The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver?
Jeden 10 4,00%
Dwa 37 14,80%
Trzy 55 22,00%
Więcej niż trzy 136 54,40%
Żadnego 12 4,80%
Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2010, 22:14
Zmieniając temat to naprawdę żenującą sprawą dla mnie jest zapraszanie do studia światowej klasy ekspertw od sportów zimowych - t.j laski(chociaż to chyba za duże słowo) z "Kryminalnych" i Karola z "Miodowych Lat". Przepraszam czy w Polsce nie ma trenerów/instruktorów/zawodników narciarstwa czy snowboardu? Czy zamiast fachowych opinii muszę słuchać pieprzenia grubego Karolka na temat nowego serialu do spółki z Maćkiem Kurzajewskim, gwiazdą show-buissnesu ? Co to ma ku**a być ? To ma być profesjonalna transmisja z olimpiady ? Dlaczego zamiast koronnej konkurencji alpejskiej - zjazdu - zaserwowali nam eliminacje snowcrossu. Eliminacje! Rozumiem skierowanie uwagi na Polaków, ale nie dajmy się zwariować, większość kibiców chciałaby kompleksowej relacji z Igrzysk, a nie tylko występów Polaków.

PS Ciekawe kogo jutro zaproszą do studia? Joznia z Bazin, Dodę czy może Gracjana Roztockiego ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.02.2010, 22:45
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
a ze tak spytam, co usprawiedliwiała ta za zimna kurtka?

jeśłi u nas ktoś zna swoja wartośc to to jest sodówka

w okresie przygotowawczym, który nie trwa 2 tygodnie, zapieprza od 5 rano, a o 21 chodzi spać
drugie pół roku to zawody.prawdziwa sodówa.
Bo to jest tak że teraz nagle będą odzywać się znawcy, tylko ciekawie gdzie byli jak Justyna zaczynała karierę gdzie praktycznie do wszystkiego dochodziła sama ciężką pracą. Bo nie miała sztabu ludzi koło siebie, przygotowanych tras ani kasy żeby wyjechać na jakiś obóz. Teraz upomniała się o głupią kurtkę i wielkie halo się zrobiło, wszyscy oczekują od niej medali a ona nie ma prawa zażyczyć sobie cieplejszej kurtki. Zresztą po Adamie też nie tak dawno jechano, że skacze dla kasy po co mami kibiców a teraz ochy i achy jaki on wspaniały sportowiec i człowiek.

Żmijka powiedział że reszta się jakoś o nic nie upomina a dla mnie to jest właśnie błąd bo w Polsce zapomniano o tym że istnieją inne sporty zimowe niż skoki. Skoczkom niczego nie brakuje a inwestuje się w Marcina Bachledę, Stefanka Hule czy Piotrusia Żyłę (zawodników którzy w sumie może 100 pkt. w karierze zdobyli) a takim bobsleistom głupiego bobsleja nawet nie ma kto przenieść (a może im sodówka uderzyła bo nie chce im się samym nosić?).

A co do TVP to brak komentarza jest najlepszym komentarzem.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 15.02.2010 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.02.2010, 22:45
RAFi89 zapomniałeś dodać Roberta Mateję - historie polskich skoków
Ja tam czekam na hokej, Kanada wszystkich zmiażdży
Ostatnio edytowane przez John1906 : 15.02.2010 o godz. 22:49.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Stary 15.02.2010, 22:48
Krzoska porażka, Ligockiemu nie zmierzono czasu i zamiast sie domyslec ze bład jest techniczny to odrazu ze sie nie dostaje, żenada to samo na innych relacjach, jedni od drugich odpisuja i takie pomylki sa, a tu juz Wielu mysli ze sie Matys nie dostał.
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.02.2010, 22:55
Najlepszy komentator jak narazie dla mnie w TVP to pan Pajda od saneczek i bobslejów..słychac w jego głosie że chłop żyje tym sportem i siedzi w nim od wieluuu lat chociaż a nie udaje jak Krzoska że się zna.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.02.2010, 22:57
Też nie rozumiem dlaczego takie halo powstało wokół kurtki czy kombinezonu. jeśli jej nie odpowiadały to miała prawo narzekać. To nie są kurteczki w których wyskoczyła do kościółka czy do knajpy.
Firmy odzieżowe wydają miliony na testy i nowoczesne materiały. Sportowcy testują je miesiacami.

Właśnie po to, że z pozoru taka błachostka jak kilka gramów lżejszy materiał, może w końcowym rozrachunku dać złoto zamiast srebra. Tak, na najwyższym pzoiomie, gdzie między zawodnikami różnice w wytrenowaniu są często minimalne, takie właśnie pozorne pierdoły decydują o sukcesie bądź jego braku.

Kto tego nie rozumie, ten krzyczy, jak to Justyna śmie narzekać, że w dupie się jej poprzewracało. Gówno prawda. A jak ktoś nie wierzy niech zainwestuje w dobry sprzęt i porówna.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
rzep
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.02.2010, 22:59
fialo napisał(a):Wyświetl post
PS Ciekawe kogo jutro zaproszą do studia? Joznia z Bazin, Dodę czy może Gracjana Roztockiego ?
obyś nie był dobrym prorokiem ...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.02.2010, 23:21
Na TVP oilmpiady nie ogladam bo to co oni robia to zwyczajna kpina.

Tylko Eurosport bo tam sa Igrzyska a na TVP jest pie****nie o szopenie .

Nie wiem czemu ale najiwiekszą pseudo gwiazda relacji nie sa konkurencje ani zmagania zawodnikow ale pan Kurzajewski z prostowanymi wloskami.Stuczny usmieszek i piekny garniuturek no i sciema ze jutro bedzie medal.

jesli do tego dodac ze np Skoki Malysza komentowala ta pseudaktorka od komisarza Zawady to naprawde lepiej juz nic nie ogladac.

Dobrze ze jest Eurosport tam przynajmniej nie widze co poniektorch twarzy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 15.02.2010, 23:29
Zupełnie nie wiem czemu się czepiacie Pana Kurzajewskiego skoro wybrany został niedawno na najlepszego komentatora sportowego w Polsce Przecież czytelnicy tele tygodnia nie mogą się mylić
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 15.02.2010, 23:32
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Bo to jest tak że teraz nagle będą odzywać się znawcy, tylko ciekawie gdzie byli jak Justyna zaczynała karierę gdzie praktycznie do wszystkiego dochodziła sama ciężką pracą. Bo nie miała sztabu ludzi koło siebie, przygotowanych tras ani kasy żeby wyjechać na jakiś obóz. Teraz upomniała się o głupią kurtkę i wielkie halo się zrobiło, wszyscy oczekują od niej medali a ona nie ma prawa zażyczyć sobie cieplejszej kurtki. Zresztą po Adamie też nie tak dawno jechano, że skacze dla kasy po co mami kibiców a teraz ochy i achy jaki on wspaniały sportowiec i człowiek.

Żmijka powiedział że reszta się jakoś o nic nie upomina a dla mnie to jest właśnie błąd bo w Polsce zapomniano o tym że istnieją inne sporty zimowe niż skoki. Skoczkom niczego nie brakuje a inwestuje się w Marcina Bachledę, Stefanka Hule czy Piotrusia Żyłę (zawodników którzy w sumie może 100 pkt. w karierze zdobyli) a takim bobsleistom głupiego bobsleja nawet nie ma kto przenieść (a może im sodówka uderzyła bo nie chce im się samym nosić?).

A co do TVP to brak komentarza jest najlepszym komentarzem.
Małysz miał problem z kombinezonem. Upomniał się, tylko nie płakał do mediów, ze mu się w dupę wzyna (przepraszam, za okeślenie, ale taki defket był ) tylko poszedł, powiedział producentowi (dostawcy?) co nie pasuje i załatwił sprawę.

Nie uważam, że nie ma prawa mieć dobrych warunków. Tylko a) chodzi o sposób w jaki się o to upomina. b) wymaga więcej od innych, a dla mnie tak być nie powinno (pomijając specyfikę dyscyplin). Bo co nagle jak tak sobie świetnie radziła x lat bez jakiś cudów to teraz już nie ... ? Nie mówię, że ma trenować w worku na ziemniaki, ale bez jaj.

A z kombinezonem - nie pasuje bo za mały, ale wystartuje jednak w nim bo takie są oczekiwania. Przepraszam CO? Jak nie pasuje to dla wyniku statuję w takim jaki jest dobry, a nie zasłaniam się oczekiwaniami narodu (nie tak kij obchodzi czy biegnie w czarnym cz b-cz). I to jest dla mnie "ubezpieczanie się" na zaś. Jakby co.

Aha - "a" na końcu nicka nie jest tam przez przypadek.

luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Też nie rozumiem dlaczego takie halo powstało wokół kurtki czy kombinezonu. jeśli jej nie odpowiadały to miała prawo narzekać. To nie są kurteczki w których wyskoczyła do kościółka czy do knajpy.
Firmy odzieżowe wydają miliony na testy i nowoczesne materiały. Sportowcy testują je miesiacami.

Właśnie po to, że z pozoru taka błachostka jak kilka gramów lżejszy materiał, może w końcowym rozrachunku dać złoto zamiast srebra. Tak, na najwyższym pzoiomie, gdzie między zawodnikami różnice w wytrenowaniu są często minimalne, takie właśnie pozorne pierdoły decydują o sukcesie bądź jego braku.

Kto tego nie rozumie, ten krzyczy, jak to Justyna śmie narzekać, że w dupie się jej poprzewracało. Gówno prawda. A jak ktoś nie wierzy niech zainwestuje w dobry sprzęt i porówna.
Tylko, ze to była kurteczka "do kościoła" ... tzn taka w której sobie chodzi między zawodami, na dekoracje ect. Nie element stroju startowego.
Poza tym ponownie powiem - czemu nie poszła do producenta i powiedziała "panie zimno mi, da się z tym coś zrobić?". I dałoby się. Dąło się, bo ma teraz na Olimpiadę specjalną kurtkę dla siebie.
Tak samo jak np. bobslejiści i snowbordziści mają specjalne spodnie. Bo na konsultacjach poprosili o tak owe. Nie musieli robić tego przed kamerami.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 15.02.2010, 23:43
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Aha - "a" na końcu nicka nie jest tam przez przypadek.
Przepraszam szybko pisałem i nie zwróciłem uwagi.

Nie chodzi mi o to dokładnie czy dobrze zrobiła ale że za duże halo w związku z tym wynikło. Media rozgłośniły, Adam też nie potrzebnie się wtrącił i nagle pojawił się obraz zawodniczki której wszystko przeszkadza.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.02.2010, 23:51
Mógłby ktoś dobrze poinformowany podlinkowac plany transmisji Igrzysk?
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 16.02.2010, 09:15
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
a ze tak spytam, co usprawiedliwiała ta za zimna kurtka?

jeśłi u nas ktoś zna swoja wartośc to to jest sodówka

w okresie przygotowawczym, który nie trwa 2 tygodnie, zapieprza od 5 rano, a o 21 chodzi spać
drugie pół roku to zawody.prawdziwa sodówa.
Właśnie miałam to napisać.
Żmijka chyba myli poczucie własnej wartości z "sodówką ".

Uwielbiam też sformułowanie " płacze do mediów ". Bardzo popularne ostatnio.
Przecież sama wiesz, Żmijko jak media potrafią rozdmuchać problem, wyjąć zdanie z kontekstu i zupełnie zmienić jego znaczenie.
Zajmując się kibicowaniem i piłką nożną - jestem pewna , że masz tą świadomość.

Powiedz mi, że jak Ci jest w czymś zimno lub niewygodnie to nie mówisz o tym ?
Tak po prostu ?
A że akurat zostało to podchwycone przez media - to w sumie naturalne. Zważywszy na to jaka jest popularna obecnie i jak dziennikarze pasą się na jej sukcesie.
Do bobsleistów i snowboardzistów tak często nie przychodzą.
Poza tym, skąd wiesz, że nie było to zgłoszone wcześniej do producenta ?
Może właśnie media "wygrzebały" to stamtąd ? I zapytano ją dlaczego ?

Piszesz też, że sprawa z kurtką i kombinezonem jest usprawiedliwieniem.
Dla mnie to naciąganie faktów do swojej teorii.
Wczoraj przegrała.
I czy "zwalała" na cokolwiek ?
Nie :
Cytat:
- Tak. Medal starciłam na ostatnich dwóch kilometrach. Rywalki po prostu biegły szybciej.

- Nie wiem. Ocenianie czyjegoś warsztatu trenerskiego nie jest moim zadaniem. Jeżeli jednak zdobyły medale, to znaczy, że taktyka była dobra. Bjoergen chciała wygrać, Smigun chciała wygrać i ja też chciałam wygrać.

- Były naprawdę znakomite. To była najlepiej przygotowana trasa odkąd tu jesteśmy. W ostatnich dwóch dniach było tyle protestów, bo było bardzo niebezpiecznie.
Nie każdego sportowca stać na takie słowa.
Nie chcę tu czepiać się Tomka Sikory - ale on się usprawiedliwiał kontrolą antydopingową.
Justyna takich w sezonie miała 20 - i z uśmiechem mówiła, że już się przyzwyczaiła.

Co do Małysza - oni mają po prostu inne charaktery.
Interesujesz się skokami - i wierzę, że mogłaś poznać Adama i wiesz jaki on jest.
Ale nie wierzę, że poznałaś również Justynę.
Więc wniosek jest taki, że po prostu uprzedzilaś się.

Pytałaś czego możesz jej zazdrościcć.
A może jako fanka Małysza, podświadomie zazdrościsz, że obecnie to Justyna odnosi większe sukcesy ? ( Ostatnie zdanie piszę, żartem - ale nie wykluczam też takiej możliwości - przecież to w sumie normalne )
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.02.2010, 09:43
Niektórym radzę się opamiętać ŚWIETNY START KOWALCZYK!

Na tym dystansie w tym rok była 12, 9 i 2 (przy słabej obsadzie i górzystych trasach) a teraz jest 5 z minimalną stratą. Kto liczył na złoto to chyba był niespełna rozumu.

Widać że była szansa na brąz ale się nie udało i tyle.

W łączonym i na 30 km zrobi z rywalek miazgę.
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.02.2010, 11:03
Wogóle to przypieprzanie sie do JK mnie z lekka wk...
jeszcze niedawno mieliśmy swoich "reprezentantów" w biathlonie na miejscach w okolicy 5 dziesiątki
coś jak teraz w narciarstwie lub snowboardzie, gdzie panowie na half pipie znowu będą latać niżej niż panie
teraz pojawił się diament który mimo działań różnej maści działaczy radzi sobie bardzo dobrze, a na IO ma jeszcze przed sobą swoje koronne dystanse
mam czasem wrażenie że kilka osób czeka tylko na potknięcie żeby wylać jad.

poza tym nawet fajna z kowalczyk laska...
trzymam kciuki i nawet jak nie bedzie medalu to mam kupe szacunku dla Niej
pozdrawiam
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.02.2010, 12:33
Bo tylko u nas zawodnik musi tłumaczyć się przed kamerą z 5 miejsca na Igrzyskach...
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.02.2010, 12:52
felipe napisał(a):Wyświetl post
Bo tylko u nas zawodnik musi tłumaczyć się przed kamerą z 5 miejsca na Igrzyskach...
zważywszy na fakt że jesteśmy przecież potęgą bo zdobyliśmy do tej pory na ZIO AŻ 8 medali w tym AŻ 1 złoty
a jak ktoś twierdzi że poprzewracało się Kowalczyk w głowie to niech popatrzy na naszych piłkarzyków i porówna jej starania , włożoną pracę i efekty z naszymi "gwiazdami" trzepiącymi olbrzymią kasę
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.02.2010, 13:06
panew napisał(a):Wyświetl post
zważywszy na fakt że jesteśmy przecież potęgą bo zdobyliśmy do tej pory na ZIO AŻ 8 medali w tym AŻ 1 złoty
Mamy już 9!

Ale to tak pół żartem...

Powtórzę się, Justyna zdobędzie tu jeszcze 3 medale. Dwa złota i srebro.

I wtedy zamknie gęby co niektórym, choć nie wiem, czy w ogóle w jej przypadku powinno być tu jakiekolwiek zamykanie gęby... Wyniki mówią same za siebie.

3 medale MŚ rok temu. Kryształowa kula za generalkę w PŚ. Zwycięstwo w Tour de Ski. I teraz jest to samo - kolejna wygrana w Tour de Ski, 400 punktów więcej od Majdić w generalce... teraz tylko czekać na 3 medale.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 16.02.2010, 14:12
Ela napisał(a):Wyświetl post
(...)
a) aaa widzisz, miałam okazję "poznać" Kowalczyk. Osobistej styczności z nią. I z tej perspektywy to piszę (co zaznaczałam co najmniej 3 razy).
b) tak Małysza też poznałam, "sto lat temu", w czasach jego największych sukcesów.
c) wiem jak media potrafią przekręcić wiele spraw, sama w nich "siedzę". Ale wiem też, że nie bierze się nic z niczego.
d) widziałam całą rozmowę dot. kurtki, nikt się tam nie pytał sam z siebie "a czy przypadkiem kurtka nie jest za cienka"
e) sprawa na prawde nie tyczy się kurtki/kombinezonu. To tylko przykłady.
f) fanką Małysza nie jestem (wyrosłam z bycia fanką kogokolwiek ). Chociaż nie, moge powiedzić, że jestem fanką Stocha
g) po tym co piszesz widać, że zupełnie mnie nie znasz więc może skończmy próby oceniania mnie, robienia analizy psychologicznej czy czegokolwiek.
h) napisałam już parę razy - szanuję Wasze zdanie, nie obrażam Was ani nic. Więc bądź łaskawa uszanować moje, bo mnie nie przekonasz. Mam taki charakter że wyrabiam sobie zdanie o kimś/czymś sama.
i) kibicujemy Kowalczyk, życzymy jej jak najlepiej - niech zdobędzie złoto dla POLSKI. To nas łączy. Różnimy się tym, że Ty przy okazji ją lubisz (jesteś jej fanką), a ja niekonicznie. Tyle. Mamy do tego prawo. (tak, żeby zrozumieć - kibicuje Wiśle, jako Wiśle życze jak najlepiej, ale są zawodnicy których nie lubię. Jedno drugego nie wyklucza)
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.02.2010, 14:37
Chciałem zauważyć, że owszem Kowalczyk jest świetna, utalentowana i pracowita. Owszem, w zeszłym roku miała fantastyczne sukcesy, w tym również. Do tego to miła dziewczyna. Wszystko fajnie.

Ale olimpiada jest raz na 4 lata i prawdziwi mistrzowie muszą utrafić z formą właśnie na nią. I co by nie napisać, jeśli Kowalczyk nie zdobędzie złota na tych igrzyskach, to będzie to odebrane jako porażka. W końcu do 2 złotych medali była typowana przez zagranicznych ekspertów, nie przez Polaków.

Kowalczyk jest promowana przez Europsport jako gwiazda igrzysk - chyba nie bez powodu.

Natomiast faktem jest, że poniedziałkowy dystans to nie jest to, w czym Kowalczyk się specjalizuje. Więc 5 miejsce to jeszcze nie tragedia.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
martin_TSW
Member

Od: 10.2004

Stary 16.02.2010, 15:13
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Chciałem zauważyć, że owszem Kowalczyk jest świetna, utalentowana i pracowita. Owszem, w zeszłym roku miała fantastyczne sukcesy, w tym również. Do tego to miła dziewczyna. Wszystko fajnie.

Ale olimpiada jest raz na 4 lata i prawdziwi mistrzowie muszą utrafić z formą właśnie na nią. I co by nie napisać, jeśli Kowalczyk nie zdobędzie złota na tych igrzyskach, to będzie to odebrane jako porażka. W końcu do 2 złotych medali była typowana przez zagranicznych ekspertów, nie przez Polaków.

Kowalczyk jest promowana przez Europsport jako gwiazda igrzysk - chyba nie bez powodu.

Natomiast faktem jest, że poniedziałkowy dystans to nie jest to, w czym Kowalczyk się specjalizuje. Więc 5 miejsce to jeszcze nie tragedia.
Jeżeli chodzi o ocenę igrzysk w wykonaniu Justyny, to poczekajmy do ich zakończenia. Justyna była 5 w konkurencji, w której nie jest najmocniejsza. To co ma powiedzieć wielki faworyt Norwegów Northug, który wczoraj był w 5 dziesiątce ? Justyna jest obecnie zawodniczką najlepszą na świecie i pochodzi z kraju, w którym biega kilkanaście zawodniczek i nie ma tras biegowych z prawdziwego zdarzenia.

Jeśli Kowalczyk nie zdobędzie żadnego medalu (w co bardzo wątpię), to faktycznie będzie to jej dużą porażką. Jest jednak wielu wybitnych sportowców, którzy nie zdobyli żadnego medalu olimpijskiego indywidualnie (np. Ahonen), a są tacy "wybitni", jak Bystol, Soininen, czy nasz Wojciech Fortuna, którzy byli mistrzami olimpijskimi. Oczywiście mistrzowie powinni być przygotowani perfekcyjnie na olimpiadę, ale to jest tylko sport i wszystko jest możliwe.
WIERNOŚĆ NA WIEKI
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 16.02.2010, 16:49
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
a) aaa widzisz, miałam okazję "poznać" Kowalczyk. Osobistej styczności z nią. I z tej perspektywy to piszę (co zaznaczałam co najmniej 3 razy).
b) tak Małysza też poznałam, "sto lat temu", w czasach jego największych sukcesów.
c) wiem jak media potrafią przekręcić wiele spraw, sama w nich "siedzę". Ale wiem też, że nie bierze się nic z niczego.
d) widziałam całą rozmowę dot. kurtki, nikt się tam nie pytał sam z siebie "a czy przypadkiem kurtka nie jest za cienka"
e) sprawa na prawde nie tyczy się kurtki/kombinezonu. To tylko przykłady.
f) fanką Małysza nie jestem (wyrosłam z bycia fanką kogokolwiek ). Chociaż nie, moge powiedzić, że jestem fanką Stocha
g) po tym co piszesz widać, że zupełnie mnie nie znasz więc może skończmy próby oceniania mnie, robienia analizy psychologicznej czy czegokolwiek.
h) napisałam już parę razy - szanuję Wasze zdanie, nie obrażam Was ani nic. Więc bądź łaskawa uszanować moje, bo mnie nie przekonasz. Mam taki charakter że wyrabiam sobie zdanie o kimś/czymś sama.
i) kibicujemy Kowalczyk, życzymy jej jak najlepiej - niech zdobędzie złoto dla POLSKI. To nas łączy. Różnimy się tym, że Ty przy okazji ją lubisz (jesteś jej fanką), a ja niekonicznie. Tyle. Mamy do tego prawo. (tak, żeby zrozumieć - kibicuje Wiśle, jako Wiśle życze jak najlepiej, ale są zawodnicy których nie lubię. Jedno drugego nie wyklucza)
Pisałam o Kowalczyk a nie o Tobie więc nie rozumiem wzmianki o ocenianiu Ciebie i analizy psychologicznej.
Być może chodzi Ci o to ,iż napisałam, że się uprzedzilaś. Więc wyjaśniam, że jak dla mnie atakowanie jej i mówienie o sodowce na podstawie "afery kurtkowo - kombinezonowej " jest uprzedzeniem.
Zwłaszcza, że tak jak piszesz, kibicujesz jej tylko dlatego, że jest Polką, zdając się nie dostrzegać jej postawy, pracowitości, braku wymowek gdy jej nie idzie itp i zamykasz uszy na argumenty.
Piszesz też o tym jak to sama się przekonalaś, jak to jej sodowka uderzyła, gdy ją osobiście poznałaś a jednak nie dajesz przykladów czepiając się na siłę tej kurtki i kombinezonu.
Wiem, że Cię nie przekonam i Ty mnie oraz wiekszości wpisujących się w tym temacie kibicow sportów zimowych, więc faktycznie - masz rację, lepiej skończyć temat
Ja rownież nie jestem fanką kogokolwiek - umiem jednak docenić ciężką, pracę, mistrzostwo, odwagę i siłe charakteru. A te cechy widzę u Justyny.

p.s.
Jestem pewna, że w jutrzejszym sprincie Kowalczyk da z siebie wszystko. W tym sezonie zauważyłam u niej taką przypadłość, że gdy w danym starcie pójdzie jej trochę gorzej - w następnym wygrywa.
Jestem optymistką i trzymam kciuki. Będzie złoto !
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.02.2010, 17:45
Wg mnie nie nam oceniać ,czy jej sodówka uderzyła, czy nie, bo większość z nas nie znała jej wcześniej i nie znamy jej osobiście teraz, więc jak to ocenić ? Bo chyba nie z gazet...
Żmijka ma swoje zdanie i ma do tego prawo tyle w temacie.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.02.2010, 18:07
martin_TSW napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chodzi o ocenę igrzysk w wykonaniu Justyny, to poczekajmy do ich zakończenia. Justyna była 5 w konkurencji, w której nie jest najmocniejsza.
Jasne, przecież piszę to samo.

Cytat:
To co ma powiedzieć wielki faworyt Norwegów Northug, który wczoraj był w 5 dziesiątce ?
Że dał ciała, bo zawalił występ na najważniejszej imprezie.

Cytat:
Justyna jest obecnie zawodniczką najlepszą na świecie
Była najlepsza rok temu, na Mistrzostwach Świata. Teraz jest olimpiada i najlepsi są mistrzowie olimpijscy. Pozostaje tylko liczyć, że Kowalczyk dołączy do tego grona.

Cytat:
i pochodzi z kraju, w którym biega kilkanaście zawodniczek i nie ma tras biegowych z prawdziwego zdarzenia.
Rozumiem, że Martina Sáblíková jest z kraju który jest łyżwiarską potęgą? A Amman z kraju, gdzie co drugi obywatel to skoczek narciarski?

Cytat:
Jest jednak wielu wybitnych sportowców, którzy nie zdobyli żadnego medalu olimpijskiego
No niestety, nie ma sprawiedliwości na tym świecie...

Cytat:
są tacy "wybitni", jak Bystol, Soininen, czy nasz Wojciech Fortuna, którzy byli mistrzami olimpijskimi.
Owszem, wybitni. I bez ironii. Mistrz olimpijski to mistrz olimpijski - jeden sukces Fortuny jest niestety więcej warty niż wszystkie medale olimpijskie Małysza.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
martin_TSW
Member

Od: 10.2004

Stary 16.02.2010, 19:18
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Była najlepsza rok temu, na Mistrzostwach Świata. Teraz jest olimpiada i najlepsi są mistrzowie olimpijscy. Pozostaje tylko liczyć, że Kowalczyk dołączy do tego grona.
Jeżeli już patrzyć, że przez pryzmat wyników pierwszej konkurencji olimpijskiej, to najlepsza była jeszcze przed igrzyskami

Cytat:
Rozumiem, że Martina Sáblíková jest z kraju który jest łyżwiarską potęgą? A Amman z kraju, gdzie co drugi obywatel to skoczek narciarski?
Chodzi mi o to, że w kraju w którym biegi narciarskie są dosyć egzotycznym sportem, ostatnie sukcesy Justyny jeszcze bardziej zasługują na uznanie.

Cytat:
Owszem, wybitni. I bez ironii. Mistrz olimpijski to mistrz olimpijski - jeden sukces Fortuny jest niestety więcej warty niż wszystkie medale olimpijskie Małysza.
Fakt, mistrzostwo olimpijskie jest najważniejsze. Jednak ta impreza jest raz na 4 lata i wg mnie nie można oceniać klasy zawodnika tylko po tym, czy był mistrzem olimpijskim czy nie. O przypadkowych mistrzach mówi się z ironią, a o wybitnych zawodnikach z żalem, np. że nie mają w kolekcji tylko mistrzostwa olimpijskiego. Fortunę pamięta się tylko jako jedynego polskiego mistrza olimpijskiego, a Małysza będzie się pamiętać za długie lata sukcesów, wspaniałych chwil, wielką klasę sportową i żałować, że nie zdobył mistrzostwa olimpijskiego (chociaż jeszcze przed nami konkurs na dużej skoczni !).
WIERNOŚĆ NA WIEKI
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.02.2010, 21:18
http://sport.tvp.pl/vancouver2010/dy...usz-czerkawski

Panowie i Panie tutaj macie mecz hokeja.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.02.2010, 21:37
hokej takze trwa na eurosporcie w 2.tercji bedzie biathlon ale 3.tercja w calosci a rano na zywca mecz Rosji
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 16.02.2010, 22:42
Czy może mi ktoś racjonalnie wytłumaczyć dlaczego w TVP zamiast emocjonującego meczu hokeja lecą eliminacje(!) snowcrossu, w którym nie mamy żadnych reprezentantów, zawodniczki leża na dupach co chwilę, ogólnie nic się nie dzieje?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.02.2010, 23:11
Bardzo dobry występ Sikory. Szczególnie Biegowo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów