. Jeśli nie teraz to kiedy ? Wolicie żeby oboje zaczęli grać kaszane i za rok będziemy ich puszczać za 300 tys do Zagłębia albo Górnika Zabrze? Albo do II Bundesligi Co do samego transferu 2 - jeśli wyjdzie oczywiście - skoro tak często "handlujemy" z Trabzonem, czy nie ma sensu podjąć z nimi stałą współpracę ? Nie taką jaka jest ponoć z Borussią która nam nic nie daje, ale taką prawdziwą. Oni są na 1 miejscu w mocnej tureckiej lidze. Nie wierze żeby w tym momencie nie mieli w kadrze młodych zawodników którzy chcieliby grać, nie mieszczą się w ich składzie a w Polsce by sobie poradzili. Takie wymiany, wypożyczenia mają sens, szczególnie jeśli Trabzon utrzyma swoją formę. Każdy z tych młodych chłopaków będize chciał zaistnieć w Polsce, w Wiśle, żeby go później sami chcieli spowrotem w Trabzonie. Moim zdaniem Stan powinien przemyśleć sprawę z Basałejem. Krótko co do Pawełka - niech będzie. Obojętne mi to w sumie. Ale nie liczcie na żadnego bramkarza w tym okienku. Nr. 1 Jovanić, nr. 2 Kurto, reszta bramkarzy na wypadek kontuzji z ME. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jeszcze raz ,szerzej! Dlaczego mamy niby płakać za Brożkami. Nadarzyła się okazja do sprzedania za całkiem dobre pieniądze. Dwa mln euro z Pawła to i tak Turcy przepłacili. Wiśle potrzeba świeżej krwi. Zauważcie ,że odkąd przyszli nowi zawodnicy to poziom zaangażowania w grę wzrósł. Popatrzcie na mecz z Cracovią. Kiedy ostatni raz piłkarze z Białą Gwiazdą na piersi ,tak się cieszyli jak po golu Boukhari'ego. Potrzeba nowych ludzi. Brożkom się już nic nie chciało. Proste.
PS. Jest jakieś ograniczenie dla obcokrajowców na boisku jednocześnie występujacych ?
Ostatnio edytowane przez Bronex : 31.12.2010 o godz. 11:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Skład Lecha w meczu z Man City, 3 Polaków w podstawowej 11, z czego jeden już odszedł... ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
||
Nie piszę że Polaków ma być więcej ale Lech kupuje Polaków my z wyjątkami (Wilk) mamy inny pomysł. Pomysł Ptakovii tylko na troche wyższym poziomie. No i czekam na składy z innych meczy Lecha w pucharach z ostatnich 3 sezonów.
A co do pytania o obcokrajowców i ograniczenia ... pamiętasz Ptakowię ze Szczecina z 11 Brazylijskimi kelnerami na boisku jednocześnie? To po co głupie pytania zadajesz. Dla mnie 17 stycznia to znacznik w która stronę zmierza nasz klub. Wtedy ma być skompletowana kadra przed rundą - tak żeby się zgrali a nie były tłumaczenia po zajęciu 5 miejsca na koniec - że czasu nie mieli na zgranie. Po tym dniu ocenię czy warto było sprzedawać Pawła. W przeciwieństwie do być może przedwcześnie płaczących po nim i do tych co dopiero mogą zapłakać jak kolejny Bunoza tylko że w ataku zastąpi Brożka. 17 stycznia nam wszystkim da odpowiedź.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 31.12.2010 o godz. 11:22.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Polityka transferowa Wisły Kraków jest taka sama jak polityka naszych rządzących.
A tak w ogóle to nie lepiej przypadkiem tę politykę wstawić w cudzysłów ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Moim skromnym zdaniem decyzja o sprzedaży braci jest trafiona ,klub uzyskał środki na nowe zakupy a z całym szacunkiem dla Brożków ostatnio nie prezentowali się rewelacyjnie . Piotr nie mieścił się w podstawowej 11 a Paweł grał bo nie miał konkurencji, nie wiadomo jak by się zachował gdyby po zimowym oknie musiałby usiąść na ławce. Teraz kwestia dobrych transferów do drużyny a w te głęboko wierze , nawet biorąc pod uwagę doniesienia prasowe wygląda to całkiem ciekawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Osobiście najbardziej ubolewam nad tym, że postawa samego zawodnika wskazywała na to że on wcale się tak nie spieszył do wyjazdu.
Boli mnie też to że u nas nie było żadnego kuszenia Pawea nowym kontraktem, zarobkami itp ta jak w przypadku chociażby Arboledy z Lecha kiedy co dzień można było przeczytać coś nowego. Wokół tego transferu jednak owiana jest jakaś tajemnica, można przeczytać na pewnej ze stron sugestiie, że Cupiał nie chciał go sprzedawać. W takim razie czyj to był pomysł ? Basałaja, Holenderskiej dwójki ? Czekam na smaczek podany przez SKWK.... Jestem bardzo ciekawy kto stoii za sprzedażą ikony klubu, ikony jak widać nie dla wszystkich kibiców. Ten transfer nie przyniósł nic dobrego, podzielił kibiców na kilka obozów i pewnie jeszcze długooo będą trwały dyskusje na temat czy to dobrze czy źle co jest już dużym negatywem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 31.12.2010 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Moze Brozki to nie wirtuozi i w ogole ale w Wiśle nie dlugo juz nie bedzie Polaków i graczy zwiazanychz klubem od dawna. Został jz tylko Sobol i Małecki. Troche to juz wstyd:/
![]()
Tylko Wisła...
San Antonio Spurs ) 99,03,05,07 Madrid cabron.... Detroit Red Wings! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No proszę była niezła runda jak na tą zbieraninę bo punktowo wciąż są szansę na mistrza to widzę wyprzedaż zaczyna się.
Ja jestem za tym żeby zawodnicy odchodzili i przychodzili ale jeśli tak ma być to trzeba miec mięć już następców gotowych do gry. Natomiast Wisła nie ma następcy dla Brożka Pawła który był kluczowym napastnikiem ostatnich 5 lat. Faktycznie na międzynarodowej arenie zawiódł jak wszyscy ... ale w Polskiej lidze utrzymał w miarę równy poziom. Ogólnie nasz klub to wielki market i nic więcej obecnie zero pomysłu na rozwój klubu . Znowu naściągamy obcokrajowców tanich licząc że się wypromuje. Cóż Cupiał chcę odzyskać jak najwięcej jego klub jego prawo !!!!. Sukcesy sportowe to tylko melodia marzeń przy takiej strategi transferowej klubu. ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jak napisał westersyl konkurencyjna strona podaje nieoficjalnie dwie informacje:
1. Zwolennikiem sprzedaży Pawła nie był BC. Podobno to Basałaj ze Stanem mieli zapewnić że bez trudu znajdą nastepce. 2. Paweł wcale nie był entuzjastą transferu do Turcji (miał mieć sportowo bardziej atrakcyjne oferty). Powyższe informacje nie wydają się być zupełnie "od czapki" i (jeśli prawdziwe) rzucaja chyba nowe światło na transfer. Wygląda na to że pp. BB i SV grają bardzo ostro. Zobaczymy czy nie za ostro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
rw88
spoko tylko że masz choćby w ME u nas kilku którym pasowałoby dać pograć w 1 składzie czy być w kadrze i już liczba Polaków się zwiększa, kolejna sprawa nie pamiętam kiedy ale czytałem o jednym z naszych napastników z ME że to spory talent więc może dać im wreszcie szansę. Narzekacie na brak Polaków ale młodym za cholerę nie chcecie dać szansy!! Sam widzisz jak się sciąga u nas piłkarzy jak ktoś nie ma klauzury odstępnego to dupa zbita.. Zastanówcie się co wy chcecie tak naprawdę a potem narzekajcie. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Kluvi,
Nie wiesz kto nie wiesz gdzie, nawet nie wiesz do kogo piszesz. Co Ty właściwie wiesz? Konkrety. Kto ma dać szanse młodym? Ja? A może trener powinien, bo taki przegląd zrobił Maaskant naszych młodych poopowiadał ze da im szansę i żaden nie dostał. Powiem szczerze do końca nie wiem o czym piszesz ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 31.12.2010 o godz. 11:47.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 31.12.2010 o godz. 11:49.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No cóż mówić, Stan narazie nic dobrego nie zrobił, sprzedał Diaza, Brożków, pogonił Pawełka...a ja się pytam gdzie są następcy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
westeryl
ta konkurencyjna strona to już pod Holendrami kopie dołki od dłuższego czasu.. i bardziej uwierzę w to że Paweł poszedł za Piotrkiem tam niż w to co oni piszą... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
O.T Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim Wiślakom. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2006
Offline |
|
Cupiał nie chciał sprzedać Brożków, ale, że Basałaj miał taką ochotę to Cupiał nie miał prawa sprzeciwu i musiał przystać na basałajowym :] tego jeszcze nie było Nikt o zdrowych zmysłach nie pochwala tego ruch z prostej przyczyny, nie mamy pół napastnika, Pa.Brożek był jaki był, ale W Wiśle nie było lepszego napastnika. Piotrek drastycznie opadł z formą, zastąpili go tak, że nei poczuliśmy różnicy, z Pawłem może być inaczej bo na daną chwile nie ma u nas kto grać. Być może się to zmieni, ale szanse są iluzoryczne. TRZEBA sobie jasno sprawę postawić i coś UŚWIADOMIĆ: Nikt inny nie chciał tego wyjazdu jak bracia B., nikt ich nie wypychał na siłę, sami napalali się od lat i rwali na wyjazd - co zrozumiałe.
Ostatnio edytowane przez jagoda : 31.12.2010 o godz. 12:10.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Basałaj, czekamy na realizację Twoich obietnic. Na jesieni 2011 r. mecze z Barceloną, z Realem, z Chelsea!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak pół żartem
![]() a może bracia dogadali się z Bossem, że sprzedaje ich oni pograją w Turcji te 2.5 roku nie przedłużą kontraktów i za free wracają do nas ile będą mieli lat 30 ? skoro bawimy się w różne teorie odejścia braci ![]() ps Ogryzek ale jeszcze go nie sprzedaliśmy więc się liczy no chyba że teraz wg Ciebie wszyscy są u nas obcokrajowcami ![]()
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 31.12.2010 o godz. 12:18.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Naprawdę chcecie zrobić zbiorowe harakiri przed Nowym Rokiem? Jeśli nie to weźcie się za przygotowania do Sylwestra, a nie za wypisywanie dziesiątek stron żali po odejściu Brożek Brothers. Naprawdę nie da się tego czytać.
Za kilka dni okaże się że kupiliście kilku zdolnych i młodych zawodników, chociażby Sobotę, Kupisza i Gola, a do tego jakiegoś bramkostrzelnego napastnika z innego kraju i znowu pojawi się huraoptymizm i komentarze typu: Wisła Mistrz! Wielka Wisła! Życzę więcej dystansu i chłodnej głowy na Nowy Rok! |
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
A może w Wiśle nie potwierdzili jeszcze transferu bo chcą Nam kogoś przedstawić żeby poprawić atmosfere?ja się łudze,że ogłaszają transfer Brożków i jednoczesnie podają info,że z dniem dzisiejszym zawodnikami Wisły zostali...i tu ciekawe nazwisko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
tylko szkoda prawie żaden z Wiślaków nie ma na tyle chłodnej głowy co emj10 ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
emjot ja mam
tylko tutaj niektórym się w głowie poprzewracało..ja czekam do końca okienka i dopiero zacznę oceniać ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
a mi bardziej prawdopodobny wydaje się scenariusz z lata kiedy to sprzedano Diaza, Marcelo i Głowę, a w ich miejsce przyszli ogórki z zagranicy. ![]() Groundhopper
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|