s1mone napisał(a):

Nie mówię, że Małecki powinien zostać przesunięty na szpicę, ale uważam takie gadanie, że grając na szpicy liczy się tylko siła i wzrost za idiotyzm. Jakby tak było to Frankowski nie miałby żadnej bramki na koncie w tym sezonie. Jest wiele rodzajów napastników, zarówno drobnych i niskich jak i tych wysokich i silnych. Zdarzają się też tyczki typu Crouch czy małe pulchne ale sprytne Ma to tylko marginalne znaczenie w tym czy jest się dobrym czy złym napastnikiem.
Ja myślę, że Małecki jak najbardziej by się sprawdził w ataku, bo to jest jego naturalna pozycja od juniora. Inna sprawa, że mamy Genkowa na którego nadal mocno liczę, a Małecki na skrzydle robi niezły wiatr. W tym momencie dysponując obecnym materiałem ludzkim nie dziwię się Maskaantowi, że wystawia Małego w pomocy. Tym bardziej, że Patryk odpłaca się dobrą grą.
Pozdrawiam
|
po pierwsze nie zaczynaj prowokacji i epitetów w stylu "idiotyzm".
po drugie myślisz, że dlaczego Jagiellonia ściągnęła Grzelaka i Sotirovicia do ich ustawienia?
po trzecie Crouch to wzrost przede wszystkim, tak, wiem że ma inne walory dobre dla napastnika.
po czwarte skoro się dobrze spisuje na skrzydle
idiotyzmem jest to zmieniać, podczas gdy drużyna ma się zgrywać, rozumieć ustawienie i założenia taktyczne itd.