The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2025, 07:08
Patrząc na ostatni mecz w Legnicy, wygląda to mało optymistycznie.

W każdym razie - kwestia PP rozwiązuje się niejako sama. Przy takim terminarzu nie sposób nie wystawić w tym meczu rezerwowych graczy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.09.2025, 07:16
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
Nasz terminarz od 21 września:
- niedziela (Łęczna W)
- czwartek (Bytom Odrzański W)
- poniedziałek (Bytom D)
- czwartek (Wieczysta W/D)
- niedziela/poniedziałek (Ruch D)

Potem regeneracyjna przerwa na kadrę.
Co ciekawe Wieczysta gra przed nami mecz w niedziele z ... Ruchem, wiec to będzie dobra baza do porownania.

Mam obawy ze wlasnie mecz z Ruchem będzie juz na oparach i będziemy szczęśliwi jak ugramy chociaż remis.

Jedyny plus tego terminarza to 3 spotkania pod rząd w domu. Zaoszczędzimy energie na logistyce.

@sandomingo

Nasz rywal w PP gra szczebel nizej niz nasze rezerwy, więc jeśli nasi rezerwowi + paru najlepszych z rezerw sobie z nimi nie poradzi to pora zmienić zawód.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 02.09.2025, 07:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post

@sandomingo

Nasz rywal w PP gra szczebel nizej niz nasze rezerwy, więc jeśli nasi rezerwowi + paru najlepszych z rezerw sobie z nimi nie poradzi to pora zmienić zawód.
Dobrze wiesz, że to nie tak działa

Bytom Odrzański to 4 liga ale mimo wszystko trenują razem. U nas wstawienie rezerwowych spowoduje odwrotny efekty, niemniej jest to konieczność.
O najlepszych z rezerw nie wspominam, oni wyglądają bardzo słabo.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2025, 07:32
Niestety to tez prawda. Natomiast porazka bedzie w jakimkolwiek skladzie odbierana jak kompromitacja.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.09.2025, 09:06
Co ciekawe Wieczysta gra przed nami mecz w niedziele z ... Ruchem, wiec to będzie dobra baza do porownania.

Mam obawy ze wlasnie mecz z Ruchem będzie juz na oparach i będziemy szczęśliwi jak ugramy chociaż remis.

Jedyny plus tego terminarza to 3 spotkania pod rząd w domu. Zaoszczędzimy energie na logistyce.

@sandomingo

z rzędu, nie "pod rząd" i ten osobnik uzurpuje sobie prawo zwracać komuś uwagę?
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.09.2025, 11:39
Niestety to tez prawda. Natomiast porazka bedzie w jakimkolwiek skladzie odbierana jak kompromitacja.
E tam, myślę, że przy wystawieniu rezerw to byłby ten typ kompromitacji, o której nawet najwięksi entuzjaści zdobywania PP w tym roku pamiętaliby max trzy dni, czyli do następnego meczu
Ostatnio edytowane przez masada : 02.09.2025 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.09.2025, 12:30
Piłkarze, którzy siedzą na ławce pierwszej drużyny + wybijające się jednostki z rezerw powinny taki Bytom Odrzański pyknąć na luzie kilkoma bramkami. Niezależnie od poziomu zgrania, pogody i innych czynników zewnętrznych.

Jeśli ich nie pokonają, to dostaną jasną odpowiedź dlaczego grzeją ławę czy też kopią się po czole w rezerwach.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.09.2025, 12:58
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Dobrze wiesz, że to nie tak działa

Bytom Odrzański to 4 liga ale mimo wszystko trenują razem. U nas wstawienie rezerwowych spowoduje odwrotny efekty, niemniej jest to konieczność.
O najlepszych z rezerw nie wspominam, oni wyglądają bardzo słabo.
Nasi zmiennicy też trenują razem. Na 4 ligę to powinno spokojnie wystarczyć.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.09.2025, 20:46
Panowie wyjście składem rezerwowym Letkiewicz Gigier Łasicki Colley Grujcić Baniowski Igbekeme Omić Staszak Bozić Kawała do tego z ławki Nikaj i Sukiennicki, to źle? Skład, który śmiem twierdzić utrzymałby się w 1 lidze. a meczu PP będzie z drużyną z 4 ligi.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 02.09.2025, 21:02
Baniowski obecnie jest kontuzjowany. Ale może się do końca września wyleczy.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2025, 07:49
On mial problem z barkiem, o ile kojarzę na dniach powinien wracac do treningu
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.09.2025, 07:53
Dla Sukiennickiego to może być taki make-or-break. Przypuszczam, że wyjdzie w pierwszym składzie i dostanie cały mecz. Pytanie, czy presja której na pewno jest świadomy nie zje go, albo czy już nie zjada.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 03.09.2025, 10:26
Wczoraj w pucharze Rezerwy grając składem "zastępców" pokonały 4-ligową Liszczankę Liszki (okręgówka) 6:1.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.09.2025 o godz. 17:57.

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 03.09.2025, 10:36
Liszczanka gra w klasie okręgowej.
To jest 2 poziomy niżej niż 4 liga, wiec 7 poziom rozgrywkowy
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 03.09.2025, 17:58
Chyba taki jest obecnie podział:

1. E-klapa
2. 1 liga
3. 2 liga
4. 3 liga
5. 4 liga
6. 5 liga
7. okręgówka
8. klasa A
9. klasa B

czyli 3 poziomy niżej niż rezerwy. Czyli podobnie jak 1 drużyna, też zagra z przeciwnikiem 3 poziomy niżej.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.09.2025 o godz. 18:03.

Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.09.2025, 19:52
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
czyli 3 poziomy niżej niż rezerwy. Czyli podobnie jak 1 drużyna, też zagra z przeciwnikiem 3 poziomy niżej.
To trochę nie tak. W większości ZPNów w ogóle nie ma V lig tylko od razu okręgówki. Klubów jest po prostu za mało, żeby zrobić taką piramidkę jak u nas. Teoretycznie wspominając przygody naszych rezerw w IV-tej małopolskiej to topka walcząca o awans często miała już jakąś namiastkę zawodowej organizacji, więc taka OBO bliżej niż do Liszczanki może mieć do takiej Siarki, z którą wcale tak znowu łatwo w zeszłym roku nam nie poszło. Z drugiej strony, u nas samych Bklas jest więcej niż u nich A, B i okręgówek w sumie. Co więcej na poziomie centralnym mają tylko 4 zespoły w III lidze swojego regionu i są tam najczęściej tłem dla drużyn ze Śląska. Poza LechiąZG reszta walczy o spadek. Tak, że chyba bardziej celowałbym w środek V małopolskiej, więc teoretycznie jednak bardziej Liszczanka niż Siarka. Różne mieliśmy przygody w PP, ale odpadnięcie z nimi to jednak byłoby już kuriozum. Przy fakcie, że Lubuskie w porównaniu do Małopolski wygląda jak piłkarska pustynia, tu nawet nasze rezerwy powinny być wyraźnym faworytem.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.09.2025, 21:47
Tam w Bytomiu Odrzańskim gra między innymi Krzysiek Drzazga, to nie są leszcze na poziomie naszych rezerw.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.09.2025, 07:15
Trochę jak Boguski w Kalwariance czy Świcie Krzeszowice. To bardziej średnio świadczy o Drzazdze, niż dobrze o Odrze, a biorąc pod uwagę, że pochodzi z tamtych okolic to już ewidentna podróż sentymentalna pod koniec kariery.

Jakiś odpowiednik Orła Ryczów, Bocheńskiego czy Beskidu Andrychów u nas to maks, a chyba jednak celowałbym niżej.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.09.2025, 08:32
Pewnie, ale takie drużyny właśnie w pucharze Polski z mocnymi tak się spinają, że śmiało daje im większe szanse na wygranie z naszym rezerwowym składem niż takiej Polonii Bytom w normalnym meczu ligowym.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 04.09.2025, 12:03
Ale my nie zagramy rezerwowym składem tylko zawodnikami rzadziej grającymi w pierwszym zespole.

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 04.09.2025, 16:48
Ale my nie zagramy rezerwowym składem tylko zawodnikami rzadziej grającymi w pierwszym zespole.
Letkiewicz Gigier Łasicki Colley Grujcić Baniowski Omić Staszak Igbekeme Bozić Kawała. tak moglibyśmy wyjść . z ławki Nikaj i Sukiennicki.
Sami rezerwowi.
Zły skład?

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.09.2025, 19:14
I to jest sedno tematu...

Mamy na tyle szeroką i wyrównaną kadrę, że ciężko powiedzieć kto za miesiąc będzie rezerwowym, a kto z pierwszego składu.

Dlatego w PP trzeba grać jak najdłużej, żeby rezerwowi mogli trzymać formę nie tylko treningiem, ale również grą o stawkę z porządnymi przeciwnikami. PP to jest 5 czy 6 więcej meczów na sezon w długich odstępach czasowych. Moim zdaniem luzik.

Takie podejście wcale nie oznacza, że liga wygra się sama. Tylko to, że podchodzimy poważnie i do jednych rozgrywek i do drugich. Jak w porządnym klubie przystało.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 04.09.2025, 19:55
Rude wygrał PP. Czy Jopizna da radę za drugim podejsciem?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.09.2025, 20:43
Stul już się parchu z Kałuży, bo teraz to już ewidentnie widać, co cię cieszy.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 04.09.2025, 22:06
Bytom Odrzański powinniśmy przejść, niezależnie jakim skladem zagramy. Odpadnięcie byloby blamażem Jopusia.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2025, 08:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
I to jest sedno tematu...

Mamy na tyle szeroką i wyrównaną kadrę, że ciężko powiedzieć kto za miesiąc będzie rezerwowym, a kto z pierwszego składu.

Dlatego w PP trzeba grać jak najdłużej, żeby rezerwowi mogli trzymać formę nie tylko treningiem, ale również grą o stawkę z porządnymi przeciwnikami. PP to jest 5 czy 6 więcej meczów na sezon w długich odstępach czasowych. Moim zdaniem luzik.

Takie podejście wcale nie oznacza, że liga wygra się sama. Tylko to, że podchodzimy poważnie i do jednych rozgrywek i do drugich. Jak w porządnym klubie przystało.
W PP poki co nie trafiliśmy na "porzadnego " przeciwnika i niesie to tyle samo korzysci co zagrożeń.

Jakby to ode mnie zależało to grałbym tylko z 1 ligowcami/ekstraklasowiczami u siebie (to nam zresztą przyniosło PP).

Kazda inna opcja niesie znamiona potencjalnej kompromitacji, a rzadko to sa spacerki
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.09.2025, 15:41
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Letkiewicz Gigier Łasicki Colley Grujcić Baniowski Omić Staszak Igbekeme Bozić Kawała. tak moglibyśmy wyjść . z ławki Nikaj i Sukiennicki.
Sami rezerwowi.
Zły skład?
Bardzo dobry skład, tyle, że rezerwy to np.
Krysa (BR) - Chmiel, Woś, Bierzało, Ziarko - Prochwicz, Cymbaliuk, Staszak, Szywacz, Olejarka - Tokarczyk

W PP poki co nie trafiliśmy na "porzadnego " przeciwnika i niesie to tyle samo korzysci co zagrożeń.

Jakby to ode mnie zależało to grałbym tylko z 1 ligowcami/ekstraklasowiczami u siebie (to nam zresztą przyniosło PP).

Kazda inna opcja niesie znamiona potencjalnej kompromitacji, a rzadko to sa spacerki
Jeśli się zmiennicy skompromitują z 4 ligą to też będzie to jasny komunikat, że transfery poszły źle.
Wszyscy wiedzą, że w tym roku liczy się tylko awans więc nikt żalu mieć nie będzie. Może poza Legią i Craxą ...
Więc grajmy jak najdłużej z "dołami" by można było spokojnie przetestować jak sobie zawodnicy radzą. Byle tylko boiska były w miarę przyzwoite.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 05.09.2025 o godz. 15:45.

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2025, 16:50
Pepe ja napisałem skład rezerwowych pierwszego zespołu.ci zawodnicy powinni zagrać Puchar w Bytomiu aby zagrać pełny mecz i pokazać trenerowi swoją wartość.Twój skład to nasze trzecioligowe rezerwy z których do pierwszej drużyny póki co nikt nią ma szans aby wskoczyć.poza tym oni grają regularnie co tydzień a wymienieni przeze mnie nie. Pozdrawiam kolegę

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.09.2025, 18:59
Wiem co napisałeś i wiem co ja napisałem.
Mam ci żarty tłumaczyć?

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2025, 21:18
Wiem co napisałeś i wiem co ja napisałem.
Mam ci żarty tłumaczyć?
Pepe wiem o co chodzi . Lużna łydka 😀

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów