|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale niektórych tak Kazek uwiera, że nie mogą wytrzymać ...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dla Twojej informacji: to Smuda wprowadził (rozumiem przez to - do składu, a nie dał pograć ogony i w PP) więcej wiślackiej młodzieży i wychowanków niż Moskal: Uryga, Chrapek, Stolarski (pół na pół z Kulą), Burliga (któremu de facto uratował karierę). Moskal jak na razie jedynie stawiał na Czekaja. Nie jestem fanem Smudy, ale to nie znaczy, że będę wiecznie tolerował bajeczkę jaki to Moskal jest lepszy bez żadnych racjonalnych przesłanek ku temu.
Tak?! To wskaż mi wcześniejsze posty w których jechałem po Moskalu. Miesiąc miodowy się właśnie skończył. Wcześniej zespół zajechał mu Smuda, zawodnikom kończyły się kontrakty i były plamy na Słońcu. Nie znam się na horoskopach, ale pewnie też były do bani. Teraz nie ma już usprawiedliwień, przynajmniej dla mnie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2015 o godz. 14:56.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwszym meczu w którym pół składu grało pierwszy raz zakończonym bramkowym remisem filozofujesz na temat warsztatu trenera i ilości kolejek po której zostanie zwolniony. Co ty chcesz usprawiedliwiać? Gdybyśmy przegrali 0:3 to rozumiem ale biadolić i oczekiwać zwolnienia po pierwszym meczu mogą tylko oderwani od rzeczywistości. Możesz mi powiedzieć kogo z nowych posadziłbyś na ławie? I jak potem byś to argumentował zeby nie zaczęli strzelać fochów i rozpieprzać drużyny od środka? Zaznaczam że wszyscy są na podobnym poziomie i żaden nie uważa się za słabszego niż inni nowi. Trzeba im było dać szansę w takich samych warunkach i Moskal się na to odważył mimo że dużo ryzykował. Robienie z tego zarzutu jest kuriozalne.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Ja się powtórzę, ale biorąc pod uwage podobny okres czasu rok wcześniej pod wodzą Smudy bilans jest podobny a styl zespołu znacznie gorszy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A możesz przypomnieć, ile pracy z zespołem miał za sobą Smuda w lipcu zeszłego roku?
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
A w czym jest lepszy? W braku buty i zadufania. We współpracy z fizjologiem. Ot, pierwsze lepsze co przychodzi mi do głowy.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 18.07.2015 o godz. 15:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To już wszyscy zwolnili Moskala po pierwszym meczu?
Swoją drogą, pamiętam jak w czasach świetlistych Cupiałowi się zarzucało, że słaby z niego właściciel klubu bo zwalniał trenerów zbyt pochopnie. Jak miał takich doradców, jak tutejsze grono eksperckie, to się nie dziwie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
W jednym meczu.
Docelowo nie będzie grał na skrzydle, przecież sam Moskal o tym mówił. Kogo miał wystawić na lewej? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Moskal jest na pewno inteligentniejszym, mądrzejszym człowiekiem. W dodatku to Wiślak.
Jedyne co mnie zastanawia to fakt, czy on wie jak to poukładać? Każdy trener wchodzący do zespołu ma dwie opcje. Pierwsza - dostaje kasę i poparcie zarządu i ściąga piłkarzy pod swoją wizję gry i próbuje ją narzucić piłkarzom liczyć, że się przyjmie. Druga - gdy kasy brak ustawia wizję gry pod piłkarzy jakimi dysponuje. Np. taki Tarasiewicz jest w tym świetny. Smuda poza oczywistymi mankamentami, mimo wszystko miał do tego nosa. Moskal? Zobaczymy. Ja mam swoje wątpliwości ale będzie całe pół roku na to, żeby to rzetelnie osądzić. Najlepsi trenerzy - czyli tacy, którzy konsekwentnie sprawdzają się w kolejnych zespołach (niezależnie czy z górnej czy z dolnej półki) potrafią ustawić zespół zależnie od tego jakiego typu mają piłkarzy. Trenerzy, którzy trzymają się swojej jedynej słusznej taktyki raz osiągną sukces a potem dwa razy wtopią. Patrz pan kontraatak mr. Probierz. On będzie wyśmienitym trenerem dla każdej drużyny, która chce grać z kontry i będzie robił w takich warunkach wyniki ponad stan. Moskal chce grać krakowską piłkę - ja jako kibic to rozumiem. Krakowska piłka do 20-25 metra od bramki przeciwnika. Bliżej bramki aż się prosi nieraz o uproszczenie gry. było to irytujące za Smudy (który de facto za to ganił), jest irytujące za Moskala. On chyba raczej nie ma nic przeciwko i to mnie martwi. Do tego mam wrażenie, że wystawia piłkarzy nie na tych pozycjach na których powinien. Czasem lepiej teoretycznie lepszego piłkarza zławkować niż wystawić go na pozycji na której nic nie gra (vide Jović). Generalnie narazie nie wygląda to zbyt optymistyczne, ale też nie zamierzam jeszcze ferować wyroków. Za wcześnie na to.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.07.2015 o godz. 16:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dając Moskalowi odpowiednią ilość czasu na samodzielną pracę z zespołem, na własnych warunkach - tylko w taki sposób możemy się tego dowiedzieć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli, że Smuda miał podobne wyniki i wizualnie (i wizerunkowo) był na minus, nie na odwrót.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tak na dobrą sprawę
co uczyniło z Moskala trenera? Co on osiągnął, kogo odkrył, kogo wyciągnął itd? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie do wiary jak można zadawać tak debilne pytania. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Wiec podaj mi zalety tego trenera. Jakie sa jego wady jakie zalety. Co osiągnał. I na koniec. Czym się różni jako trener od Zbigniewa Bońka ?(Tak wiem ze Boniek jest prezesem PZPN nie musisz dodawać...) Po czym poznam że to jest jego druzyna?Jak będzie grała itd? rozumiem ze jak Mucha była ministrem sportu biłeś brawo za kazdym razem.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.07.2015 o godz. 17:15.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Te 5 kolejek zadecyduje o losie Moskala. Ja tam nie widzę żadnego stylu w tej drużynie, a jeśli autorskim pomysłem na grę ma być rzucanie piłkarzy na nie swoje pozycje, to ja dziękuję. Taktyka ma być dostosowana do wykonawców, a nie odwrotnie. Pomijam fakt, że np. taki Jović w ogóle nie powinien pojawiać się na boisku, bo jako pomocnik nie istnieje w ataku, a jako boczny obrońca popełnia koszmarne błędy.
A czego oczekuję od pana Kazimierza? W odróżnieniu od większości(stawiających na ofensywę), to ja liczę przede wszystkim na poprawę gry w obronie! Bo to jest dramat. W zeszłym sezonie...już nie będę przytaczał liczby straconych goli. Przed meczem można zakładać, że coś stracimy(czy przez bramkarza, czy przez pokracznych obrońców, def. pomocników). Druga rzecz... Każdy trener kogoś "buduje" w swoim zespole, a kogo doprowadził do wybitnej formy pan Moskal? Te dwie sprawy są do natychmiastowej poprawki i drużyna naszego trenera(której wpoił swoją taktykę i nawyki) będzie miała w tych meczach idealną okazje do pokazania się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Przecież Moskal wdraża swoją taktykę i plany nie od miesiąca tylko od marca! I przez te 4 miesiące wygralismy 3 MECZE! Ci którzy liczą na to, że nagle zaczniemy grać jak z nut są niepoprawnymi optymistami... Skoro po 4 miesiacach nie widać żadnych pozytywów w naszej grze to nie zacznie być dobrze nagle teraz... Co potrafi zrobić dobry trener z przeciętnymi piłkarzami świetnie pokazuje przyklad parchów, mecz za meczem wygrywali i to pakując po 3 bramki i teraz wygrali z Lechią na wyjeździe. Prawda jest taka, że taka bezpłciowa gra jaka prezentujemy od kilku miesięcy jest w 90% winą słabego trenera, chociaż chcialbym się mylić i za miesiac po serii 5 zwycięstw z rzędu odwołać to co napisałem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Najlepsze jest to, że polowa chce go wy***ac, ale gdyby młynowy zarzucił przyśpiewke: Moskal Kazimierz nie rusz KAzika bo zgniesz, To większość by się właczyla, ale po powrocie do domu znow pluliby w klawiaturke
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo większość uważa go za wspaniałego człowieka i prawdziwego Wiślaka. Niekoniecznie trafionego trenera
Na forum wymienia się własne opinie, a na stadionie dopinguje drużynę. Myślisz, że jakby w poprzednim sezonie Dudka strzelił bramkę to bym nie skandował jego imienia? A zawsze go miałem za bardzo miernego piłkarza, a w dodatku prywatnie za lenia i najemnika. Dla Moskala za to mam ogromny szacuken i jak mogę mu go okazać poprzez skandowanie to jak najbardziej jestem chętny I tak wpływ trybun na to czy trener zostanie czy odejdzie jest marginalny, więc to nie ma znaczenia. Uważam, że gościu zasługuje na wparcie, bo na pewno stara się jak może i pewnie po nocach mu się śnią zwycięstwa Wisły. Odnośnie jego pozostania na stołku trenerskim: mam sporo wątpliwości ale nadal uważam, że trzeba mu dać czas do końca rundy. Skoro nie zwolniono go latem, to teraz nie ma to najmniejszego sensu. Niech spokojnie pracuje, a jego pracę ocenimy po owocach Jeśli zarząd nie wytrzyma ciśnienia to nigdy się nie dowiemy czy nadaje się na trenera, czy nie. A w przypadku sukcesu ew. następcy będzie pieprzenie, że Kazek mu drużynę ustawił i nie jego zasługa ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.07.2015 o godz. 22:01.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pytanie do tych, którzy zarzucają wystawianie piłkarzy na nieswoich pozycjach :
- kogo wystawiłbyś na lewym skrzydle i na prawym skrzydle? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby było lepiej - w wywiadzie pomeczowym tłumaczył się, że nie ma skrzydłowych, bo Sarki ma kontuzję, a Donald jest na turnieju. Szkoda, że tak późno to zauważył... No, ale jak nie ma, to jest w pełni usprawiedliwiony. Możemy dośrodkowywać piłki w ręce bramkarza. W następnym meczu sugeruje na skrzydłach Guzmićsa i Głowackiego. W końcu ktoś tam musi grać, nie ważne czy umie, to czemu nie oni... Albo 4-4-2 z Czekajem zgrywającym piłki od Brożka. Dobra taktyka? No jasne! A że nie mamy drugiego napastnika i wielkie chu z tego wyjdzie, to przecież nie wina trenera.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2015 o godz. 22:39.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z Marcelo w ataku zgrywającym piłki do napastnika już jeden trener próbował a dziś chciałaby go tu z powrotem większość kibiców.
Moskal nie zorientował się na konferencji, że nie ma skrzydłowych, on to powtarza od końca zeszłego sezonu. Podejrzewam, że gdyby nagle zmienił ustawienie to byłby płacz, że szafuje ustawieniem zamiast ogrywać to co ma. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
On ma tak ustawiać drużynę, żeby grała jak najlepiej. Skoro wie od pół roku że nie ma skrzydłowych, to powinien próbować innych rozwiązań. Jeżeli wie i nic z tym nie robi, to czeka go szybki wylot z klubu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A nie tak by było? Wystawiłby jakieś dziwne ustawienie to nagle by się znalazło pięciu krytyków, którzy by powiedzieli że mógł wystawić Jovicia na skrzydle a Crivellaro na drugim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To nie jest tylko problem braku skrzydłowych. Mamy w klubie 4 nowych pomocników, zaledwie od kilku tygodni. w dodatku na różnych etapach przygotowania do sezonu, różnie zaaklimatyzowanych. Przypomnę tylko, że kilka lat temu zrobiliśmy podobny manewr z naszą defensywą. Chyba nie muszę przypominać ile czasu zajęło potem względne doprowadzenie obrony do porządku. Teraz też musi to potrwać i przede wszystkim dopiero teraz w meczach o punkty przekonamy się jaka jest prawdziwa wartość naszych nowych nabytków. Moskal wie na pewno więcej od nas, ale nawet pewnie dla niego start i ich postawa była ogromną niewiadomą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na żydownię Boguski na prawe skrzydło za Jovicia oraz Jankowski za Cywkę i są szanse, że będzie OK, kiedy wraca Dziki Donald?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.07.2015 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Podobno we wtorek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Na ławce Donald zacznie, nie ma bata żeby go już w pierwszym wypuścił.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|