|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Resovia jak popatrzysz na terminarz to ma jeszcze wyboistą drogę do utrzymania.To samo Zagłębie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Szkoda, ze nie udało się wygrać z Puszczą bo seria już by była mega a miejsce w tabeli i punkty wyglądały by jeszcze zacniej. Zobaczymy jak Ruch i TBB w tej kolejce, JEŚLI jedni i drudzy zremisują, a myślę, że są na to spore szanse, to może się okazać, ze w meczach z nimi nam nawet wystarczy remisować, może i porażka z ŁKSem by nam nie przeszkodziła, no i resztę meczów wygrać i raczej 2 miejsce byłoby nasze.
To już takie rozkminy na zasadzie, że oni pogubią jeszcze ze 2-3 razy punkty, a my zgubimy w tych 3 meczach z ŁKS, TBB, Ruchem a i tak się może udać. No jest bardzo ciekawie, po latach wstydu i degrengolady, po 10 miejscu na jesieni, możemy sobie patrzeć na Wisłę na 2gim miejscu i nawet zakładać scenariusze, że ewentualna strata punktów nie musi nic wykluczać. Już powoli nie musimy gonić, a wystarczy punktować jak oni, ewentualnie cyknąć ich w meczu bezpośrednim i już jesteśmy hen hen przed nimi. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli znowu wszystko w naszych rękach
Edytowałem bo zapomniałem że Puszcza przejebała zaległy mecz
Ostatnio edytowane przez krysztal : 15.04.2023 o godz. 10:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Gramy zarówno z Ruchem (za tydzień) jak i z Termalicą (w 31 kolejce).
Z ruchem było 1:1 w Kraku, w Niecieczy było 0:0. Jeśli ŁKS straci punkty to w 30 kolejce będą nas gościć. W Kraku było 2:2. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogę pokusić się o stwierdzenie, że ten mecz z Termalicą u nas może wiele nam dać, zwycięstwo w tym meczu. I może się okazać, że ani z Ruchem ani ŁKSem nie trzeba wygrywać. No ale w reszcie meczów trzeba punktować po 3. Tak obstawiam na zasadzie, że rywale punkty będą gubić ale i nam się to raczej przydarzyć musi skoro gramy na 7 meczów, 3 mecze ze ścisłą czołówką.
No zobaczymy, ciekawe 4 kolejki przed nami. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najbliższe 5 meczów to 3 trudne wyjazdy (Ruch-ŁKS-Podbeskidzie), a pomiędzy nimi Bruk-Bet u siebie.
Tu się wszystko może zdarzyć. Co więcej jak chcemy Ruch przeskoczyć to trzeba im z dwa gole strzelić i nie przegrać. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
My mamy trudniejsze mecze niż inni ale inni tracą punkty z kim popadnie tak na prawdę, ewentualnie wygrywają nieprzekonywująco. Co prawda innych meczów nie oglądam ale z tego co wiem to tak jest, że przepychają te zwycięstwa, a my rozjeżdżamy jak walec te Stale Rzeszów itp Także niepowiedziane, że już teraz wystarczy wygrać ze 4 mecze z 7, a resztę roboty zrobią za nas inni - no i najlepiej by było nie przegrać z TBB i Ruchem = nie uciekaliby nam/nie odrabialiby do nas.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zawsze najważniejszy jest najbliższy mecz. Ruch trzeba koniecznie pogonić bo to jest chyba najsłabsza ekipa z czołówki. Wpuścić ich w hiszpańską maszynkę do mielenia i po zawodach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Hiszpańska maszynka słabo pracuje w piachu i błocie - jak zdążyliśmy się przekonać. Ich nauczono GRAĆ w piłkę co w Polsce nie zawsze jest atutem, niestety. U nas się często WALCZY o piłkę, żeby zaraz potem ją stracić albo wywalić w trybuny. Jestem optymistą, ale może być ciężko. Przy czym bardziej się boję boiska i sędziów niż Ruchu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2023 o godz. 15:41.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Podobno boisko w Gliwicach się poprawiło, tak twierdzi Łasicki ze swoich źródeł Rzucę kolejna odważna teza. Jesli wygramy z Ruchem to niżej niz 4 miejsce już nie spadniemy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O to, że powiedziałeś, że na TBB można już mieć wywalone i że wszystko w naszych rękach i nagle po jednej kolejce już nie było w naszych rękach, dla mnie analiza na zasadzie matematycznie się już zgadza więc wszystko w naszych rękach to słaba analiza. I o to, że liczyłeś, ze my wszystkiego nie wygramy (więc z jakiej racji wszystko w naszych rękach skoro rywale mogą wszystko wygrać?), a jak napisałem, że prawodpodobnie inni potraca punkty więc nadal po porażce z Puszczą wszystko w naszych rękach to napisałeś, że prawdopodobnie potracą ale to nie znaczy, ze na pewno potracą...
Dla mnie sytuacja jest nadal prosta, możemy przegrać jeszcze coś ale nadal wszystko jest i będzie w naszych rękach jeśli wykręcimy w tych ostatnich 8 meczach (jeden już wygraliśmy) wysoką średnią punktową. Bo dystans do awansu bezpośredniego jest mały, reszta drużyn gra słabo i traci punkty więc wystarczy już teraz być ciut nad nimi aby wszystko pozostało w naszych rękach. I to ci próbowałem wytłumaczyć cały czas. Nie robi różnicy czy przegraliśmy z Puszczą, czy przegralibyśmy jeszcze wczoraj, albo z Puszczą, Ruchem i TBB, jeśli na 9 meczów wygralibyśmy 6-7 to można twierdzić nawet po 3 porażkach pod rząd, w 29 czy tam 30 kolejce, że wszystko w naszych rękach jak nastukamy te 18-21/27 pkt. I kwestia rozbija się o to kiedy nam się te straty przytrafią, kiedy przytrafią się rywalom. Bo jeśli oni będą tracić szybko, a my będziemy wygrywać to będzie to szło z górki, jeśli my byśmy najpierw przegrywali, a oni by punktowali, to wyglądałoby to źle ale nadal mając np serię 6/6 wygranych na koniec, raczej praktycznie bylibyśmy zależni tylko od siebie ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
.W Gliwicach nie zrobią takiego cyrku z boiskiem no i pogoda coraz lepsza. Natomiast sędziowie na pewno będą kręcić, już nawet nie z racji na Ruch, ale atrakcyjności ligi do samego końca. Dlatego jedyna szansa na wygraną to ich zwyczajnie rozjechać tak Stal do przerwy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sosnowieć wygrał 2:0, zasłużenie, był w tym meczu zdecydowanie lepszy. Co dla nas jest oczywiście bardzo dobrym rozstrzygnięciem. Nie sądziłem że przegonimy Ruch przed meczem z nimi, a tu proszę. Tyle że Ruch zagrał słaby mecz, po prostu. Gospodarze mieli więcej sytuacji. Powinni prowadzić już po pierwszej połowie. Co ciekawe - próbowali grać piłką. Ruch liczył na kontry. Sadlok jest słaby, dużo rzutów wolnych zrobił. Jak sędzia nie będzie ślepy to może być wesoło w Gliwicach. Jego klasyczną zagrywką jest złapanie oburącz za koszulkę i naciągnięcie rywalowi na głowę
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2023 o godz. 18:57.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
chyba lepiej już sie okopać mocno na tym 2 miejscu i niech ŁKS wygra z TBB
co da nam remis ? dalej ogromne 5pkt do ŁKSu i liczącą się wciąż TBB ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeden punkt przewagi przy 7 kolejkach do końca to niewiele nam daje. A jest szansa na zmniejszenie dystansu do ŁKSu. Więc chyba też obstawiałbym, że remis jest trochę lepszy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Na początku lutego mieliśmy
13 pkt straty do ŁKS 8 pkt straty do Ruchu Teraz mamy 4 pkt straty do ŁKS 1 pkt nad Ruchem W 9 meczach odrobiliśmy po 9 punktów. Pytanie: grając tak dalej ile możemy zyskać w kolejnych 7 meczach? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ŁKS jeszcze jutro gra mecz. Ile odrobimy to pewnie dużo zależy od naszego meczu z ŁKSem i czy ŁKS dalej będzie tracił. Dużo meczów już nie zostało więc coraz bardziej prawdopodobne jest też, że ktoś kogo gonimy złapie formę i wygra wszystko czy niemal wszystko do końca.
Jak jutro ŁKS by przegrał to super. Każda kolejka następna i strata do nich np 7 pkt jutro, za tydzień itd to już raczej się powoli zrobi nie do odrobienia. Ale ŁKS wcale łatwego terminarza nie ma, u siebie mają Podbeskidzie i nas. Na wyjeździe Arkę i TBB jutro. Także może sporo jeszcze potracą. Ruch wydaje się, że dzisiejszą porażką i formą jaką prezentują wypisał się z walki o top 3. I teraz pytanie, czy ścigamy się z TBB o miejsce drugie, czy jeszcze gonimy ŁKS z myślą o miejscu 1. Ja obstawiam, że jest duża szansa na 1 miejsce. Jedziemy z tematem równo i myslę, że się nie zatrzymamy. Z kolei jutro mecz TBB - ŁKS śmierdzi mi remisem. Oni pewnie nie będą chcieli sobie krzywdy zrobić, ŁKSowi remis w miarę pasuje, TBB też ucieszy się z tego 1 pkt liderem, z nami się zrównają, Ruchowi o 1 pkt odskoczą, a jak za bardzo się napalą na ten ŁKS i dadzą się skontrować to by żałowali, ze mogli grać o ten 1 pkt. Nas z kolei widzę jako drużynę, która pogardzi 1 pkt czy to na wyjeździe z Ruchem czy ŁKSem. Nam myślę zalezy jedynie na wygranych, bo tylko tak możemy gonić a teraz już uciekać niektórym.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.04.2023 o godz. 20:22.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Jaroo1 ŁKS jutro gra z Bruk-Betem
@FraMat owszem, odrobiliśmy ale z trudnych przeciwników (top7) mieliśmy tylko Arkę. Tydzień temu Puszcza powiedziała sprawdzam i jakoś tak pewnie się nie czuję przed najbliższymi 3 wyjazdami. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jutro tylko remis, ewentualnie wygrana TBB. Po tym jak Ruch wtopił (niespodziewanie, choć patrząc na logikę to wynik na miarę ich możliwości) to końcówka sezonu może być bojem 3 zespolow o 2 miejsca.
Jeśli ŁKS jutro przegra to mamy do łodzian 4 punkty, a do Niecieczy 2. Przy remisie 5 pkt do ŁKSu i tyle samo co BBT. W głowie mi się klaruje jeden scenariusz, ale najpierw wygrajmy w Chorzowie. Później do zjedzenia Chojniczanka i w Łodzi gramy o pełną pulę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tak jak Wolfy nie sadzilem ze przegonimy Ruch przed meczem z nimi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do meczu z ŁKS-em mamy wyjazd z Ruchem i u siebie Chojniczankę. Realnie jeżeli sędziowie czegoś nie odwalą w Chorzowie (Gliwicach) to przy obecnej formie powinniśmy wywalczyć 6 pkt.
ŁKS gra jutro z TBB i w tym meczu stawiam raczej na TBB. Potem mają u siebie PBB i wyjazd do Sosnowca. Jest prawdopodobne że chociaż w jednym z tych meczy zaliczą remis. W takim układzie mamy szansę przed meczem w Łodzi zbliżyć się do nich na 2 punkty. Trzeci poważny kandydat do Top 2 - TBB. Liczę, że wygrają z ŁKS-em ale potem mają dwa trudne wyjazdy - do Łęcznej i do Bielska. Gdyby któryś z tych meczów przegrali to w tabeli przesuwają się za nas. Przy takim układzie nasz mecz w Łodzi byłby meczem o prowadzenie w tabeli. Czy ktokolwiek przed startem rundy wiosennej brał taką sytuację pod uwagę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Oczywiście
.Od początku twierdziłem że taki jest nasz cel. A po Arce uważałem, że mamy wygrać wszystko do końca. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby uściślić - nie sądziłem tak kilka kolejek temu. Przewidywałem że Ruch może stracić punkty w Sosnowcu, chociaż i tak zagrali gorzej niż sądziłem. Ruch ma kryzys (albo po prostu fart się skończył), Zaglębie u siebie i miało sporo do udowodnienia - kierując się logiką polskiej ligi wynik był oczywisty.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ba! To że u nas nie działa nie znaczy że go nie ma
![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ŁKS prowadzi 2:0 do przerwy
uważam że to dobry wynik , 2 miejsce nasze ! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak patrząc to każdy wynik jest dobry - ktoś z czołówki straci punkty
![]() Najlepszy byłby chyba remis. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|