|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dla mnie Wojciechowski dobrze myśli, tzn. może zbyt porywczy jest i zanim pomyśli to juz powie, ale do kopaczy ma dobre podejście. Dość leserstwa w Polskiej piłce. To taki sam pracownik jak każdy inny, jak ktoś w fabryce się opierdala to nikt tam się z nim nie cacka. W piłce jest inaczej p*zdeczka zagra jeden dobry sezon i na dwa następne będzie się woźić osiągnięciami, a nie aktualną formą.
Klub nieudacznika mnie rozwalił na łopatki |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Z tym klubem Kokosa Wojciechowski nie przesadza. W Polonii oprócz Kokosińskiego jest kilku zawodników zawodników, którzy trenują razem z nim. W przeszłości czynili to też Chałbiński i Nikolić, ale oni już rozwiązali umowy. Jak to wygląda? Odbywają treningi dwa razy dziennie - ósma rano plus 13 albo później. Albo biegają w parku obok stadionu, albo w 5-6 osób kopią piłkę na sztuczej murawie. Codziennie ktoś z klubu sprawdza czy każdy z zawodników jest obecny, bo nieobecność może spowodować rozwiązanie kontraktu z winy zawodnika. W poprzednim sezonie Kokos rozegrał sparing w Młodej Ekstraklasie, to skończyło się op...lem dla trenera ME, bo ta grupa ma zakaz gry w jakichkolwiek meczach.
W tym klubie był również Jacek Pawłowski, który jakiś czas temu przebywał u Was na testach ![]()
Ostatnio edytowane przez PoloniaDumaStolicy : 26.11.2010 o godz. 13:07.
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
"Klub Kokosa"
![]() ![]() ![]() po prostu leże i kwicze ze śmiechu A tak poważnie to powinien byc jakis przepis jak zawodnik nie rozegra powiedzmy 25% meczów w sezonie to klub ma prawo rozwiazac kontrakt za jakas rozsadna odprawa - tak moze 6 miesieczna
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 26.11.2010 o godz. 13:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale potrenuje tak dwa lata i jaki klub go weźmie? Przecież ten czas jest całkowicie stracony. Zero pracy nad założeniami technicznymi, zero nad techniką, zero pracy nad strzałami, podaniami. Zawsze jak ich widzę, to albo biegają albo grają tak jak na wuefie w kilka osób na małe bramki. Kiedyś rozmawiałem z jednym z nich i koleś sam twierdził, że chce jak najszybciej wyrwać się, bo im dłużej nie będzie grał, to nie weźmie go żaden klub powyżej 3 czy 4 ligi.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dla mnie to jest nic więcej jak niszczenie zawodnikom karier. Jeśli zawodnik nie gra przez dłuższy czas, nie mieści się w kadrze to rozwiązuje się z nim umowę za porozumieniem stron. Ile można trzymać darmozjadów? Przecież na nie na każdy można zarobić. Oczywiście zawodnicy nie są bez winy, bo sami poprzez różne kombinacje próbują wytrwać do końca kontraktu.
Trzymanie takich zawodników nie jest opłacalne, ani od strony ekonomicznej, ani sportowej, gdyż ponoszone koszty to nie tylko kontrakt takiego zawodnika, a w tym czasie można wychować sobie młodego zawodnika, który wejdzie przebojem do pierwszego składu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli dobrze rozumiem, to oni nie chcą rozwiazać kontraktu za porozumieniem stron.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wiesz, porozumienie stron to dosyć szerokie pojęcie. Jak dostałby porządną kasę to ręki to na pewno rozwiąże.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Mają nie złe kontrakty to .......ą i trzymają się rękami i nogami. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
był kiedyś podobny przypadek po drugiej stronie błoń, profesora przetrzymał tak bodajże Drumlak, nie wiem dokładnie jak to się skończyło ale sprawa była chyba w sądzie - chodziło o jakieś sfałszowane podpisy?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A przeczytaj zdanie powyżej tego, które pogrubiłeś
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A gdzie ja napisałem, że to nie jest w ogóle wina kopaczy, że nie mogą się dogadać? Oni dobrze wiedzą, że trudno będzie im znaleźć pracę później, ale też nie jest łatwo im zrezgnować z dobrej pensji, skoro w innym klubie musieliby zap...za kilka razy mniejszą pensję.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Koniec końców, Drumlak miał cos kupic typu zasponsorowac sprzet juniorom czy cos, wiem tylko tyle ze nie zrobił nic. no i Drumlak wtedy mial zakładac zwiazek pomocy pokrzywdzonym piłkarzom. A KLUB KOKOSA - powinien zmienic nazwe na Ligowy KK i zrzeszać cipy z całej ligi. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tak z nieco innej beczki, żeby odciążyć atmosferę trochę
Poligon na zczuba (w przeciwieństwie do samego zczuba) tradycyjnie trzyma poziom, ale rozczulił mnie ten fragment: Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No przeciez funkcjonuje pod nazwa Ekstraklasa SA
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Pasą sedziują japoncy- moze być ciekawie
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
haha 0:1 dla gks-u
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
10 znaków ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
okażmy im trochę współczucia...
niech każdy pochyli głowy i przemilczy minute.... ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Postawmy lepiej [*] i przemilczmy 1 min.
Może wpadnie na 0:2 ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pasy dalej swoje !
![]() Ktoś wie ile żydków w ich hipermarkecie? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niech im 10 wbiją dzisiaj i już przed zimą niech rozwiążą to zbiegowisko.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
I liga nie jest zła,też są dobre zespoły
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kle kle kle
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I w koncu Krakow doczeka sie przedstawiciela na zapleczu Ekstraklasy
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Heh, Gks na tle cracovii wygląda co najmniej jak Real Madryt... Filipiak będzie musiał naprawdę grube pieniądze wydać, żeby zrobić miejsce dla nich w ekstraklasie...
![]()
Ddf
|
|
|