The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vacs
Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2009, 19:45. Cztery warianty przygotowane przez serwis waszapilka.pl
Na trzy kolejki przed końcem stworzyli cztery symulacje, które ukazują najbardziej prawdopodobne scenariusze. Wychodzi na to, że najbliżej mistrzowskiego tytułu jest Lech Poznań i Wisła Kraków, a z ekstraklasą pożegna się Cracovia i jeden zespół z trójki: Lechia, Arka, Górnik. http://www.waszapilka.pl/artykul,575...ztery_warianty

W 2 z 4 wariantów Wisła MISTRZ!!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.05.2009, 20:10
ŁKS może sprawić problemy. Ale oni grają ostatnio bardzo nierówno. Musimy trafić na ten słabszy dzien
A Lechia i Śląsk ? Lechia miejmy nadzieję dzisiaj urwie jakiś punkcik. Śląska gra na wyjazdach beznadziejnie, a i motywacji brak.
..
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.05.2009, 20:17
vacs napisał(a):Wyświetl post
Na trzy kolejki przed końcem stworzyli cztery symulacje, które ukazują najbardziej prawdopodobne scenariusze. Wychodzi na to, że najbliżej mistrzowskiego tytułu jest Lech Poznań i Wisła Kraków, a z ekstraklasą pożegna się Cracovia i jeden zespół z trójki: Lechia, Arka, Górnik. http://www.waszapilka.pl/artykul,575...ztery_warianty

Żadne symulacje, wszelkie trzeba rozbić o kant dupy. WSZYSTKO się może jeszcze wydarzyć.

Czas wszystko zweryfikuje. My możemy tylko wierzyć...

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.05.2009, 20:23
vacs napisał(a):Wyświetl post

Słabiutkie te symulacje. Że niby najbardziej prawdopodobne? Legia traci punkty u siebie zarówno z Polonią Bytom jak i Ruchem w 3 z 4 wariantów...
To już chyba dzieciaki z podstawówki lepiej potrafią liczyć te wyniki

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Stary 15.05.2009, 20:33
Ciekawe, czy kuchenkorz coś strzeli w końcówce. Moze stracą i będzie 1:0 dla Lechii
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 15.05.2009, 20:35
na razie Lechijka remisuje z Lechem 0-0 więc jest dobrze Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.05.2009, 20:49
W Poznaniu dzieją się cuda. W tym meczu tyle sytuacji 100% co miała Legia w całym sezonie...

edit: no i 1-0 zasłużone...

Wisełka i tak wszystko wygra
Ostatnio edytowane przez depeche87 : 15.05.2009 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.05.2009, 20:53
Jak się nie potrafi uderzyć w piłkę, to się meczu nie wygra. Lechia jest naprawdę słaba. Lech ją tak ciśnie.
Cracovia, Lechia - Te drużyny raczej out.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 15.05.2009, 21:18
skeba napisał(a):Wyświetl post
Jak się nie potrafi uderzyć w piłkę, to się meczu nie wygra. Lechia jest naprawdę słaba. Lech ją tak ciśnie.
Cracovia, Lechia - Te drużyny raczej out.
chłopie co ty gadasz ? napewno mecz oglądałeś ? Lechia miała się na amice rzucić ? nie to amica musiała... Lechia mogła ! nie zaprzeczam że amica miała przewagę ale Lechia bardzo groźne akcję stwarzała a do tego Kapsa miał mecz życia zabrakło kilku minut do remisu... Lechia jak na drużynę zagrożoną spadkiem zagrała b. dobry mecz !

to byłoby nie do pomyślenia jakby Lechia miała spaść a drużyny które zupełnie nic nie grają (Arka, Cracovia czy Ruch a nawet Górnik) się utrzymały !
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 15.05.2009, 21:32
wybaczcie, ale to co gra Lechia to dramat - wiem, że bracia itd - ale patrząc czysto piłkarsko na tę drużynę to rozpacz.. ten blondynek Rybski bodajże nie umie trafić w piłkę, Bąk tak samo... a trener wprowadza świeżych zawodników po stracie bramki, zamiast wcześniej, aby utrzymać remis...
Odpowiedz cytując
ogniskowicz
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 15.05.2009, 21:37
Mi się ta pierwsza symulacja podoba z Ległą na 5 miejscu
Odpowiedz cytując
IpkiS_Samo_zŁo
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.05.2009, 22:05
krkgiba napisał(a):Wyświetl post
wybaczcie, ale to co gra Lechia to dramat - wiem, że bracia itd - ale patrząc czysto piłkarsko na tę drużynę to rozpacz.. ten blondynek Rybski bodajże nie umie trafić w piłkę, Bąk tak samo... a trener wprowadza świeżych zawodników po stracie bramki, zamiast wcześniej, aby utrzymać remis...
ja chyba inny mecz ogladalem...
moze w Lechii nie ma jakis skutecznych napastnikow, moze nie dominowala w meczu WYJAZDOWYM z jednym z FAWORYTOW do wygrania ligi, ale zeby nazywac gre Lechii w tym meczu rozpacz i dramat to powiem dyplomatycznie - przesada...
TRZY NAJPIĘKNIEJSZE POLSKIE MIASTA...
... TRZY NAJWSPANIASZE POLSKIE KLUBY....
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 15.05.2009, 22:20
Nawiązała grę ? Ostatnie 30 minut to Lechia z połowy nie wyszła.
Lechia miała 3 sety, wystarczyło nogę dostawić, a zawodnicy z Gdańska nawet tego nie potrafili.
Arca, Cracovia, Górnik, Lechia - Spadek, tym klubom się należy
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.05.2009, 22:42
Tak się zastanawiam- czy ja oglądałam inny mecz? o_O Moim zdaniem to Lechii się remis należał (za grę w pierwszej połowie, za parady Kapsy i za obronę drużynową w drugiej połowie [bo ofensywa nie istniała praktycznie]). A Lech jak zwykle- końcówka, jeden gol i pkty uratowane... :|
Co do Lechii jeszcze- nie rozumiem co ten Zabłocki wyrabia?! Wszystko fajnie, ale piłka nożna jest do cho_lery grą zespołową! A ten się głupio napala, kiwa i ... w efekcie traci piłkę. W pierwszej połowie zamiast grać do Surmy na 16 metr to je*nął nad bramką! :[ No ale cóż... mecz minął, się niestety nic ostatecznie Lechii ugrać nie udało. Trudno, ale pamiętajmy, że i tak wszystko jest w naszych rękach :]

Pzdr dla Lechii, fajnie, że walczyli. Życzę utrzymania i trzymam kciuki!

Mam nadzieję, że spadnie Arka (!przede wszystkim! to koszmar patrzeć na tą drużynę i nie chodzi tu o sympatie moje), Cracovia (tez bez rewelacji) i jeszcze tak sobie Odrę rozkminiam... tylko, że oni i z tymi najlepszymi potrafią zagrać...
A co do Górnika Zabrze- co wy kurczę chcecie? Fajnie grają, moim zdaniem tak na środek tabeli. Chcę żeby się utrzymali, ale czy dadzą radę.. Wątpię.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2009, 23:14
nie odbieram Lechii zaangażowania, chęci, walki - to wszystko było i być może nawet zasługiwali na remis, bo Lech nic wielkiego nie pokazał, ale umiejętności czysto piłkarskie piłkarzy Lechii są porażające - nie potrafią trafić w piłkę, skuteczność podań niewielka, brak koncepcji gry - wszystko szarpane i takie na siłę..
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 16.05.2009, 00:59
Lechia gra straszną padakę , już lepiej (a przynajmneij nie gorzej) było za Zielińskiego :/
A co do "symulacji" nikt z Topu nie straci pkt. do końca sezonu i niesety trzeba będzie rozbić Lechię jak i Śląsk , żeby być pewnym mistrza..
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 16.05.2009, 08:16
Wszyscy się tak Górnikiem zachwycają, a taka jest prawda, że z każdym w pupę dostaje. Jak nie wygrają z Odrą Wodzisław (warto obstawić, ja to zrobiłem) to już po ptakach.
Na ten mecz wyjdą bardzo skoncentrowani, a przeciwnika mają równie słabego co Górnik.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.05.2009, 13:53
Expect.com daje takie kursy na mistrzostwo dla:

Wisły 2.00
Lecha 2.30
Legii 3.35
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.05.2009, 16:18
jedno już się wyjaśniło, Polonia W mistrza nie zdobędzie.
Jeśli Craxa wygra z Bełchatowem, to pogrzebie ich szanse na mistrza . Zostanie tylko trójka.
A na Kałuży jeszcze będzie wtedy można jakichś rozpaczliwych nadziei się chwytać.
Mecz dziś w Krakowie, w przyszłym roku z geldem w Bełchatowie cienko (zmiana jakichś przepisów o finansowaniu sportu przez firmy państwowe), niespodzianka możliwa.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.05.2009, 17:10
Ja mysle ze spadna Arka i Cracovia a w barazach zagra Lechia. Ta kolejka juz sporo wyjasniła, wiemy ze Ruch sie utrzyma, co do Piasta to mysle ze jeszcze w ktoryms ze swoich 3 meczy wygra chociaz jeden wiec tez juz powinien byc spokojny utrzymania, wiec do spadku kwalifikuja sie Lechia, Gornik, Arka i Cracovia.

Arke skreslam juz na 100% bo to co oni "graja" to taka padaka ze glowa mała, zostały im 2 mecze, z Bełchatowem na wyjezdzie - nie wyobrazma sobie zeby tam urwali chocby 1 pkt i z Odra na koniec u siebie, nawet zwyciestwo z tego co wiem nie pozwoli im przescignac Lechi poniewaz maja gorszy bilans meczow z Nia. Teoretycznie stac ich na gre w barazach ale w to tez nie wierze. Górnik jest jeszcze ostatni ale to kwestia godziny jak przescignie Akre Własnie wpakowali Odrze 2 bramki w 1 minute Za tydzien czeka ich bardoz wazny mecz z Cracovia, jesli z Krakowa wywioza chociaz jeden pkt to moim zdnaiem spokojnie wezma Cracovie i niestety wynika z tego ze i Lechie moga zostawic za soba. Na koniec maja mecz z Polonia i mysle ze minimum na 1 pkt ich stac a jelsi bedzie to dla nich mecz o wsyzstko to sa w stanie u siebie ograc Polonie ktora ostatnio nie zachwyca i nie prezentuje poziomu zepsolu ktory walcyzłby o miejsce w pucharach. Licze ze dzisiaj Cracovia przegra u siebie z Bełchatowem, za tydzien nawet jelsi wygraliby z Gornikiem to maja tylko 28 pkt i beda za Lechia, na koniec maja wyjazd do Poznania, watpie zeby chociaz zremisowali, tym bardziej jesli Lech bedzie miał na koniec jeszcze szanse na zdobycie MP- a duzo na to wskazuje. Lechia za tydzien gra z nami, bedzie to troche taki smutny mecz, bo jelsi my wygramy to Lechistow to zaboli, jelsi przgeramy to my bedziemy rozpaczac :(( Remis byc moze urzadzi Lechie ale Nas chyba nie, a jelsi nawet nas to bedzie urzadzac (zalezne jest to jak pojdzie Lechowi i Legii) to troche sie stresu najemy bo bedziemy musieli sie ogladac na mecze Lecha i Legii. Na koniec Lchia ma mecz z Piastem, i jesli Piast zapewni sobie utrzymanie wczesniej to byc moze Lechistom uda sie urwac im 1 pkt, jednak mysle ze na zwyciestwo ich stac nie bedzie bo wiemy jak Piast gra zaciecie u siebie
Moim zdnaiem doł tabeli bedzie wygladac tak:

13. Górnik Zabrze 30-31 pkt
14. Lechia Gdańsk 29-30
15. Cracovia Kraków 26-28
16. Arka Gdynia 26-27

Co do góry tabeli to az strach myslec Ten sezon jest tak dziwny ze nie ma w Polsce nikogo kto by grał porzadnie, zdarzaja sie wpadki, zdarzaj sie lepsze mecze ale zadna ekipa nie prezentuje rownej, dobrej formy ;/ Uwazam jedynie ze na 5 miejscu wyladuje Polonia, na 3 i 4 beda Legia lub Bełchatow ( w sumie mam nadizeje ze Belchatow wyscignie Legie bo Legia przynosi nam tylko wstyd ostatnimi czasy na arenie europejskiej, wiec niech do Pucharow idzie Bełchatow juz on lepiej zaprezentuje Polske...) No i kto bedzie 1 a kto 2, jako Wislak oczywiscie mam nadzieje ze to Wisełka zdobedzie Mistrzostwo. Jesli bedizemy grac swoja piłke to jest to mozliwe, jutro bedizemy juz madrzejsi, o wiele madrzejsi Lech ma wyjazd do Wawy jeszcze ale jako ze to na wyjazdach graja lepiej a Polonia gra słabo to mysle ze Lech moze nawet swobodnie ten mecz wygrac ;/ wiec i Wisełka nie moze ise ogladac na innych tylko grac swoje. Uwazam wiec ze wygramy wsyztsko do konca i bedzie ok, Legia sie jeszcze gdzies potknie, moze nawetd izsiaj z Polonia Bytom, nie maja Chinyamy wiec wsyztko mozliwe

1. Wisła
2. Lech
3. GKS
4. Legia
5. Polonia

EDIT No prosze, było puszczac Paluchowskiego zamiast Chinyamy
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 16.05.2009 o godz. 17:12.
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.05.2009, 17:42
edit
niestety, juz 2-1.
Ostatnio edytowane przez Evil_ : 16.05.2009 o godz. 18:13.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.05.2009, 18:48
Bezczelność w pomaganiu warszawce nie zna granic. Siejewicz miał chyba odgórny zakaz karania legionistów kartkami. Za faul taktyczny Choto powinien dostać żółtą kartkę, która oznaczałaby pauzę w następnym meczu.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.05.2009, 21:43
Cytat:
bo bedziemy musieli sie ogladac na mecze Lecha i Legii
Jak wygramy wszystko, to nie będziemy musieli.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.05.2009, 22:33
Niestety w tej kolejce dotąd same złe wyniki:
Lech i Legia ... wiadomo
Lechia stała się bardzo zagrożona (wygrana Cracovii i Górnika) i za tydzień gra o życie ..... , zresztą podobnioe ŁKS ... ... Marne raczej pocieszenie że przegrał i GKS i Polonia W. Tak realnie na mistrza szans nie obie drużyny nie miały ...
Wygrana Ruchu z Arką spowoduje prawdopodobnie że w ostatnim meczu z Legią Ruch nie będzie musiał walczyć.
Kluczowym meczem będzie dla Wisły spotkanie za tydzień z Lechią.
Z ŁKS damy radę
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Nalokson
Member

Stary 17.05.2009, 18:16
No to pozostały 2 kolejki i spekulacje

Meczu z ŁKS bałem się najbardziej, a okazał się spacerkiem. Mam nadzieję, że podobnie będzie w Gdańsku, choć zadowoli mnie skromne 0-1.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.05.2009, 18:48
my do Gdańska i do nas Śląsk
Lech do Polonii W a na koniec gości Craxę
Legia do Wrocławia a na koniec do nich Ruch.

Na dobry początek mógłby Taraś pokazać już teraz, że naprawdę gościu jest .
Na Polonię chyba nie ma co liczyć, choć, kto wie jak jest z ich nowymi kontraktami? Może będą chcieli zawalczyć?

Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.05.2009, 18:53
mistrza mam juz za tydzien... Slask u siebie to za wysokie progi dla beznadziejnie grajacej Legii... Polonia nie gra moze czegos wspanialego, ale jak sie teraz nie wezma w garsc to nie wejda do europejskich pucharow... dlatego Wisla wygra, Legia przegra, Lech-remis
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.05.2009, 18:56
Czy Polonia ma zgodzę z Lechem ? Jeśli tak to wątpie czy Lech ten mecz przegra - a to jest jeden z warunków
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.05.2009, 18:58
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Czy Polonia ma zgodzę z Lechem ? Jeśli tak to wątpie czy Lech ten mecz przegra - a to jest jeden z warunków

czy ma czy nie to to nie ma znaczenia... Polonia jesli zajmie 4 miejsce, a lech zdobedzie PP gra w LE...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.05.2009, 18:58
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
mistrza mam juz za tydzien... Slask u siebie to za wysokie progi dla beznadziejnie grajacej Legii... Polonia nie gra moze czegos wspanialego, ale jak sie teraz nie wezma w garsc to nie wejda do europejskich pucharow... dlatego Wisla wygra, Legia przegra, Lech-remis
ty napoważnie ztym Lechem .

To że Lech zdobędzie 6 punktów jest oczywiste.

Nas czeka piekielnie ciężki mecz w Gdańsku, mam nadzieje że pasiaste nie wygrają z Zabrzem i Lechia zdoła zdobyć w ostatnim meczu punkty.
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów