The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2009, 23:56
I znowu ten Mariuszek, znaczy Pawełek... Oglądałem dziś mecz w TV i skupiłem na nim sporo uwagi i... bronił bardzo dobrze. To co miał wyłapać - wyłapał, nie wypluł żadnego z silnych strzałów rywali, ogólnie dobrze. Natomiast błąd z końcówki żenujący. Nie wiem, może wydawało mu się, że słyszał końcowy gwizdek i zmierzał w kierunku środka...

Jeśli mówić o grze, to ta z meczu na mecz wygląda lepiej i dziś była bardzo przyzwoita, zaryzykuje stwierdzenie, że momentami była wyśmienita, gra na jeden kontakt, po ziemi na przemian z górą, cofnięcie po czym łamiące szyki podanie między obrońców, sporo nieszablonowości, w końcu przyspieszenie pod bramką. Podobała mi się wysoka gra Alvareza jednak mimo to nie zapominał o obronie. Z drugiej strony słaby występ Brożka, co by nie powiedzieć, że bardzo słaby, jednak na jego korzyść przemawiają dwie asysty, choć jedna wymuszona błędem w przyjęciu piłki. Do tego słynne już zmanierowane gesty i grymas na twarzy oraz malujące się zrezygnowanie. W pewnym momencie drugiej połowy myślałem, że już nic nie ustrzelimy więcej. Byłem nieco zszokowany, gdyż myślałem, że to jakaś nowa taktyka - w pierwszej połowie wygrywamy, a w drugiej bronimy, czasem wyprowadzając kontry.

W trakcie realcji Szymkowiak powiedział, że z taką grą Wisła pokonałaby Levadię 5, 6:0 i coś w tym jest.

Na osobne potraktowanie "zasługuję" też sędziowanie tego meczu. A było ono fatalane. Myślę, że sędzia zapracował na urlop od Ekstraklasy podobnie z resztą jak i jego asystenci.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 08.08.2009 o godz. 00:02.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów