The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2012, 13:58
Stało się to o czym kiedyś mówiłem - nagonka na własnych kibiców odbija się rządowi czkawką a walka z kibicami i fatalna opinia o nich przenosi się i przekształca w opinie o całej Polsce. Ewidentny błąd PR'owy.Kto na tym zyska? Chyba tylko sami kibole którzy zrobią sobie reklamę u zagranicznych kolegów po fachu. No i oczywiście zyskają nasze derby, bo co by nie mówić, wybór nie jest z przypadku. Ba, nawet nieco na wyrost.

Sytuacje mamy jaką mamy, jeśli chodzi o Kraków i kibiców obu drużyn, więc nie powinien nikogo dziwić i ten reportaż - myślę że nie pokaże niczego o czym nie wiemy. O co się obrażać? Przedstawią nas w mało cywilizowanym świetle, ale ile też można malować trawę na zielono i twierdzić ze jest inaczej. Oczywiście, dzięki tej opinii wszelkie wyjazdy będą jakie będą czy pozostaną na cenzurowanym, także poza granicami kraju. A co do Wisły... będziemy deko 'bardziej medialni'. Wybór naszych derbów też jest miły - zyskają na medialności, pewnie więcej osób będzie chciało je oglądnąć, oczywiście przed telewizorem.

Jestem optymistą - myślę że dziennikarze skupia się na obiektywno-negatywnym przedstawieniu kibica-kibola w Polsce (na przykładzie kibiców Wisły i Cracovii). Nie mają w zamyśle przedstawić negatywnie jedynie kibiców Wisły Kraków jako ewenementu na skale kraju i Europy bo to naciągane, nudne i mało powiązane z tematem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów