The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2016, 16:18
sandbender napisał(a):Wyświetl post
To jakbyś był tak dobry i wyjaśnił ogólnie jaka jest rzeczywistość i czym się różni od wizerunku w tym przypadku. Również w przypadku tych "wizji".
Powiem tak... bywa, że w TS-ie jestem raz na miesiąc, bywa, że 3 razy w tygodniu.
Legendarnego "Miśka" widziałem tam ostatnio ze 2 lata temu.
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.08.2016, 16:22
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Kluivert też nie dojedzie.... (info 100%!)
Zwłaszcza, że parę lat temu zakończył karierę. No chyba, że masz na myśli jego syna.
arti
Guest

Stary 20.08.2016, 16:27
nesta napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/mateuszmiga/stat...61133370634240

Tymczasem "viceprezes" juz na wakacjach w Alicante..
Czyli dwa dwa durnie - pizza i cipka sami się wyautowali, został jeszcze tylko jeden.
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.08.2016, 16:38
rav napisał(a):Wyświetl post
Ja do niczego nie dążę.
I oczywiście, że bardzo wątpliwe jest rozwiązanie, że znów pojawi się ktoś aż tak zamożny jak wspomniane przez Ciebie trio.
Natomiast nie widzę żadnych szans, by takie trio, czy ktoś może nieco mniej zamożny, ale stabilny, przejął klub w najbliższych dniach. Powód jest prosty: nikt z zewnątrz nie wie jak wygląda klub od środka. Poznanie tej sytuacji, audyty nie audyty = czas. Czas, którego nie ma, bo przejąć klub od gimbossa trzeba NATYCHMIAST.

Tymczasem w ostatnim półroczu prezesem Wisły SA był Piotr Dunin-Suligostowski, prezes TS Wisła.
Członkiem Rady Nadzorczej Wisły SA Robert Szymański - wiceprezes TS Wisła. Byłbym bardzo zdziwiony, gdyby nie byli oni w kontakcie z Rafałem Smalcerzem, niedawnym prezesem Wisły SA i Zdzisławem Kapką - wiceprezesem Wisły SA tudzież szefem pionu sportowego. Innymi słowy: TS Wisła ma pełny obraz sytuacji w jakiej był klub 3 tygodnie temu + ma sporo przecieków na temat aktualnej sytuacji klubu. Jeśli nie wiedzą wszystkiego, to wiedzą gdzie sprawdzać (czy np. jakaś kasa nie wyciekła, na jakich zasadach zatrudniono tego Adamczewskiego, czy jeszcze kogoś zatrudniono itp....).

Dlatego uważam, że TS Wisła jest raczej jedynym podmiotem, który jest w stanie przejąć klub niemal od strzała.

Innym takim podmiotem może być ktoś narajony przez M. Citkę. Mówi się o tym Grzegorzu Smolnym, ale czy on ma aż takie zaufanie do Citki, że mógłby przejąć klub od razu? Nie potrafię ocenić.
Mam natomiast wrażenie graniczące z pewnością, że taki Kapka to przy Citce jest Paganini rynku transferowego.

* * *

Odnośnie TS-u i SKWK - nie mam wątpliwości, że wizerunek tych instytucji jest gorszy niż rzeczywistość. I tu największe wyzwanie przed TS-em. Szczególnie przegonienie tych wizji "miśków" chodzących i trzęsących wszystkim.

Jeszcze jedna rzecz, odnośnie sklecenia budżetu Wisły SA przez TS. Miejcie świadomość, że w ostatnim półroczu BC zablokował możliwość wpłynięcia do klubu kilku milionów zł. Chodzi m.in. o sponsora na koszulki (veto bossa w ostatniej chwili), czy chociażby sprzedaż Cierzniaka, Handzlika i jeszcze jednego gracza. Innymi słowy, gdyby ówczesne władze Wisły SA, które (personalnie) pokrywają się w części z władzami TS, nie miały nad sobą właściciela, wówczas do klubu wpłynęłyby niemałe pieniądze. Teraz nowy właściciel będzie miał większą swobodę w poszukiwaniu sponsorów czy chociażby chętnych na wynajęcie skyboksa.

* * *

Na koniec mniej optymistycznie. Byłbym idiotą, gdybym twierdził, że przejęcie klubu przez TS to wyjście bardzo dobre. Natomiast moim zdaniem to jedna z dwóch dróg do tego, by otworzyć któryś z bardziej optymistycznych scenariuszy. Druga droga, to szybkie przejęcie klubu przez kogoś solidnego, kto zgłosił się bezpośrednio do gimbossa (via Citko). Przy czym nic nie stoi na przeszkodzie, by ten ktoś porozumiał się szybko z TS-em.
Mądrego to i miło posłuchać.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.08.2016, 16:40
Tak serio, to wiadomix ze Pedro byl tu tylko po to zeby bylo kogo wpisac w papiery licencyjne.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
seta
Socios Wisła Kraków

Stary 20.08.2016, 17:01
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem, czy "płacisz X... tys z góry, albo spierdalaj", to taka elastyczna oferta?
No cóż ja mam zupełnie innne doświadczenia w tym temacie
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.08.2016, 17:24
A czy ktoś ma info ilu członków ma SKWK ?
nesta
Senior Member

Stary 20.08.2016, 17:28
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,10536083/

W grze Smolny i TS ze swoim inwestorem
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.08.2016, 17:39
momo napisał(a):Wyświetl post
A czy ktoś ma info ilu członków ma SKWK ?

W 2014 roku zrzeszało ok. 500 osób
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.08.2016, 17:58
Najważniejsze że są podjete działania by odkupić Wisłe SA od tego wyżelowanego gogusia. Ciekawe kim jest tajemniczy inwestor od TS
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.08.2016, 18:15
Jesli Skwk przejmie władze w klubie to obowiązkiem każdego jest sie zapisać i płacić składki.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.08.2016, 18:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jesli Skwk przejmie władze w klubie to obowiązkiem każdego jest sie zapisać i płacić składki.
Pffffffffffffffffffffffffffffffff
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.08.2016, 18:17
Przecież dziennikarze już o tym pisali... Jest to jakiś kolega wiadomixa z branży marketingowej . To byłoby niezłe... Kuba przysyła swojego słupa, który miał dla niego pracować i który teraz "odkupuje" od niego Wisłę .
seta
Socios Wisła Kraków

Stary 20.08.2016, 18:21
ciekawe czy płacenie składek jest obligatoryjne w SKWK ?
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.08.2016, 18:22
Weź mnie trzymaj, bo już lecę
rrr
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 20.08.2016, 18:32
Ktoś napisał ze mam jaja bo przyznałem się do pomyłki to prawda pomyliłem się bo dla mnie jest ważne dobro Wisły i mam nadzije ze znajdzie sie ktos godny naszego kulubu by w niego zinwestowac.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.08.2016, 18:35
Można by zrobić na meczu szyderę z meresia podobnie jak swego czasu z daniela sikorskiego. Parę luźnych haseł, np.:

-Mereś!
-Co?
-Do szkoły!

Fiesta fiesta fiesta, americana. Funghi, prosciutto czy siciliana.

Mereś fallusie, do zobaczenia w gimbusie.

Życie jak rower, Mereś jak bidon - kręcą się przy nim pedały.

Mereś - Warsaw (w)hore.

Tabalugą można polecieć - Jakubie, zrób nam loda.
Anty PO-PiS!!!
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.08.2016, 18:38
a nie wystarczy, że będziemy kupować działki i nakręcać ich biznes osiedlowy?
pomperek
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 20.08.2016, 18:41
To się zapisz i płać. Ja nie dam ani grosza. za ruchoniebieskich z nami na trybunach. Jak ktoś chce kręcić swoje lody, to niech sobie kręci. Ale nie moim kosztem.
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Na dragi tfu oprawy nie wystarczy ?
Piggy oddaj hajs
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Karherop napisał(a):Wyświetl post
a nie wystarczy, że będziemy kupować działki i nakręcać ich biznes osiedlowy?
Donosiciel!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.08.2016, 18:43
pomperek napisał(a):Wyświetl post
To się zapisz i płać. Ja nie dam ani grosza. za ruchoniebieskich z nami na trybunach. Jak ktoś chce kręcić swoje lody, to niech sobie kręci. Ale nie moim kosztem.
Kolejny który zakładał zgodę ze Śląskiem i teraz jakieś.gówniarze ZA NIEGO decydują z kim ma się przyjaźnić?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.08.2016, 18:44
Rozmowa zeszła na żenujący poziom.
Na chwilę obecną mamy JM i módlmy aby to się zmieniło.
Każda zmiana będzie zmianą na lepsze.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.08.2016, 18:46
Myslalem ze jak zawsze obowiazkiem jesy kupic bilet/karnet
nesta
Senior Member

Stary 20.08.2016, 18:50
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Przecież dziennikarze już o tym pisali... Jest to jakiś kolega wiadomixa z branży marketingowej . To byłoby niezłe... Kuba przysyła swojego słupa, który miał dla niego pracować i który teraz "odkupuje" od niego Wisłę .
?

Masz jakiś link czy cos?

Jedyny artykuł o marketingowcu z Warszawy, który miał tu wejść z Meresinskim był taki, że niby była taka umowa, ale on tak naprawdę nic nie wie i nic go z Wisła nie łączy + w obecnej sytuacji tu jest zbyt dużo do zrobienia na jedna osobę. Wiec nic z tego. Dotarł do niego K.Kawa z GKr.

Co miałby z tym mieć wspólnego Smolny albo inwestor TS-u?
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.08.2016, 18:52
Uspokojcie się do kurvvy nedzy, bo narazie to naszym właścicielem jest Meres, ktorego trzeba sie pozbyc w trynie natychmiastowym a sam klub jest na krawędzi. Dyskusja o składkach członkowskich SKWK w tym momencie jest co najmniej absurdalna. Zachowajcie trochę powagi.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
alpol34
Banita

Od: 03.2012

Stary 20.08.2016, 18:58
Skwk czy TS to bez jaj zaden dobry ruch! Przeczekanie, a pozniej jacy powazni inwestorzy czy pilkarze beda chciec przyjsc do Wisly! Brak słow!
mic
Tylko Wisła

Stary 20.08.2016, 19:00
Szprotson bardziej odiotycznego wpisu to ja dawno tutaj nie czytałem. Chyba ze pysio przejął Ci konto....

Niech wyRuchani płacą na skwk
borsuk
Senior Member

Stary 20.08.2016, 19:03
I tu nawet nie chodzi o pomoc finansową ale dwie inne sprawy:
1. świadomość posiadania kawałka ukochanego klubu,
2. możliwość (przynajmniej hipotetyczną) wpływania na jego losy, kontrolowania, monitorowania sytuacji.
Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.08.2016, 19:04
Sami spece od Towarzystwa Sportowego i SKWK.

Swoimi postami pokazujecie tylko, że chuja wiecie o Wiśle i całej otoczce...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów