|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie wiem o jakim liście mówisz, nie siedzę w temacie. Dzielę się tylko swoimi spostrzeżeniami i staram się Ciebie przekonać, że jeżeli chodzi o zagrożenia dla Kościoła, to konflikt z masoneria jest już dawno minionym problemem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Masoneria tak nagle sobie odpuciła wiadomo że tak nie jest a Kościół nie zmienia stanowiska co do Masonei widocznie ma powód.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masoneria mogła odpuścić, bo:
a/ Kościoł przestał być głównym hamulcowym w rozwoju nauki i postępu ludzkości b/ przestała przyciągać inteligencje i zamożnych ludzi, którzy mogą już otwarcie głosić swoje poglądy Kościół do dziś nie zniósł indeksu ksiąg zakazanych a Kopernik z Galileuszem musieli czekać 400 lat na rehabilitacje. Watykanowi sporo czasu zajmuje zmiana pewnych zachowań. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Masoneria,rzeczywiście dobry przeciwnik do walenia w niego,bo nie odpowie. Poza tym zanim napiszesz o masonach chcęcych zniszczyć kościół poczytaj o tym skąd się tak owi wolnomularze wiżęli. Czym się zajmowali. KK ma problem sam z sobą, niemniej dyskutować na ten temat z Tobą nie będę,bo jak sam przyznałeś jesteś na uczelni"firmowej" więc trudno abyś pewne fakty mógł przyjąć. P.S. Rozumiem,że Mozarta nie słuchasz,ot choćby Zaczarowany flet- napisal to dla swojej loży i się z tym nie krył nigdy,bo niby czemu? filmów Disneya nie oglądasz, komputerów Applea nie używasz, hymnu polskiego nie śpiewasz, Chaplin jak byłeś mały Cie nie śmieszył, Baciarelliego obrazy Ci się nie podobają, Słońimski cieńkim poetą był a Jan Ursyn Niemcewicz jeszcze gorszym,samochodami Forda nie jeżdzisz.... No i oczywiście Goethe też znów nic tam ciekawego nie wypisywał, podobnie jak Wolter zresztą,a co itd. Niemniej łączyło ich jedno. Byli Masonami przez co rozumiem walczyli z kościołem![]() Swoją nieudolność i nieprawość wiele osób stara się tłumaczyć celowym działaniem innych, kościół swoje niepowodzenia zrzucał jak nie na Zydów to na Masonow. Z tymi drugimi jest o tyle dobrze,że jest to w zasadzie wróg niewidzialny i lepiej nim straszyć i zrzucać na niego co popadnie. Dobrze,że molestowania dzieci im nie zarzuclili. Snyrtig, Coś w tym jest, np. Wojciech Giełżyński uśpił się, bo uważa,że Masoneria nie ma już racji bytu gdzyż wszystkie jej cele zostały zrealizowane.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 25.11.2010 o godz. 00:11.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Kilkaset lat wstecz Masoneria miała sens bo jednoczyła ludzi "wyklętych" przez KK, który wtedy był potężną organizacją. W obecnych czasach nie ma już takiej potrzeby bo zdanie Watykanu ma małe znaczenie, vide tegoroczny Nobel w medycynie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Troszke informacji na temat Masonerii Polskiej
Loże wielkiej Loży narodowej Polski Loża Matka „Kopernik” - Warszawa „Walerian Łukasiński” - Warszawa „Przesąd Zwyciężony” - Kraków „La France” (fr.) - Warszawa „Świątynia Hymnu Jedności” - Poznań „Eugenia Pod Ukoronowanym Lwem” - Gdańsk „Pod Szczęśliwą Gwiazdą” - Warszawa "Ivan Łuckiewicz" - Warszawa "Silesia" - Katowice "Wolność Odzyskana" - Lublin "Emil Drach" - Katowice Wielcy Mistrzowie Wielcy Mistrzowie WLNP Tadeusz Gliwic (1991-1993) Janusz Maciejewski (1993-2000) Tadeusz Cegielski (2000-2003) Ryszard Siciński (2003-2006) Marek Złotek-Złotkiewicz (od 2006 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może podziel to na loże masonerii regularnej i nieregularnej. Jak już chcesz to solidne zrobić.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko przestałem pisac na temat Kościoła Katolickiego i ludzie mniej się tematem interesują ![]()
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 25.11.2010 o godz. 18:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Słyszeliście o świętej geometrii? np dlaczego płatek śniegu jest zawsze sześcioramienny.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś słyszałem ale nie wiem co to ma wspólnego z Masonerią?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
A mozesz mi przytoczyć jakieś przykłady walki polskiej masonerii z KK |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma bezpośrednich ataków Masonerii na KK bo nie są tacy głupi od weilu lat Masoneria Próbuje wejs w struktóry Kościoła od środka i go wyniszczac było wile przypadków Biskupów którzy byli zwodzeni i zapraszani do Masonerii czy to pieniędzmi czy obiecaniem jakiejś władzy itd.
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 25.11.2010 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A KK włąsnie tak ma," nie ma bezpośrednich, nie ma wiarygodnych" to jego ulubione sformułowania. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tu jedna z prób ingerenji Masonerii w KK wielu Biskupów było zwodzonych przez Masonerie Pieniedzmi czy jakimiś innymi kożyściami i niestety czasem im się udawało List z dnia 14 lipca 1964 roku: „ Drogi Buan (Bugnini): informuję cię o Twoim zadaniu, które Rada Braci zleciła Tobie, w porozumieniu z Wielkim Mistrzem Masonerii i Książętami Tronu Masońskiego. Nakazujemy Ci szerzenie dechrystianizacji przez wprowadzenie nieuzgodnionych obrządków i języka liturgicznego, oraz skłócenia księży, biskupów i kardynałów jednego przeciwko drugiemu. Językowe i obrządkowe zamieszanie jest zwycięstwem dla nas, ponieważ językowa i obrządkowa jedność była siłą Kościoła Katolickiego... Wszystko to należy dokonać w przeciągu 10-ciu lat". Odpowiedź Arcybiskupa Bugniniego dana Zarządowi Loży Masońskiej: „Sądzę, że założyłem podwaliny odnośnie największej swawoli w Kościele Katolickim, dzięki memu dokumentowi, wydanego zgodnie z Waszymi instrukcjami. Miałem uciążliwą walkę i musiałem używać wszelkich podstępów w obliczu moich wrogów z Kongregacji Obrządków, aby otrzymać zatwierdzenie owego dokumentu od Papieża. Na szczęście dla naszej sprawy, otrzymaliśmy poparcie ze strony naszych przyjaciół i naszych braci masonów z Universa Laus, którzy są nam wierni. Dziękuję Wam za przekazanie pieniędzy i mam nadzieję, że wkrótce się z Wami spotkamy. Ściskam Was Wasz Brat Buan (Bugnini ) 2 lipca 1967 r. " Zródło http://www.kki.pl/piojar/polemiki/ko...masoneria.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Książęta Tronu Masońskiego?Wielki Mistrz Masonerii? A, że się zapytam w jakim to Rycie?
![]() Liczyłem na poważną dyskusję,a tymczasem jakieś bajki rodem z Krajskiego wklejasz.Zaraz mi zapodasz tekst o świadkach, którzy są w stanie poświadczyć o konszachtach masonów z Szatanem . Wszyscy wszak dobrze wiemy,że w czasie prac lożowych odbywa się wywoływanie Belzebuba. Są świadkowie. Pewnie pedofilia wśród księży to też spisek,wiadomo kogo. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Żeby troszkę rozluźnić atmosferę przypomnę że nasza Biała Gwiazda jest symbolem masońskim
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja chce pisac o Masonerii i odrazu mówie I JASNO POKREŚLAM, JA NIE JESTEM GŁOSEM CAŁEGO KOŚCIOŁA BO OD TEGO SA MĄDRZEJSI TEOLOGOWIE. Jak już powiedziałem na parwie Kanonicznym(Prowadzonym przez Księdza Sędziego) mam wykłady o przestępstwach w Kościele także o pedofilii Ale to nie jest ten temat!!! Bo mówienie że Kościól o wszytsko obwinia Masonerie jest Myśleniem Ograniczonym... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myśle, że dla swojego dobra powinieneś przestać pisać w tym temacie.
Podobne zdanie pewnie miałby Sędzia Ksiądz, który prowadzi prawo kanoniczne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok nie ma sprawy widze że są Mądzrzejsi w tym temacie, byle tylko temat nie upadł. Zakończyłem temat stosunku Kościoła do Masonerii bo widze że jak tylko mówi się coś o Kościele to niektórych zżera zawiśc.
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 26.11.2010 o godz. 02:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cyrkiel i kątomierz?
Czyli narzędzia do rysowana kół i kwadratów są ich głównym symbolem.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Polecam też do poczytania o Zakonie Iluminatów: iluminaci.pl
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
sorry alkoholik ale ja odnoszę wrażenie że całą wiedzę nt. Masonerii wynosisz ze studiów i z tego co powie wam wykładowca. Twoja uczelnia jest specyficzna i na pewno nie można wymagać od niej obiektywizmu. Jeżeli faktycznie chcesz się dowiedzieć coś konkretnego a nie jest to tylko chwilowy przypływ ciekawości to otwórz taki temat za 2 lata i przez ten czas przestudiuj różne opracowania wywiady filmy odnośnie Masonów.
"Bo mówienie że Kościól o wszytsko obwinia Masonerie jest Myśleniem Ograniczonym..."- masz rację oprócz masonów obwiniani są żydzi komuniści liberałowie tylko nie jest obwiniany sam Kościół. Przypomnij sobie przypowieść o belce w oku... ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nawet z nikim żadnym wykładowcą ani jednego słowa na ten tenat nie zamieniłem Masonerią interesuje się od dwóch lat a wszystko co wiem pochodzi z Książek Internetu Telewizji oraz Dyskusji z różnymi ludzmi(Też takimi którzy mają do czynienia z Masonami) A co do Uczelni to odnosze się tylko do tych Komentarzy na temat tego jaki to kościól jest nie dobry acha Jeśli sądzisz że Kościól o wszystko obwinia Masnów Liberałów itd to żeś chyba się naoglądał za dużo tych stacji co pokazują zdenerwowane starsze panie mówiące o tym Kto wszystkiemu jest winny a twoja wiedza na temat Kościoła pochodzi tylko z telewizji I jescze RAZ POWTARZAM Kościól jest owiele bardziej samo krytyczny niz wam się wydaje![]()
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 26.11.2010 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Oj zdziwił byś się wiedzy o Kościele jaką mam.
Czyli starsze panie nie należą do Kościoła? Należą a skoro Kościół to ogół więc ich zdanie jest po części zdaniem samego Kościoła. Ktoś kiedyś powiedział bardzo ważne słowa że gdyby nie Kościół bylibyśmy bardziej zaawansowani o jakieś 200lat. I ciężko się z tym nie zgodzić zresztą do dzisiaj tak jest. Nie mówię tylko o Polsce i KK bo każdego rodzaju religia przynosi obostrzenia jedna większe druga mniejsze ale zawsze. Zresztą to nie dyskusja o Kościele tylko o masonach i zauważ że aby mieć pełna wiedzę trzeba wysłuchać obu stron jeżeli się chce czegoś dowiedzieć. Tak samo ze studiowaniem tego zagadnienia czytaj książki równiez takie które nie podzielają Twojego zdania a dowiesz się więcej z jednej takiej książki niż z 5 które przeczytasz wybierając je tylko i wyłącznie pod Twój tok myślenia. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ciekawy temat
Wie ktoś może czy jacyś obecnie znani politycy są Massonami lub jacyś ważni urzędnicy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nvmd ... głupoty popisałem ;D
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to jest mało istotne i nie chce mi się o tym pisac http://nowyporzadekswiata.pl/nowy-po...ole-masonerii/
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 16.12.2010 o godz. 20:14.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|