The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2026, 17:32
Podziękowania dla p. Trenera.
Za całokształt.
Z głębi serca.
Od naszej rodzinki
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.05.2026, 18:31
Ostatnio przejrzałem sobie wiele lat wstecz jakich my to parodystów trenerskich zatrudnialiśmy(to w ogóle coś trudne do uwierzenia) i dopiero teraz udało się znaleźć szkoleniowca, który chce grać fajny futbol, a jednocześnie ma wyniki.

Panie trenerze, byłem nastawiony mocno sceptycznie(nawet krytycznie) w momencie zatrudnienia, ale ten sezon zbudował duże zaufanie. Wyniki mówią same za siebie. Lider przez 32 kolejki... od początku do końca okupowanie pierwszego miejsca. Najlepsza ofensywa ligi i jednocześnie najlepsza defensywa ligi. Do tego zaledwie dwie porażki do tej pory w 32 kolejkach. Co to oznacza? Że arcytrudne jest pokonanie nas(wbrew temu co piszą regularnie pewni idioci w tematach meczowych). 2 punkty na mecz, spokojna przewaga przez cały sezon nad trzecim miejscem. Awans bezpośredni ani przez chwilę nie był zagrożony.
Wielkie podziękowania z te niesamowite wyniki przy też tak okrojonej kadrze i bez np. bramkarza. Teraz nowy kontrakt i spokojna praca w Ekstraklasie. Wiadomo, że będziemy jednym z faworytów do spadku, dlatego bez nerwowych ruchów, chociaż jak już słucham naszego Prezesa... co on opowiada i w jakiej fantazji żyje. Nie ma pojęcia o tym jakie pieniądze są w Ekstraklasie i jak mocne są obecnie zespoły w wyższej lidze. Kadra musi zostać przebudowana i muszą tutaj wylądować klasowi piłkarze(6-8), żeby spokojnie się utrzymać. Tego Panu życzę, komfortu pracy.
Jeszcze raz wielkie dzięki za ten świetny sezon i w końcu wejście do Ekstraklasy. Ode mnie brawa i pokłony.

Smuga napisał(a):Wyświetl post
Skorża to raczej będzie myślał o objęciu reprezentacji, gdyby PZPN postanowił się rozstać z Urbanem.
Skorża odrzucił ofertę PZPNu. On miał zostać selekcjonerem po Probierzu, ale powiedział Kuleszy, że nie będzie z nim i z jego ekipą pracował.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 09.05.2026 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.05.2026, 19:35
Skorza to w ogole chce wracac do Polski? Chlop wygral Lige Mistrzow w Azji.

On tam ma duze nazwisko i wcale bym sie nie zdziwil gdyby go jacys Arabowie przejeli.
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 09.05.2026, 20:17
Jak dla mnie Jop zapracował na przedłużenie kontraktu, wywalenie go w takim momencie byłoby po prostu nieuczciwe, byłoby jak zwolnienie Brzęczka z reprezentacji przed mistrzostwami, na które zrobi awans. Wzmocnić mu drużynę i niech udowodni, że potrafi powtórzyć taką rundę jak jesienią.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.05.2026, 22:59
Gratulacje dla Pana Trenera. Mam nadzieję, że zostanie na przyszły sezon, bo po prostu wierzę w jego warsztat.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 10.05.2026, 01:55
Piter00 napisał(a):Wyświetl post
jak zwolnienie Brzęczka z reprezentacji przed mistrzostwami
Brzęczek był na wojnie z Lewandowskim(takiej się nie wygra, można od razu było zrezygnować) i z częścią(sporą) kadry, bo zatrudnił w reprezentacji dziwaczne osoby, które wtykały nos w nie swoje sprawy. Słynny psycholog, którego warsztat pozostawiał wiele do życzenia i który stawiał się jako drugi po Brzęczku. Dodatkowo kuriozalna książka i tworzenie atmosfery niekochanych. Boniek nie miał wyboru, bo już była taka toksyczna atmosfera w środku, jak i na zewnątrz. Dzisiaj, jak widać nikt już nie pamięta jaki ogrom społeczeństwa(tak, wszyscy interesują się piłką) chciał zwolnienia Wuja. Pomijam, że reprezentacja Polski w piłce nożnej to olbrzymia marka i to co on robił odbijało się na niej.
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 10.05.2026, 07:13
Jasne masz rację, sam też chciałem zwolnienia Brzęczka, ale czas pokazał, że to był błąd. Punktowaliśmy świetnie i wszystko inne powinno być mniej ważne i podporządkowane nadrzędnemu celowi. Oby teraz nie było podobnie, że wszyscy patrzą na tą jesień i zakładają, że ta drużyna może grać tak cały czas a co jeśli nie, co jeśli nowy trener bezie gorszy? Pamiętam jak Termalica zwalniała Michniewicza w ESA bo miał słabszy okres a im marzyły się puchary, potem było już u nich coraz gorzej. Zawsze należy doceniać co się ma, kibice zwykle patrzą tylko w górę zapominając, że z kim innym może być gorzej a Jop robi średnią ponad 1.9 więc to świetny wynik. Przed sezonem jakby ktoś powiedział, że ani na moment nie spadniemy z pierwszego miejsca to by go wzięli za wariata
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.05.2026, 10:04
Średnia Jopa na wiosnę 1,83, średnia w całym sezonie 2,03.

Nawet ze średnią 1,83 przez cały sezon, byłby awans.

Jop was śmieciuchy hejtujące wyjasnił do spodu, razem z waszym szamanem z Hiszpanii, który dalej do średniej 1,6 nie umie dobić.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.05.2026, 12:51
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Średnia Jopa na wiosnę 1,83, średnia w całym sezonie 2,03.

Nawet ze średnią 1,83 przez cały sezon, byłby awans.

Jop was śmieciuchy hejtujące wyjasnił do spodu, razem z waszym szamanem z Hiszpanii, który dalej do średniej 1,6 nie umie dobić.
OK, ale wiesz mój drogi, że można równocześnie nie kochać Jopa, ale też uważać Rude za nieudacznika?

Smuga napisał(a):Wyświetl post
Jopowi los/Pan Bóg wynagrodził w piękny sposób za ten pechowy samobój 16 lat temu. Zapisuje się już na zawsze w historii Wisły w roli trenera, który znów wprowadza nas na piłkarskie salony.
Jprdl, TAK, "bóg", który na co dzień olewa dzieci umierające z tak błahych powodów, jak brak dostępu do czystej wody, postanowił nagle interweniować w Polsce, bo jakiś typ strzelił samobója 173 lata temu. Jak głupim trzeba być, żeby coś takiego pisać. I w ogóle to który Bog? Neptun? Odyn?
Ostatnio edytowane przez Revolver : 10.05.2026 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 10.05.2026, 17:35
Piter00 napisał(a):Wyświetl post
Przed sezonem jakby ktoś powiedział, że ani na moment nie spadniemy z pierwszego miejsca to by go wzięli za wariata
Z tą kadrą i z tym trenerem(tak, przepraszam Panie Jop, nie miałem kompletnie zaufania) zakładałem walkę o miejsce barażowe, a tutaj dostałem takie coś, a w niektórych momentach futbol fenomenalny znacznie przerastający umiejętności naszych grajków. Wystarczy poczytać co wypisywali tutaj ludzie, którzy teraz opluwają Jopa przed sezonem. Ich obecna narracja, to że pierwsze miejsce to był jego zasrany obowiązek i tylko to wypełnił, rozgrywając przy tym "fatalną"(tak twierdzą) wiosnę... co trzeba mieć w głowie, żeby coś takiego napisać? A) nie być kibicem Wisły B) nie będąc kibicem Wisły nie pamiętać poprzednich szkoleniowców(tu akurat jest to oczywiste) C) żywić głęboką nienawiść do Jopa i przede wszystkim do sukcesu.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 10.05.2026, 18:34
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Z tą kadrą i z tym trenerem(tak, przepraszam Panie Jop, nie miałem kompletnie zaufania) zakładałem walkę o miejsce barażowe, a tutaj dostałem takie coś, a w niektórych momentach futbol fenomenalny znacznie przerastający umiejętności naszych grajków. Wystarczy poczytać co wypisywali tutaj ludzie, którzy teraz opluwają Jopa przed sezonem. Ich obecna narracja, to że pierwsze miejsce to był jego zasrany obowiązek i tylko to wypełnił, rozgrywając przy tym "fatalną"(tak twierdzą) wiosnę... co trzeba mieć w głowie, żeby coś takiego napisać? A) nie być kibicem Wisły B) nie będąc kibicem Wisły nie pamiętać poprzednich szkoleniowców(tu akurat jest to oczywiste) C) żywić głęboką nienawiść do Jopa i przede wszystkim do sukcesu.
Korekta, nie; co mieć w głowie, tylko cytując klasykę; z pustego to i Salomon nie poleje..........tłumacząc na nasze, mieć przeciąg między uszami, tzn pustostan, szczególnie w wiedzy o footballu, a kreować się na mędrca i rżnąć fahofca!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.05.2026, 18:57
Revolver napisał(a):Wyświetl post

Jprdl, TAK, "bóg", który na co dzień olewa dzieci umierające z tak błahych powodów, jak brak dostępu do czystej wody, postanowił nagle interweniować w Polsce, bo jakiś typ strzelił samobója 173 lata temu. Jak głupim trzeba być, żeby coś takiego pisać. I w ogóle to który Bog? Neptun? Odyn?
Ile Ty masz lat?
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 10.05.2026, 19:24
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Zakładałeś baraże z "tą kadrą", czyli według Ciebie (co najmniej) dwie drużyny miały od nas lepsze składy. Czy mogę zapytać, jakie? Powiedz też proszę, jakich, według Ciebie, zawodników z tych drużyn wybrałbyś, jako realne wzmocnienia Wisły Kraków.

azor napisał(a):Wyświetl post
Ile Ty masz lat?
Na tyle dużo, żeby nie wierzyć we wczesnorozwojowe bajki o celestialnym tatusiu.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 10.05.2026 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 10.05.2026, 20:10

Na tyle dużo, żeby nie wierzyć we wczesnorozwojowe bajki o celestialnym tatusiu.
A jednak wciąż za mało, żeby rozpoznać figurę retoryczną
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 10.05.2026, 20:17
A jednak wciąż za mało, żeby rozpoznać figurę retoryczną
O, Pan Retor się trafił, doskonale! Pociągnijmy proszę temat
Ostatnio edytowane przez Revolver : 10.05.2026 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 10.05.2026, 20:56
Dysput teologicznych tu jeszcze nie mieliśmy. Ale skoro Revolver pyta, który bóg, to proponuję misteckiego boga deszczu Zahuja (pozwoliłem sobie spolszczyć jego imię). Wątpię, by ktoś miał mocniejszego kandydata.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 10.05.2026, 21:04
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Dysput teologicznych tu jeszcze nie mieliśmy. Ale skoro Revolver pyta, który bóg, to proponuję misteckiego boga deszczu Zahuja (pozwoliłem sobie spolszczyć jego imię). Wątpię, by ktoś miał mocniejszego kandydata.
Może Zahuj jest rzeczywiście mocny, ale jak (nie nie daj "boże"!- znowu pytanie który) będziesz się kiedyś topił, to tylko Poseidon Ci pomoże.

P.S. Właśnie głównym narzędziem apologetów jest próba interpretacji - "to tylko metafora", "czytasz to zbyt płytko", "tam przecież była figura retoryczna", etc. Zawsze musi nastąpić jakaś karkołomna akrobatyka, żeby próbować ukryć cały bezsens.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 10.05.2026 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 10.05.2026, 21:16
O, Pan Retor się trafił, doskonale! Pociągnijmy proszę temat
Nic z Tobą nie będę ciągnął jako ateista powiem tylko, że nie ma nic gorszego niż wojujący ateista
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 10.05.2026, 21:40
Nic z Tobą nie będę ciągnął jako ateista powiem tylko, że nie ma nic gorszego niż wojujący ateista
Naprawdę nie ma nic gorszego? Może np. AIDS albo polskie kabarety? (I tak, wiem, "to była taka figura retoryczna.")

A ja uważam, że bardzo potrzebujemy takich Hitchensów (śp), Dawkinsów i Harrisów na świecie. Chociażby dla równowagi dyskursu. Wojujący też jestem tu mocno średnio, bo RAZ, przez 14 lat pobytu na tym forum, uniosłem się na kogoś, kto użył konceptu boga w tak nielogiczny sposób. A może akutat przemyśli, co pisze z automatu (?)
Ostatnio edytowane przez Revolver : 10.05.2026 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.05.2026, 07:49
Oj piecze dupsko,piecze....

Mariusz coś Ty nawywijał...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.05.2026, 09:45
Duże gratulacje i podziękowania dla Maestro Jopa!
Awans to niebagatelna rzecz.

Natomiast po przemyśleniu pozostaję na stanowisku, że większe zasługi ma w tym Basha i dział transferowy oraz spora doza szczęścia niż warsztat trenerski.

Transfery Erthalera, Geigera, Lelivelda a w mniejszym stopniu Grujcicia okazały się naprawdę trafione i zmieniły drużynę.
Zwłaszcza na początku sezony pozwoliły one na likwidację dotychczasowych najwiekszych bolączek Wisły: gry duetem Uryga - Biedrzycki, poprawy SFG oraz rozerwania skomasowanej obrony przeciwnika.
Letni obóz z większością nowych zawodników, dodatkowo brak kontuzji.
Swoje zrobił też fakt, że na początku sezonu graliśmy w większości z drużynami w budowie.
Sprzyjało też szczęście - mecze z Pogonią Grodzisk czy Tychami mogły się zakończyć remisami.

Nie minimalizuję wkładu Maestro Jopa - ale tutaj bardzo, bardzo wiele innych rzeczy mu "zagrało".
Od listopada do meczu z Chrobrym - okres większej lub mniejszej smuty boiskowej, na który Jop nie znalazł recepty.
Obóz zimowy nieudany z powodu urazów, rywale w dużej mierze rozczytali Wisłę, do tego doszły gorsze warunki pogodowe i kiepskie murawy (choć pamiętajmy, że również na R22 Wisła niesamowicie męczyła bułę z takim Zniczem czy przez większość meczu z Miedzą).
Dlatego uważam, że Jop może nie poradzić sobie w ekstraklasie - o ile tylko Basha z ekipą nie trafią z transferami.

Natomiast mam świadomość, że na 99% zostanie - oby Królewski wzmocnił mu sztab w takiej sytuacji.
I poważnie zastanowiłbym się nad zmianą trenera bramkarzy - bo nie mam wrażenia, żeby którykolwiek z bramkarzy Wisły robił postępy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.05.2026, 09:52
Wiadomo, że ten skład bez transferów czekałaby heroiczna walka o każdy punkt. Każdy w klubie łącznie z Królewskim zdaje sobie z tego sprawę. Co nie zmienia faktu, że Jop swoją postawą zasługuje na kredyt uznania. Przypominam, że według Ciebie mieliśmy zdobyć 40kilka pkt i nawet nie być w barażach. Jeszcze 2 spotkania temu napisałeś oficjalnie, że nie awansujemy. W którym miejscu jesteśmy teraz?
Ps. Trenera bramkarzy też bym zmienił.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 11.05.2026, 09:59
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, że ten skład bez transferów czekałaby heroiczna walka o każdy punkt. Każdy w klubie łącznie z Królewskim zdaje sobie z tego sprawę. Co nie zmienia faktu, że Jop swoją postawą zasługuje na kredyt uznania. Przypominam, że według Ciebie mieliśmy zdobyć 40kilka pkt i nawet nie być w barażach. Jeszcze 2 spotkania temu napisałeś oficjalnie, że nie awansujemy. W którym miejscu jesteśmy teraz?
Ps. Trenera bramkarzy też bym zmienił.
Wynik końcowy przerósł moje oczekiwania. Dlatego chciałem ustalić co było tego przyczyną. No i wyszło mi, że Jop odpowiadał za to w pewnej cześci ale nie na tyle dużej, by zostawić go na kolejny sezon, już w ekstraklasie. Po prostu - takie jest moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać.
Napisane bez obrażania kogokolwiek - żeby nie zniżać się do poziomu dzikiego pieska z Sidziny czy innych ancymonów typu książulo na palu czy gregoriocośtam plus cała reszta, która jest na liście ignorowanych.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 11.05.2026, 10:02
Dobra, ale co miałby zrobić żebyś uznał, że to jego zasługa?
Dostał solidne wzmocnienia? Dostał. Czy je wykorzystał? Wykorzystał. Klarowny układ.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 11.05.2026, 10:42
Dobra, ale co miałby zrobić żebyś uznał, że to jego zasługa?
Dostał solidne wzmocnienia? Dostał. Czy je wykorzystał? Wykorzystał. Klarowny układ.
Zrobić sporo więcej w okresie od listopada do maja.
W mojej ocenie stracił panowanie nad sytuacją i nie miał pomysłów jak je odzyskać.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 11.05.2026, 11:21
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Zrobić sporo więcej w okresie od listopada do maja.
W mojej ocenie stracił panowanie nad sytuacją i nie miał pomysłów jak je odzyskać.
Od listopada do dzisiaj. 17 meczów ligowych (walkowera nie liczę)
Bilans 7-9-1. 30 pkt. Średnia 1,77.
W tym kuriozalna strata punktów ze Zniczem i Puszczą przez błędy Letkiewicza i trzy błędy sędziowskie (Ruch, Puszcza, Polonia Bytom).
Co to znaczy sporo więcej w takim razie?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 11.05.2026, 11:41
Z Ruchem i Bytomiem mogło spokojnie zakończyc się naszą porażka.
Z Puszczą zaslugiwalismy na 3 pkt.
Ale to i tak didaskalia.

Z Rzeszowem spokojnie mogliśmy przegrywać 2:0 do przerwy,z Grodziskiem przegrać mecz w 2 połowie.
Jak dla mnie zbyt dużo tutaj było szczęścia.
Nie zapominajmy, że za kilka godzin Śląsk też może awansować w 32 kolejce.
Nie twierdzę, że Jop nie wykonał zadania i to jest podstawa.
Ale jednak nie jest to trener, który może rozwinąć Wisłe.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 11.05.2026, 11:56
Od listopada do dzisiaj. 17 meczów ligowych (walkowera nie liczę)
Bilans 7-9-1. 30 pkt. Średnia 1,77.
W tym kuriozalna strata punktów ze Zniczem i Puszczą przez błędy Letkiewicza i trzy błędy sędziowskie (Ruch, Puszcza, Polonia Bytom).
Co to znaczy sporo więcej w takim razie?
Nie zgadzam się ze wszystkim, co napisał S-D, natomiast średnią punktową na poziomie 1,77 ciężko nazwać jakąś powalającą, zwłaszcza, że połowa tych meczów wyglądała jak stypa przed spadkiem, a nie jak gra drużyny walczącej o awans. Ten sezon jest tak samo absurdalny zarówno w I Lidze, jak i Ekstraklasie. Ale ok, zostawmy średnią - S-D chodzi chyba bardziej o styl gry, a raczej jego brak. O ile tutaj mogliśmy jeszcze grać absolutną padakę i zdobywać punkty z jakimiś Łęcznymi, Odrami, Zniczami albo innymi Grodziskami, to w E-Klasie taka bezpomysłowość może już nie przejść.

Oczywiście, nie ma też żadnej gwarancji, że nowy trener punktowałby w E-Klasie lepiej niż Jop, natomiast - jak już pisałem wcześniej - Jop miał 17 miesięcy na to, żeby wypracować jakiś styl.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 11.05.2026, 11:56
Pewnie.... przecież mieliśmy same szczęśliwe remisy a taki Ruch czy Bytom to pecha mieli bo normalnie to 100 % swoich sytuacji w meczach przeważnie wykorzystują.To samo Rzeszów czy Grodzisk,wiadomo mieli pecha i słabszą dyspozycję tylko w meczu z Wisłą a w pozostałych meczach to fruwali nad murawą.
A mi się wydaje ,że taki Grodzisk czy Stal to jest w tabeli wiosny na szarym końcu bo właśnie tak mizerną formę prezentowali i tak nie potrafili trafić w bramkę nie tylko w meczach z Wisłą.
Gdybyśmy my wszystkie sytuacje wykorzystywali to pewnie mielibyśmy teraz z 90 pkt i jakiś kosmiczny bilans bramkowy

Według mnie to mieliśmy zdecydowanie więcej remisów pechowych niż szczęśliwych...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 11.05.2026, 12:24
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Duże gratulacje i podziękowania dla Maestro Jopa!
Awans to niebagatelna rzecz.

Natomiast po przemyśleniu pozostaję na stanowisku, że większe zasługi ma w tym Basha i dział transferowy oraz spora doza szczęścia niż warsztat trenerski.

Transfery Erthalera, Geigera, Lelivelda a w mniejszym stopniu Grujcicia okazały się naprawdę trafione i zmieniły drużynę.
Zwłaszcza na początku sezony pozwoliły one na likwidację dotychczasowych najwiekszych bolączek Wisły: gry duetem Uryga - Biedrzycki, poprawy SFG oraz rozerwania skomasowanej obrony przeciwnika.
Letni obóz z większością nowych zawodników, dodatkowo brak kontuzji.
Swoje zrobił też fakt, że na początku sezonu graliśmy w większości z drużynami w budowie.
Sprzyjało też szczęście - mecze z Pogonią Grodzisk czy Tychami mogły się zakończyć remisami.

Nie minimalizuję wkładu Maestro Jopa - ale tutaj bardzo, bardzo wiele innych rzeczy mu "zagrało".
Od listopada do meczu z Chrobrym - okres większej lub mniejszej smuty boiskowej, na który Jop nie znalazł recepty.
Obóz zimowy nieudany z powodu urazów, rywale w dużej mierze rozczytali Wisłę, do tego doszły gorsze warunki pogodowe i kiepskie murawy (choć pamiętajmy, że również na R22 Wisła niesamowicie męczyła bułę z takim Zniczem czy przez większość meczu z Miedzą).
Dlatego uważam, że Jop może nie poradzić sobie w ekstraklasie - o ile tylko Basha z ekipą nie trafią z transferami.

Natomiast mam świadomość, że na 99% zostanie - oby Królewski wzmocnił mu sztab w takiej sytuacji.
I poważnie zastanowiłbym się nad zmianą trenera bramkarzy - bo nie mam wrażenia, żeby którykolwiek z bramkarzy Wisły robił postępy.
Zawodników których wymieniłeś trzeba było jeszcze wkomponować w zespół,jak trudne jest to zadanie niech świadczy sytuacja Widzewa i ilu trenerów próbuje ogarnąć zbyt duże zmiany w drużynie w ciągu jednego sezonu.

Wisła rozpoczęła przygotowania w połowie czerwca a obóz 18.06 .Pierwsze transfery zostały dopięte po 2 tygodniach i byli to tylko Grujcic, Lelieveld,Nikaj i Ertlthaler.Zawodnicy tacy ja Giger,Bozić czy Omić dołączali do drużyny po około dwóch miesiącach od startu przygotowań.Igbekeme też na początku w głowie miał inne rzeczy niż przygotowania do sezonu.

Transfery w żaden sposób nie wpłynęły na skład środka obrony na początku sezonu.W pierwszych meczach grali Kutwa i Biedrzycki.

I tak można odkłamywać w nieskończoność to co wam się wydaje a nie miało nic wspólnego z rzeczywistością.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów