The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2013, 10:04
Drozd to jest z TV Trwam. Możesz obejrzeć sobie powtórkę. Sztywno dalej będziesz twierdził, że piloci nie zeszli poniżej 100 metrów skoro inaczej twierdzi ekspert z komisji Macierewicza?

http://www.wykop.pl/link/1694612/tv-...sk-wywiad-hit/
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.10.2013, 10:08
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post

Czy ja gdzieś coś takiego napisałem Odnoszę wrażenie, że nadal masz problemy z pojęciem tekstu, który czytasz Poniżej zamieszczam Ci dla ułatwienia jeszcze raz mój wpis w całości. Wskaż mi gdzie napisałem coś co próbujesz sugerować w wytłuszczonym fragmencie

Idąc dalej

To nie jest "katastrofa jego braciszka", a katastrofa w której zginął Prezydent Polski i wiele istotnych dla Naszego Kraju Osób. Chciałbym Ci jedynie zwrócić uwagę (bo polemizować nie zamierzam, wielokrotnie pokazałeś, że nie ma to najmniejszego sensu - Jesteś nieprzemakalny na merytoryczne argumenty, cytując klasyka "ja do Ciebie święte słowa, a Ty do mnie moja krowa"...), że niestety rządzący zrobili wszystko, aby tej sprawy nie wyjaśnić. Mało tego wielokrotnie dopuszczali do hańbiących Nasz Kraj posunięć strony rosyjskiej -> pozostawiając je praktycznie bez reakcji, czy też nawet po prostu mówiąc pospolicie - łżąc w żywe oczy (jak choćby wspomnieć o przekopywaniu ziemi, czy oskarżeniu Rodziny Anny Walentynowicz o błędną identyfikację etc. etc -> naprawdę tych sytuacji było bez liku). A jak wyjaśniają szczegóły zawarte nie tylko w raporcie zespołu parlamentarnego, ale (nawet) w raporcie Millera (w dokumentach, z którymi polecam abyś wreszcie się zapoznał, chcąc z kimkolwiek polemizować w tym temacie) mieli w tym własny interes.
Przecież napisałeś o tych co mają inne zdanie od ciebie ,że są pokemonami ,to chyba nie jest dowód uznania i szacunku.
A ty mi napisz dlaczego katastrofa prezydenta ma być przedmiotem sporu politycznego między PO i PIS ? Dlaczego eksperci obu stron nie zasiądą wspólnie i nie wyjaśnią spokojnie rozbieżności jeśli takie są ? Dlatego ,że nie ma ani chęci ani woli ,by w atmosferze spokoju i szacunku dla ofiar wyjaśnić tą katastrofę,widzę ,że ta walka tych dwóch komisji to zwykła ściema i hucpa polityczna i służy do tego co obowiązuje w tym kraju od 2005 czyli PO vs. PIS. Muszą być dwie wersje katastrofy jedna dla elektoratu Pisowskiego druga dla PO . To jest żałosne..
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 17.10.2013, 11:11
Może teraz po wypowiedzi Rońdy dotrze do wyznawców Macierewicza i spółki jak są manipulowani przez tych których mają za swoje autorytety.Teraz już nie da rady napisać "tvn zmanipulował wypowiedz eksperta! Pan Rońda na pewno tego nie powiedział" ale znając ten temat to zaraz przyleci Drozd i napisze ,że Rońda to koń trojański podstawiony przez Tuska.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 17.10.2013, 12:39
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Przecież napisałeś o tych co mają inne zdanie od ciebie ,że są pokemonami ,to chyba nie jest dowód uznania i szacunku [...]
Chłopcze nie pochlebiaj sobie i nie przypisuj mi słów, których nie napisałem. Mam szacunek do interlokutorów, którzy potrafią polemizować na argumenty, a nie na inwektywy tak jak Ty i Twoi koledzy, których wymieniłem. Nim użyłem tego słowa dokładnie opisałem czego dotyczy (w tym przypadku akurat chamskie wpisy pod adresem chorego posła na forum jednego z portali), a Waszej trójki użyłem, jako przykładów identycznego chamstwa na tym forum.

[...]A ty mi napisz dlaczego katastrofa prezydenta ma być przedmiotem sporu politycznego między PO i PIS ? Dlaczego eksperci obu stron nie zasiądą wspólnie i nie wyjaśnią spokojnie rozbieżności jeśli takie są ?[...]
Oczywiście, że dążenie do pełnego wyjaśnienia przyczyn tej katastrofy nie powinno być przedmiotem sporu. Tyle że niestety jedna ze stron, która posiada wszelkie instrumenty, aby przynajmniej próbować tę kwestię wyjaśnić traktuje tą katastrofę jako (że użyję sformułowania jednego z polityków) "włamanie do garażu na Pradze".
Natomiast w drugiej kwestii musisz zasięgnąć opinii dr Laska, bowiem to on i jego zespół wielokrotnie odmówili wspólnej debaty/konferencji naukowej. Też żałuję z pewnością byłoby to korzystne dla pełnego wyjaśnienia przyczyn tej katastrofy. Nie możesz zarzucić ani Macierewiczowi, ani jego współpracownikom, że nie chcą takiego spotkania bo wielokrotnie zapraszali drugą stronę do rozmów i wspólnej debaty.

[...] Dlatego ,że nie ma ani chęci ani woli ,by w atmosferze spokoju i szacunku dla ofiar wyjaśnić tą katastrofę,widzę ,że ta walka tych dwóch komisji to zwykła ściema i hucpa polityczna i służy do tego co obowiązuje w tym kraju od 2005 czyli PO vs. PIS. Muszą być dwie wersje katastrofy jedna dla elektoratu Pisowskiego druga dla PO . To jest żałosne..
Ja widzę jedynie brak dobrej woli z jednej strony. Ta, jak ją określasz "PiS-owska" wielokrotnie zapraszała do debaty.

Ponawiam pytanie, skoro tak szermujesz wykształceniem i próbujesz drugą stronę segregować, jako "niewykształconych ludzi i rozmodlone baby", jakie masz wykształcenie

Jeszcze jedno. Co do prof. Rońdy to w moim odczuciu bardzo głupie i niepoważne zachowanie z jego strony z wymyślaniem sobie jakichś dokumentów. Chciałbym jednak przypomnieć drugiej stronie sytuację z tzw. "aferą trotylową", gdzie przedstawiciel prokuratury raz zaprzeczał, że aparatura stwierdziła trotyl na fragmentach wraku, by kilka słów później już nie stwierdzał tego tak jednoznacznie. A po kilku dniach, kiedy już przeprowadzono "nocną zmianę" (po nocnych negocjacjach pod śmietnikiem Grasia z Hajdarowiczem) w "Rzepie" i "URze" okazało się, że jednak aparatura wówczas wskazała TNT czyli trotyl (prok. Artymiak). Nie przypominam sobie wówczas z waszej strony prób podważenia wszelkich twierdzeń prokuratury po tym ewidentnym mataczeniu.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 17.10.2013 o godz. 13:01.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.10.2013, 13:24
Rońda się skompromitował - nie ma co bronić przegranej sprawy. W obecnej chwili obie strony zaliczyły mniejsze lub większe kompromitacje, moje zaufanie do strony rządowej komisji jest zerowe, do komisji parlamentarnej - mieszane. Rońda mówi, że "grał" z red. Kraśko, w moim odczuciu grał z obywatelami - świadomie blefował (vel kłamał). Absolutnie niepoważne zagranie, stawiającej w fatalnym świetle jego osobę jak i resztę zespołu.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 17.10.2013, 15:18
Cezary Gmyz komentuje wypowiedź prof. Jacka Rońdy w TV Trwam.
http://www.youtube.com/watch?v=GedC9...ature=youtu.be
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 17.10.2013, 15:52
Antoni Macierewicz złożył do prokuratora generalnego zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez osoby, które zakłóciły prace jego zespołu. Poseł PiS argumentuje, że nieznane osoby "systematycznie blokowały łączność między Sejmem a ekspertami". Chodzi o wczorajsze wydarzenia, kiedy użytkownicy komunikatora Skype próbowali blokować prezentację ekspertów zespołu.

- Mam nadzieję, że działanie pana prokuratora Andrzeja Seremeta doprowadzi do tego, iż nie tylko odpowiedzialni za to zostaną zidentyfikowani i ukarani, ale przede wszystkim, że zostaną wprowadzone takie zabezpieczenia, które pozwolą instytucjom Sejmu pracować w pełni swobodnie - powiedział Macierewicz na konferencji prasowej w Sejmie.

- Działanie to nosiło znamiona przygotowanego i profesjonalnego ataku na działalność instytucji Sejmu i wskazuje, że istnieje możliwość sparaliżowania prac Sejmu - napisał Macierewicz.

Co za buc...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.10.2013, 16:26
Naprawde przykre jest to ze ludzie wierza w teorie zamachu...
Przerazajaco przykre,to pokazuje na jakim poziomie jest nasz kraj i jego mieszkancy...
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 17.10.2013, 16:43
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Naprawde przykre jest to ze ludzie wierza w teorie zamachu...
Przerazajaco przykre,to pokazuje na jakim poziomie jest nasz kraj i jego mieszkancy...
Przykre to jest to, że tak naprawdę dla wielu osób, także piszących na tym forum, nie ma kompletnie znaczenia co stało się w Smoleńsku. Już od pierwszego SMS-a ministra Sikorskiego wiedzą (a właściwie wierzą -> bo to chyba jedyna wiara jaką wyznają), że to wina pilotów i Prezydenta Kaczyńskiego. Zapewne dlatego nieistotne było przez z górą pół roku odpowiednie zabezpieczenie wraku samolotu, a następnie przez kilka lat (do dzisiaj włącznie) jego sprowadzenie do Kraju. Nieistotne było przeprowadzenie na miejscu badań i identyfikacji zwłok. Nieistotne było powołanie międzynarodowej komisji do przeprowadzenia śledztwa w sprawie wyjaśnienia przyczyn katastrofy, lepiej było oddać śledztwo w ręce MAK-u, instytucji która przybijała pieczątkę na każdym remoncie tego samolotu.

Rzeczywiście przerażająca naiwność, a także obojętność na sprawy wydaje się wagi najwyższej.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.10.2013, 16:54
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post
Może teraz po wypowiedzi Rońdy dotrze do wyznawców Macierewicza i spółki jak są manipulowani przez tych których mają za swoje autorytety.Teraz już nie da rady napisać "tvn zmanipulował wypowiedz eksperta! Pan Rońda na pewno tego nie powiedział" ale znając ten temat to zaraz przyleci Drozd i napisze ,że Rońda to koń trojański podstawiony przez Tuska.
Czego nie powiedział? To że niestety zeszli poniżej 100 m jest oczywiste i nie ma tu nic sensacyjnego. Pytanie dlaczego, dlaczego nie zadziałał przycisk odejścia? Na 100 metrach padła komenda odchodzimy. Co sie stało, że nie odeszli?

Dlaczego szpen nie wrzucił oryginału tylko sili się na relację? Bo reszta nie pasuje do propagandy? Wyrywanie słówek z kontekstu też już nie przejdzie.

Wizard napisał(a):Wyświetl post
Rońda się skompromitował - nie ma co bronić przegranej sprawy. W obecnej chwili obie strony zaliczyły mniejsze lub większe kompromitacje, moje zaufanie do strony rządowej komisji jest zerowe, do komisji parlamentarnej - mieszane. Rońda mówi, że "grał" z red. Kraśko, w moim odczuciu grał z obywatelami - świadomie blefował (vel kłamał). Absolutnie niepoważne zagranie, stawiającej w fatalnym świetle jego osobę jak i resztę zespołu.
A to jak komisja Millera od trzech lat "gra z obywatelami" jakoś kompromitacją nie jest nazywane? To dlatego że robi to bez przerwy, a Rońda tylko raz? Co to ma wspólnego z resztą zespołu? Komputery Biniendy przez to gorzej liczą? Rońda myśla że zrobi wrażenie naiwny i tyle.

Antoni Macierewicz złożył do prokuratora generalnego zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez osoby, które zakłóciły prace jego zespołu. Poseł PiS argumentuje, że nieznane osoby "systematycznie blokowały łączność między Sejmem a ekspertami". Chodzi o wczorajsze wydarzenia, kiedy użytkownicy komunikatora Skype próbowali blokować prezentację ekspertów zespołu.

- Mam nadzieję, że działanie pana prokuratora Andrzeja Seremeta doprowadzi do tego, iż nie tylko odpowiedzialni za to zostaną zidentyfikowani i ukarani, ale przede wszystkim, że zostaną wprowadzone takie zabezpieczenia, które pozwolą instytucjom Sejmu pracować w pełni swobodnie - powiedział Macierewicz na konferencji prasowej w Sejmie.

- Działanie to nosiło znamiona przygotowanego i profesjonalnego ataku na działalność instytucji Sejmu i wskazuje, że istnieje możliwość sparaliżowania prac Sejmu - napisał Macierewicz.

Co za buc...
Bardzo dobrze, dowcipnisie zasrani ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.10.2013 o godz. 17:02.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 17.10.2013, 17:39
Drozd napisał(a):Wyświetl post

A to jak komisja Millera od trzech lat "gra z obywatelami" jakoś kompromitacją nie jest nazywane? To dlatego że robi to bez przerwy, a Rońda tylko raz? Co to ma wspólnego z resztą zespołu? Komputery Biniendy przez to gorzej liczą? Rońda myśla że zrobi wrażenie naiwny i tyle.
Tak jak napisałem - moje zaufanie do Laska i jego zespołu jest zerowe, z uwagi na kompromitującą ilość własnych kompromitacji Zresztą czy to ma wielkie znaczenie, kto i ile razy skłamał? Orwellowsko można powiedzieć: "Raz się s....isz – ku*** zostaniesz." Rońda posunął się za daleko - kłamstwem nic się nie zyska. Z resztą zespołu ma to tyle wspólnego, że przekreśla w znaczący sposób wiarygodność całego zespołu - skoro Rońda posunął się do kłamstwa, jaką mam pewność, że inny członek zespołu też tego nie zrobił wcześniej? Może ta gra toczy się dalej? Wizerunkowo to straszny samobój, kolejne wystawienie się na odstrzał mediów.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.10.2013, 17:41
ja wrzuciłem lead artykułu. nic od siebie nie dodałem.

Drozd, Jedrek już sie wykręca od zamachu, szuka odpowiedzi na pytanie dlaczego doszło do katastrofy. Tobie też to radze, bo same ręce z politowania sie składają, jak pomyślę, że ty wierazysz w te brednie ...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 17.10.2013, 17:55
Macierewicz ostatnimi czasy składa codziennie ze 2 pozwy do prokuratury

I jeszcze to:

Nie chce sie licytować na to ,którzy naukowcy są "lepsi" ,ale porównanie dość wymowne...
Ostatnio edytowane przez AS82 : 17.10.2013 o godz. 18:06.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 17.10.2013, 18:22
Szpen napisał(a):Wyświetl post

Drozd, Jedrek już sie wykręca od zamachu, szuka odpowiedzi na pytanie dlaczego doszło do katastrofy. Tobie też to radze, bo same ręce z politowania sie składają, jak pomyślę, że ty wierazysz w te brednie ...

Co za debil. Szpeniu naprawdę nic nie poradzę na to, że ty i twój kolega AS macie problemy z czytaniem prostego tekstu ze zrozumieniem. Odszukaj mój wpis, w którym rzekomo piszę o zamachu i zacytuj go tutaj. Dla twojej wiadomości żałosny palancie, ja nie muszę z niczego cokolwiek napisałem się wycofywać w przeciwieństwie do ciebie (że przypomnę tylko naszą polemikę odnośnie przygotowań do wizyty, kto za nią odpowiadał etc.). Poza tym najważniejsze. Wam chyba naprawdę resztki mózgu na trociny przerobiono, jeśli myślicie, że niefortunne wypowiedzi TV prof. Rońdy zmieniają cokolwiek w postrzeganiu pracy blisko setki naukowców. Jak pisałem wcześniej w tej sprawie dotąd łgała jak bura suka zarówno prokuratura, jak i komisja Laska, a wam to kompletnie nie przeszkadzało.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 17.10.2013 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Stary 17.10.2013, 19:40

blisko setki naukowców
masz na myśli tego od platynowej karty KLM, czy tego, co symulacje wykonuje na chybił trafił?
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 17.10.2013, 19:49
masz na myśli tego od platynowej karty KLM, czy tego, co symulacje wykonuje na chybił trafił?
Przez godzinę nic nie znalazłeś
Biedny Szpeniu, aż mi żal ciebie, że tak cię zawiodłem. Może szukaj dalej...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.10.2013, 20:19

Skoro to był wypadek jak twierdzisz to dlaczego chorąży Remigiusz Muś który mówił o dwóch wybuchach rzucił sie na linę a operator tvn Krzysztof Knyż który nagrywał ostatnią faze lotu Tutki umarł na Sepse a jego materiał zniknął.Do tego w wypadku samochodwym zginął Polski duchowny luterański bp. Mieczysław Cieślar który tuż po rozbiciu samolotu odebrał wiadomość tekstową od ks. Adama Pilcha (zginął w Smoleńsku), że przeżyli katastrofę.Eugeniusz Wróbel - wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010 r przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko. Złego stanu swego "chorego psychicznie" syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą.

Czy to są dla Ciebie przypadkowe zgony ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.10.2013 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Stary 17.10.2013, 21:02
Przez godzinę nic nie znalazłeś
Biedny Szpeniu, aż mi żal ciebie, że tak cię zawiodłem. Może szukaj dalej...
stary, ja nie jestem tobą i nie miewam paranoi i potrzeb do inwigilacji. mam przyjemniejsze zajęcia ...

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Skoro to był wypadek jak twierdzisz to dlaczego chorąży Remigiusz Muś który mówił o dwóch wybuchach rzucił sie na linę a operator tvn Krzysztof Knyż który nagrywał ostatnią faze lotu Tutki umarł na Sepse a jego materiał zniknął.Do tego w wypadku samochodwym zginął Polski duchowny luterański bp. Mieczysław Cieślar który tuż po rozbiciu samolotu odebrał wiadomość tekstową od ks. Adama Pilcha (zginął w Smoleńsku), że przeżyli katastrofę.Eugeniusz Wróbel - wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010 r przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko. Złego stanu swego "chorego psychicznie" syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą.

Czy to są dla Ciebie przypadkowe zgony ?
Maciarenko tak Cię zaczarował z telewizora niczym Kaszpiprowski czy dotknął Cię na jednym ze spotkań PiSu?

zrozum - to są jakieś bajkowe domysły i sklejanie na siłe zdarzeń ...
Ostatnio edytowane przez Szpen : 17.10.2013 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 17.10.2013, 21:30
stary, ja nie jestem tobą i nie miewam paranoi i potrzeb do inwigilacji. mam przyjemniejsze zajęcia [...]

Jasne. Po blisko trzech godzinach doszedłeś do takiego wniosku.
Niestety, ale paranoja to twa nieodłączna towarzyszka życia, skoro masz jakieś rojenia -> wydaje ci się, że ktoś coś napisał/powiedział/stwierdził, a następnie okazuje się to tylko twoim wymysłem.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.10.2013, 01:10
Zbliża się II Konferencja Smoleńska. Podczas I Konferencji "władza" i media głównego nurtu siedziały cicho. W innym wypadku musiałyby uznać ponad 200 naukowców za "pisiorów" i "oszołomów".

http://konferencjasmolenska.pl/

----

... a tu mat. do pobrania ale z prac Zespołu Parlamentarnego:
http://niezalezna.pl/47281-wszystkie...go-do-pobrania
Ostatnio edytowane przez yarow : 18.10.2013 o godz. 03:05.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 18.10.2013, 08:39
Macierewicz ostatnimi czasy składa codziennie ze 2 pozwy do prokuratury

I jeszcze to:

Nie chce sie licytować na to ,którzy naukowcy są "lepsi" ,ale porównanie dość wymowne...
Pokemon vel leming sięgnął po kwejka Beka.
NIe ma pilotów? :
GLENN JORGENSEN - dr inz., pilot , wieloletni wykladowca Danish Technical University. Specjalista i konsultant w dziedzinie lotnictwa i budowy samolotow.
komandor Wiesław Chrzanowski - kontroler lotu i absolwent szkoły w Dęblinie
NIe ma patomorfologów ?:
Prof. MICHAEL BADEN - światowej sławy patolog amerykański. Polskie władze odmówiły mu zgody na udział w ekshumacji i sekcji zwłok ofiar katastrofy polskiego tupolewa.
Ponadto na przykład :
DR. EUGENE POTEAT - długoletni oficer CIA, prezes Zrzeszenia Byłych Oficerów Wywiadu, szef ds. nowych technologii CIA, pracował m.in. przy projektach samolotów szpiegowskich U-2 i SR-71; dyrektor wykonawczy Rady ds. Badania i Rozwoju Wywiadu, dyrektor Grupy Badań Strategicznych Zrzeszenia Wojny Elektronicznej, zarządzał globalną siecią czytników rozpoznawczych CIA
D R G R E G O R Y S Z U L A D Z I Ń S K I
Ukończył Politechnikę Warszawską w 1965 roku i doktoryzował się na University of Southern California w 1973 roku. Zajmuje się dynamiką konstrukcji, procesami rozpadu, odkształceń i wibracji w inżynierii lądowej, transporcie i technice wojskowej. Od 1981 roku w Australii prowadzi firmę Analytical Service, zajmującą się symulacjami eksplozji, destrukcji, wyburzeń itp. Jest autorem dwóch książek i kilkudziesięciu artykułów na te tematy.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.10.2013, 08:57

Gdybyś prosty lemingu używał mózgu to byś wiedział ze wszyscy podchodzący do sprawy z należytą powagą szukają odpowiedzi na pytanie co się stało. O zamachu mówią tylko płatni propagandyści żeby przestraszyć durne lemingi ew. wojną z Rosją. Ale jeżeli się okaże, że na pokładzie był wybuch, a wszystko na to wskazuje to pojawi się nowe pytanie na które wszyscy , poza oczywiście durnymi lemingami, będą chcieli znaleźć odpowiedź.

Gdzie link do tego artykułu?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Stary 18.10.2013, 09:27
DROZD napisał(a):
O zamachu mówią tylko płatni propagandyści
wreszcie się przyznałeś a lilnka dał ci emj

To może jeszcze raz usystematyzujmy, bo widzę, że ciągle kręcimy sie w kółko.

Po jednej stornie mamy:

1. nagrania pilotów
2. dane z czarnych skrzynek, również tej z ATM - odczytanej tylko w Polsce, tylko przez Polaków
3. zdjęcia z katastrofy, również satelitarne
4. brak śladów na wraku innych niż po katastrofie

Przeciwko tym informacjom, mamy:

1. Kilkanaście różnych teorii Macierewicza - od helu, wybuchu, wycieku, po naprowadzanie na śmierć i niezidentyfikowane wstrząsy
2. Obliczenia Biniendy robione bez danych szczegółowych, a jedynie na podstawie prognoz i domniemania, a których wyników szczegółowych nie ma, bo robili to jego studenci i współpracownicy.
3. Profesora, który wiedzę o samolotach ma dzięki platynowej karcie KLM
4. Rońdę, który ściemnia i się do tego przyznaje
5. Całą rzeszę profesorów, którzy robią wrażenie z liczby swoich publikacji, tylko że te publikacje bez związku z samolotami, katastrofami czy innymi tematami "około" mogącymi pomóc wyjaśnić sprawę.

Każdy wyciągi wnioski sam.

P.S Skoro komisja działała chaotycznie i opieszale, co sam wielokrotnie pisałem, to co możemy powiedzieć o komisji Macierewicza. To są dopiero jaja.
Odpowiedz cytując
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 18.10.2013, 10:17
Przymierzałem się do skomentowania ostatnich wydarzeń, ale już nie muszę:
Cytat:
Kłamstwo goni kłamstwo
Michał Szułdrzyński

GW piętnuje smoleńskie kłamstwa ekspertów Macierewicza. Niestety zapomina o własnych - przegląd prasy.

Oto kłamstwo smoleńskie - czytam tytuł na pierwszej stronie Gazety Wyborczej. I od razu nadzieja zagościła do mego serca. Zaprawdę godne to i sprawiedliwie po trzech i pół roku przyznać się do kłamstw, które "GW" pisała na temat katastrofy i przeprosić. Już kilka dni po 10 kwietnia "Gazeta" przypominała incydent gruziński z 2008 r. sugerując, że i tym razem prezydent kazał lądować. Przez ponad trzy lata tego nie udowodniono.

Tak samo było ze słynnym zdaniem, które rzekomo miał powiedzieć pilot. "Jak nie wyląduję, będę miał przechlapane" - które nie znalazło się w stenogramach, choć "informowała" o tym "Gazeta".

No a najsłynniejszą historią była oczywiście ta, która dotyczyła rzekomej kłótni gen. Błasika (GW do dzisiaj, wbrew prokuraturze, twierdzi, że był w kokpicie w chwili wypadku) z kpt. Protasiukiem.

Zacieram ręce i czytam, co pisze Wojciech Czuchnowski. I? Rozczarowanie. Źródłem wszelkiego kłamstwa zdaniem "GW" jest zespół Macierewicza, a dowodem przyznanie się przez prof. Rońdę do blefu - nazwijmy to wprost: kłamstwa w programie telewizyjnym. Nudy i stara śpiewka. Profesora Rońdy bronić nie zamierzam - bo obronić się go nie da. Nie będę też bronił zespołu Macierewicza, bo sam przewodniczący miał kilka wpadek podając informacje, które nie zawsze okazywały się prawdziwe (np. sprawa rzekomego wycieku paliwa z silnika przed wylotem). Ale nim zacznie się innym wytykać kłamstwa, może warto by przeprosić najpierw za swoje?

W "GW" też informacja, że PiS robi marsz w wigilię Święta Niepodległości. "PiS 10 listopada najpierw uczci ofiary katastrofy smoleńskiej, a potem odda hołd marszałkowi Piłsudskiemu. Unika w ten sposób konfrontacji z narodowcami 11 listopada". W dodatku partia zaprasza na 11 listopada do Krakowa na Święto Niepodległości. Skoro Warszawę zajmą uczestnicy szczytu ekologicznego i narodowcy, lepiej nie robić konkurencji i spokojnie przenieść się do Krakowa. Ale nie miejmy wątpliwości, jak w Warszawie dojdzie do burd, "GW" i tak napisze, że za wyczyny narodowców odpowiada Kaczyński. Taka, panie, logika.

A dalej w Gazecie Wyborczej reportaż o franciszkaninie molestującym dziewczyny. Uwaga, dla osób, które ukończyły 21 rok życia i gustują w takich gatunkach literackich. Czekam na reportaż o tym, jak para gejów molestowała swoje dziecko. Bywają księża pedofile? Niestety tak. A zdarzają się homoseksualiści wykorzystujący przybrane dzieci? Też. No to jak szukamy prawdy, to na całego.(...)
http://www.rp.pl/artykul/1057834-Kla...-klamstwo.html
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 18.10.2013, 13:22
wreszcie się przyznałeś a lilnka dał ci emj

To może jeszcze raz usystematyzujmy, bo widzę, że ciągle kręcimy sie w kółko.

Po jednej stornie mamy:

1. nagrania pilotów
2. dane z czarnych skrzynek, również tej z ATM - odczytanej tylko w Polsce, tylko przez Polaków
usystematyzujmy nagrania pilotów są z czarnych skrzynek , przegrywane w Moskwie 3 razy - za każdy razem nagrania mają inną długość. Dwukrotnie odsłuchiwane -za każdym razem - w części oczywiście - inne zdania
3. zdjęcia z katastrofy, również satelitarne
-zdjęcia z katastrofy większośc autor: niejaki Amielin - fotoamator.Za płk.Rzepą i Edmundem Klichem - niepozwolili nam w dniu 10.04.- wejść na teren katastrofy- źródło wywiad płk.Rzepa- Anita Gragas - w oficjalnych dokumentach -satelitarnych zdjęć nie ma z tego dnia- są z 09.04 i z następnych

4. brak śladów na wraku innych niż po katastrofie
cytujesz raport Anodiny i Millera człowieku. Prokuratura stwierdziła że są ślady trotylu na fotelach i części poszycia - to jest fakt - interpretacja skąd pochodzi jest tylko interpretacją.
Drugi dowód badana częśc wraku przez prof.Obrębskiego i ślady charakterystyczne dla wybuchu

Przeciwko tym informacjom, mamy:

1. Kilkanaście różnych teorii Macierewicza - od helu, wybuchu, wycieku, po naprowadzanie na śmierć i niezidentyfikowane wstrząsy
Błędne naprowadzanie jest faktem tumanie, tak jak wstrząsy ktroe sa zarejestrowane- tyle że obie strony inaczej je interpretuja
O helu mówił pełnomocnik a nie Macierewicz

2. Obliczenia Biniendy robione bez danych szczegółowych, a jedynie na podstawie prognoz i domniemania, a których wyników szczegółowych nie ma, bo robili to jego studenci i współpracownicy.
Bzdury piszesz. Dane wsadowe jak je zwiesz szczegółowe są wzięte wprost z raportów Millera i Anodiny - uzupełnione o dodatkowe symulacje innych kątów natarcia samolotu i grubości brzózki.Wyniki wielokrotnie podawane. Natomiast sposobu wykonania ekeprymentów - bo znów mylisz te dwie sprawy- nie da się tumanie zrobić w Polsce bo sprzęt jest w USA.Niech prokuratorzy ruszą dupę do Stanów i zobacza wszystko. Jak nie trzeba to potrafią o 6 tej rano robić wjazdy na mieszkania, agenci mogą latać samolotami z wpisami na liście lotów "SKW" a tu się psia mać nie da ,heh

3. Profesora, który wiedzę o samolotach ma dzięki platynowej karcie KLM
4. Rońdę, który ściemnia i się do tego przyznaje
Rońda nie jest specjalistą od samolotów tylko od wybuchów , to że się daje wciągać w telewizyjne dyskusje o wysokości lotu to inna sprawa. Pomijam fakt że od dawna jest ustalone że zeszli poniżej 100 m bo pisze o tym także komisja Macierewicza podajac że do ostatecznego rozpadu dochodzi na ok 35 metrach. Tyle że jest wiadome że padła komenda na 100 m odchodzimy a samolot jednak nie odszedł.Miller twierdzi że piloci to samobójcy , Macierewicz że przyczyna była związana z samolotem i wybuchami

5. Całą rzeszę profesorów, którzy robią wrażenie z liczby swoich publikacji, tylko że te publikacje bez związku z samolotami, katastrofami czy innymi tematami "około" mogącymi pomóc wyjaśnić sprawę.
Baranku kto konstruuje samoloty i wie najwięcej o ich konstrukcji , wytrzymałości materiałów, ich aerodynamice,przyspieszaniech ,możliwościach? Inżynierowie konstruktorzy ,aeromechanicy,fizycy czy piloci?Jakie człowieku badania zrobili Millerowcy? Żadnych!!!! - oparli się na danych Anodiny, zdjęciach jakiegoś Rosjanina i rozmowach z kokpitu które nic nie mówią o ostatnich 100 metrach.
Symulacje CFD to obecnie światowy standard w wielu dziedzinach technicznych - co wiem ze swojej pracy codziennej, złożenie szczątków samolotu po katastrofie to standard na całym świecie. O przepraszam jedno badanie zrobili - z drugą Tutką - tyle że przycisk UCHOD zadziałał na lotnisku bez ILS więc info nie dotarło do AS-a i Szpenia

Każdy wyciągi wnioski sam.
Otóż to.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 18.10.2013 o godz. 13:24.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.10.2013, 14:20
O czym tu jeszcze dyskutować? Ten Rońda czy jak mu tam, publicznie przyznał się do kłamstwa, a Macierewicz do pracy na przerobionych komputerowo zdjęciach jakiegoś internauty(wcześniej oczywiście też kłamał, że to fotki z raportu MAK ). Takich kwiatków jest tam pewnie od groma, ale już te 2 fakty dyskwalifikują tą "komisję". Dodajac do tego, że ci wszyscy "eksperci" przed prokuratorem jasno stwierdzili, ze nie ma zadnych dowodow na wybuch i ze sami nie maja zadnych kwalifikacji w badaniu katastrof lotniczych(inzynier budowlany? fan sklejania modeli?), to mamy pelny obraz .

P.S - To już mamy dane jakie użyto w symulacji pancernego skrzydła?
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 18.10.2013 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.10.2013, 14:37
Komisja Millera nadal słyszy w kokpicie Błasika - no ale For Funkowi to nie przeszkadza
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Od: 04.2013

Stary 18.10.2013, 15:11
Cytat:
Prof. Jacek Rońda rezygnuje z udziału w Konferencji Smoleńskiej 2013

18.10.2013

Ma to związek z wypowiedzią profesora w TV Trwam. - Przyznaję się do błędu i gotów jestem ponieść tego konsekwencje - napisał Rońda w liście rezygnacyjnym.

Profesor Jacek Rońda, jeden z głównych ekspertów zespołu Antoniego Macierewicza, otwarcie przyznał w Telewizji Trwam, że dokument z Rosji, na który się powoływał w telewizji publicznej to był blef i nic na nim nie było. Konferencja Smoleńska 2013 ma się odbyć w Sejmie w dniach 21-22 października. Podczas debaty referaty mają wygłosić eksperci zespołu, m.in.: dr Bogdan Gajewski, prof. Kazimierz Nowaczyk, prof. Wiesław Binienda, dr Chris Cieszewski oraz dr Grzegorz Szuladziński. W debacie mają uczestniczyć przedstawiciele rodzin ofiar katastrofy, w tym szef PiS Jarosław Kaczyński. Głos zabierze też biegły sądowy lekarz Grażyna Przybylska-Wendt. Komitetowi Naukowemu Konferencji miał przewodniczyć Jacek Rońda.
Prof. Rońda jest wykładowcą krakowskiej Akademii Górniczo-Hutniczej. Wcześniej władze Politechniki Warszawskiej i krakowskiej Akademii Górniczo-Hutniczej wydały oświadczenie, w którym informowały, że pracujący u nich eksperci z zespołu Macierewicza - profesorowie Jacek Rońda i Jan Obrębski - nie są specjalistami w zakresie badań katastrof lotniczych.
Dokumenty, na które powoływał się profesor Rońda, miały dowodzić, że tupolew, który rozbił się w Smoleńsku podczas lądowania, nigdy nie zszedł poniżej 100 metrów. Okazało się jednak, że profesor takich dokumentów nie posiadał.
Może jakiś odsetek ludzi dzięki temu zobaczy na oczy jaka wielka to jest manipulacja ze strony "fachowców" od wybuchów w stodole.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 18.10.2013, 15:21
eloelo napisał(a):Wyświetl post
Może jakiś odsetek ludzi dzięki temu zobaczy na oczy jaka wielka to jest manipulacja ze strony "fachowców" od wybuchów w stodole.
Ja myśle ,że znaczna część spoleczenstwa zdała sobie z tego sprawe ,tylko pisowcy wyznawcy religii smoleńskiej dalej są zapatrzeni w Maciarenkę. Im już niestety raczej nic nie pomoze...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.10.2013, 15:54
To tylko potwierdza, że Ci panowie przed kamerami manipulują i kłamią, jak najęci, a kiedy dochodzi do spotkania z prokuratorami, to jak na spowiedzi mówią prawdę (nie trzeba tłumaczyc dlaczego...).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów