Z ciekawości co tam bazgrzesz (czy coś może się nauczyłeś, pojąłeś - polemizując tutaj z nami) rozwinąłem twój wpis i... szkoda gadać
AS82 napisał(a):

|
Ty niestety takimi wpisami ,powodujesz także pogłębianie się podziałów i wzrost nienawiści ,uznając tylko siebie i tobie podobnie myślących za jedynych prawilnych i uczciwych patriotów,natomiast każdy kto inaczej myśli czy głosuje jest tym gorszym ,tym po drugiej stronie barykady .[...]
|
Czy ja gdzieś coś takiego napisałem

Odnoszę wrażenie, że nadal masz problemy z pojęciem tekstu, który czytasz

Poniżej zamieszczam Ci dla ułatwienia jeszcze raz mój wpis w całości. Wskaż mi gdzie napisałem coś co próbujesz sugerować w wytłuszczonym fragmencie
JEDREK76 napisał(a):
Paweł to o czym piszesz "jak płytkim jesteśmy narodem i ile w nas nienawiści" to częściowo fakt. Niestety 50 lat komuny i prylu (a i późniejsze "miękkie" przejście do III RP bez rozliczenia z przeszłością) zrobiło jednak swoje. Karierę robią ludzie płytcy i mali dla których własny interes i swojej koterii jest najważniejszy, słowa Ojczyzna, Patriotyzm etc. stają się passe i mówią tak Ludzie co do których w wielu przypadkach naprawdę miałem szacunek. A skoro tak się dzieje to nie można się dziwić, że pojawia się chamstwo i wszechogarniająca Nasz Kraj destrukcja.
Dzisiaj przez przypadek wszedłem na Interii w artykuł o jaki zamieścił jakiś idiota z redakcji o chorobie posła Górskiego z PiSu i Jego apelu do Przyjaciół zamieszczonym na szajsbooku o oddawanie krwi. Komentarze jakie się pod tym pojawiły to właściwie jeden ściek. Tak wiem to tylko forum interii, wypisz wymaluj forum onetu, pewnie dzieci z gimnazjum... ale ktoś te dzieci "wychował", ktoś nauczył takiego zachowania i takich reakcji. Zresztą czy na tym forum jest inaczej? że przypomnę tylko o wielokrotnych wpisach AS-a, Szpenia, pysia i innych pokemonów w tym temacie. Niestety tutaj wracamy do początku - II wojna światowa=wyniszczenie elity, 50 lat komuny. Niestety ale z szamba nie da się zrobić perfumerii, choć możemy się pocieszać, że kiedyś też nie było idealnie wspominając słowa wycofywanego teraz cichaczem z lektur szkolnych - wieszcza:
"[...] Nasz Naród jest jak lawa,
z wierzchu zimna i twarda
sucha i plugawa
lecz wewnętrznego ognia
sto lat nie wyziębi
Plwajmy na tę skorupę
i zstąpmy do głębi [...]" [...]
|
Idąc dalej
AS82 napisał(a):

|
[...] Nie zwalaj winy na komunę ,bo ostatnio były publikowane badania kiedy Polacy byli najbardziej podzieleni i wrogo nastawieni do siebie i z badań wynika ,że to okres ostatnich lat czyli tak zwanego POPISu , gdzie pierwsze skrzypce w dzieleniu Polaków wiedzie twój żoliborski idol. Nawet z katastrofy swojego braciszka ,zrobił oręż do walki politycznej , i teraz się trzeba opowiedzieć czy wierzysz w zamach Macierewicza i glosujesz na PIS czy nei wierzysz i glosujesz na PO ,co jest już objawem całkowitego popi**dolenia. [...]
|
To nie jest "katastrofa jego braciszka", a katastrofa w której zginął Prezydent Polski i wiele istotnych dla Naszego Kraju Osób. Chciałbym Ci jedynie zwrócić uwagę (bo polemizować nie zamierzam, wielokrotnie pokazałeś, że nie ma to najmniejszego sensu - Jesteś nieprzemakalny na merytoryczne argumenty, cytując klasyka "ja do Ciebie święte słowa, a Ty do mnie moja krowa"...), że niestety rządzący zrobili wszystko, aby tej sprawy nie wyjaśnić. Mało tego wielokrotnie dopuszczali do hańbiących Nasz Kraj posunięć strony rosyjskiej -> pozostawiając je praktycznie bez reakcji, czy też nawet po prostu mówiąc pospolicie - łżąc w żywe oczy (jak choćby wspomnieć o przekopywaniu ziemi, czy oskarżeniu Rodziny Anny Walentynowicz o błędną identyfikację etc. etc -> naprawdę tych sytuacji było bez liku). A jak wyjaśniają szczegóły zawarte nie tylko w raporcie zespołu parlamentarnego, ale (nawet) w raporcie Millera (w dokumentach, z którymi polecam abyś wreszcie się zapoznał, chcąc z kimkolwiek polemizować w tym temacie) mieli w tym własny interes.
Widzisz ja nie wiem czy był zamach, ale także nie wiem czy to była zwykła katastrofa. I wielokrotnie to powtarzałem zarówno ja, jak i wielu userów tutaj się udzielających, ale Ty Jesteś na to po prostu głuchy i tak powtarzasz swoją mantrę próbując mnie zaszufladkować.
AS82 napisał(a):

|
[...]I muszę cie zasmucić ,że to co robi Kaczyński i Macierewicz nie jest popierane przez jakieś elity o których dumnie piszesz , bo na ich teorie i przekaz nabierają się w większosci stare rozmodlone baby i niewykształceni ludzie. Dla Kaczyńskiego ludzie z wyższym wykształceniem to "wykształciuchy",którymi jak mniemam gardzi.
|
Badania jakieś robiłeś

Rzecz jasna dla Ciebie naukowcy z zespołu Macierewicza swoje dyplomy na bazarze zakupili. Pochwal się może własnym wykształceniem, skoro tak chętnie nim żonglujesz
Idąc dalej, wciąż nie rozumiesz prostego tekstu. Pisałem przecież, że polskie elity zostały w znacznym stopniu wymordowane, a za tworzenie nowych wzięli się "eksperci" z bolszewickim rodowodem mając na to pół wieku czasu.