The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2010, 12:10
Cytat:
Wojciechowski i Filipiak powinni razem jechać na urlop
Nie dogadaliby się, w ogóle różny kaliber, Filipiak przy Wojciechowskim to maciupcie miki. Filipiaka Cracovia przerosła. Wojciechowski przerósł Dysco. On by się nawet jako król całej ekstraklasy i wszystkich jej klubów nie odnalazł, bo to i tak byłoby za ciasne portki dla niego
Legionista
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.11.2010, 12:46
Dla mnie Wojciechowski dobrze myśli, tzn. może zbyt porywczy jest i zanim pomyśli to juz powie, ale do kopaczy ma dobre podejście. Dość leserstwa w Polskiej piłce. To taki sam pracownik jak każdy inny, jak ktoś w fabryce się opierdala to nikt tam się z nim nie cacka. W piłce jest inaczej p*zdeczka zagra jeden dobry sezon i na dwa następne będzie się woźić osiągnięciami, a nie aktualną formą.

Klub nieudacznika mnie rozwalił na łopatki
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.11.2010, 13:01
Z tym klubem Kokosa Wojciechowski nie przesadza. W Polonii oprócz Kokosińskiego jest kilku zawodników zawodników, którzy trenują razem z nim. W przeszłości czynili to też Chałbiński i Nikolić, ale oni już rozwiązali umowy. Jak to wygląda? Odbywają treningi dwa razy dziennie - ósma rano plus 13 albo później. Albo biegają w parku obok stadionu, albo w 5-6 osób kopią piłkę na sztuczej murawie. Codziennie ktoś z klubu sprawdza czy każdy z zawodników jest obecny, bo nieobecność może spowodować rozwiązanie kontraktu z winy zawodnika. W poprzednim sezonie Kokos rozegrał sparing w Młodej Ekstraklasie, to skończyło się op...lem dla trenera ME, bo ta grupa ma zakaz gry w jakichkolwiek meczach.

W tym klubie był również Jacek Pawłowski, który jakiś czas temu przebywał u Was na testach
Ostatnio edytowane przez PoloniaDumaStolicy : 26.11.2010 o godz. 13:07.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.11.2010, 13:13
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Z tym klubem Kokosa Wojciechowski nie przesadza. W Polonii oprócz Kokosińskiego jest kilku zawodników zawodników, którzy trenują razem z nim. W przeszłości czynili to też Chałbiński i Nikolić, ale oni już rozwiązali umowy. Jak to wygląda? Odbywają treningi dwa razy dziennie - ósma rano plus 13 albo później. Albo biegają w parku obok stadionu, albo w 5-6 osób kopią piłkę na sztuczej murawie. Codziennie ktoś z klubu sprawdza czy każdy z zawodników jest obecny, bo nieobecność może spowodować rozwiązanie kontraktu z winy zawodnika. W poprzednim sezonie Kokos rozegrał sparing w Młodej Ekstraklasie, to skończyło się op...lem dla trenera ME, bo ta grupa ma zakaz gry w jakichkolwiek meczach.

W tym klubie był również Jacek Pawłowski, który jakiś czas temu przebywał u Was na testach
Wielka mi kara. Gość przytula pewnie z 20 tys zł i się bawi. Myślę, że znalazłoby się multum chętnych na taki układ
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.11.2010, 13:13
"Klub Kokosa"
po prostu leże i kwicze ze śmiechu

A tak poważnie to powinien byc jakis przepis
jak zawodnik nie rozegra powiedzmy 25% meczów w sezonie to klub ma prawo rozwiazac kontrakt
za jakas rozsadna odprawa - tak moze 6 miesieczna
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 26.11.2010 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 26.11.2010, 13:21
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Wielka mi kara. Gość przytula pewnie z 20 tys zł i się bawi. Myślę, że znalazłoby się multum chętnych na taki układ
Ale potrenuje tak dwa lata i jaki klub go weźmie? Przecież ten czas jest całkowicie stracony. Zero pracy nad założeniami technicznymi, zero nad techniką, zero pracy nad strzałami, podaniami. Zawsze jak ich widzę, to albo biegają albo grają tak jak na wuefie w kilka osób na małe bramki. Kiedyś rozmawiałem z jednym z nich i koleś sam twierdził, że chce jak najszybciej wyrwać się, bo im dłużej nie będzie grał, to nie weźmie go żaden klub powyżej 3 czy 4 ligi.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.11.2010, 13:53
Dla mnie to jest nic więcej jak niszczenie zawodnikom karier. Jeśli zawodnik nie gra przez dłuższy czas, nie mieści się w kadrze to rozwiązuje się z nim umowę za porozumieniem stron. Ile można trzymać darmozjadów? Przecież na nie na każdy można zarobić. Oczywiście zawodnicy nie są bez winy, bo sami poprzez różne kombinacje próbują wytrwać do końca kontraktu.

Trzymanie takich zawodników nie jest opłacalne, ani od strony ekonomicznej, ani sportowej, gdyż ponoszone koszty to nie tylko kontrakt takiego zawodnika, a w tym czasie można wychować sobie młodego zawodnika, który wejdzie przebojem do pierwszego składu.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.11.2010, 13:55
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
"Klub Kokosa"
po prostu leże i kwicze ze śmiechu

A tak poważnie to powinien byc jakis przepis
jak zawodnik nie rozegra powiedzmy 25% meczów w sezonie to klub ma prawo rozwiazac kontrakt
za jakas rozsadna odprawa - tak moze 6 miesieczna
To co u nas jeszcze w takim razie robi Łobodziński Taki zapis jest odnośnie wiecznie kontuzjowanych, a nie za karne zesłanie. Jeżeli zawodnik jest w pełni sił, a nie jest wystawiany klub nie może w taki sposób rozwiązać kontraktu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.11.2010, 14:19
Jeśli dobrze rozumiem, to oni nie chcą rozwiazać kontraktu za porozumieniem stron.
..
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.11.2010, 14:21
Wiesz, porozumienie stron to dosyć szerokie pojęcie. Jak dostałby porządną kasę to ręki to na pewno rozwiąże.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.11.2010, 14:52
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Ale potrenuje tak dwa lata i jaki klub go weźmie? Przecież ten czas jest całkowicie stracony. Zero pracy nad założeniami technicznymi, zero nad techniką, zero pracy nad strzałami, podaniami. Zawsze jak ich widzę, to albo biegają albo grają tak jak na wuefie w kilka osób na małe bramki. Kiedyś rozmawiałem z jednym z nich i koleś sam twierdził, że chce jak najszybciej wyrwać się, bo im dłużej nie będzie grał, to nie weźmie go żaden klub powyżej 3 czy 4 ligi.
więc albo on Ci na opowiadał głupot, albo ty pieprzysz 3 po 3... jak chce się wyrwać to dlaczego nie porozmawia z Wojciechowskim i rozwiąże kontrakt za porozumieniem stron myśle że JW chętnie by na to przystał.

Mają nie złe kontrakty to .......ą i trzymają się rękami i nogami.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.11.2010, 15:28
był kiedyś podobny przypadek po drugiej stronie błoń, profesora przetrzymał tak bodajże Drumlak, nie wiem dokładnie jak to się skończyło ale sprawa była chyba w sądzie - chodziło o jakieś sfałszowane podpisy?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 26.11.2010, 15:35
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
To co u nas jeszcze w takim razie robi Łobodziński Taki zapis jest odnośnie wiecznie kontuzjowanych, a nie za karne zesłanie. Jeżeli zawodnik jest w pełni sił, a nie jest wystawiany klub nie może w taki sposób rozwiązać kontraktu.
A przeczytaj zdanie powyżej tego, które pogrubiłeś
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 26.11.2010, 15:52
wiertar napisał(a):Wyświetl post
więc albo on Ci na opowiadał głupot, albo ty pieprzysz 3 po 3... jak chce się wyrwać to dlaczego nie porozmawia z Wojciechowskim i rozwiąże kontrakt za porozumieniem stron myśle że JW chętnie by na to przystał.

Mają nie złe kontrakty to .......ą i trzymają się rękami i nogami.
A gdzie ja napisałem, że to nie jest w ogóle wina kopaczy, że nie mogą się dogadać? Oni dobrze wiedzą, że trudno będzie im znaleźć pracę później, ale też nie jest łatwo im zrezgnować z dobrej pensji, skoro w innym klubie musieliby zap...za kilka razy mniejszą pensję.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.11.2010, 16:10
joshi napisał(a):Wyświetl post
był kiedyś podobny przypadek po drugiej stronie błoń, profesora przetrzymał tak bodajże Drumlak, nie wiem dokładnie jak to się skończyło ale sprawa była chyba w sądzie - chodziło o jakieś sfałszowane podpisy?
oj to sie wlekło długo.
Koniec końców, Drumlak miał cos kupic typu zasponsorowac sprzet juniorom czy cos, wiem tylko tyle ze nie zrobił nic.
no i Drumlak wtedy mial zakładac zwiazek pomocy pokrzywdzonym piłkarzom.

A KLUB KOKOSA - powinien zmienic nazwe na Ligowy KK i zrzeszać cipy z całej ligi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.11.2010, 16:11
Tak z nieco innej beczki, żeby odciążyć atmosferę trochę

Poligon na zczuba (w przeciwieństwie do samego zczuba) tradycyjnie trzyma poziom, ale rozczulił mnie ten fragment:

Cytat:

Widzew Łódź - Górnik Zabrze (sobota, godz. 19:15)

Określenie ''pojedynek beniaminków'' w przypadku meczu Widzew - Górnik brzmi trochę jak ''czy nieśmiałość Terminatora okaże się skuteczniejsza niż poczucie wstydu Johna Rambo''. Trener Michniewicz motywuje piłkarzy pokazując im tabelę i rzucając ''pasiaste'' aluzje, a trener Nawałka całkiem znielubił klubowego lekarza i kiedy okazało się, że grać nie będzie mógł Maciej Bębenek, trener Nawałka na widok doktora zaczął uciekać oknem. Dzięki czemu zyskał wśród pionu administracyjnego przydomek Trenera Trenera Trenera. Ale to zupełnie inna ryba. Znaczy, inna historia. Górnicy martwią się kontuzjami, a widzewiakom wszystko jedno, bo czy Maciej Mielcarz, czy Bartosz Kaniecki - jedna wtopa na mecz przewidziana jest z urzędu. Dygresja cywilizacyjna: w Łodzi spadł śnieg, widzewiacy trenowali po kostki w białym puchu, a Algierczyk Souhail Ben Radhia biegał ze szczęką na wysokości kolan.

- Biedaku, pierwszy raz widzisz, nie? Popatrz, toooo jeeeest śnieeeeeg... - tłumaczyli mu koledzy, podtykając pod nos białe i mokre.
- Guys, ja nie dlatego, naprawdę! - tłumaczył Ben Rhadia - Śnieg to ja widziałem wiele razy w Niemczech, ale w życiu nie widziałem jeszcze, żeby trening odbywał się na nieodśnieżonym boisku.

Kurtyna.
Legionista
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 26.11.2010, 16:35
szprotson napisał(a):Wyświetl post

A KLUB KOKOSA - powinien zmienic nazwe na Ligowy KK i zrzeszać cipy z całej ligi.
No przeciez funkcjonuje pod nazwa Ekstraklasa SA
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.11.2010, 17:46
Pasą sedziują japoncy- moze być ciekawie
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Stary 26.11.2010, 17:49
Robek napisał(a):Wyświetl post
Pasą sedziują japoncy- moze być ciekawie
a na trybunach nawet tysąca nie ma...
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Stary 26.11.2010, 17:55
haha 0:1 dla gks-u
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.11.2010, 17:56

10 znaków
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.11.2010, 17:56
Robek napisał(a):Wyświetl post
haha 0:1 dla gks-u
okażmy im trochę współczucia...

niech każdy pochyli głowy i przemilczy minute....
I
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.11.2010, 18:00
Postawmy lepiej [*] i przemilczmy 1 min.

Może wpadnie na 0:2
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.11.2010, 18:03
Pasy dalej swoje !

Ktoś wie ile żydków w ich hipermarkecie?
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Stary 26.11.2010, 18:06
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Pasy dalej swoje !

Ktoś wie ile żydków w ich hipermarkecie?
wstydzą się i na stronie nie podają
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.11.2010, 18:11
Niech im 10 wbiją dzisiaj i już przed zimą niech rozwiążą to zbiegowisko.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.11.2010, 18:13
I liga nie jest zła,też są dobre zespoły Odra,ŁKS,Piast
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 26.11.2010, 18:13
Kle kle kle
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Stary 26.11.2010, 18:21
I w koncu Krakow doczeka sie przedstawiciela na zapleczu Ekstraklasy
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 26.11.2010, 18:21
Heh, Gks na tle cracovii wygląda co najmniej jak Real Madryt... Filipiak będzie musiał naprawdę grube pieniądze wydać, żeby zrobić miejsce dla nich w ekstraklasie...

Ddf
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów