whistar napisał(a):

Cóż można po tym powiedzieć: parafrazując "małego" klasyka: brawo ....a, macie czego chcieliscie. Liga ....a mistrzów. Po kolei: Pareiko - jeden z niewielu, którzy powinni zostac, jak sobie przypomnę Pawelka albo Angelo Huigesa to ..., obrona Jovanovic - Partizan, repra Serbii i co sie ....a z nim stalo ? Wstąpił w niego Zły ? Chavez, Czekaj - przecietniaki, Nunez - jeden z najsłabszych na boisku, ale i tak lepszy niz Diaz czy Pajlic, "pomoc": Brud - nie wiem w czym jest gorszy ni| Jirsak czy inni probowani przez lata na jego miejscu, nie wiem dlaczego zostal zmieniony, Garguła: w murze stoi jeden pajac w zielonym trykocie a on ....a właśnie w niego trafia, za to mu płacimy ? Wilk - może zostać, ale szalu ni ma, Melikson - jesli cudotworca Bednarz jest w stanie na nim zarobic to na co ....a jeszcze czeka ? Iliew? Rozumiem ze pracuje na pol etatu, bo jeszcze nie zagral ani jednego calego meczu, Zarzad o tym wiedzial parafujac jego kontrakt? Genkow - dobry pilkarz do grania w duecie napastnikow, ale gdzie jest ....a ten drugi ? Biton - 1.6 mln EUR ? Slyszal ktos lepszy dowcip? TAK to najbardziej zalosna banda kopaczy od przejecia klubu przez TF, czy ktos temu zaprzeczy? Ostatnio gorsi od nich byli ci, ktorzy sprzedali mecz Legii 0:6. Kibicowsko: dobrze, z nostalgia sluchalem starej piesni z lat chyba 80-tych
|
Strach pomyśleć co z obecną drużyna zrobiłaby Wisła w składzie z Radovanovicem , Kryszałowiczem , Penksą i Paulistą .To wcale nie jest ironia
Jestem przekonany , że gdyby to Wisła grała w 9 to ataki ze strony Legii sunęłyby co sekundę w dodatku każdy atak pachniałby bramką .Śmiem twierdzić , że każda drużyna w lidze (poza sąsiadką ) bez problemu zaaplikowałaby obecnej Wiśle bramkę gdyby grała tylko w przewadze w zawodnikach .Zresztą nawet grając 11 na 11 Wisła to żaden przeciwnik dla takiego Podbeskidzia , PGE Bełchatów czy innych tuz naszej ligi .Oprócz Siergieja ,Wilka ,Marko w tej drużynie nie ma kompletnie charakteru .Zamiast Kosowskiego, Zieńczuka, Baszczyńskiego mamy w drużynie Gargułę , Kirma czy jakieś Bunozy - sami charakterni ludzie w dodatku walczaki którym nie jest obojętna żadna porażka przytaczając słowa Kirma po meczu z Ruchem.