The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2021, 10:06
masada napisał(a):Wyświetl post
Mam na to taka anegdotę, bo idealnie pasuje:
Jechałem kiedyś stopem w Gruzji, a dokładnie w górach w Swanetii. No i zatrzymał mi się ciężarówką z jakimś żwirem jakiś stary Swan, roześmiany, że sporym rozbieżnym zezem, jedna ręką na kierownicy w drugiej pół browara (przysięgam, nic nie ubarwione). Obsralem się i nie wsiadłem. Wieczorem przy browarze w knajpie opowiedzialem to miejscowym. No i oburzyli się i powiedzieli, że Swan nawet jak najebany, to będzie po tych jego serpentynach jeździł lepiej niż ludzie z nizin, a najlepszy dowód, że dożył tego wieku. No i głupio mi się zrobiło bardzo.
Kilka lat temu z granicy meksykańskiej do Belize City podwiózł mnie celnik. Stopa złapałem kilkaset metrów za granicą, więc wsiadłem nawet nie pytając dokąd jedzie, bo trudno w tym państwie nie trafić z kierunkiem jazdy. Chłopak w trasie obalił z sześć piwek [takie wielkości około 250ml buteleczki popularne w tamtym regionie], a tuż przed Belize City dokupił sobie kolejny kartonik. Po drodze zajechaliśmy jeszcze do niego do domu, jakieś 15-20 minut od miasta. Tam chłopak ze swoim sąsiadem skręcili jeden z największych lolków jaki widziałem i wypalili w jakieś pół godziny, po czym - jak gdyby nigdy nic - wsiadł do auta i podwiózł mnie do BC.

Morał jest taki, że chociaż wiem, że się mógł wtarabanić.w pierwsze lepsze drzewo, świadomość tego, że wyglądał na jakieś.40+, pracował jako celnik i mimo wszystko dożył tego wieku, a dodatkowo fakt,.że na tej trasie jechało tego dnia mało aut, przemogła chęć łapania czegokolwiek innego po kilku kilometrach.
Powód: słowa
Ostatnio edytowane przez dziki : 10.02.2021 o godz. 10:07.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów