|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
W taki sposób to ja ci mogę udowodnić, że jesteś gwałcicielem.
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Powód: mam nadzieję, że nie dostanę bana :)
Ostatnio edytowane przez pysio : 20.12.2010 o godz. 22:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dokładnie, stało się i się nie odstanie
) To najlepszy sposób żeby przykryć wszystkie nieścisłości. A gadanie o ufo, "filmach" itd jest typowe dla propagandzistów którzy na katastrofie najwięcej zyskali. Pytanie dlaczego takie idiotyzmy znajdują posłuch w ponoć inteligentnym Polskim społeczeństwie.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy kolejny odcinek dziecinady.
"Media rosyjskie: Tusk przestraszył się lidera PiS?" http://wiadomosci.onet.pl/swiat/medi...wiadomosc.html Dla średnio rozgarniętego nastolatka wszystko powinno być jasne. Tusk po ośmiu miesiącach przytakiwania zebrał się w sobie "ostro zareagował". Czyli skomentował fakt że do 190 stronicowego raportu MAK jako Polska mamy 150 stron uwag. Reakcja Rosji była szybka. Najpierw zdziwienie nagłą zmiana stanowiska Tuska, a zaraz potem rozbrajająca konkluzja. To wszystko pewnie dlatego ze Tusk przestraszył się radykała Kaczyńskiego. Pytanie co teraz zrobi Tusk. Pozostanie tchórzem czy zaakceptuje jedyna "prawdziwą" MAKowską wersje katastrofy. Sam jestem ciekawy jak cudak zareaguje na tak prymitywną wypuchę. Ale sam sobie winny.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Wiślacki Miechów
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Schetyna u Olejnik:
http://www.youtube.com/watch?v=AcRPsjW3JXc&t=11m27s |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rzeczywiście że jak bokiem uderzy samolot o ziemie to skutki są opłakane, tak jak na tym filmie
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...t=20&width=120 |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
rozumiesz różnicę słowa dowód a możliwość? apropo fajne ale bardziej przypomina to dym niż mgłę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
AS82 zacytowal moj post choc chyba na cos innego odpowiedzial, przemo tez zacytowal choc nie jestem pewien czy przeczytal (sprawdz co napisalem a propos zamachu) a barthok nie wiadomo na jakiej podstawie stwierdza ze nie ufajacy mak i ich raportowi na pewno sa zwolennikami zamachu. Ogolnie mowiac, fajna rozmowa.
Przy okazji przemo. Argumentacja w stylu "czul na sobie presje wiec staral sie zrobic co powinien" jest zadna argumentacja. Pracuje na budowie i NIGDY nie pozwolilbym sobie na podejmowanieswiadomie chocby najmniejszego ryzyka bo jestem odpowiedzialny za bezpieczenstwo ludzi, ktorzy beda chodzic po tym obiekcie. Nie wyobrazam sobie sytuacji, w ktorej podejmuje niebezpieczna dla zycia i zdrowia ludzi bo ktos ode mnie takiej oczekuje. Tak samo nie wyobrazam sobie gdyby ktos oczekiwal takiej decyzji od lekarza, prawnika, motorniczego, kontrolera lotu czy wreszcie pilota i ktokolwiek z nich sie ugial ze strachu przed innym czlowiekiem (dopoki nie jest to strach o wlasne zycie). I ci piloci ponadto sa poddawani okresowo testom na obciazenie stresem, wiec gadki o tym ze "byla na nich presja" to jest zwykle .......enie. Presja jest zwiazana z takimi zawodami i ludzie ktorzy jej nie potrafia zniesc nie mieliby szans zasiasc za sterami samolotu prezydenckiego. A jesli jednak zasiedli pomimo slabej psychiki to winny nie jest ani pilot, ani ktos kto na nim presje wywieral tylko debil ktory prowadzil opieke psychologiczna nad pilotem. Ale te testy sa na tyle dobrze przeprowadzane ze niemozliwym jest aby ktos kto sie zlamie pod czyjas presja narazal swoje wlasne zycie. Zwlaszcza mowiac przy tym "patrz jak laduja debesciaki". Takze wybacz ale jesli ktos mowi o presji na pilotach to dla mnie jest tylko z tego jeden wniosek, lepiej aby ten ktos nie piastowal nigdy zawodu zaufania publicznego bo byc moze narazi kiedys zycie moje lub moich bliskich. bedac "pod naciskiem".
Ostatnio edytowane przez orzeu : 20.12.2010 o godz. 23:46.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Dawno już wiadomo że ośmieszanie, wyszydzanie, oczernianie to jedyny sposób na prowadzenie dialogu przez młodych inteligentnych z dużych miast. Merytoryczny argument, logiczny wywód rozwiewający piętrzące się nieścisłości nie pojawia się nigdy. Pytanie czy dlatego że logicznego wytłumaczenia niektórych "faktów" nie ma, czy młodzi inteligentni są inteligentni niewystarczająco by wydusić z siebie cokolwiek wartego zastanowienia. Wkleiłem niedawno satelitarne zdjęcie miejsca katastrofy na którym ślepy zauważy dwie równoległe kilkudziesięciometrowe bruzdy w ziemi dokładnie w osi lotu samolotu. Komentarzem było
Zero argumentu. Jak tu dyskutować i z czym? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Raz napisałem tutaj, żebyście se dali spokój, ale dalej brniecie z tego co widzę.
W zasadzie ten temat to kolejny polityczny, rozwiązywanie tego problemu zostawcie 'kumatszym', choć ciężko mi się nie zgodzić z tym, co pisze Orzeu, bo akurat to są trafne i mądre argumenty, czymś umotywowane - choćby własnym doświadczeniem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Być może pewnie to nie my rozwiążemy przyczynę tej Katastrofy. Chodzi też jednak o to, aby ci "kumatsi" przedstawiając swoje kumate wyjaśnienia nie mieli takiego poczucia, że parafrazując klasyka "ciemny lud to kupi" bezmyślnie ... Może inaczej: chciałbym osobiście, aby tzw. społeczeństwo miało jak największą wiedzę w sprawie i wykazało się elastyczną zdolnością przyswajania nowych faktów i wypracowywania racjonalnych hipotez w chwili gdy "kumaci" przedstawiać będą swoją wizję wydarzeń. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O to mi właśnie chodziło, rzeczowe argumenty oparte na faktach które można zobaczyć. Tylko dziwią mnie wnioski z tych faktów wynikające w dodatku określone "rozrywkowym wstępem". Wyliczyłeś ze rozstaw osi to mniej więcej 12 metrów czyli 2,5 samochodu. Więc jaka jest odległość między bruzdami na ich początku? Bo mam wrażenie że właśnie taka. To że bruzdy nie są idealnie równoległe nie ma się co dziwić, wystarczy ze jedno koło pod wpływem uderzenia wygięło się w którąś stronę lub złamało i już bruzdy równoległe nie będą. Istotniejsze że ich kierunek jest dokładnie równoległy do toru lotu samolotu co widać po wykoszonych w tym samym kierunku drzewach. Widać ze prawe koło wygięło się do środka i po kilkunastu metrach najprawdopodobniej urwało bo prawa bruzda juz mniej głęboka ciągnie się kilkadziesiąt metrów do miejsca gdzie po prawej i lewej stronie leżą jakieś większe fragmenty samolotu. Lewa bruzda jest głęboka dłużej, cały czas równolegle do prawej już płytszej. Jeżeli przyjąć ze te bruzdy nie są efektem uderzenia w ziemię samolotu to skąd się tam wzięły skoro przed katastrofą ich nie było?
To jak doszło do rozwalenia samolotu na 1000 kawałków jest pytaniem zasadniczym. Istnieje teoria że to efekt wybuchu bomby termo-barycznej Bomba paliwowo-powietrzna — bomba lotnicza różniąca się od konwencjonalnych bomb tym, że wypełniający ją materiał wybuchowy nie zawiera utleniacza, ale pobiera go w momencie eksplozji z powietrza atmosferycznego. Broń tego typu określana jest także mianem bomby termobarycznej (od greckich słów therme (Θερμό) - temperatura, i baros (Βαρως) - ciśnienie), bomby próżniowej (ze względu na efekt "wysysania" tlenu podczas eksplozji), a w krajach anglosaskich nosi ona oznaczenia HITs (od ang. high-impulse thermobaric weapon - broń termobaryczna dużej mocy), FAE lub FAX (od ang. fuel-air explosives - paliwowo-powietrzny materiał wybuchowy). Bomby tego typu posiadają większą moc burzącą niż konwencjonalne bomby o tej samej masie. Największą bombą tego typu jest rosyjska konstrukcja znana jako "ojciec wszystkich bomb". Użycie tej bomby wyjaśnia brak wybuchu paliwa którego TU-154 miał jeszcze na powrót to Polski. Zwyczajnie wybuch bomby wykorzystał cały tlen bez którego nic się nie pali. I tłumaczy dlaczego ciała były w strzępach. Natomiast co do wersji MAK obrócenia sie do góry kołami. Jaka siła to spowodowała? Przyjmując że samolot ważył 80 ton. Różnica w sile nośnej skrzydła całego i urwanego? Przecież skrzydło urwał na wysokości kilku metrów, więc nie mógł sie odwrócić bo zachaczyłby tym urwanym skrzydłem o ziemię co na błotnistym podłożu byłoby z pewnością widać. Bzdurność tej teorii wykazał prof. Dakowski który podważył możliwość urwania skrzydła przez 40 cm brzozę na podstawie praw fizyki z którymi ciężko dyskutować. I jeszcze wyjaśnij mi kto to jest specjalista? Skoro się nim czujesz . Bo to że potrafię opisać coś co widzę nie czyni mnie żadnym ekspertem, może tylko świadomym rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.12.2010 o godz. 11:16.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Hmmm...jakby to wytłumaczyć z tymi specjalistami.
Podam na swoim przykładzie. Nie znam budowy samolotów, nie liczyłem nigdy sił na nie działających, nie znam biegle prawa lotniczego, nie jestem biegłym sądowym, nie jestem ekspertem od nowoczesnej broni itp. itp. a mimo wszystko mogę sobie maznąć taki gdybający tekst quasi-dowodowy. Jasne można to nazwać byciem świadomym rzeczywistości, ale dla mnie to nadal gdybanie. Może jednak tak, a może inaczej...Dlatego napisałem o rozrywkowym wstępie, bo jak tu analizować katastrofę samolotu na podstawie 3 zdjęć i notki z wikipedii? ![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tyle zostało z samolotu Casa co rozbił sie w Mirosławcu, też podczas lądowania, była mgła, miękkie podłoże (las) i też nikt nie przeżył (20 osób zgineło).Samolot równie rozstrzaskany jak 10 kwietnia
![]()
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.12.2010 o godz. 13:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie katastrofę tylko jej ślady, które widać. I nie potrzeba mieć fakultetu z dokładnego widzenia, albo sie widzi albo nie i na tej podstawie można wyciągać wnioski, wystarczy pomyśleć. Po co mi prawo lotnicze do tego? Zastanawiające ze zamiast odnieść sie do meritum Ty wolisz udowadniać mi że do wyciągania logicznych wniosków potrzeba nie wiadomo jakiej wiedzy. Fizyka jest prosta i logiczna. Siły działające na samolot to program szkoły średniej z lat 90 więc wcale nie jakiś kosmos. Ale jeżeli sam nie potrafisz, a mnie nie wierzysz to spróbuj odnieść się do tego.
http://wirtualnapolonia.com/2010/11/...rze-wojskowej/ AYALA wszystko się zgadza tylko CASA jest od Tutki cztery razy mniejszy, a las pod Mirosławcem to gęsty stary sosnowy las i nie widać by Casa połamała tam jakieś drzewa. W Smoleńsku pas po którym ślizgał się Tupolew jest wykoszony do gołej gleby. Ciężko te dwie katastrofy porównywać. No i mówiac miękkie podloże mam na myśli prawie bagno w którym zapadają się nogi i w którym każde uderzenie zostawia ślad. Ślady kół ciężkiego sprzętu widać nawet na zdjęciach satelitarnych.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.12.2010 o godz. 15:14.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Powiem Wam, że jakbyśmy się w Świecie liczyli to mielibyśmy materiał z dokładnością do pojedynczego papierosa odpalanego na lotnisku w Smoleńsku.
Jankesi mają taką technologię, która praktycznie nadzoruje live cały glob (a ruskich to napewno mają w HD). Prawda jest taka jak Assange ujawnił - Jankesi z czarnym na czele przehandlowali nas z kacapami, więc dowiemy się jak było naprawdę za jakieś 60 lat. Z drugiej strony uważam, że nasi rozwalając się tam zrobili Ruskim nie mały kłopot (większy byłby chyba jakby czarny się tam rozwalił). Jakby nasz szanujący się i taki dumny i postawny kraj - walczący na wielu frontach współczesnych wojen, kupił jeden porządny samolot to jakby się tam rozjebał 767 to moglibyśmy się zastanawiać nad pewnymi faktami. Ale te Tupolewy to strasznie słabe maszyny są - już nawet AEROFLOT liniowo nimi nie lata!!!! To że wołga wymyta i błyszcząca nie oznacza, że chodzi jak mercedes. Jarek nie pozwala zapomnieć - teraz będzie serial "zabili go i uciekł bo go nie przywieźli" ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
do wszystkich lubiących teorie spiskowe, a zwłaszcza tą od dobijaniu Polaków.. czy nie sądzicie, że podczas sekcji zwłok (w których uczestniczyli polscy specjaliści) byłyby widzialne dziury w czaszkach po ewentualnych strzałach?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy polscy lekarze rzeczywiście byli podczas sekcji zwłok? W rosyjskiej terminologii "sekcja zwłok" zresztą jakoś inaczej się nazywa ... Nie pamiętam. Może i różni się też od naszej"sekcji zwłok" "technicznie", medycznie? Chyba pod protokołami z "sekcji zwłok" nie ma podpisów polskich lekarzy ...
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.12.2010 o godz. 03:42.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kto to jest ta komisja polonijna z Australii?
Dopóki nie podadzą imion i nazwisk itp to takie rozszyfrowanie tego wideo jest nic nie warte, każdy z nas może zrobić podobne i już. Więc nie ma co się sugerować ich "dziełem". Dla mnie sprawy zamachu nie było i nie ma. Ewidentny błąd pilotażu i już, a doszukiwanie się na siłę jakiegoś spisku jest już nudne. Niestety Jarosław Kaczyński swoim obecnym działaniem całkowicie popsuł atmosferę "Smoleńska". Przez Jarka nikt już nie będzie wspominał tej tragedii jako coś wzruszającego i podniosłego, a jedyne jako przyczynę niekończących się afer i obelg. Szkoda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I kolega niby był studentem? Chyba u Majchrowskiego za kasę tatusia. Na czym polegał ten "błąd pilotażu" skoro do ostatnich chwil samolotem sterował autopilot? Czekam na wyjaśnienie pomijające sprawczą rolę Prezydenta, bo to już jest nudne. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Korzystanie z autopilota jest "błędem w pilotażu" ? Jak nie masz nic do powiedzenia to się nie ośmieszaj.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
legol, zaraz ci napiszą żeś komuch, bije od ciebie czerwonością i że jesteś pachołkiem Janusza Palikota
Tak jak mnie to napisali w innym temacie, tylko w innym kontekście.Więcej jest tu ekspertów niż w samych komisjach śledczych. Temat do wyjebania już od dawna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
ten temat to jest jakas parodia. 6 stron i do czego doszliscie(wy ktorzy wierzycie w zamach)?Co ustaliliscie? To byla bomba czy co?
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|