The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2011, 23:37. Media - TV, radio, prasa
Nie zauważyłem takiego tematu, a myślę, że się przyda, bo nie wszystko z tej dziedziny da się zmieścić w temacie politycznym.

Przejrzałem w EMPiK-u Gazetę Polską Codziennie - według mnie niewypał. Głównie depesze PAP-u, zajawki artykułów, które będą w "gazecie matce", dość tabloidowa forma. Nawet stałym czytelnikom GP nowy dziennik za bardzo się nie podoba. Pierwszy numer uzyskał duży sukces sprzedaży (chyba coś koło 150 tys.), ale jak poziom nie pójdzie w górę, to trudno to będzie utrzymać. Chociaż nie jestem raczej targetem tej gazety, może tym, do których jest skierowana, to się podoba?

Jakby się nie udało, to byłaby duża porażka Sakiewicza - dziś ogromna grupa ludzi na prawym krańcu sceny politycznej nie ma dziennika, który byłby do nich skierowany, więc wydawałoby się, że gazeta o takim zabarwieniu politycznym musi odnieść sukces. To środowisko to nie do końca moja bajka, ale ciekawi mnie, jak wypali to przedsięwzięcie.

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...ku-19-wrzesnia
Cytat:
Nowy tygodnik opinii „Wprost Przeciwnie” pojawi się na rynku 19 września br. Jan Piński, redaktor naczelny, mówi w rozmowie z nami, że nowy magazyn będzie „konserwatywny w sferze wartości i liberalny w sferze gospodarki”.

- Strona internetowa magazynu „Wprost Przeciwnie” właśnie ruszyła, będzie na niej rubryka „newsowa”. Wydanie drukowane ukaże się 19 września i będzie mieć format klasycznych tygodników opinii. Cena wyniesie 4,99 zł. W magazynie znajdą się działy: Skaner, Polska, Świat, Biznes-Ludzie-Pieniądze, Historia oraz Nauka i Zdrowie - powiedział nam Jan Piński.

Szef nowego tygodnika zapowiada, że będzie on konserwatywny w sferze wartości i liberalny w sferze gospodarki. - Dobrze oddaje go stwierdzenie Stefana Kisielewskiego: nie mamy poglądów politycznych, tylko ekonomiczne - mówi Jan Piński. Redaktor naczelny „Wprost Przeciwnie” chce, aby nowy magazyn osiągnął jak największą sprzedaż. - Jak na razie dystrybutorzy zamówili 120 tys. egzemplarzy, ale zamówienia wciąż rosną - informuje Piński.

Funkcję zastępcy redaktora naczelnego „Wprost Przeciwnie” pełni Mirosław Cielemęcki. Dla nowego tygodnika opinii pisać będą m.in. Robert Gwiazdowski, Janusz Korwin Mikke, Robert Leszczyński, Paweł Zarzeczny, Tomasz Terlikowski oraz laureat nagrody „Kisiela” Michał Zieliński. Redakcja składać się będzie z kilkudziesięciu osób.

Pod koniec 2009 roku grupa dziennikarzy, która tworzy obecnie „Wprost Przeciwnie” miała pracować w tygodniku „Wprost”, który miał kupić Grzegorz Hajdarowicz. Negocjacje były zakończone i pierwszy numer w 2010 roku miał wydać ten zespół. Okazało się jednak, że w ostatniej chwili tygodnik kupiła Platforma Mediowa Point Group.

- Szkoda było nam dobrego pomysłu. Po tym, jak Tomasz Lis zrobił z „Wprost” kolejne salonowe pisemko, dostrzegliśmy miejsce dla stworzenia nowego tytułu. Przypomnę, że jak odchodziliśmy z „Wprost” na początku 2009 r. średnia sprzedaż tygodnika przekraczała 120 tys. egzemplarzy. Po naszym odejściu sprzedaż spadła do poziomu 50-60 tys. egzemplarzy. To pokazuje, ilu ludzi chciało nas czytać - powiedział Wirtualnemedia.pl Piński.
To już bardziej moja bajka, ale też nie wróżę powodzenia. Lukę po "Wprost" na centroprawicy załatało URze i trudno będzie się teraz tu wepchnąć z nowym tygodnikiem. Jedyną nadzieją dla nich jest chyba to, że pod zarządem nowego właściciela Presspubliki (wspomnianego w odniesieniu do Wprost Hajdarowicza, nomen omen) może zmienić się profil Rzepy i URze i znów zostanie niezagospodarowany target.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 13.09.2011 o godz. 23:43.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów