The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 18 kolejki
Zwycięstwo Wisły 298 95,51%
Remis 10 3,21%
Zwycięstwo Widzewa 4 1,28%
Głosujących: 312. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2011, 22:31
Cudów nikt nie wymaga, ale po to się solidnie przygotowywali, żeby w takich momentach dać z siebie maksa fizycznie i piłkarsko. Dlatego panowie pilkarzyki, nie ma zmiłuj. Cytując klasyka mają narobić w spodnie, czy cokolwiek, ale 3 punkty muszą w Krakowie pozostać. Taki prezent od rywala i to kolejny...później zdziwienie, że mistrz słaby. Ale to już temat na innego posta
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.03.2011 o godz. 22:33.
..
Odpowiedz cytując
kibiczmazur
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 11.03.2011, 22:32
Też mam taką nadzieję
Mazury+praca w Warszawie...ostatni raz byłem na PP z Dolcanem w Ząbkach Udało się urwać z pracy , spóźniłem się i tak 15 min więc bramkę Brożka obejrzałem w TV
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 11.03.2011, 22:35
kibiczmazur, no to nieźle jak 500km robisz dla Wisełki ja teraz jak nie mieszkam już w Krk :( mam na meczyk 140km w jedną stronę i to w samotności bo nikt z moich okolic się nie bierze do kibicowania i dodam że jestem na każdym meczyku... wiem że to nic w porównaniu z twoimi 500km ale zawsze coś
No to szerokości na drodze i do zobaczenia na R22!
Odpowiedz cytując
Daif1906
Member

Od: 06.2010

Stary 11.03.2011, 22:39
Ja bym chcial zeby Maly poszedl na atak...Melex na prawe,Kirm na Lewe a w srodku Sobol Jirsak i Wilk(Shivakov)
Zreszta Maor to zawodnik ktory porusza sie po calym boisku...tak jak Ronaldo w Realu
hehe to ja dodam ze mam 380 a w tym sezonie bede jeszcze na jadze,lechu,derbach,polonii w
Odleglosc dla Wisly to nie bariera!
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.03.2011, 22:45
Daif1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym chcial zeby Maly poszedl na atak...Melex na prawe,Kirm na Lewe a w srodku Sobol Jirsak i Wilk(Shivakov)
Zreszta Maor to zawodnik ktory porusza sie po calym boisku...tak jak Ronaldo w Realu
hehe to ja dodam ze mam 380 a w tym sezonie bede jeszcze na jadze,lechu,derbach,polonii w
Odleglosc dla Wisly to nie bariera!

A więc dzięki twojemu rozumowaniu w meczu u siebie gdzie musimy zdobyć 3 pkt stawiamy na dwóch defensywnych pomocników i naszego najlepszego i najbardziej kreatywnego ofensywnego środkowego pomocnika dajemy na skrzydło? Bez przesady. Gramy z Widzewem, który jest na 10 miejscu w tabeli. My jesteśmy liderami, musimy ten mecz wygrać żeby powiększyć przewagę nad Jagą i Legią a ty chcesz grać dwoma def. pomocnikami ? Coś tu nie gra.
Odpowiedz cytując
Daif1906
Member

Od: 06.2010

Stary 11.03.2011, 22:55
sam widziales jak to zadzialalo z Ruchem.Maly lepiej daje rade niz Genkov poki co.Melikson robil zamieszanie na skrzydle.Sobol co prawda nie zagral dobrego meczu ale to Sobol -serce druzyny.Jirsak wejscie mial kapitalne i w przodzie i w tyle sobie radzil a Wilk tez potrafi grac i do przodu i do tylu...chociaz moze Maaskant zagra tak jak z Ruchem a pozniej dokona podbych zmian.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.03.2011, 23:04
Obecna taktyka jest dobra. Dałbym tylko szanse Wilkowi zamiast Sobola
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 12.03.2011, 02:41
Mam dziwne obawy przed tym spotkaniem ........... Oby chłopaki nie popadli w samozadowolenie bo to nas może zgubić, oby zapieprzali na cłęgo i odskoczyli Legii na 5 pk ......
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.03.2011, 02:45
Po dzisiejszym meczu Śląska nie pozostaje nic innego jak zetrzeć w pył Widzew... Jest okazja odskoczyć w punktach...
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.03.2011, 09:19
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Obecna taktyka jest dobra. Dałbym tylko szanse Wilkowi zamiast Sobola
i tu sie zgodze. Sobola bym juz pomalu odstawial od skladu i dawal wiecej szans (dluzszy czas na murawie) Wilkowi.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 12.03.2011, 10:18
Do której godziny można dzisiaj bilety kupować?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.03.2011, 10:21
Do samego meczu, nawet do połowy meczu.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 12.03.2011, 10:30
Już myślałem, że sie coś zmieniło bo pisze na stronie głównej iż soboty do godziny 16:00
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 12.03.2011, 11:05
No cóż, ja się już zbieram na mecz! Nie pozostaje dziś nic innego jak zlać Widzew, Jaga może stracić pkt z BKSem i tabela będzie wyglądała jeszcze lepiej! Żeby obrona nie dała dupy bo z przodu powinno być dobrze, obstawiam 2-0 dla Wisełki i obstawiam pierwsze trafienie TSWetana!

Pozdrowienia dla tych co tu będą marudzić od 18 do 20 wpisując posty co 5 min...

ElO!
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 12.03.2011, 12:11
http://www.malopolskatv.pl/czekajac-na-biala-gwiazde/ - Michniewicz przed meczem z nami
Odpowiedz cytując
Deipnosophist
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 12.03.2011, 12:24
Tutaj relacja live z meczu:
http://www.ligol.pl/relacje-live/26066/
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.03.2011, 12:28
Daif1906 napisał(a):Wyświetl post
sam widziales jak to zadzialalo z Ruchem.Maly lepiej daje rade niz Genkov poki co.Melikson robil zamieszanie na skrzydle.Sobol co prawda nie zagral dobrego meczu ale to Sobol -serce druzyny.Jirsak wejscie mial kapitalne i w przodzie i w tyle sobie radzil a Wilk tez potrafi grac i do przodu i do tylu...chociaz moze Maaskant zagra tak jak z Ruchem a pozniej dokona podbych zmian.
Chcesz Małego, nie bacząc na jego większość predyspozycji (szybkość, drybling, itd), dać na pozycję, gdzie zabijasz je? Gdzie liczy się siła (okej, ma ją) i wzrost (nie, nie ma go)? Totalny nonsens.

Chcesz naszego najlepszego rozgrywajacego dać na skrzydło, mimo iż grając z nim w środku Jirsak rozegrał najlepsze swoje 45 minut w Wiśle? Kto Ci będzie w środku rozgrywał? Boukhari? Garguła? sam Jirsak? a może Łobo by do środka? () Kolejny bezsens.

Jeśli w ostatnich dniach kogoś zachwalaliśmy to głównie Małeckiego i Meliksona. Więc do cholery jasnej nie zmieniaj im pozycji.

Jedyne co mozna u nas w pomocy zamieniać to Sobola z Wilkiem.
Powód: szyk
Ostatnio edytowane przez filemon : 12.03.2011 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując
AmaDeo_Krk_
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 12.03.2011, 12:39
a ja mam przeczucie że to bedzie kolejka cudów, punkty straci cała czołowa trójka plus Amika
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.03.2011, 12:53
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post

Pozdrowienia dla tych co tu będą marudzić od 18 do 20 wpisując posty co 5 min...

ElO!

10/10

Mecz raczej będzie trudny ale nasi powinni dać radę.
Jeszcze trochę sprzątania garażu i jazda na mecz !
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 12.03.2011, 13:07
Wisło jazda z RTS'em !

Pareiko

Cikos Jaliens Chavez Paljic

Sobol Sivakov

Melikson

Małecki Kirm

Genkov
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.03.2011, 13:30
ciekawe czy w końcu zagramy dobre spotkanie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.03.2011, 13:50
skeba napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie pięknie wykonał karny, majstersztyk
W jakim celu umieściłeś ten post?
To, że zmarnował rzut karny świadczy o tym, że jest słaby?
Obecnie nie potrzebujemy wzmocnień na pozycji defensywnego pomocnika, ale jeśli nie Wilk to moim głównym kandydatem do zastąpienia Sobola byłby właśnie Kaźmierczak.
Ma dobry odbiór piłki i potrafi przypie*dolić z dystansu.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.03.2011, 14:13
Według mnie wszystko zależy od nastawienia mentalnego.

Jak się Widzew cofnie i nie będzie chciał atakować "ze strachu" to przegra sam na własne życzenie.

Za to jak Wisła znów będzie mentalnie przygotowana pt. "My jesteśmy Wisła i połóżcie się na kolanach przed nami" to również możemy ten mecz przegrać.

Kluczem do wygranej w tym spotkaniu będzie walka od samego początku i napieranie przeciwnika. Widzew ma słabą obronę, więc jak się parę razy na początku mecz zakotłuje od ich bramką to się posrają.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.03.2011, 14:43
Ten mecz trzeba wybiegać , bo Widzew w meczu z Amica zapieprzal jak male samochodziki, wiec jak nasi beda sie ruszali jak muchy w smole plus zero pressingu ,to zle to moze wygladac
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.03.2011, 15:07
powinnismy to wygrac ale obawiam sie ze nie zagramy na zero z tyłu. Bedzie wysoki wynik, cos w rodzaju 4:3
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.03.2011, 15:43
Mam nadzieje, ze doczekam sie w koncu bramki strzelonej przez Genkova. Najlepiej jakby jego bramka zapewniła nam dzisiaj zwyciestwo.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.03.2011, 15:44
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz trzeba wybiegać , bo Widzew w meczu z Amica zapieprzal jak male samochodziki, wiec jak nasi beda sie ruszali jak muchy w smole plus zero pressingu ,to zle to moze wygladac

Wlasnie mialem o tym wspomniec.W Poznaniu to Widzew wg mnie zagrał lepiej niz Amika,a to juz powinno nam dac do myslenia.Tydzien temu pyknał 3;1 wcale nie słaba Korone ,takze ufam ze Maaskant ma jakis plan na nich ,i to dobry .

Ale gramy u siebie,wiec nakrecac sie i powoli wybywac z domów na R22 !!

do zobaczenia na stadionie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.03.2011, 15:54
Mecze z Widzewem dosc czesto bywaly bardzo trudne, to taki niewygodny przeciwnik jak Arka. Wisla niby zawsze faworytem, ale mecze bardzo zaciete. Mysle ze 2:0 dla Wisly to bedzie dobry rezultat.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.03.2011, 16:29
filemon napisał(a):Wyświetl post
Chcesz Małego, nie bacząc na jego większość predyspozycji (szybkość, drybling, itd), dać na pozycję, gdzie zabijasz je? Gdzie liczy się siła (okej, ma ją) i wzrost (nie, nie ma go)? Totalny nonsens.
Nie mówię, że Małecki powinien zostać przesunięty na szpicę, ale uważam takie gadanie, że grając na szpicy liczy się tylko siła i wzrost za idiotyzm. Jakby tak było to Frankowski nie miałby żadnej bramki na koncie w tym sezonie. Jest wiele rodzajów napastników, zarówno drobnych i niskich jak i tych wysokich i silnych. Zdarzają się też tyczki typu Crouch czy małe pulchne ale sprytne Ma to tylko marginalne znaczenie w tym czy jest się dobrym czy złym napastnikiem.

Ja myślę, że Małecki jak najbardziej by się sprawdził w ataku, bo to jest jego naturalna pozycja od juniora. Inna sprawa, że mamy Genkowa na którego nadal mocno liczę, a Małecki na skrzydle robi niezły wiatr. W tym momencie dysponując obecnym materiałem ludzkim nie dziwię się Maskaantowi, że wystawia Małego w pomocy. Tym bardziej, że Patryk odpłaca się dobrą grą.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.03.2011 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.03.2011, 17:05
Małecki to nie jest typowy egzekutor jest trochę za nerwowy w sytuacjach bramkowych !!!... Parę razy grał w ataku i najlepiej wystawiać go z boku lub jako cofniętego napastnika !!! Zresztą grając jednym napastnikiem jak my gramy bezsensu było by tam dawać Małego
Borinho
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów