wolfy napisał(a):

|
Czy możesz mi wytłumaczyć jak dziecku w czym Moskal jest lepszy od Smudy? Pytam z całkowitą powagą o aspekty czysto trenerskie. Weź pod uwagę, że płacimy teraz obu, więc argument "tańszy" nie ma zastosowania [...]
|
Aspekty czysto trenerskie?... Daj spokój po Tobie spodziewałem się, że nie Masz jakichkolwiek wątpliwości co do różnic w "warsztacie budowlanym" a trenerskim. Choćby współpraca z fizjologiem lepiej rokuje (bo zgadzam się, że akurat wczoraj wytrzymałość na 90 minut walki nie była dostrzegalna). O "przygotowaniach taktycznych" Smudy nie wspominam, bo już sami piłkarze na ten temat legendy opowiadają.
Po Moskalu spodziewam się stopniowego wprowadzania Wiślackiej młodzieży i na to liczę (w trakcie bytności Smudy chyba się zgodzisz, że nie było na to żadnych szans?). Wczoraj akurat się zawiodłem w tym aspekcie...
wolfy napisał(a):

[...] Ja bardzo chciałem zobaczyć tą nową jakość, ale nie potrafię. Wyniki podobne, poziom gry podobny, mam jednak wrażenie, że Smuda by to lepiej poukładał. Ja na przykład za chińskiego boga nie rozumiem co Moskal próbował w piątek osiągnąć. Zawodnicy przez cały mecz - również.
Jović w pomocy? Cywka jako wolny elektron? Crivellaro na skrzydle, ale instynktownie schodzący do środka (tak padła bramka)? Schodzi dobry w defensywie i ofensywie Burliga, zostaje Jovic?
IMHO Moskal na siłę próbuje dopasować piłkarzy do jedynej taktyki, jaką rozumie, przez co każdy gra nie na swojej pozycji. Wybacz, ale Jović raczej nigdy nie nauczy się grać na skrzydle, to nie ten typ zawodnika. Crivellaro też raczej marnuje się na lewej pomocy.
|
Naturalną pozycją zarówno dla Burego, jak i dla Jovica jest prawa obrona, na której zagrać może tylko jeden. Aż tak Cię to dziwi, że próbuje (raz jednego, raz drugiego) na mniej dla Niego korzystnej?
Nie uważasz, że trochę za wcześnie na jakieś konstruktywne komentarze? Wczoraj się dopiero sezon rozpoczął, więc dajmy Kazkowi trochę czasu zanim zaczniemy Go oceniać. W pierwszych kolejkach mamy gwarancję "uderzenia z grubej rury", więc sądzę, że jeśli dotrwa do VI kolejki wówczas Będziesz miał czas i możliwości, aby zarówno konstruktywnie oceniać Jego pracę, jak i ponarzekać na grę Wisły.