The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2010, 13:21
Nie katastrofę tylko jej ślady, które widać. I nie potrzeba mieć fakultetu z dokładnego widzenia, albo sie widzi albo nie i na tej podstawie można wyciągać wnioski, wystarczy pomyśleć. Po co mi prawo lotnicze do tego? Zastanawiające ze zamiast odnieść sie do meritum Ty wolisz udowadniać mi że do wyciągania logicznych wniosków potrzeba nie wiadomo jakiej wiedzy. Fizyka jest prosta i logiczna. Siły działające na samolot to program szkoły średniej z lat 90 więc wcale nie jakiś kosmos. Ale jeżeli sam nie potrafisz, a mnie nie wierzysz to spróbuj odnieść się do tego.

http://wirtualnapolonia.com/2010/11/...rze-wojskowej/

AYALA wszystko się zgadza tylko CASA jest od Tutki cztery razy mniejszy, a las pod Mirosławcem to gęsty stary sosnowy las i nie widać by Casa połamała tam jakieś drzewa. W Smoleńsku pas po którym ślizgał się Tupolew jest wykoszony do gołej gleby. Ciężko te dwie katastrofy porównywać. No i mówiac miękkie podloże mam na myśli prawie bagno w którym zapadają się nogi i w którym każde uderzenie zostawia ślad. Ślady kół ciężkiego sprzętu widać nawet na zdjęciach satelitarnych.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.12.2010 o godz. 15:14.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doradca
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 21.12.2010, 15:54
Drozd napisał(a):Wyświetl post

To jak doszło do rozwalenia samolotu na 1000 kawałków jest pytaniem zasadniczym. Istnieje teoria że to efekt wybuchu bomby termo-barycznej
Bomba paliwowo-powietrzna — bomba lotnicza różniąca się od konwencjonalnych bomb tym, że wypełniający ją materiał wybuchowy nie zawiera utleniacza, ale pobiera go w momencie eksplozji z powietrza atmosferycznego. Broń tego typu określana jest także mianem bomby termobarycznej (od greckich słów therme (Θερμό) - temperatura, i baros (Βαρως) - ciśnienie), bomby próżniowej (ze względu na efekt "wysysania" tlenu podczas eksplozji), a w krajach anglosaskich nosi ona oznaczenia HITs (od ang. high-impulse thermobaric weapon - broń termobaryczna dużej mocy), FAE lub FAX (od ang. fuel-air explosives - paliwowo-powietrzny materiał wybuchowy). Bomby tego typu posiadają większą moc burzącą niż konwencjonalne bomby o tej samej masie. Największą bombą tego typu jest rosyjska konstrukcja znana jako "ojciec wszystkich bomb".

Użycie tej bomby wyjaśnia brak wybuchu paliwa którego TU-154 miał jeszcze na powrót to Polski. Zwyczajnie wybuch bomby wykorzystał cały tlen bez którego nic się nie pali. I tłumaczy dlaczego ciała były w strzępach.

.
Coś słyszałem o tej teorii, wie ktoś czy w przypadku ekshumacji ciał ofiar katastrofy przeprowadzonej do okresu jednego roku, można wykryć ślady takiej bomby? Jeśli tak, to by tłumaczyło dlaczego nie chcą do niej dopuścić.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.12.2010, 15:56
doradca napisał(a):Wyświetl post
Coś słyszałem o tej teorii, wie ktoś czy w przypadku ekshumacji ciał ofiar katastrofy przeprowadzonej do okresu jednego roku, można wykryć ślady takiej bomby? Jeśli tak, to by tłumaczyło dlaczego nie chcą do niej dopuścić.
Nie, nie, nie wierzę!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.12.2010, 15:59
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie, nie wierzę!
Ten temat z kwestią wiary nie ma nic wspólnego Argumenty i kontrargumenty ...
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.12.2010, 16:13
ten temat to jest jakas parodia. 6 stron i do czego doszliscie(wy ktorzy wierzycie w zamach)?Co ustaliliscie? To byla bomba czy co?
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.12.2010, 16:25
W tym temacie nic nikt nie wymyśli, a od naszego"kochanego" rządu nic się nie dowiemy co się naprawdę stało bo mają to w d..... i tyle!! Teraz im ruski w tym raporciku wszystko mogą napisać, bo od nas nikt nic nie zrobił nawet dowodów za bardzo nie chcieli dostać...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 21.12.2010, 16:50
Ustaliliśmy, że teoria jakoby przyczyną doszczętnego zniszczenia samolotu było jego odwrócenie do góry kołami jest sprzeczna z fundamentalnymi zasadami fizyki. Co implikuje potrzebę racjonalnego wyjaśnienia faktu iż zarówno samolot jak i pasażerowie zostali rozerwani na drobne kawałeczki. Nie będzie to łatwe bo mamy bardzo mało obiektywnych danych jednak w myśl przysłowia "mądrej głowie dość dwie słowie" ufni we własne możliwości nie poddajemy się.

To że przyczyną była bomba detonowana w momencie kiedy samolot był już na ziemi lub chwile po uderzeniu w ziemię jest wytłumaczeniem najprostszym. Jednak mimo zasady, że najprostsze wyjaśnienia są zwykle najtrafniejsze nie odrzucamy żadnej fizycznie uzasadnionej teorii. Problem w tym, że innych niż wybuch racjonalnych wytłumaczeń nikt nie przedstawia.

Mirosław Dakowski profesor fizyki którego wywodem się podpieram jasno stwierdził, że określenie czy przyczyną zniszczenia kadłuba były siły ściskające czy rozrywające jest dziecinnie proste. Możliwe do wykonanie w każdym w miarę wyposażonym laboratorium fizycznym. Trzeba tylko mieć wrak, którego nie mamy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.12.2010, 17:19
http://www.youtube.com/watch?v=PxIFh3NkEvM - Bardzo ciekawe...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 21.12.2010, 17:43
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Aby nie było zbyt prosto powiem tak :

film oczywiście jest znany i wielokrotnie (nad) interpretowany. Jest jedynym materiałem ukazującym to co działo się wokół wraku zaraz po Katastrofie (jest jeszcze film red. Wiśniewskiego nieco późniejszy).

Teoria postaci "machającej" została chyba (?) obalona ... Interpretacja słów w filmie: do dyskusji. Każdy pewnie słyszy co innego, ale to jest normalne.

Ważne jest, że przez wiele miesięcy polska strona lekceważyła ten film. Później, mówiono publicznie (m.in. ABW), że nie ma tam strzałów (do dyskusji oczywiście kto i po co strzelał).

Tzw. polska strona na czele z ABW zbłaźniła się w momencie tym, gdy prokuratura RP stwierdziła, iż film jest prawdziwy, "niermajstrowany", strzały oczywiście są, a w materiale wypowiadające się tam osoby posługują się w językach rosyjskim i polskim. ABW nie podważyła jednak integralności materiału.
Nawet jeśli ostatecznie okazałoby się, że ten film niczego nowego nie wnosi poza wartością historyczno dokumentacyjną, wypowiedzi polskich oficjeli są przykładem komunikowania się z "głupim ludem, który wszystko kupi" i na mówienie, że jest białe choć miliony osób widzi , iż jest czarne a właściwie słyszy (strzały istnieją, do dyskusji kto i po co strzelał, rozmowy istnieją w języku polskim i rosyjskim).

Nie wierzę aby nie było takich programów do obróbki choćby dźwięku, żeby nie udało się jednoznacznie ustalić co w tym materiale "jest mówione" - aby ukrócić ewentualne spekulacje i aby być bliżej prawdy po prostu.
I dziwię się, że nikt chyba tym profesjonalnie się nie zajął. Gdybym miał takie możliwości techniczne (jakie posiadają służby specjalne) zająłbym się takim materiałem natychmiast.
--------------------
Skoro już o tym filmie, podaję link do jednej z interpretacji ścieżki głosowej skoro się taka pojawiła. Pewnie to jest najbardziej "maksymalna" z pewnych względów interpretacja.
Osobiście, wolałbym usłyszeć na własne uszy tę obrobioną z szumów ścieżkę dźwiękową:

http://smolensk-2010.pl/2010-07-26-a...cja-audio.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 21.12.2010 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.12.2010, 22:40

ile razy to ogladam mam ciarki na plecach

ta przerażajaca syrena w tle, i oprawcy zamiast lekarzy ....

niewiem co tam sie stało ,ale to wszytko nas chyba przerasta....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.12.2010, 22:54
mam słaby komputer ale ewidentnie słysze " uspokój się","Zmiana planów","patrz mu w oczy" i coś po Rosyjsku.Co do tej osoby co niby wychodzi z wraku to ja sie nie wypowiadam, cięzko mi coś dostrzec.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.12.2010 o godz. 23:38.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.12.2010, 23:05
tak to ewidentnie słychać mnie osobiście dziwią te śmiechy..

ten sam filmik tylko ze stabilizacją obrazu według mnie lepszy ! http://www.youtube.com/watch?v=KGeHD0SQrYE
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.12.2010, 23:30
Powiem Wam, że jakbyśmy się w Świecie liczyli to mielibyśmy materiał z dokładnością do pojedynczego papierosa odpalanego na lotnisku w Smoleńsku.
Jankesi mają taką technologię, która praktycznie nadzoruje live cały glob (a ruskich to napewno mają w HD).

Prawda jest taka jak Assange ujawnił - Jankesi z czarnym na czele przehandlowali nas z kacapami, więc dowiemy się jak było naprawdę za jakieś 60 lat.

Z drugiej strony uważam, że nasi rozwalając się tam zrobili Ruskim nie mały kłopot (większy byłby chyba jakby czarny się tam rozwalił).

Jakby nasz szanujący się i taki dumny i postawny kraj - walczący na wielu frontach współczesnych wojen, kupił jeden porządny samolot to jakby się tam rozjebał 767 to moglibyśmy się zastanawiać nad pewnymi faktami.
Ale te Tupolewy to strasznie słabe maszyny są - już nawet AEROFLOT liniowo nimi nie lata!!!!
To że wołga wymyta i błyszcząca nie oznacza, że chodzi jak mercedes.

Jarek nie pozwala zapomnieć - teraz będzie serial "zabili go i uciekł bo go nie przywieźli"
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 21.12.2010, 23:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
mam słaby komputer ale ewidentnie słysze " uspokój się","Zmiana planów","patrz mu w oczy" i coś po Rosyjsku.Co do tej osoby co niby wychodzi z wraku to ja sie nie wypowiadam, cięzko mi coś dostrzec..
W głowie się nie mieści. Kto jeszcze jest zdania ze nie ma o czym gadać i temat jest niepotrzebny? Chyba tylko całkowity debil albo parszywy zdrajca podobny tym w Smoleńsku. Nóż sie w kieszeni otwiera. Dlaczego skasowałeś linka?

Transkrypcja ścieżki dźwiękowej

Komisja Polonijna z Australii

http://www.pluszaczek.com/2010/07/07...%93-czesc-vii/

7 lipca 2010

nadesłane przez: Mik
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.12.2010 o godz. 10:08.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 21.12.2010, 23:42
Cytat:
Prawda jest taka jak Assange ujawnił - Jankesi z czarnym na czele przehandlowali nas z kacapami, więc dowiemy się jak było naprawdę za jakieś 60 lat.
Jeżeli kiedykolwiek, bo np. w sprawie katastrofy Sikorskiego, do dzisiaj nic z całą pewnością nie można powiedzieć.
Cytat:
Jakby nasz szanujący się i taki dumny i postawny kraj - walczący na wielu frontach współczesnych wojen, kupił jeden porządny samolot to jakby się tam rozjebał 767 to moglibyśmy się zastanawiać nad pewnymi faktami.
Ale te Tupolewy to strasznie słabe maszyny są - już nawet AEROFLOT liniowo nimi nie lata!!!!
Może i nie lata, ale drugi egzemplarz nad Krakowem fruwa od 3 dni. Miałem okazję dwukrotnie obserwować jak wczoraj i przedwczoraj podchodził do lądowania na Balicach. Z perspektywy Conrada czy Ofiar Katynia wygląda imponująco. Widać, że załoga ciągle trenuje pod okiem Rosjan (tak przynajmniej donosiły ostatnio media).
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 22.12.2010, 00:19
do wszystkich lubiących teorie spiskowe, a zwłaszcza tą od dobijaniu Polaków.. czy nie sądzicie, że podczas sekcji zwłok (w których uczestniczyli polscy specjaliści) byłyby widzialne dziury w czaszkach po ewentualnych strzałach?
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 22.12.2010, 00:54
Kto to jest ta komisja polonijna z Australii?

Dopóki nie podadzą imion i nazwisk itp to takie rozszyfrowanie tego wideo jest nic nie warte, każdy z nas może zrobić podobne i już. Więc nie ma co się sugerować ich "dziełem". Dla mnie sprawy zamachu nie było i nie ma. Ewidentny błąd pilotażu i już, a doszukiwanie się na siłę jakiegoś spisku jest już nudne.

Niestety Jarosław Kaczyński swoim obecnym działaniem całkowicie popsuł atmosferę "Smoleńska". Przez Jarka nikt już nie będzie wspominał tej tragedii jako coś wzruszającego i podniosłego, a jedyne jako przyczynę niekończących się afer i obelg. Szkoda.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 22.12.2010, 02:48
30) 59.3 sek. Panie Kaczyński to jest …

pewnie sie niebawem dowiemy z ust niesiolowskiego czy innej ....y ze to J. Kaczynsi chodzil po lesie i dobijal rannych. Bo chcial zgarnac prezydenture. A glosy po rosyjsku to gruzinscy terrorysci.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 22.12.2010, 03:10
pysio napisał(a):Wyświetl post
do wszystkich lubiących teorie spiskowe, a zwłaszcza tą od dobijaniu Polaków.. czy nie sądzicie, że podczas sekcji zwłok (w których uczestniczyli polscy specjaliści) byłyby widzialne dziury w czaszkach po ewentualnych strzałach?
Hm.
Czy polscy lekarze rzeczywiście byli podczas sekcji zwłok? W rosyjskiej terminologii "sekcja zwłok" zresztą jakoś inaczej się nazywa ... Nie pamiętam. Może i różni się też od naszej"sekcji zwłok" "technicznie", medycznie?
Chyba pod protokołami z "sekcji zwłok" nie ma podpisów polskich lekarzy ...
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.12.2010 o godz. 03:42.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 22.12.2010, 03:36
W głowie się nie mieści.[...]

To fakt.

Nie podważając, bo nie mam czym (narzędzia) transkrypcji do której sam wcześniej dałem tutaj link,
powtórzę, że wolałbym osobiście aby Zespół osób, które tę pracę wykonały, opublikował teraz tę ścieżkę dźwiękową (po usunięciu z niej wszystkich zakłóceń).

Osoby, które nie dopuszczają do siebie w ogóle hipotezy zamachu, mogą podważyć tę interpretację ścieżki dźwiękowej inną hipotezą; hipotezą prowokacji.

Co do postulowanego wcześniej przez pysio ujawnienia nazwisk tego austrralijskiego Zespołu, to może niekoniecznie ...
Zachodzić może zasadna obawa o ich bezpieczeństwo.
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.12.2010 o godz. 03:43.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.12.2010, 09:16
pysio napisał(a):Wyświetl post
Kto to jest ta komisja polonijna z Australii?

Dopóki nie podadzą imion i nazwisk itp to takie rozszyfrowanie tego wideo jest nic nie warte, każdy z nas może zrobić podobne i już. Więc nie ma co się sugerować ich "dziełem". Dla mnie sprawy zamachu nie było i nie ma. Ewidentny błąd pilotażu i już, a doszukiwanie się na siłę jakiegoś spisku jest już nudne.

Niestety Jarosław Kaczyński swoim obecnym działaniem całkowicie popsuł atmosferę "Smoleńska". Przez Jarka nikt już nie będzie wspominał tej tragedii jako coś wzruszającego i podniosłego, a jedyne jako przyczynę niekończących się afer i obelg. Szkoda.

I kolega niby był studentem? Chyba u Majchrowskiego za kasę tatusia. Na czym polegał ten "błąd pilotażu" skoro do ostatnich chwil samolotem sterował autopilot? Czekam na wyjaśnienie pomijające sprawczą rolę Prezydenta, bo to już jest nudne.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.12.2010, 10:37
I kolega niby był studentem? Chyba u Majchrowskiego za kasę tatusia. Na czym polegał ten "błąd pilotażu" skoro do ostatnich chwil samolotem sterował autopilot? Czekam na wyjaśnienie pomijające sprawczą rolę Prezydenta, bo to już jest nudne.
Sam sobie odpowiedziałeś.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.12.2010, 11:24
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Sam sobie odpowiedziałeś.
Jaja sobie robisz .Korzystanie z autopilota jest "błędem w pilotażu" ? Jak nie masz nic do powiedzenia to się nie ośmieszaj.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.12.2010, 11:33
To jest niewiarygodne. Czytam te bzdury co tu wypisujecie i po prostu nie wierzę, że ludzie mogą wymyślać takie historie... Zajmijcie się sobą i swoimi rodzinami...

Zamach, bomby no nieźle.... Naprawdę macie nierówno pod sufitem... Rosjanie zrobili zamach bo co? bo im się zachciało? ogarnijcie się trochę. Byłaby to najgłupsza rzecz jaką mógliby zrobić. Zero korzyści a jedynie same kłopoty wynikające ze śledztw itp itd.

Drozd wydaje mi się że lądowanie na lotnisku bez urządzeń naprowadzających w taką pogodę jest błędem pilotażu. Widzę że mienisz się tu ekspertem w każdej możliwej dziedzinie i wiesz wszystko o wszystkim więc pewnie ciężko Ci cokolwiek udowodnić i kłócił byś się z greckimi matematykami że 2+2 to nie 4. Taką naturę mają już niektórzy ludzie..

Tak na marginesie bo pewnie będziecie pisać że jestem jakimś służalczym pracownikiem TVNu czy innego ZOMO albo PO. Nie lubię polityki nie znoszę obiboków zarówno z PO PIS SLD i innych partii. Żyję dla siebie i dla swojej rodziny. Czuję się wolnym człowiekiem z możliwością rozwoju w tym kraju albo wyjazdu za granicę. Nic mnie nie ogranicza, nie czuję aby Rosja Niemcy czy inne kraje były naszymi wrogami. Ludzie którzy myślą inaczej są po prostu zakompleksieni i tyle...

Już nic więcej tu nie napiszę także możecie po mnie jechać do woli...
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 22.12.2010, 11:38
legol, zaraz ci napiszą żeś komuch, bije od ciebie czerwonością i że jesteś pachołkiem Janusza Palikota Tak jak mnie to napisali w innym temacie, tylko w innym kontekście.
Więcej jest tu ekspertów niż w samych komisjach śledczych.
Temat do wyjebania już od dawna.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.12.2010, 13:07
legol napisał(a):Wyświetl post
To jest niewiarygodne. Czytam te bzdury co tu wypisujecie i po prostu nie wierzę, że ludzie mogą wymyślać takie historie... Zajmijcie się sobą i swoimi rodzinami...

Zamach, bomby no nieźle.... Naprawdę macie nierówno pod sufitem... Rosjanie zrobili zamach bo co? bo im się zachciało? ogarnijcie się trochę. Byłaby to najgłupsza rzecz jaką mógliby zrobić. Zero korzyści a jedynie same kłopoty wynikające ze śledztw itp itd.
Ale jaja ! To się nadaje do kabaretu.

Cytat:
Czuję się wolnym człowiekiem z możliwością rozwoju w tym kraju albo wyjazdu za granicę. Nic mnie nie ogranicza, nie czuję aby Rosja Niemcy czy inne kraje były naszymi wrogami. Ludzie którzy myślą inaczej są po prostu zakompleksieni i tyle...
Tak ! To są nasi najwięksi przyjaciele. Przez ostatnie 215 lat naszej historii raptem 21 lat (1918-1939) i drugie 21 lat (1989-2010) nic nas nie ograniczało. A Ci Polacy żyjący poza tym okresem faktycznie byli bardzo zakompleksieni, że nie dostrzegli tej przyjaźni.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2010, 13:21
Cytat:
Czuję się wolnym człowiekiem z możliwością rozwoju w tym kraju albo wyjazdu za granicę. Nic mnie nie ogranicza, nie czuję aby Rosja Niemcy czy inne kraje były naszymi wrogami. Ludzie którzy myślą inaczej są po prostu zakompleksieni i tyle...
Również uważam, że nie był to zamach. W moim odczuciu (bo tylko w takich kategoriach mogę to rozpatrywać), wygląda to na tragiczny zbieg okoliczności, na które złożyły się zaniedbania zarówno polskie, jak i rosyjskie. Szereg czynników, które doprowadziły do bezprecedensowej tragedii i były w swym końcowym efekcie mocno korzystne dla określonych stron...

Natomiast z argumentem, że nic Cię nie ogranicza, można już bardziej polemizować. Bo skoro twierdzisz, że wielcy wschodni "bracia" są nam przyjaźni i działają w naszym interesie, to istnieje poważne prawdopodobieństwo, że ogranicza Cię jednak brak znajomości historii, albo co gorsza nieumiejętność wyciągania wniosków...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.12.2010, 13:27
Wygląda na to, że jeśli ktoś nie łyka tekstu o całkowitej winie pilotów, to jest ekstremistą przekonanym o zamachu bombowym.
Albo 100% winy pilotów albo jesteś fanatyk PiS-u
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.12.2010, 14:10
Jednak odpiszę bo widzę, że rzeczywiście matura z czytania ze zrozumieniem nie spełnia swojej roli.
Wytłumacz mi w takim razie o wielce oświecony Gwieździsty jakie przesłanki kierowały Rosjanami do zrobienia zamachu. Bo w 39 na nas napadli bo 1795 uczestniczyli w rozbiorach?!?! Ogarnij się...
Gdzie napisałem, że Rosjanie to nasi przyjaciele? Co nas ograniczało przez ostatnie 21 lat (poza teorią układów i spisków)? Czym innym jest nie sprzyjanie Polsce a czym innym organizowanie zamachu na prezydenta państwa.
Nigdzie nie napisałem że Rosjanie są nam przyjaźni ale dla niektórych świat jest albo biały albo czarny. Jak nie są wrogami to są przyjaciółmi. Jak nie całkowita wina pilotów to zamach.... Napisałem, że nic mnie nie ogranicza bo tylko ode mnie zależy czy w życiu osiągnę sukces i czy będę szczęśliwy skoro macie inaczej to bardzo mi przykro i szczerze wam współczuję, że musicie żyć w tak okrutnym dla Was kraju. Może wyjedźcie....

Zgodzę się z Vincim co do przyczyn katastrofy tak to wygląda i podejrzewam że tak jest. Wszelkie teorie spiskowe są wyssane z palca i nie ma nawet krzty dowodu potwierdzającego je.
Ostatnio edytowane przez legol : 22.12.2010 o godz. 14:12.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 22.12.2010, 14:44
legol,

to miłe, że troszczysz się o nasze Rodziny.
Tylko, aby dyskutować na temat teorii nie muszę wywnętrzać się czy żyję dla Rodziny czy nie, co robię jeszcze innego w życiu i czy jestem szczęśliwy lub nieszczęśliwy, czy chcę w Polsce zostać czy z Niej wyjechać.

Uważasz, że to wolny Kraj? Tak więc dyskusja tutaj będzie kontynuowana.

Co do spisków "wyssanych z palca" jak twierdzisz ... Teorie "wyssane" są tak uprawnione jak Twoja, przeciwna.

"Spisek": Wystarczy do naprowadzających samolot kontrolerów z wieży, (których zeznań zresztą nie ma w protokołach a oni sami rozpłynęli się w wielkim Wszechświecie) dodać maleńki element złej woli. I bałagan staje się świetnym alibi.

Oprócz teorii spisku, w historii (która jest przecież polityką przeszłości) i w polityce istnieje też spiskowa rzeczywistość.
Ja jestem aż takim racjonalistą, że dopóki nie mam absolutnie twardych dowodów, nie wykluczę żadnej z teorii. I właśnie moje "ja" nie pozwala mi na wyłączenie mózgu w takich sprawach.
Na poddanie się najprostszemu wytłumaczeniu i odejście w Nirvanę, w Rodzinę, w spokój ... Sielski, anielski ...
Może to kwestia osobowości. Zawsze ktoś może dodać, że "chorej osobowości". Nie ma sprawy. Wolę być w dzisiejszych czasach w taki sposób "chory".

--
Jot - nie wyobrażam sobie aby temat został zamknięty bez konkretnej przyczyny. Tematu zamknięcia po prostu nie ma.
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.12.2010 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów