The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grymas
Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 12:40
Będzie na pewno ktoś na stałe, bo gdyby miał być tymczasowy "strażak", to już by dawno był komunikat, o tym, że drużynę poprowadzą trenerzy pracujący z młodzieżą do tej pory, a tak czekają, aż ktoś dojedzie na Reymonta i go pokażą.
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 15.03.2010, 12:40
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Przecież Lech też gra na wyjazdach ... a Legia ma jeszcze gorzej bo kibice szydzą z graczy a nie dopingują konflikt z iti także pojemność zmniejszyli więc w tym sezonie warunki takie same !!!
Warunki takie same, a i tak na czele tabeli Wisła!

Tylko Kasperczaka widzę w roli następcy Wisły.
TSNH
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.03.2010, 12:41
spidey napisał(a):Wyświetl post
Z dobrze poinformowanego źródła wiem, że na trasie do Krakowa widziany był Jasio Urban
A to nie samolotem? Wszkaże pewnie dostał odprawe
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.03.2010, 12:41
Proszę was nie wymieniajcie Urbana jako trenera Wisły on w Legii zrobił te same błędy co Skorża w Wiśle albo i większe ...Było by idiotyzmem do potęgi brać tego trenera juniorów i trampkarzy do takiego klubu jak Wisła
Borinho
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 15.03.2010, 12:44
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Przecież Lech też gra na wyjazdach ... a Legia ma jeszcze gorzej bo kibice szydzą z graczy a nie dopingują konflikt z iti także pojemność zmniejszyli więc w tym sezonie warunki takie same !!!
Tylko przypomnę, że większość rozsądnie myślących kibiców przed sezonem liczyła co najwyżej na miejsce w pucharach.
Cała zadyma ze Skorżą zaczęła sie od Tallina, następnie ciśnienie podniosła Legia i Cracovia, a finisz to tragiczne rozpoczęcie rundy rewanżowej sezonu przez Wisłę.
Żegnam Pana Panie Maćku, szkoda tych błędów które popełnił Pan w ciągu ostatnich 12 miesięcy, ale nie popełnia błedów ten kto nic nie robi.
NIe życzę powodzenia, bo być może zacznie Pan pracę w którymś z naszych rywali ale Pozdrawiam i w dalszym ciągu uważam Pana za jednego z najlepszych trenerów w Polsce.
A w czerwcu pewnie Legia albo Lech (jak Zieliński nie zdobędzie mistrzostwa).
Powód: dopisek u dołu
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 15.03.2010 o godz. 12:47.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.03.2010, 12:45
W sumie mam bardzo mieszane uczucia...
Przede wszystkim z tym co czeka nas po tej zmianie szkoleniowca. Niby ze Skorża wszystko pięknie ładnie 2 mistrzostwa, ale tylko to 1 takie pewne, a potem już zaczęły się liczne kompromitacje, naprawdę sporadyczne wygrane z Legią i Lechem, zero sukcesów w pucharach, Levadia, derby, żenujący start tej wiosny.
Ale co teraz przyjdzie pewnie ten Niemiec, zero rozeznania w piłce polskiej, zanim to ogarnie to Lech może nam odjechać z mistrzostwem. Wolałbym już tego Probierza czy Ulatowskiego. A ten Schaefer to tez taka melodia przeszłości, polscy dziennikarze podniecają się nim niczym Leo na początku, a to idealny przykład dziadka jadącego na sukcesach z przed 10 lat a teraz tułającego się po świecie. Wolałbym kogoś w stylu Petrescu, który chce coś osiagnąc

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.03.2010, 12:49
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ktokolwiek to będzie, cokolwiek oni wymyślą miejmy nadzieję że nas to nie ośmieszy, ogólnie to zostaje się modlić.
Bardziej Wisły ośmieszyć niż to, co pokazała ta rozwydrzona drużyna pod wodzą złotoustego Macieja, się nie da. Nawet jak było to ósme miejsce w lidze, to przynajmniej z żydami bilans był dodatni i to było wtedy najważniejsze. Słabo grający piłkarze potrafili się zmotywować na najważniejsze mecze, a teraz mamy w klubie szatnię pełną primadonn, która potrafi tylko gadać. .......ić w kółko to samo, którą to trudną sztukę podpatrzyli chyba u naszego trenera. Dobrze się stało, że Skorża został wreszcie odpalony. Pytanie tylko, czy na tak spalonej ziemi sam Ferguson dałby radę cokolwiek wyhodować?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 15.03.2010, 12:51
Stawiam na Schafera (niestety)
Ulatowskiego z GKS teraz nie puszczą - walczą o puchary;
Probierza z Jagielloni również - walczą o utrzymanie;
Czyli jeśli nie Schafer to pewnie czeka nas ktoś w rodzaju: Kulawik - Moskal, bo w odkrywanie Stawowego czy Michniewicza - gwiazd jednego sezonu nie wierzę......
Chyba, że mamy niespodziankę in plus - ale biorąc pod uwagę dotychczasowe zmiany - nie wierzę
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.03.2010, 12:51
Cytat:
Pawła broszka
Nowy zawodnik?

Już jakiś tydzień temu pisałem, że zwolnienie jest nieuniknione. Może i dobrze, że w ten weekend poleciało 3 trenerów, bo zarówno Wisła jak i Legia potrzebuje odmiany. Powiecie pewnie, że 2 MP pod rząd to ogromny sukces Skorży, ale ja odpowiem, że nie były one wywalczone dzięki powalającej grze jego drużyny, a bardziej dzięki słabości rywali. Oby nadszedł lepszy czas zarówna dla Legii, jak i dla Wisły
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2010, 12:52
a teraz 2 sprawa co z jego sztabem szkoleniowym? zostają?

Borinho
Senior Member

Stary 15.03.2010, 12:54
Młody Janas musi zostać .. Kluvi jego sztab idzie razem z Skorżą . Nowy trener ściągnie nowych ludzi proste
Borinho
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.03.2010, 12:54
Obudzimy sie k...a z "Białym Lwem" na ławce trenerskiej, który nie ogarnie polskiej ligi do końca rozgrywek, co poskutkuje miejscem 4-8. A nawet jak ogarnie, to wprowadzi taktykę z 90 roku... gość nawet bez wykształcenia trenerskiego, ****a dróżnik.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 15.03.2010, 12:56
Ja bym z Schaferem zrobil tak: kontrakt na pol roku, w razie zdobycia mistrza przedluzenie na kolejne dwa lata.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Zobaczymy kto bedzie nastepca pana Skorzy...dlatego narazie wstrzymuje sie z ocena tego posuniecia. Jesli jakis trener bez zadnej renomy...typu Ulatowski czy Probierz, to bedzie to kiepski zart. Czekam na trenera z "nazwiskiem"(zachowujac proporcje), z jakims dorobkiem i cieszacym sie szacunkiem.

Chcialem podziekowac panu Mackowi za 2 MP z rzedu i zostawienie druzyny na 1 miejscu w tabeli po 20 kolejkach ....naprawde zapisal sie znakomitymi gloskami w historii klubu.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 15.03.2010 o godz. 12:58.
AS82
Banita

Nie wiem czy jakis reputowany polski trener podejmie ryzyko pracy z Wisłą w takim momencie, bo zdobycie mistrza łatwe nie bedzie ,wiec mozliwe wyjebanie go na koncu sezonu bardzo mozliwe. Moze sprobowac z tym Schaferem ,niz brac Polaka ,ktorego w szatni zjedza nasze gwiazdki
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.03.2010, 12:57
Jak zatrudnią tego siwego szkopa to idzie sie pochlastać .Zanim sie połapie co i jak skończymy poza pudlem
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Przyjście nowego trenera może coś da, ale ja i tak byłem zwolennikiem Skorży, trener zza granicy ma nowe spojrzenie na zawodników, każdy zaczyna od nowa.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Obudzimy sie k...a z "Białym Lwem" na ławce trenerskiej, który nie ogarnie polskiej ligi do końca rozgrywek, co poskutkuje miejscem 4-8. A nawet jak ogarnie, to wprowadzi taktykę z 90 roku... gość nawet bez wykształcenia trenerskiego, ****a dróżnik.
Niech będzie nawet dziadkiem klozetowym - mnie martwi tylko jedno - facet od ładnych paru lat jest na trenerskiej emeryturze, klubowe sukcesy zakończyły się wraz z odejście z karslruhe, a sukces z Kamerunem - kasperczak też kiedyś miał sukcesy w Afryce, a w lidze niedawno spadł z Górnikiem
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.03.2010, 12:59
Jesli komuś się wydaje że szybka podmianka na stołku trenerskim poprawi wszystkie mankamenty i braki naszych graczy to grubo sie myli , nerwowe ruchy i moda na wywalanie trenerów może bardziej nam zaszkodzić a przeciez nikt nie chce powtórki z przed dwóch sezonów gdzie złapaliśmy się na środek ligowej tabeli .
Co niepokoi jeszcze bardziej nie wytrzymano presji i nie dano szans Maćkowi na pokazanie że to chwilowa niemoc naszych graczy , w obecnym stanie posiadania lepszych po prostu nie ma a siwy gołąbek na ławce trenerskiej nie podniesie zespołu wyżej niż pierwsze miejsce w tabeli .
Ostatnio edytowane przez kohprzem'68 : 15.03.2010 o godz. 13:27.

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Borinho
Senior Member

Akurat jak by wrócił Kasperczak to było by dobrze . Może nauczył by jakiś schematów akcji po ziemi Krima , Małeckiego Brożków Boguskiego .

Obawiam się że to będzie Schafer jednak bo gazety piszą , były negocjacje a kwestią czasu tylko było kiedy będzie odpowiedni moment . Myślano że może po sezonie ale po fatalnym meczu z Jagą postanowiono działać odrazu . Nie wiem czego po tym ewentualnie trenerze się spodziewać
Borinho
Kluvi
Senior Member

co do Janasa to mam mieszane uczucia bo z jednej str ciąży na nim Levadia, a z 2 pod koniec zeszłego roku sam sobie sfinalizował staż w Bordoeux, koleś się chce kształcić. Myślę że teraz jest dobra okazja by rozliczyć z naszymi fizjologami i sztabem medycznym..

Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 15.03.2010, 13:00
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Jak zatrudnią tego siwego szkopa to idzie sie pochlastać .Zanim sie połapie co i jak skończymy poza pudlem
Masz krysztalowa kule? Poczytaj sobie temat gdy ogloszono ze trenerem Wisly bedzie Skorza, placz i zgrzytanie zebow bylo.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.03.2010, 13:01
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
kasperczak też kiedyś miał sukcesy w Afryce, a w lidze niedawno spadł z Górnikiem
A wcześniej stworzył najlepsza Wisłę XXI wieku póki co...

Więc darujmy sobie takie .......enie...

Co ma być to będzie.. Kimkolwiek będzie nowy trener powinien mieć jakiś kredyt zaufania od kibiców...
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 15.03.2010, 13:02
To nie jego wina, niestety nie mógł już nic wycisnąć z gwiazdorków...

Dziękujemy

DLA WSZYSTKICH WIECZNIE NARZEKAJĄCYCH: DZIĘKI MAĆKOWI ZDOBYLIŚMY 2 MISTRZOSTWA POLSKI I POKONALIŚMY FC BARCELONĘ U NAS W KRAKOWIE !!
NIGDY O TYM NIE ZAPOMINAJCIE I ŻEBY OSTATNIE 3 MECZE NIE PRZYSŁONIŁY WAM OSTATNICH TRZECH PRZEPIĘKNYCH LAT

DZIĘKUJEMY I ŻYCZYMY POWODZENIA !!!
sandbender
Graf Zero

Stary 15.03.2010, 13:02
Jak jest akcja taka jak z Kasperczakiem to nowy trener już dawno jest zaklepany.
AS82
Banita

Stary 15.03.2010, 13:04
Tylko zeby nas nie rozjebali trenerem typu :Edward Lorens ,ktory bedzie trenerem tymczasowym
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.03.2010, 13:05
znow trener polecial, pilkarze sie obronili
jesli ktos z zewnatrz przyjdzie to skonczy sie opieprzanie na treningach, nie bedzie juz kredytu zaufania.
mam nadzieje ze w lecie paru naszych zawodnikow zostanie wystawionych na liste transferowa.
Skorza jak Kasperczak 2,5 roku wytrzymal.

zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Masz krysztalowa kule? Poczytaj sobie temat gdy ogloszono ze trenerem Wisly bedzie Skorza, placz i zgrzytanie zebow bylo.
Zobacz jakie mial osiągnięcia przez ostatnie lata to sie dowiesz czy mam kulę czy nie? Taki sam trener jak Bakero w Polonii.Jak brać to mlodego z zagranicy a nie starego trepa bez osiągnięc
Borinho
Senior Member

Kluvi napisał(a):Wyświetl post
co do Janasa to mam mieszane uczucia bo z jednej str ciąży na nim Levadia, a z 2 pod koniec zeszłego roku sam sobie sfinalizował staż w Bordoeux, koleś się chce kształcić. Myślę że teraz jest dobra okazja by rozliczyć z naszymi fizjologami i sztabem medycznym..
No właśnie dlatego że ciąży na nim ta Levadia niech się dokształca ale już gdzie indziej . Ja tam od początku miałem złe przeczucia do tego meczu. W końcu to był lider i ligi mieli , grali już ligę od miesiąca... poza tym potencjał naszych grajków w Europie już jest jaki jest. Kolega Janas przekazał nam wszystkim jednak że jebniemy ich jak chcemy bez przygotowania większego no i było jak było.
Borinho
For_FuN_
Senior Member

Stary 15.03.2010, 13:06
A ja sie tez zastnawiam, co sie dzieje w Legii w tym momencie. Pewnie sie zastanawiaja, jak usunac dopiero co zatrudnionego Bialasa . Utytulowany, dobry trener wlasnie stracil prace...nie zdziwilbym sie, jesli Skorza przejalby Legie w tym sezonie.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów