|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jezu to co Chavez dzis gral to o malo zawalu nie dostalem.
Wazne ze wygralismy, za kilka miechow stylu nikt nie bedzie pamietal a wynik zostanie i 3 pkt tez. Polonia miala wiecej klarownych sytuacji niz wisla ale na szczescie dla nas zmarnowali wszystkie ![]()
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
"Afrika" Chaveza mnie zmiażdżyła
![]() Do 75 minuty wygladało to według mnie dobrze spokojnie kontrolowaliśmy gre i mieliśmy z kontr lepsze sytuacje, ale Kirm zamiast wejść na speedzie i szybko strzelić cxzy podać to się zatrzymywał i akcja traciła tempo. Dziś nieźle Bunoza oprócz tej sytuacji ze słupkiem Miarzejewskiego. Bardzo pewny Pawełek i Cikos który dawał się razem z Małeckim objerzdżać niesamowicie. Gracz meczu Radek Sobolewski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Co to za akcja z Afriką?
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Polonia chyba nam lezy - 3 punkty cieszą tym bardziej, ze są niezasluzone.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Co Wojciechowskiemu pozostało, przynajmniej taka go 'pocieszy' po tylu przegranych
![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Polonia(?) przegrywa z nami ostatnie mecze u siebie(?) w bardzo bolesnych okolicznościach. To ma boleć i boli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Szczęście sprzyja lepszym - i tyle w temacie.
Wygraliśmy mimo słabszej drugiej połowy, zwłaszcza w wykonianu Kirma – gdyby grał tak jak potrafi, pewnie byłoby 0-3 i do widzenia. Ale mimo mankamentów coraz wyraźniej widać, że zmierza to w dobrym kierunku. "Męczyć się z jakimiś Poloniami" – polecam przejrzeć ich skład i za ile kto przyszedł. Następnie polecam skonfrontować to z naszymi niskobudżetowymi transferami, graczami, z których polewkę ma 1/2 forum. Potem się okazuje, że każdy – dosłownie każdy z tych no name'ów, nawet Bunoza (jedźcie po nim dalej, dla mnie to cichy bohater dzisiejszego meczu) poczynił u Maaskanta spore postępy w sensie dodawania wartości do gry drużyny; tak samo lepiej grają "starzy" (najlepszy przykład Pawełka). Do tego gramy mądrze, bez bezsensownego wykopywania piłki wprzód jak było ostatnie 2 lata. Nie wiem, nie chcę się rozpisywać, ale ja jestem zajebiśie zadowolony z dzisiejszego meczu, tak jak i z poprzednich (zauważcie, że z "kabaretową obroną" mamy czyste konto w 4 meczach z rzędu!), istnieje spora szansa przezimowania na pozycji wicelidera; ba, możemy nawet przy odpowiednim splocie okoliczności prowadzić! Kto po Karabachu się tego spodziewał? Oczywiście, do walki o mistrzostwo i naparzanki w Europie konieczne są wzmocnienia, ale doceniajmy to co mamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Niestety, do wzmiankowanej 1/2 forum i tak to nie dotrze. P.S. Po raz kolejny niektórzy oceniają wyżej grę Chaveza od Bunozy w konkretnym meczu. Za dużo procentów, albo problemy ze wzrokiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ważne 3 pkt. To co zrobił w ostatnich minutach Mierzejewski - upiekło się. Szkoda, że w Gdyni nie będzie Sobola, ale Wilk myślę, że jest w stanie go w 75% zastąpić http://www.vipnews.pl/pic/009/95/8003.jpg - Tu już ma lepszą facjatę :_) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Pozwoli pan, że się nie zgodzę. _____________________ Prokurator z Wrocławia |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Grunt to wygrana i utrzymanie drugiego miejsca. Wygraliśmy na bardzo trudnym terenie z drużyną która ma silny potencjał. Teraz tylko poczekajmy jak zagra Jagiellonia. Za tydzień musimy wygrać, jak widać każda porażka oznacza stratę pozycji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zanim zaczniecie najeżdżać na Kirma, to przyjrzyjcie się tej "murawie"....
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale jedno trzeba przyznać wreszcie tworzyli DRUŻYNĘ!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kirm to oddzielna sprawa co on sobie myślał. Zamiast wchodzić przed zawodnika i iść do linii albo w stronę pola karnego to się facet wydurnił w tym spotkaniu. Mam nadzieje, że trener zwróci mu uwage i Słoweniec zacznie sie lepiej zachowywac bo pilka mu sie plątała pod nogami i nie wiem czy to wina tylko murawy.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Kartka dla Sobola wcale nie była glupia, wbrez pozorom wiedział co robi, celowo to zrobił. Polonia się rozkręcała, nacierała w końcówcę a on mądrze przystopował ich pociąg na bramkę Pawełka, licząc się oczywiście z konsekwencjami w postaci żółtka, do poprawy przede wszystkim wykonywanie stałych fragmentów gry. Taka Legia chyba z 7 bramek strzeliła po stałych fragmentach.
Sporo ryzykował Maskaant trzymając kartkowiczów, no i odwoływać się od kartki dla Bunozy!, szkoda ze jeszcze mecz z Arką, sorry, ale na takich murawach nie mozna rozgrywać piłki, i w sumie tez dlatego nie będe najezdzał na Kirma Bramka dla Wisły http://www.youtube.com/watch?v=S7yIR9o0yoc
Ostatnio edytowane przez CH. : 28.11.2010 o godz. 17:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pawełek na plus zdecydowanie. 4 mecz na 0 z tyłu. Obrona gra kichę, atak z resztą też. Wilk mi się nawet dzisiaj podobał i Sobol (Wykonywał swoją prace - odbiory, walka, czarna robota. Kartka głupia, ale w sumie przerwał kontre. Możliwe że uratował 2pkt.). No i dużo farta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kartkę Sobol dostałby wcześniej czy później, więc nie róbcie wielkiej tragedii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Wolę 3 pkt. po słabej grze niż 0 po super grze.A co do trybun to wieś tańczy i śpiewa atmosfera jak na meczach we Wronkach.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
W 4 meczach straciliśmy 0 goli patrząc na zachowania poszczególnych zawodników w defensywie jest to wynik niezwykły. To co grali dzisiaj Chavez z Bunozą to kabert. Wielkie brava dla trenera Maaskanta że jakoś to wszystko poskładał do kupy i doscy dobrze się trzyma to wszystko.
Chciałem wyróżnić dzisiaj Patryka Małeckiego był najlepszy na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
wygrana po samobóju na Poloni powoli staje sie tradycją i jak dla mnie niech tak zostanie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem brakuje nam naprawdę klasowego rozgrywającego. Nie mam nic do Garguły, ale chyba już nic z tego nie będzie. Momentami piłka przed polem karnym Groclinu chodziła jak po sznurku(np. przy bramce), ale zawsze brakowało kogoś w środku co by mógł otworzyć drogę do bramki...
P.S Za co Bunoza dostał kartkę?
Ostatnio edytowane przez Syn Kangura z 1984 : 28.11.2010 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Cieszy i to bardzo że wraca duch drużyny, choć narazie tylko duszek ale zawsze to coś. Kibicowsko to widac że zgodę mają z koleżankami z Kałuży. Jedno i drugie dno i cztery merty mułu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
3 pk cieszą i to bardzo Nie zmienia to faktu że gdyby niesamowity fart to Polonia powinna wygrać Końcówka meczu to klasyczna obrona Częstochowy A wykopy Chaveza to debilizm czystej postaci Zwłaszcza gdy najbliższy grajek KSP 347648246 kilometrów od niego
W gdyni będzie ciężko i to bardzo ![]()
UBUNTU
linux for human beings |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciężki mecz dla kibica. Cieszą 3 pkt. Martwi kartka Bunozy. O ile Sobola może zastąpić Wilk, tak w obronie jest dziura. Tak na szybko pamiętacie ile rok temu mieliśmy punktów na jeden mecz przed zakończeniem rozgrywek?
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
(10 znaków)
Ostatnio edytowane przez Baala : 28.11.2010 o godz. 17:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Do teraz nie rozumiem o co chodzi z tą kartką dla Bunozy. Nakładkę zrobił Sobiech na Chavezie i kartkę dostał Bunoza. Może za pyskówki? ale w takim bądz razie gdzie kartka dla Sobiecha?
Brutalny faul Gołębiewskiego czy jak mu tam i żółtko, Sobol to samo za przeszkadzanie w grzę. Dziwny ten sędzia. W Gdyni będzie dużo ciężej, tym bardziej że troche więcej puchu z nieba nasypie. Powinien być juz koniec i przerwa zimowa A jednak Cytat:
Ostatnio edytowane przez CH. : 28.11.2010 o godz. 17:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Znowu na 0 z tyłu, aczkolwiek powinniśmy stracić 1 bramkę (Mierzejewski)
Moje oceny po meczu 0-10: Pawełek 6 - jeden błąd, na szczęście był asekuracja i Małecki wybił na róg Cikos - 6 - dobry mecz Bunoza 5 - solidnie, ale za dużo górnych piłek przegrał z Sobiechem Chavez - 4 - jak na niego słabo, za dużo przegranych pojedynków Paljić 5 - solidnie Sobolewski - 7 - lider drugiej linii, byłoby 8 ale ta kartka która go dyskwalifikuje w meczu z Arką... Jirsak - 4 - walczył i biegał. Coś tam podał Garguła 4 - to samo co Jirsak Małecki 8 - zaliczył "asystę" przy samobóju, (gdyby nie nie Pietrasiak Brożek wpakowałby piłkę do pustej bramki). Dużo widział na boisku, przeżuty 3 do Kirma, długie podania do Pawła.... Tak powinien grać zawsze ![]() Kirm 4 - słabizna, tylko bieganie, ale sytuacji tyle zmarnował że aż szkoda Brozek 5 - walczył, zgrywał piłki ale nic więcej dzisiaj nie dał Wilk - 5 - miał walczyć i walczył Pio Brozek - 4 biegał... i tyle Łobo - za krótko Cieszą kolejne 3 punkty i kolejne 0 z tyłu PS Gdybym był nawiedzony jak co poniektórzy na tym forum to powinienem po słabiutkim meczu Kirma napisć - sprzedać Słoweńca, albo wypożyczyć. Tak przed tygodniem wielu nawiedzonych pisało sprzedać Małeckiego..... Ale ja nawiedzony nie jestem A jeszcze raz przypomnę, nie mamy gwiazd które gwarantują stabilną grę, ale kilku piłkarzy którzy w tym sezonie od czasu do czasu coś dają zespołowi (Paweł Brożek, Małecki, Kirm, Sobolewski, Pawełek). Poza Pawełkiem reszta niestety nie jest w stanie zagrać 3 meczy na równym poziomie (dzisiaj Kirm słabizna, może w Gdyni on albo Brozek będzie bohaterem?) Dlatego jak chcemy wzmaniac zespół to trzeba pozbyć sie najpierw najsłabszych elementów, a dopiero potem tych najlepszych którzy owszem, nie zawsze grają dobrze, ale w przekroju sezonu ciągną naszą grę ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Tą sytuację nazywasz błędem Pawełka? Przecież to była interwencja meczu ! Mocny strzał , Mariusz był zasłonięty i na szczęście obronił . Co do naszego bramkarza początek miał niepewny , popełnił dwa błędy raz przy rzucie rożnym i raz przy po bodajże wstrzeleniu piłki gdzie próbował łapać ale wypluł ją przed siebie , wtedy sobie pomyślałem że chyba ustalił warunki kontraktu z Wisłą ponieważ od razu mniej pewnie broni ale z czasem poprawił się i do końca meczu już bronił bez zarzutu.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kolejny mecz po tym z Zaglebiem,który pokazuje ze liga sie wyrownała ,remis czy 3 pkt. dla Polonii(w tym niepodyktowany karny) bardziej zasluzone , ale liczy sie to co w sieci
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|