|
Ferguson powinien przede wszystkim kupić 2 zawodników: kreatywnego środkowego pomocnika ala Fabregas, Gurcuff(nie wiem jak sie to pisze). Bez tego ani rusz. Carrick wczoraj zawalił mecz (1 bramka- przepchnal go Olic, 2 idiotyczna strata w srodku pola, spowodowała ten feralny rzut rożny).
2 transerem powinien być napastnik. Czytałem gdzieś, że może Villa, jeżeli tylko byłyby pieniądze to jak najbardziej, ale nie obraziłbym się też np na Hulka. Natomiast moim zdaniem słowa Fergusona o sile składu, są spowodowane niemożnością go uzupełnienia i tu upatrywałbym zasługi panów Glazerów. Dlateog mam nadzieję że ci kretyni jak najszybciej sprzedadzą klub, bo z tą polityką finansową, a w konsekwencji transferową niestety MU zmierza ku przeciętności co potwornie mnie martwi.
Natomiast co do dalszych meczy: Lyon jest w stanie wypunktować Helmutów, bo ich gra obronna przypomina mi Anconę, za sławetnego sezonu. Pokazała to akcja kiedy Evra z Nanim rozprowadzili w 2 akcję mimo asysty 6 esesmanow. Nie wspomnę tu już o Barcy, która pyknęłaby pewnie 2cyfrówe. Co do 2 meczu jedyną nadzieją Interu jest Mourinhio. Ten facet jest w stanie wymyślić taktykę, która zneutralizuje Katalończyków. Jak będzie zobaczymy. Ja typuję finał Barca- Lyon. A w finał rządzi się swoimi prawami.
|