|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|||
![]()
Jasne... Majchrowski s....*syn, Basałaj kut@s, Cupiał pierd*lony dorobkiewicz... Wy za to pokazujecie, że jesteście najwierniejsi, opętani Białą Gwiazdą, nieskazitelni i w Polsce najlepsi ![]()
Odnośnie Lecha jeszcze słów kilka. Lech jako jedna z niewielu drużyn wpadła na świetny pomysł, żeby posprowadzać kilku z Białorusi, kilku z Bałkanów... po co? Po to, że może właśnie nie chcieli popełnić błędu Wisły! Po to, żeby nie mieli ospałych polskich świętych krów na boisku, tylko gości co nogi nie odstawią, co będą charować na boisku. Polacy nie mają tego we krwi... Polacy mają tylko we łbie zachód i pieniądze... pierd*lona polska mentalność jest taka, żeby zarobić ale się nie narobić! Wolą grzać na zachodzie ławe za miliony, niż tu grać na wysokim poziomie za setki tysięcy! Lech robi transfery niczym Barcelona, a Wisła sprowadza szrot? Tak? Wisła sprowadza szrot? Cikos, Chavez, Bunoza, Kirm... szrot... no tak! Widać w ich rodzimych krajach też popierd*liło większość ludzi i powołują ich do reprezentacji czy to pierwszych czy młodzieżowych? Tylko dziwne, że każda z tych nacji jest od nas w rankingu o wiele wyżej? Bardzo dziwne... Czytając niektóre posty widze, że niektórzy zbyt wysoko postawili sobie poprzeczkę i sami w życiu nie będąc spełnionym chcą zrekompensować swoje niepowodzenia sukcesem ukochanego klubu w europejskich pucharach, bądź też na tyle mają sprane mózgi różnego rodzaju piłkarskimi symulatorami, że zatracili rzeczywisty punkt odniesienia. Może to jest poprostu swego rodzaju zbiorowa schizofrenia paranoidalna, a w Waszych głowach siedzi mecz z Barceloną wygrany na Reymonta 1:0... pojawiły się jakieś urojenia wielkościowe i upieprzyło się w główce, że możemy wygrać z każdym na świecie? Skład Wisły w meczu z Barceloną: Pawełek - dobrze że odszedł bo słaby! Singlar - dobrze że już go nie ma bo był słabym śmietnikiem! Baszczyński Cleber Piotr Brożek - Bóg futbolu... zagrał w obronie jak... brak mi skali porównawczej... tak dobrego lewego obrońcy świat nie widział ![]() Łobodziński - nieudacznik jakich mało, zawód po całej linii! (82. Małecki) - pseudo kark, ten co tylko się kłócić na boisku potrafi! Junior Diaz Jirsak - niespełniony talent, najbardziej przepłacony po Łobodzińskim zawodnik! Boguski - o Boże! ten ciamajda wtedy grał? przecież piłki nie potrafi przyjąć na nogę! (68. Niedzielan) Zieńczuk - rzemieślnik i nic więcej, jeden sezon mu w życiu wyszedł! (90. Dawidowski) - o Chryste eleyson! pewniak w najgorszej "11" tysiąclecia Wisły Kraków! Paweł Brożek - wirtuoz... nie mogłem sie napatrzeć jak on bezradnie człapie po boisku, nie wiedząc co jest trąfem, gdyby nie ściana defensywna Barcy strzelił by 10 goli ![]()
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 31.12.2010 o godz. 10:20.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
no Panowie teraz bedziemy ogladac mecze Trabzonu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Szkoda odejścia Pawła, bo to był mocny punkt zespołu, ale trzeba wszystko poskładać do kupy i się zastanowić czy rzeczywiście klub postąpił bezmyślnie:
- za bodajże pół roku Paweł mógł odejść za pół darmo na mocy prawa Webstera (można było walczyć o kominowy, nowy kontrakt dla niego ale Wisła stara się takich kontraktów nie podpisywać). Trzeba przyznać, że prawo Webstera niestety nieźle miesza działaniom klubów zwłaszcza tych ze słabszych i biedniejszych lig europejskich. - Paweł w Polsce osiągnął już wszystko, mógł już nie mieć motywacji, poza tym osoby pracujące w klubie widzą więcej niż My kibice (być może nie miał już motywacji a i czasem na meczach za dużo Paweł koncentrował się na opieprzaniu innych a mniej na własnej grze) - Piotrek być może nie miał już motywacji by walczyć o pierwszy skład Być może właśnie zmiana jest tym czego wszyscy potrzebują dla dalszego rozwoju (klub - wpadnie kasa na transfery, piłkarze znajdą motywację do dalszego rozwoju zarówno w sferze piłkarskiej jak i mentalnej). Osobiście nie będę jeszcze panikował. Teraz zaczyna się okienko transferowe. Będzie gorący miesiąc by dwaj Holendrzy pokazali na co ich stać a Cupiał także pokazał, że sprzedaż braci oznacza tylko ewolucję albo nawet rewolucję w klubie na lepsze a nie pakowanie manatek i zwijanie interesu. ![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Nie kracz bo jesli to prawda to dopiero sie zacznie bujanie w oblokach ![]() Co do Malego to mi On jest obojetny, w sumie tez moglby zostac sprzedany i nie bedzie zalu. Jak zostanie tez dobrze bo zawsze przy Nim cos sie dzieje. ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2006
Offline |
|
Na pewno Brożki były w jakimś stopniu symbolem Wisły, ktośmyślał Brozek - wiedział, że o Wisłę chodzi. Pamiętam jak naście lat temu będąc trochę młodszym od westersyla, byłem u kumpla, mówił mi, że przyszłością Wisły będą Brozkowie (grali wtedy w juniorach), kumpel też był talentem na miarę Brożków (grał w kadrze krakowa i był jednym z lepszych), niestety nie każdy ma szczęscie i nie każdemu zdrowie dopisuje). Mówił mi, że trenerzy w Wiśle liczą na nich w przyszłości i to oni mają być największą nadzieją, wtedy nei było nawet Frankowskiego w Wiśle. Słowa kumpla się spełniły, Brożki były głownymi postaciamy Wisły, głównie Paweł, bramek, które prawie dały nam piłkarski raj z PAO nie wpomnę. Gra Brożków do końca życia nie jest i nie była możliwa, jak każdego piłkarza, co mili zagrać już zagrali, Paweł co miał strzelić - strzelił. Są 3 przyczyny ich odejścia: 1. ława i frustrtacja Piotrka, 2. lipna atmosfera w drużynie, gdzie większośc ludzi jest skłócona i tworzą się grupki, BRAK więzi i atmosfery w szatni jak za czasów Głowy, Stolara i Baszcza., 3. Mozliwość wyjazdu do drużyny gdzie płacą x razy więcej. To był ostatni dzwonek na wyjazd. sytuacja w jakiej się znajdujemy jest niezwykle ciężka, cięższa niż po odejściu Żurawia bo wtedy mielismy kogoś w obwodzie, a teraz zostajemy z niczym, a jak nie mogliśmy przez tyle lat skołować PARTNERA dla PAwła, to bedzie jeszcze ciężej znalesc jego następcę. Brożkom należą się podziękowania. Powodzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
PS. Jakby tak jeszcze Małecki odszedł... ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Gratuluje filmiku, byłby świetny gdyby nie wybór piosenki. Mr. Kwolf zgadzam się z tym co napisałeś, przydają się takie tonujące ogólną panikę posty.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 31.12.2010 o godz. 10:05.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
a tak swoją drogą czy nie pchnęli pierwszego kwasiarza w drużynie i opierdalacza?
czy nie pchnęli gwiazdora na którego spora część tego forum pluła i jechał po nim jak po burej kobyle jak nie strzelił w 4 czy 5 kolejnych meczach? powinniście być raczej zadowoleni.... co do Małeckiego. Im prędzej się go pozbędziemy tym lepiej. I tyle w temacie. a tak swoją drogą: normalnie niebo spada nam na głowę [/QUOTE]Popieram w 100%!!! |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
w tak trudnych chwilach musimy pamiętać że Wisła to nie nie zawodnicy i działacze tylko kibice czyli mi
i na następnych meczach u siebie musimy to pokazać lecz wiem że o to na pewno zadbamy ... |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Trafne porównanie jak nie wiem co. W mojej opini Milan i ManUtd mocno straciły na tych transferach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
hmm w Turcjii już ich powitano, a Wisła cały czas za przecza że nie ma porozumienia, wiec albo czytają te forum i zrozumieli błąd co do Pawła<hahaha>, albo poszło o to co zawsze o hajs dla Wisły. Widocznie za mało<lol>
Albo działacze nie chcą nam wszystkim psuć sylwestra ![]() JAGODA "Są 3 przyczyny ich odejścia: 1. ława i frustrtacja Piotrka, 2. lipna atmosfera w drużynie, gdzie większośc ludzi jest skłócona i tworzą się grupki, BRAK więzi i atmosfery w szatni jak za czasów Głowy, Stolara i Baszcza., 3. Mozliwość wyjazdu do drużyny gdzie płacą x razy więcej. To był ostatni dzwonek na wyjazd." Z tego co mówił Robert to twierdził ze jest znakomita atmosfera w szatni.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak? tak bardzo stracili że mają duże szanse na pierwsze od X lat mistrzostwo?
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Problem w tym ze wspomniane kluby - Milan i ManUtd mają jakąś politykę transferową i sprowadzili w ich miejsce wartościowych graczy. A my tego nie zrobimy. Wgl kogo my porównujemy...Wisłę i kluby które nie raz zdobywały LM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Przykro mi, że muszę coś takiego napisać w stosunku do brata po szalu, ale Ty chyba nawet nie wiesz co to znaczy. Człowieku Ty jesteś P O J E B A N Y. Napisz jeszcze, że kibice to nożownicy, robiący ch**owe oprawy, w środku pola biega kebab wraz z gościem, któremu zaszyli igłę w nodze, a wszystkim z ławki kieruje narkoman rodem z holenderskich coffe shopów. Ja .......ę, za takie posty, obrażające piłkarzy Wisły Kraków, mojego ukochanego klubu, powinien być ban z automatu. Gdzie są do ....y nędzy moderatorzy? Myślałem, że się trochę uspokoiło w temacie, a tu taka "perełka". Nie musicie być kibicami Wisły jak wam się nie podoba. Lech Poznań jest teraz "trendy", zmieńcie preferencje jebani kibice sukcesu. Kliknijcie na Facebooku lubię to na ich profilu i już możecie śmiało podziwiać cudowne transfery, świetną politykę, epickie starcia w pucharach, droga wolna. Albo pojedźcie już zupełnie po bandzie - kupcie sobie szalik Barcy i cieszcie się z wiecznych sukcesów, ale nie obrażajcie piłkarzy Wisły Kraków. Acapelo - lamusie - to Ty zapewne gwiżdżesz na swoich piłkarzy, o ile chodzisz w ogóle na mecze, bo znając życie to ślęczysz przed sopcastem, jak Wisła gra u siebie, nieprawdaż? Odpowiem Ci na Twoje inwektywy: Z Pastorem i Pastuchem nasza(albo przynajmniej moja, bo wnosząc po Twoim poście, raczej nie Twoja) drużyna nie straciła gola od 4 spotkań. Ten Pastuch został nominowany do nagrody najlepszego piłkarza młodego pokolenia w Bośni. Pastor grał na Mundialu. Człowieku to co koleś już nie może w Boga wierzyć? W przerwie miedzy rundami? Niemiecki II ligowiec wywalczył sobie miejsce w składzie kosztem reprezentanta Polski i grał najrówniej z całej drużyny przez całą rundę. Siatkarz do spółki z przepłaconym Argentyńczykiem nie dostali tak na dobrą sprawę prawdziwej szansy, także w sumie zbyt wiele o ich grze nie możemy powiedzieć. "Kark amator" to człowiek, który za Wisłą poszedł by w ogień, poza tym bardzo dobry piłkarz i jedna z nadziei polskiej piłki. Kiedyś za jawne napierdalanie na piłkarzy był ban. Widzę czasy się zmieniają. Jak będzie źle tacy jak Ty acapelo odejdziecie. Zostaną prawdziwi. Być może garstka, ale zostaną Ci, którzy będą wiedzieć o co chodzi. Przepraszam za łacinę, ale ciśnienie mi skoczyło.
Ostatnio edytowane przez fialo : 31.12.2010 o godz. 10:26.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja bym nie robil z tego problemu. Owszem Pawel Brozek to byl wyrozniajacy sie i jeden z najlepszych napastnikow w naszej lidze, ale w waznych meczach w pucharach, rowniez i w reprezentacji bylo widac, ze pewnego poziomu juz nie przeskoczy.
To normalne, jeden etap sie konczy, zaczyna sie nastepny. Nikt nie mowil, ze beda tu grac do konca kariery. Przyjda na ich miejsce inni, oby lepsi. Jest kasa na transfery, odpowiedni ludzie sa za to odpowiedzialni, patrze na to z optymizmem. Zupelnie nie rozumiem skad jakies katasrtoficzne glosy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Odnośnie polityki transferowej to niby skąd wniosek że my jej nie mamy? Tyle było płaczu o naszą obrone a koniec końców transfery pod koniec rundy się obroniły bo 4 mecze bez straty gola to nawet za tamtej dwójki nie zdarzały się zbyt często. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Wy sie dziwicie, że "tylko" 2 mln € a ja powiem, że to i tak za wysoka cena. Dlaczego? Chlopaki od 3 lat kompromituja sie w pucharach europejskich, Pawel nie jest juz tym zawodnikiem co 2-3 lata temu, Piotrek caly sezon siedzi na lawie, w slabej ekstraklasie mogą grac dobrze ( bo na pewno Pawel nie blyszczy ), wiec o czym my rozmawiamy? ZADEN klub nie da 4 mln € za zawodnikow, ktorzy od 3 lat nie graja w pucharach a w slabej lidze spisuja sie co najwyzej dobrze. jakby Wisla grala od 3 lat tak jak Lech w europejskich pucharach to sam Pawel poszedlby za 3-4 mln €. Bo dla zagranicznego klubu najwazniejsze sa wystepy w pucharach a nie jakas slaba polska liga.
Bardzo dobrze, że PAWEŁ odszedł, bo to dla niego ostatni gwizdek. Gdyby nie teraz to zgniłby w Polsce i za 3-4 lata bylby rezerwowym w Wisle. To co zrobil to jego, ale dobrze, że wreszcie wyjechal ( DLA NIEGO DOBRZE ). I tak najlepszy czas przespal, bo powinien to zrobic 2-3 lata temu. Sam mowil, że chce sie sprawdzic na zachodzie -> to ma szanse. Nie zdziwilbym sie, gdyby cena 2 mln€ byla za samego Pawla Brozka, a Piotrek poszedl w "pakiecie". Nie od dzis wiadomo, że zawsze trzymali sie razem i kazdy z nich bał sie wyjechac osobno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A poza tym zerknijcie na tabelę ligi tureckiej - chłopaki za pól roku mają szansę w LM zagrać. Cena dobra, jak kolega wspomniał wyżej, za piłkarzy z takiej ligi (w tym jednego rezerwowego) bardzo dobra.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem Paweł strzelił sobie w stopę. Patrzę teraz przez pryzmat Euro 2012, na którym pewnie bardzo chciałby zagrać. Fakt faktem w Wiśle ma (miał) pewne miejsce, a jak tylko coś strzelił to Franz go powoływał. Teraz kiedy poszedł (lub nie) to Trabzonsporu może równie dobrze klepnąć na ławce po 2-3 meczach, co jakoś specjalnie nie dziwi w przypadku polskich zawodników. Może mu to troszeczkę przeszkodzić w planach reprezantacyjnych. Ale poczekamy zobaczymy. A na razie morda w kubeł nie bulgotać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dzisiaj w Dzienniku Polskim jest informacja że Brożki podpisały umowę tylko na rok. Czyli jeśli to prawda to uważam, że Wisła zrobiła świetny interes sprzedając dwóch zawodników bez formy ( wiem, że Brożek był najlepszy z całej drużyny ale cała drużyna nie miała dobrej jesieni).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/wiadomosci/pawe...wiadomosc.html podobno sie juz dogadali .
![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Guest
|
|
Ze zniecierpliwią czekam na oficjalny komunikat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja osobiście dziwie się, że taki klub jak Trabzonspor ich chciał.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Brożki, Mrożki a kto to taki? Jacyś wybitni piłkarze, tylko narzekali na wszystko. Odeszli i koniec świat się nie zawali, a może bez nich będzie lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nawet w filmiku pożegnalnym widać jakie bramki strzelał Brożek - z pola karnego, po dołożeniu nogi, czekanie na prostopadła piłkę. To nie Messi, to nawet nie Żurawski czy Frankowski.
Brożki w składzie stawały się synonimem niemocy Wisły na arenie europejskiej, Brożki to w żaden sposób nie są piłkarze kreujący grę - żeby nie było, nie widzę takich w ogóle w Wiśle. Pozycja Pawła w Wiśle zawsze była niepodważalna, stąd też czasem blokowała przejście młodego zdolnego piłkarza, ot choćby Lewandowski. Paweł strzelił w Wiśle mnóstwo goli, spędził tu dobrych kilka lat, ale wg mnie i dla nas i dla niego najlepszym wyjściem było sie rozstać. On będzie mógł zweryfikować swoje umiejętności, rozwinąć się, my będziemy mogli szukać napastnika i zaoferować mu pozycje pierwszego bombardiera. Jak ktoś pisał wcześniej, po Levadii było widać że albo wypalamy wszystko żywym ogniem, i budujemy od nowa, albo skazujemy się na walkę o mistrzostwo i odpadanie w rundach wstępnych. Brożki akurat byli jednymi z piłkarzy których można obarczyć największą winą za Levadię. Jedyne czego nie rozumiem, to Marcelo czy Głowacki, ale to inna bajka. Jeśli pieniądze z tych transferów zostaną w całości przeznaczone na wzmocnienia, to bardzo dobry ruch. Jeśli nie, z nimi w składzie i tak byśmy wyżej dupy nie podskoczyli. Tyle że to znaczy że ktoś zbiera zabawki, ciekawe tylko kto wyjdzie ostatni i zgasi światło. |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Być może brakowało im kogoś do podawania piłek? Taka jest prawda. I Wspomnicie ten post za rok o tej samej porze. Brożki będą wypożyczone albo będą siedzieć na ławie. W ostateczności to Piotrek wywalczy sobie prędzej miejsce niż pseudogwiazdor król Paweł przez którego nie mamy mistrza bo nie umie trafić do pustej bramki. Ja się cieszę że Wisła jeszcze na nich zarobiła, być może teraz dokupią napastnika z jajami a nie panienkę.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|