|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Mnie raczej martwi, że teraz nie ma podziału na grupy i bezpośrednie mecze mogą mieć znaczenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Największym problemem jest fakt że nasi gracze do 80 minuty przemieszczali się w tempie odpustowym. Nawet kiedy była szansa strzelić bramkę albo stworzyć jakąś sytuację, żaden się nie spieszył. Powoli, nonszalancko, bez żadnego zacięcia. W obronie jeden gracz Stali potrafił wywalczyć piłkę przeciwko trzem naszym. Aspekt wolicjonalny -10. Podobnie było w Niecieczy i po zejściu za kartkę gracza Rakowa. Dlatego pretensje do trenera przynajmniej z mojej strony nie są o to że taktycznie czy personalnie coś zawalił. A o to że jak po Rakowie należała się kopaczom gruba zjeba w mediach za postawę, to on winę wziął na siebie. Teraz zaczyna zbierać owoce cackania się z leniwymi, minimalistycznymi cipami jakimi są nasi piłkarze. Kibicowanie nie polega na tym że się każde boiskowe kurestwo nagradza brawami. Ktoś przecież stworzył okrzyk zaczynający się od mobilizującego "....A MAĆ... I stawiam że zrobili to kibice, a nie Mikołaj Rej. Pewnie że pisałem i w tym sezonie również stać nas na puchary. Czasem w pucharach nie grał Śląsk z którym we Wrocławiu nie wygraliśmy tylko dlatego, że nasz najlepszy strzelec nie potrafił wykorzystać karnego? Żeby z naszej ligi dostać się do pucharów wystarczy jedno. ODPOWIEDNI POZIOM ZAANGAŻOWANIA. Czyli wystarczy zapieprz
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.08.2021 o godz. 17:28.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Przez minutę pachniało. Od początku drugiej połowy do utraty drugiej bramki.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A teraz grozi nam znów sezon Craxy ... Zobaczymy jak będziemy wyglądać na koniec tej rundy. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak to u nas obecnie wygląda? Ano tak, że mamy tylko jednego zawodnika, który potrafi celnie dośrodkować: Hanouska. Pozostali na razie pokazują, że tego nie potrafią, na czele z Gruszkowskim. W sparingowym meczu z Sevillą Hugi wprawdzie parę razy dobrze zacentrował, ale ze stojącej piłki. Młyński, Starzyński, Szot, czy Yeboah grający po prawej stronie już nie umieją. Potrafi to robić jeszcze Kuba, ale on ostatnio gra w środku. Więc nie ma groźnych dośrodkowań. I dopóki za Yeboahem będzie grał taki orzeł jak Gruszkowski, to z prawej strony ich dalej nie będzie, a będzie żałość i czasem kretyńskie łamanie akcji do środka na lewą nogę. Do rozerwania skomasowanej obrony potrzeba szybszego rozegrania i zaskakujących podań, kombinacyjnej gry. Tu znów obecnie nie ma kto tego robić. "Mahdi" rozgrywa za wolno i statycznie, poza Klimentem nikt się nie pokazuje, Kuvelić nie rozgrywa w ogóle, Zukov, kiedy jest zdrowy, nie umie dawać prostopadłych podań. Skvarka niby to potrafi, ale sam jeden nie podoła i to bez arytmii gry. Więc jest dramat i bezsilność. Jeszcze można strzelać z dystansu, ale i tu trzeba wypracować sobie pozycję do uderzenia: nie zrobi się tego grając na stojąco, statycznie, bez szybszego operowania piłką czy gubienia krycia dryblingiem. Yeboaha z jego zejściem na lewą nogę już wszyscy znają, więc jest łatwy do "przeczytania". Hugi jest nieprecyzyjny, Kuveljić siłę w lewej nodze ma, ale bramek z dystansu nie zdobywa. Skvarka wydaje się, że potrafi więcej, oby to pokazał, bo bez tego i pozostałych powyżej wymienionych elementów pozostaną nam jedynie kontry i liczenie na przypadek, czyli koszmarne błędy rywali. A pressingiem już ich nie wymusimy, bo wyrzuciliśmy trenera, który tak chciał grać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.08.2021 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@Markus, przecież większy lub mniejszy pressing stosuje każda drużyna na świecie
I Gula nie jest tutaj wyjątkiem, przecież chcąc długo operować piłka to trzeba ją przejąć do rywala. Proste jak konstrukcja cepa. To że Hyballa to właśnie to ubrał w słowa, to nie on pierwszy wymyśli pressing po starcie, a szczerze mówiąc to już w tym aspekcie lepiej potrafił drużynę zbudować choćby Smuda. Często porównuje się Wisle Guli w wizjach do Wisły Stolarczyka. Wartaloby jednak pamiętać że i u Stolarczyka nie od razu piłkarze wiedzieli co grać. Przecież wyniki na początku pracy Stolara nie były rewelacyjne. Arka (d) 0-0, Stal (d) 2-1, Jaga (w) 0-1, Płock (d) 1-1. Tylko 1 pkt więcej od Guli i dopiero w 5 kolejce zaiskrzyło z Lechem w Poznaniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Słaby mecz w naszym wykonaniu. W okazjach konkretnych pewnie było na remis. My mieliśmy dużo akcji w których ktoś palił lub zabrakło ostatniego podania (Yeboah znowu bardzo samolubny).
Guli trzeba dać czas, bo ta drużyna ma potencjał na więcej. Byłem zszokowany jak dobrze wypadliśmy w pierwszym meczu, raczej liczyłem na falstart, bo wymieniliśmy praktycznie 80% piłkarzy odpowiedzialnych za środek pola i ofensywę, a taka rewolucja rzadko kiedy od razu zaczyna przynosić efekty. Jest dopiero czwarta kolejka, trzeba dać trenerowi pracować. Z każdym meczem powinno być lepiej. Gula to fachowiec przez duże F, na południe od nas uważają go za jednego z najlepszych trenerów długofalowych - nie bez powodu. Niech odciśnie swoje piętno na drużynie, bo jakieś zaczątki tej gry już widać. Darujcie sobie frustracyjne wyziewy typu wszystkich wywalić i zaorać. Ja czasem mam wrażenie, że to forum jest pełne dzieciaków między 12 a 15 rokiem życia, a nie dorosłych ludzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dużo, dużo słabszych.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Stwierdzenie, że z każdym meczem będzie lepiej jest ryzykowne, biorąc pod uwagę przeciwników z kolejek 6-10 i to, ze każdy z nich zagra z nami z przyjemnością z kontry. Wisła ze swoim stylem gry jest dla nich wprost darem od niebios. A potem, jeśli rzeczywiście w kolejkach 6-10 będzie bardzo źle, być może naszym piłkarzom trzeba będzie leczyć zszargane nerwy i uczyć od nowa pewności siebie. Niestety, wiedzę potencjał na zbliżenie się do jednego z rekordów, albo przegranych meczy, albo meczów bez zwycięstwa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeśli na koniec rundy będziemy mieć bilans 7-5-7 i miejsce 8-12 to będzie wszystko w jak najlepszym porządku. Gula nie po to ma analityków w drużynie i 15 lat doświadczenia w trenerce by w każdym meczu popełniać te same błędy, stosować ta samą taktykę i nie wyciągać żadnych wniosków. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie ma na razie sensu przesadnie też narzekać, dużo nowych zawodników, nowy trener, musimy dać chwilę czasu, żeby to się dotarło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Musimy komukolwiek dać czas na cokolwiek, bo jeśli będziemy co pół roku wszystko zmieniać to zawsze będziemy w tym samym punkcie. Takie frajerskie porażki i gra bolą ale trzeba to przejsć, aby z ligi nie spaść i budować latami jakąś swoją tożsamość. Bo póki co to mamy zbudowane w Wiśle, nawet tej Cupiałowej, ciągłe zmiany trenerów, koncepcji itd później doszło wymienianie składu co rok i mamy to co mamy. Żadnej ciąglości, cały czas chaos. A jak się kupuje/podpisuje słabych piłkarzy to ciężko żeby cokolwiek z tego chaosu wyszło w miesiąc czy rok.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nigdzie też nie piszę o błędach Guli, ani go nie krytykuję, ani też nie mam pretensji. Nasz trener próbuje budować z tego co ma projekt w stylu "Krakowska piłka". Skoro chce tego klub, jak można mieć pretensje do trenera. Co do zmiany taktyki, nawet gdyby Gula chciał ją zmienić, możliwości są ograniczone, właśnie ze względu filozofię klubu, a co za tym idzie decyzje personalne, jakie podjęliśmy. Moim skromnym zdaniem poza udoskonaleniem tego, co już gramy (wierzę, ze to się stanie, ale potrzeba czasu) nie jest możliwa sensowna zmiana taktyki bez okienka transferowego i zmian personalnych. Jeszcze raz powrócę do tego, o czym często ostatnio tutaj piszę. Nie znam przypadku bardzo przeciętnego finansowo klubu, który pewnego dnia stwierdziłby, że chce grać, jak Barcelona i rzeczywiście udałoby mu się coś osiągnąć. To nie jest krytyka Guli. Często na forum przywoływany jest przykład Rakowa, który z mniejszym budżetem osiągnął w ciągu 2 sezonów więcej niż Wisła w ciągu ostatnich 10 lat. To prawda, ale zauważ, że wybrał drogę Polskiego Leicester, a nie próby budowania "szklanych domów". |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Zgadzam sie z Kurzem - wzielismy trenera pod okreslony profil gry, nie wazne czy trener chcialby teraz zmieniac czy nie umie grac nic innego (jak Moskal
), ma wytyczne i na to sie dogadal przed przyjsciem to to bedzie grane.![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Myślę, że diagnoza Kurza jest słuszna. I myślę też, że tzw. filozofia władz klubu jest słuszna. Może faktycznie takim ofensywnym stylem ligi się nie wygra, ale to chyba styl najlepiej promujący indywidualny rozwój zawodników i najlepiej wpływający na ich rynkową wartość.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może dodam tylko jeszcze, że nie piszę tego wszystkiego, żeby komuś dowalić. Trenerowi, piłkarzom czy władzom klubu. Gramy w bardzo ryzykowny sposób i będziemy płacić za to cenę. Szczególnie na tak wczesnym etapie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najpierw wyjasnilem goscia,kiedy przywalal sie do Starzynskiego. Wzywal wtedy do natychmiastowego posadzenia na lawce 17-letniego chlopca,ktory okresem przedsezonowym,a takze pierwszym meczem,gdzie wywalczyl karnego zasluzyl na szanse,a raczej na kilka. Ale wg naszego geniusza mysli szkoleniowej lepiej bylo dac szanse na skrzydle Hugiemu. no,jak to wygladalo widzielismy wlasnie w meczu z Mielcem. Oczywiscie w ogole nie odpowiedzial wtedy na mojego posta,wolal z drugiego,ktorego kierowalem do innego uzytkownika, uzyc mojego skrotu myslowego i w mysl tego budowac jakas ironiczna polemike. Mozna i tak,ale to oczywista dziecinada,na ktora szkoda czasu. Natomiast naszego forumowego "eksperta" fixum dyrdum teraz jest to, ze rzekomo ktos caly czas promuje mlodych w skladzie Wisly. Oczywiscie kosztem tych lepszych,co powinni grac,a siedza na lawie. Na tapecie jest wiec Gruszkowski. No wiec najpierw sprawdzmy najbardziej nonsensowny zarzut czyli to,ze rzekomo gosc nie umie dosrodkowac,a jedyny,kto potrafi to Hanousek. Najbardziej sensowna bylaby statystyka asyst po dosrodkowaniach,a tu szok i niedowierzanie ! Po 4 meczach obydwaj maja po 1 asyscie ! I ze wzgledu na demencje prezentowana przez kolege Markusa przypomnijmy okolicznosci asysty Gruszkowskiego do Zukowa w meczu z Brukbetem. Gruszkowski ladnie wychodzi w ataku pozycyjnym do gry na skrzydle,dostaje pilke od Yeboaha do kocowej linii,markuje dosrodkowanie z prawej i... Nie smiem nawet tego napisac,ale bezczelny gowniarz lamie do srodka i oddaje b. dokladne dosrodkowanie w dobra strefe pola karnego,gdzie jest 3 graczy,a ostatecznie pilka pada lupem Zukowa. https://www.youtube.com/watch?v=M8Dain9DYAw Ja osobiscie spalilbym sie ze wstydu,jakbym takie glupoty wypisywal. Ale kolega Markus pociska Gruszke juz w ktoryms poscie. Wiec sprawdzmy wg statystyk i porownajmy Konrada z Hanouskiem. Najpierw glowne staty : Instat index 1 kolejka Gruszkowski 282 Hanousek 272, 2 kol. Gruszka 264, Matej 231, 3 kol Gruszka 231 Matej 203, 4 kol Gruszka 224, Matej 268 . Sumarycznie po 4 kol Gruszkowski 1001, Hanousek 974 Wygrane pojedynki : 1 kol Gruszka 73%, Matej 54%, 2 kol 59%, 64% , 3 kol 78%, 80%, 4 kol 67%, 55 % Sumarycznie Gruszka srednia skut wygrywanych poj. 69.25%, Matej 63.25% Celne podania : 1 kol Gruszka 89%, Matej 84%, 2 kol 79 do 84, 3 kol 82 do 88, 4 kol 73 do 82 Srednia podan Gruszka 80.75 %, Matej 84.5% Kluczowe podania 1 kol Gruszka 2 w tym 2 dokladne, Matej 1 w tym 0 dokladnych, 2 kol Grucha 1 i 1, Matej 2 i 0, 3 kolejka Grucha 1 i 1, Matej 0 , 4 kol Grucha 1 i 1, Matej 2 i 0. Sumarycznie Grucha 5 podan kluczowych i 5 dokladnych skutecznosc 100% (sic!) Matej 5 kluczowych w tym 0 dokladnych, skutecznosc 0%. Co do ostatniej statystyki to polecam zainteresowanym i lubiacym bawic sie w troche matematyki jacy pilkarze sa w czolowce kluczowych podan w Wisle. Albo jacy obroncy maja przez 4 mecze 2 (slownie : dwa) faule i zastanowcie sie o czym to moze swiadczyc... ![]() Takze Markus - moja rada - idz bawic wnuki. W nienawisci do polskich mlodych pilkarzy posuwasz sie jak zazwyczaj do szkalowania i wypisywania glupot nie podpartych niczym konkretnym. I tak robiles juz wiele lat wczesniej. Zalozze wiec chlopie z Hyballa jakis klub sportowy i "pokozcie co potraficie". Bedzie przynajmniej smiesznie dookola ![]() Do kazdego innego czytelnika forum. To,ze Gruszkowski i kazdy mlody pilkarz popelnia czasem bledy,ktore wynikaja z braku ogrania i doswiadczenia - to jest naturalne. Pokazuje te statystyki po to,zebyscie widzieli,ze talent u tego chlopaka jest i w niewielu rzeczach odstaje,a regularne granie moze sprawic,ze wkrotce bedzie naprawde silnym punktem druzyny. W naszym przypadku takze szansa na zarobek. Kto wiec przesiaduje na twiterze tego misja na teraz powinno byc przekonanie Jarka i calego sztabu zeby JAK NAJSZYBCIEJ Konradowi zaproponowac nowa umowe,najlepiej do 2025. Nie czytajcie belkotu Markusa - naprawde nie warto. Nawet jesli jakas czesc napisze slusznie,to za chwile leci taka teza z ksiezyca. Moim zdaniem - szkoda czasu.
Ostatnio edytowane przez wyar : 15.08.2021 o godz. 20:03.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ad.2. Tutaj poruszyłeś ciekawą kwestie bo jednak zdarzają się takie przypadki , patrz np Atalanta Bergamo - po przyjściu Gasperiniego w sezonie 16/17 z drużyny słabej z miejsc 13-17 wskoczyla do top 4 serię A i utrzymuje się na dzisiaj grając najatrakcyjniejszą piłkę we Włoszech. Taktyka ofensywna musi trafić na podatny grunt, dobra dyscyplinę taktyczna ale i kilku zawodników wchodzących w swoją życiową formę. U nas o żadnym tego nie można powiedzieć. Myślę że również całkowita przebudowa drużyny w lecie też nam nie pomogła. A tym tle choćby Hyballa grał praktycznie tym samym składem na wiosnę co jesienią 2020, co mu pomogło w pierwszych kolejkach rundy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To co próbuje grać Gula jest zdecydowanie trudniejsze, nie wiem jak zgranie miałoby tu pomóc. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odnośnie posta Wyara:
Polemika z osobą, która przedstawia swoje własne wyobrażenia jako moje rzekome poglądy jest bezsensowna. Pomijam już chamską i agresywną formę wypowiedzi. Starzyńskiego nigdy nie chciałem sadzać na trwałe na ławce. Natomiast kiedy jest w słabszej dyspozycji, jak każdy może ustąpić miejsca innemu zawodnikowi. Nie musi grać non stop. Gula jak widać podzielił ten pogląd i z uwagi na dyspozycję zawodnika wystawiał ostatnio do składu kogo innego. Możesz mu więc też napisać, żeby szedł "bawić wnuki". Druga sprawa: bardzo cieszy mnie obecnie stawianie na młodych Polaków. Chciałbym ich widzieć w Wiśle jak najwięcej, wnoszących coś pozytywnego do drużyny. Tym bardziej, że klub nie ma innego wyjścia (nie pasuje to do Twoich teorii o mnie, co? Przykro mi, że są nic niewarte i nieprawdziwe). Uważam jednak, że należy to robić w sposób rozsądny, bo nie wszyscy są na to gotowi. Dla ich rozwoju nadal muszą podlegać rywalizacji o miejsce w składzie i nie mieć pewnego placu bez względu na grę i formę, zwłaszcza, że inni młodzi też czekają na szansę. Kibicuję Gruszkowskiemu, by za parę lat stał się najlepszym polskim prawym obrońcą, ale na razie jest bardzo słaby piłkarsko i popełnia mnóstwo błędów. Obecnie prawa strona Wisły nie działa w znacznej mierze dzięki jego postawie. Więc o tym piszę. Jeszcze uwaga: Przedstawione statystyki nie pokazują skali błędów, przykładowo w ustawieniu i asekuracji. Nie pokazują ogromu często bezsensownych podań do najbliższego, niebezpiecznych strat, złych reakcji nie w tempo, ani jego słabości w technice użytkowej etc. A jak są rzetelne najlepiej pokazuje ten fragment o podaniach Hanouska: " Matej 5 kluczowych w tym 0 dokladnych, skutecznosc 0%". Odnośnie dośrodkowań: jak wiele Gruszkowski miał celnych w tym sezonie z prawej nogi, po obiegu od linii bocznej? Nie ufajcie w żadne słowa czy dane przedstawione przez Wyara: nie warto.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.08.2021 o godz. 20:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Ale wynik imponujący. Wartość od tamtego czasu wzrosła z 80 mln EURO do ponad 400. Mam jednak wrażenie, ze jak jesteś we Włoszech drużyną z drugiej połówki tabeli i zarządzasz klubem o wartości 80 milionów EUR, nawet w dużo silniejszej lidze łatwiej odnieść ci sukces, niż tutaj. Atalanta sprowadzała utalentowanych młodych Włochów, (mających odpowiednie umiejętności w przeciwieństwie do naszych młodzieżowców) którzy później są w cenie ze względu na rynek, z którego pochodzą, a także wyróżniających się piłkarzy z mniejszych lig, nie gorszych niż Włoscy, a wielokrotnie tańszych. Z dobrym dyrektorem sportowym i trenerem, a także super pomysłem na drużynę odnieśli sukces. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ponoć dobrego dyrektora i trenera już mamy ... No, może trochę krótko.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Do piłki Guli, czyli długo konstruowanych akcji, posiadania kontroli w meczu - potrzeba zgrania jak nigdzie indziej. Drużyna musi miec przynajmniej kilka przygotowanych ataków pozycyjnych, możliwości kontr i co najważniejsze, zachowania w obronie po stracie, kiedy zespół przeciwny jest w przewadze. Potrzeba zgrania i jeszcze raz zgrania. Wiadomo, że jak w kadrze byliby sami drewniani piłkarze, którym piłka odskakuje to nie nie ma opcji takiej gry. Ale w kadrze są zawodnicy dobrzy technicznie w środku pola - Skvarka, Ashraf, Żukow, Savic, Kuba, Yeboah, Młyński - ma kto wymieniać między sobą szybkie podania. Kwestia zgrania. Logiczne, że jak Barcelona Guardiolo to nie będziemy grać, a le jak Żilina Guli Nie uważam, że nie mamy zawodników do tego. Tylko przy 8 transferach z cego wielu do pierwszej 11, zwyczajnie trzeba czasu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Postanowiłem sobie, tak dla porównania, wziąć nasze wyjściowe "11" z ostatnich spotkań dwóch poprzednich sezonów, które były na tyle ewidentnie ważne, że na pewno staraliśmy się w nich wystawić możliwie najsilniejsze składy na dany moment, porównać ze składem, który rozpoczął mecz ze Stalą:
Cytat:
Ciekaw jestem, czy znalazłby się w naszej lidze zespół z choćby porównywalną skalą zmian w składzie.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 16.08.2021 o godz. 13:55.
![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nawet przy słynnym "efekcie nowej miotły" to drużyna niejednokrotnie już zgrana, dostaje nowe wytyczne taktyczne i zaczyna grać jak z nut. Tutaj nawet nie mieliśmy a to szans, jeśli z podstawowej 11 na meczu z Miedzią mieliśmy ... 3 podstawowych zawodników z zeszłego sezonu? + Kuveljicia nadającego się do tarcia chrzanu i Gruszkowskiego który dopiero rozgrywa 10 spotkanie w esa. Poza tym co słusznie zauważył jakiś komentator, to w Wiśle nawet nie wiadomo kto ma wziąć odpowiedzialność za wynik. Nie ma ukształtowanych liderów do których można w ciemno posyłać piłki. Zawodnicy patrzą na siebie i zastanawiają się, co się dzieje że przyszli do "dużego polskiego klubu" z sukcesami i punkty samej nie przychodzą. Nawet im się specjalnie nie dziwię. Nie mówmy więc że taka rotacja piłkarzy jest czymś normalnym i nie ma wpływu na osiągane wyniki. Oczywiście że ma. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Emocje opadły (do najbliższej kolejki) i tak mnie naszło żeby tylko wtrącić, że wygląda na to, że mamy wreszcie napastnika. Nie wiem jak Wam ale mi bardzo podoba się początek sezonu w wykonaniu Klimenta. Szkoda, że popsuł tą setkę w meczu z Rakowem (kluczowa akcja) ale ma ciąg na bramkę, ma uderzenie, ma strzał głową, szuka piłki i coś czuję, że przy lepszej grze w ofensywie zespołu to mógłby spokojnie rywalizować o pierwszą trójkę w klasyfikacji strzelców ESY.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|