|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Do tego jest całkiem spora szansa, że to będą dwa hitowe, bo że jeden taki się wtedy trafi, to raczej na pewno. Albo 8-1 (Lechia) + 6-2 (Legia), albo któryś z klubów będzie grał kluczowy mecz o puchary, podczas gdy drugi prestiżowy z Lechem, albo cokolwiek innego. Możliwości jest sporo, a wiele z nich daje ponad 40 tysięcy ludzi i jakieś nieprzebrane zastępy policjantów z Małopolski i okolic rozlokowanych w promieniu 5 kilometrów od rynku. Ktoś w ogóle pamięta, czy miała już miejsce taka sytuacja?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Najpierw to trzeba do tej górnej ósemki awansować potem zastanawiać się z kim i ocogramy
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Temat to ZABAWA statystyką. A więc można się pobawić, trochę pogdybać co się może stać. Ja sam pisałem, i dalej uważam, że w tej 8 się nie znajdziemy, ale nie jest to niemożliwe i szanse są dosyć spore po tych dwóch zwycięstwach. Jeśli wam przeszkadza, że się o tym tutaj pisze to w takim razie po co jest ten temat?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
O ewentualnej gornej 8 zdecyduja 2 mecze. Ten w Sosnowcu i ten w Lubinie. Jesli przegramy z Legia tragedii nie bedzie, bo sa 2 inne mecze druzyn zainteresowanych - Amici z Korona i Pogoni z Jaga jesli dobrze pamietam. Wiec do kogos, a moze nawet i do wszystkich, dystansu nie stracimy. Natomiast mecz z Sosnowcem to juz bedzie z kategorii byc albo nie byc. Cos jak z finalem pucharu, z tym, ze tam nie ma prawa byc nawet remisu, 3 ptk to warunek sine qua non gornej 8. Potem prawdopodobnie przydalby sie punkcik u siebie z Piastem i kolejny mecz o wszystko z bezposrednim rywalem - znowu z Zaglebiem jak w poprzednich latach. Znow 3 ptk absolutny mus. 6 ptk zdobyc musimy i wtedy w zaleznosci o innych wynikow moze sie uda, moze nie, 7 ptk mysle gwarantuje nam gorna 8.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]()
Kod:
27 28 29 30 Pogoń 41 3 0 3 3 50 Jaga 40 0 3 3 0 46 Lech 39 0 3 3 3 48 cracovia 39 3 3 3 3 51 Korona 39 3 0 3 3 48 Wisła 38 3 3 3 0 47 Zagłębie 37 3 3 0 3 46 Oczywiście wariant samych zwycięstw jest mało prawdopodobny, tym bardziej że wiele zespołów mierzy się z obecnym top3 (Piast, Legia, Lechia) w tym niestety my. I tutaj niestety wychodzi nasz bardzo trudny terminarz. Wg mnie również najtrudniejszy ze wszystkich pozostałych zespołów. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
eh jak teraz szkoda 2okt z Płockiem 5 z Arką 3 z Miedzią 2 z Sosnowcem. za dużo punktów tracimy z dołem tabeli
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No, zapomnialem dodac, ze rowniez nie wierze w gorna 8. Glownie dlatego, ze mam dziwne przeczucie, ze nie wygramy w Sosnowcu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak jak piszesz 47 punktów to mur beton top 8. Myślę, że tak naprawdę wystarczy 44 punkty, być może 43, ale 42 to będzie już za mało. Moje odczucia są takie: wszędzie możemy zdobyć punkty, ale w Sosnowcu na bank przejebiemy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Z Legią trzeba CO NAJMNIEJ NIE PRZEGRAC a jak na nich siądziemy wszystko może się zdarzyć. , , punktować mus w każdym meczu. Wiadomo remis to strata dwóch punktów ale....., my jakoś mało remisujemy . Wszystko jest w głowach-mentalności kopaczy. Zaczną się kartki kontuzje, i te dziwne przestoje w meczu. Mimo wszystko liczę na top 8. W tej miałkiej lidze nie ma już wygodnych rywali.
![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
najbardziej wkurzające będzie jak w następnej kolejce
Górnik sklepie somsiadkę Płock nawali Lubin Korona zremisuje z Amiką Pogoń zremisuje z Jagą a my przegramy po jakimś durnym farfoclu z Legią...... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do tego aby 47 punktów nam nie dało awansu, musi się spełnić chyba 10-12 konkretnych rezultatów. Więc to mi wystarczy aby pisać mur beton. Owszem matematycznie jest to możliwe, ale skoro sam piszesz, że 45 punktów to 99% szans na awans to w takim razie jak oceniasz szanse przy 47 punktach?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mnie nic tak nie w....ia, jak te przerwy na kadrę... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeśli miałbym wybierać mecz który musimy wygrać to ten z bezpośrednim rywalem do awansu. Porażka z Legią nic nie przekreśla. Osobiście uważam że w pozostałych 4 meczach jeśli chcemy awansować musimy zdobyć minium: 4 punkty sumarycznie 42 pkt (zwycięstwo, remis, 2 porażki), ale tylko przy ogromnym zbiegu okoliczności i przy założeniu że wygramy z Zagłębiem Lubin - inaczej nie widzę szans - 10% szans na awans 5 punktów (zwycięstwo - 2 remisy) sumarycznie 43 pkt 50% szans 6 punktów (2 zwycięstwa - 2 porażki) sumarycznie 44 pkt - może nie dać awansu jeśli przegramy z Lubinem - 60% szans na awans 7 punktów sumarycznie 45 pkt - 90% szans na awans 8 pkt sumarycznie 46 pkt- 99% 9 pkt sumarycznie 47 pkt ~100%
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.03.2019 o godz. 14:20.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Cytat:
To się nie zgadza. 4 punkty to zwycięstwo i remis, a 5 punktów to zywcięstwo i 2 remisy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No cóż, biorąc pod uwagę aktualną formę drużyn:
z Legią, która jest zdecydowanie pod formą, a na dodatek zagra bez chyba najlepszego obecnie swojego zawodnika - Cafu, możemy myśleć o wygranej po prawie 6 latach posuchy na Reymonta, ale no właśnie .... zawsze jak wydaje się że jak nie teraz to kiedy to my dostajemy gównianego farfocla, albo jesteśmy przekręceni przez sędziów... w Sosnowcu musimy wygrać - Zagłębie jak przegra z Miedzią, to będzie już miało tylko iluzoryczne szanse na utrzymanie Piast - jest w gazie, ale to też mecz, który musimy zwyciężyć jeżeli w tych 3 meczach zdobędziemy 6 pkt to mecz z Lubinem nie będzie meczem o wszystko dla nas.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dlaczego aż taką wage przywiazujecie akurat do meczu w sosnowcu ?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No i bez zwycięstwa w Sosnowcu musielibyśmy wygrać dwa z pozostałych trzech supertrudnych meczów, co już sobie znacznie trudniej wyobrazić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz z Legią, Sosnowcem i Piastem mają taką samą wagę. Bardziej istotny tylko mecz w Lubinie gdyż dodatkowo jest to nasz bezpośredni rywal do awansu. Natomiast do tego meczu może być już wszystko pozamiatane, i koniecznie w między czasie trzeba zdobyć 3-4 punkty, dobrze 5-6, a najlepiej 7-9
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chodziło mi raczej o zdrowe podejscie, że jezeli nie wygramy z ostatnia, bezsprzecznie najgorsza druzyna w tym sezonie, to czego mamy szukac w innych meczach? Tak, wiem, ze Ekstraklasa i kazdy z kazdym itp. bla, bla, bla. Tez sam 2 tygodnie temu myślałem, ze będzie nam bardzo cieżko, bo czekają nas 3 oklepy teraz, a tu proszę: już 6ptk jest i mecz z Legią w zanadrzu. Ale zakładając, że nawet zremisujemy z Legią, to nawet juz patrząc pod kątem morale - porażka w Sosnowcu moze troche załamać tą drużynę. Bedzie przed nami mecz z najlepiej obecnie grającym Piastem i wyjazd do Lubina byc moze już o pietruszke wtedy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
za te kilka tygodni Piast może przestać być najlepiej grającą drużyną.
Za 2 tygodnie Sosnowiec może być w wybitnej formie. Step by step |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Piast pod formą - jestem sobie w stanie wyobrazić - zwłaszcza, że już są w 8 - z dużymi szansami na LE...
Sosnowiec w formie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
To w takiej, która wystarczy na Wisłę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jeżeli ektraklasa.org się nie myli, to 3 żółte kartki mają:
Mateusz Możdżeń (Zagłębie Sosnowiec) Patrik Mraz (Zagłębie Sosnowiec) Szymon Pawłowski (Zagłębie Sosnowiec) Żarko Udovicić (Zagłębie Sosnowiec) A sosnowce mają teraz dla nich bardzo ważny mecz z miedzią, więc liczę, że na mecz z nami będą mocno osłabieni. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|