The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2016, 12:29
masada napisał(a):Wyświetl post
https://eszjot.wordpress.com/2016/08...-przeszloscia/

Ja prdl, jeszcze tylko kolesia z pumą na smyczy mi tu brakowało w tej historii.
Cytat:
...Ale o tym nie chcę się rozpisywać, bo historia Roberto Saviano skutecznie mnie do tego zniechęca…
Boia chi molla !
nesta
Senior Member

Stary 18.08.2016, 12:36
Kurde, godzina z okładem minęła od 11:45 i jeszcze jak dotąd nigdzie nikt nie napisał, że są faktycznie problemy z licencją.
Aż dziwnie tak jakoś człowiekowi, naprawdę żadnych nowych złych informacji od rana?
Stanowski właśnie napisał, że nikt Wiśle licencji nie zabierze, bo jaki w tym cel. Dziś poproszono ich jedynie o uzupełnienie dokumentów. W grę wchodzi zmiana nadzoru finansowego z pasywnego na aktywny. Nie wiem co sie za tym kryje.

Edit.

Juz wyjaśnił, że chodzi o ciągła kontrole wydatków.
Ostatnio edytowane przez nesta : 18.08.2016 o godz. 12:39.
armani199
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.08.2016, 12:41
Ten Sebastian M. z linka powyżej to Sebastian Myśliwiec. Poznajmy bliżej szefa naszego nowego właściciela :
http://www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?...&addComment=no
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.08.2016, 12:42
[...]

Zaraz pojawi się Bob, Olbrzym, Karzeł w czerwonym garniturze i Sowy, ja wam mówię.
Nie było jeszcze Murzyna, k....wy i zakonnicy. Jeśli się pojawią w tym filmie, to będzie nasz koniec.
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 18.08.2016, 12:48
Cytat:
W kwestii potencjalnego drenowania kasy z klubu to akurat chyba jedyna pozytywna informacja ostatnim czasem ...
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.08.2016, 12:53

Ja prdl, jeszcze tylko kolesia z pumą na smyczy mi tu brakowało w tej historii.
Niech ja się w końcu obudzę, bo to nie może być wszystko prawda.

Zaraz pojawi się Bob, Olbrzym, Karzeł w czerwonym garniturze i Sowy, ja wam mówię.
JM to Mitoman. Jestem tego prawie pewny, choć się nie znam.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.08.2016, 12:54
As napisał(a):Wyświetl post
Telefonika chciala sie pozbyc goracego kartofla jakim dla nich ostatnio stala sie Wisla. Jesli chcesz sprzedac samochod, ktory jezdzi na slowo honoru to tez malo sie obchodzi, kto go kupi i czy go stac na nieuniknione naprawy.
Trafiasz frajera i cieszysz sie, ze sie nie polapal.

Niestety podobnie zostala potraktowana Wisla i uwazam, ze chetnych wcale nie bylo wielu bo trudno sobie wyobrazic ze majac ze 2 - 3 oferty na stole zostal wybrany pierwszy z brzegu golodupiec.

Ja jakoś mogę sobie to wyobrazić. Przy założeniu 3 ofert kupna, przeważnie wybiera się tą najwyższą. Załóżmy jednak, że te 2 firmy chciały przeprowadzić audyt, nim kupią klub, a ostatni chciał kupić bez jego przeprowadzania.
W takim wypadku logicznym się stanie komu zostanie sprzedany klub, nawet za mniejszą kwotę.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 18.08.2016, 13:15

Grubo.
nesta
Senior Member

Stary 18.08.2016, 13:26
"Misiek"&Co.z wizytą u BCupiała, nowi właściciele na bakier z prawem, Wisła coraz bardziej przypomina kluby z Grecji . Czy leci z nami pilot? @TSmokowski
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.08.2016, 13:31
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
JM to Mitoman. Jestem tego prawie pewny, choć się nie znam.
Nie wydaje mi się. Mitomania to problem psychiczny, a tu mamy raczej do czynienia z budowaniem wizerunku/kamuflażem. Jasne, można go podejrzewać o bezczelność i butę, ale nie wiem czy to właściwe podejście do sprawy. Zakładam, że koleś ma w głębokim poważaniu co o nim mówią i piszą, problemem dla niego jest tylko że komplikuje mu to "interesy".

nesta napisał(a):Wyświetl post
Stanowski właśnie napisał, że nikt Wiśle licencji nie zabierze, bo jaki w tym cel. Dziś poproszono ich jedynie o uzupełnienie dokumentów. W grę wchodzi zmiana nadzoru finansowego z pasywnego na aktywny. Nie wiem co sie za tym kryje.

Edit.

Aktywna kontrola finansowa w naszej obecnej sytuacji to świetna informacja. Chociaż wiem, że zaraz znajdą się debile węszący warszawski spisek. Ze strachu przed "odbudową wielkiej Wisły" pewnie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.08.2016 o godz. 13:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
adamus
Junior Member

Od: 09.2013

Stary 18.08.2016, 13:42
Ludzie trochę ogarnięcia... Czy wy naprawdę nie widzicie że zdecydowana większość z półświatka mediów chce naszą Wisłę zmieszać z błotem Jak do tej pory wszystkie informacje pojawiające się w mediach to spekulacje kłamstwa i podejrzenia które mają za zadanie zniszczyć Wisłę w kontekście medialnym. Komuś jest bardzo na rękę wyszukiwanie bądź co bądź nowych afer to z udziałem JM albo z innymi działaczami Wisły. Nasz klub jest komuś bardzo nie wygodny. A jedynym na to lekarstwem jest czekanie ze spokojem na dalszy rozwój wypadków i wypatrywanie rzetelnych i prawdziwych informacji a nie bajeczek wymyślanych tylko dla kliknięć i dla fejmu... A jeśli chodzi o ten link powyżej to od kiedy się wierzy redaktorzynie który babra się z TVN-em.. Pewnie 3/4 wyssane z palca powiązanie osób bo obaj są z Częstochowy...
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 18.08.2016, 13:42
tak jak pisałem wczęsnie by jego spółka mogła kupić klub na kredyt musiała się uwolnić o urzedu
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.08.2016, 13:44
Jak rozumiem pan Sebastian zachomikował gdzieś kasę z VAT i chciałby ją wyprać? Czemu zatem nie w Wiśle? Tak ma wyglądać finansowanie klubu? Czy dobrze zrozumiałem?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 18.08.2016, 13:44
nesta napisał(a):Wyświetl post
"Misiek"&Co.z wizytą u BCupiała, nowi właściciele na bakier z prawem, Wisła coraz bardziej przypomina kluby z Grecji . Czy leci z nami pilot? @TSmokowski
Te gnidy warszawskie zwyczajnie boją się tego że Wisła może być znowu silnia. Dziwne że Ci ludzie nagle chcą umoralniać wszystkich i naprawiać świat. Nawet jeśli to co z tego ? Jak ludzie uzależniają się od hazardu, zerują sobie stany bankowe to jest OK ? Wtedy taki przedsiębiorca może nabyć i sponsorować klub ? Jak producent energy drinków kupuje czy sponsoruje klub też jest ok ? Może nie powinien tego robić w końcu trują ludzi tym gównem. Co temu całemu Smkowskiego dało, że to napisał ? Co go to obchodzi że Misiek spotkał się z Cupialem ?
Skąd czerpie takie informacje.
Wydaję mi się że powinniście się obudzić i ogarnąć to kto chce źle dla Wisły a kto dobrze. Czy Bogusław Cupial i SKWK chce dobrze dla Wisły czy Stanowski, Smokowksi i Knura ? Napisal to Smowksi czyli ten sam dziennikarz który potrafial osłabiać skład Wisly przed ważnymi meczami z Legią. (wyciągał łokiec Bouguskiego i podsycał do teog aby został zdyskwalifikowany)

edit:
@wolfy: strzelam, że na bank nie wiesz gdzie jest stadion Wisły, możesz jedynie sobie klepać w klawiaturę te brednie bo na niczym się nie znasz. Zawijam się z tego forum, żałuje że wracałem bo nic się nie zmieniło a jest jeszcze gorzej.
Ostatnio edytowane przez wester : 18.08.2016 o godz. 14:00.
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.08.2016, 13:45
yarow napisał(a):Wyświetl post
Nie było jeszcze Murzyna, k....wy i zakonnicy. Jeśli się pojawią w tym filmie, to będzie nasz koniec.
Murzyn był... ten z Nigerii, wg Kmiecika.
A zakonnica? Może jeszcze nie, ale gdzieś blisko... bo ksiądz rektor elitarnej Akademii Polonijnej w Częstochowie już się pojawił.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.08.2016, 13:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Aktywna kontrola finansowa w naszej obecnej sytuacji to świetna informacja. Chociaż wiem, że zaraz znajdą się debile węszący warszawski spisek. Ze strachu przed "odbudową wielkiej Wisły" pewnie.
No i długo nie musiałem czekać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
monica
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 18.08.2016, 13:52
Zapewne po to ta kontrola, żeby Wisła nie okazała się zwykłą pralką dla Pana Szanownego Jakuba M.
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.08.2016, 13:53
Robi sie coraz ciekawiej. Chyba w dzienniku pisało że kolejną transze JM ma płacić TF do końca września. Nie wiadomo jak jest skonstruowana umowa sprzedaży, bo jakby JM nie miał kasy to czy Wisła wroci do TF? Oczywiście na czas dopoki nie znajdą poważnego kupca a nie bajkopisarza gołodupca.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2016, 13:56
wester napisał(a):Wyświetl post
Te gnidy warszawskie zwyczajnie boją się tego że Wisła może być znowu silnia.
Nie wierzę w to, co czytam. Zamknij się gościu na wieki. Dziennikarze odwalają ciężką robotę. Stań sobie na ich miejscu, jak jesteś taki mądry.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.08.2016, 13:57
zastanawiam sie czy JM nie ma rozdwojenia jaźni.
publikuje pismo z 2015 roku mimo od godziny w necie krąży pismo je uchylające
https://eszjot.files.wordpress.com/2...arzadzenie.png
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 18.08.2016, 14:05
Pero napisał(a):Wyświetl post
zastanawiam sie czy JM nie ma rozdwojenia jaźni.
publikuje pismo z 2015 roku mimo od godziny w necie krąży pismo je uchylające
https://eszjot.files.wordpress.com/2...arzadzenie.png
w tej kwestii akurat twierdzę, że to rozdmuchane.
Pismo nie uchyla zajęcie jak rozumiem, tylko odrzuca wniosek o uchylenie zajęcia bo nie został w ciągu 7 dni dostarczony wraz z wnioskiem ze skarbówki o uchylenie, poprzedni wniosek o zajęcie.
Meresiński pokazał pismo o uchyleniu przez skarbówkę, tamten Jadczak o odrzuceniu wniosku skarbówki przez sąd z powodów stricte formalnych.

Dobrze rozumuję?
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 18.08.2016, 14:06
Też to zauważyłem. Facet jest pod ścianą więc może tylko oddawać ciosy. I jak się okazuje to coraz bardziej ślepe.

I jeszcze te forumowe przydupasy...
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 14:09
Komisja ds. Licencji Klubowych PZPN zapoznała się z bieżącą

Kod:
Na posiedzeniu w dniu 18 sierpnia br. Komisja ds. Licencji Klubowych PZPN zapoznała się z bieżącą sytuacją Wisły Kraków, związaną ze zmianami właścicielskimi w klubie. 

W sytuacji zmiany właściciela klubu w czasie trwania rozgrywek, obszarem zainteresowania Komisji jest przede wszystkim: 

– aktualizacja informacji o strukturze właścicielskiej klubu; 
– informacja o dokonanych lub planowanych zmianach personalnych, które mogłyby wpłynąć na spełnianie wymogów licencyjnych; 
– aktualizacja prognozy finansowej klubu, a w szczególności zapewnienie, że kontynuacja udziału w rozgrywkach nie jest zagrożona ze względów finansowych. 

W czasie spotkania przedstawiciele właścicieli Wisły Kraków oraz samego klubu, przedstawili szereg szczegółowych informacji dotyczących powyższych kwestii. Komisja uzyskała pełną informację dotyczącą struktury właścicielskiej klubu, która nie budzi wątpliwości. Klub zapewnił również, że zmiany personalne w klubie będą miały bardzo ograniczony charakter i nie grożą naruszeniem personalnych wymogów licencyjnych. 

Klub dostarczył aktualizacją prognozy finansowej, uwzględniającą już nowy układ właścicielski. Przedstawiciele Wisły przedstawili plany klubu związane z dostosowaniem poziomu kosztów do planowanych przychodów oraz planowaną zmianę struktury przychodów wynikającą ze zmiany właściciela klubu, w szczególności poprzez podpisanie nowych kontraktów sponsoringowych oraz planowane transfery. Komisja w okresie najbliższych miesięcy będzie, w ramach nałożonego wcześniej nadzoru finansowego, w ścisłym kontakcie z klubem, monitorować realizację powyższych planów i szczegółowo weryfikować poziom i strukturę krótkoterminowego zadłużenia klubu. Według obecnego stanu wiedzy, Komisja nie stwierdziła żadnych nadzwyczajnych zdarzeń lub faktów, które powodowałyby uzasadnione obawy co do możliwości kontynuacji rozgrywek przez Wisłę Kraków. 

Źródło: laczynaspilka.pl
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.08.2016, 14:10
wester napisał(a):Wyświetl post
Te gnidy warszawskie zwyczajnie boją się tego że Wisła może być znowu silnia. Dziwne że Ci ludzie nagle chcą umoralniać wszystkich i naprawiać świat. Nawet jeśli to co z tego ? Jak ludzie uzależniają się od hazardu, zerują sobie stany bankowe to jest OK ? Wtedy taki przedsiębiorca może nabyć i sponsorować klub ? Jak producent energy drinków kupuje czy sponsoruje klub też jest ok ? Może nie powinien tego robić w końcu trują ludzi tym gównem. Co temu całemu Smkowskiego dało, że to napisał ? Co go to obchodzi że Misiek spotkał się z Cupialem ?
Skąd czerpie takie informacje.
Wydaję mi się że powinniście się obudzić i ogarnąć to kto chce źle dla Wisły a kto dobrze. Czy Bogusław Cupial i SKWK chce dobrze dla Wisły czy Stanowski, Smokowksi i Knura ? Napisal to Smowksi czyli ten sam dziennikarz który potrafial osłabiać skład Wisly przed ważnymi meczami z Legią. (wyciągał łokiec Bouguskiego i podsycał do teog aby został zdyskwalifikowany)

edit:
@wolfy: strzelam, że na bank nie wiesz gdzie jest stadion Wisły, możesz jedynie sobie klepać w klawiaturę te brednie bo na niczym się nie znasz. Zawijam się z tego forum, żałuje że wracałem bo nic się nie zmieniło a jest jeszcze gorzej.
Ty naprawdę masz jakiś problem z odbieraniem rzeczywistości. Wbij sobie do głowy, że ani Smokowski, ani Stanowski, ani żaden inny, nie spiskują przeciwko Wiśle, nie boją się odrodzenia potęgi Wisły. Niedobrze już się robi od czytania, że warszawscy dziennikarze chcą zniszczyć Wisłę. Wróciłem na to forum po latach, ale widzę, że to był błąd.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.08.2016, 14:10
Kiedy on w końcu zrozumie, że się kompromituje?

Ile to jeszcze będzie trwało?

Każdy następny dzień z p. Jakubem M. u steru to kolejny strzał w kolano Wisły...

Ostatnio edytowane przez heoij : 18.08.2016 o godz. 14:12.
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 14:11
Co do dziennikarzy oni często lubią pisać źle o Wiśle no ale wiadomo sami dajemy konkretne tematy do plotek
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 18.08.2016, 14:14
Komisja wspomina o transferach i sponsorach więc coś się zacznie dziać na serio
https://www.pzpn.pl/federacja/aktual...a-wisly-krakow
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.08.2016, 14:15
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Co do dziennikarzy oni często lubią pisać źle o Wiśle no ale wiadomo sami dajemy konkretne tematy do plotek
Ale tak samo źle piszą o Legii, Górniku, Lechii czy jakimkolwiek innym zespole, kiedy jest ku temu powód! Tak samo źle pisali o Polonii, kiedy Wojciechowski robił szopki, tak samo źle pisali o Legii, kiedy ktoś źle policzył kartki, tak samo źle piszą o Wiśle, bo jak inaczej mają pisać, skoro dzieje się źle? Przewietrzcie trochę głowy, bo naprawdę nie ma czegoś takiego jak warszawska grupa spiskowa przeciwko Wiśle. Na Boga, ludzie.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 14:18
Grunt, że nowi właściciele nie dali żadnej plamy za komicja licencyjną czyli jedno jest pewne Wisła może grać dalej
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.08.2016, 14:19
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
Komisja wspomina o transferach i sponsorach więc coś się zacznie dziać na serio
https://www.pzpn.pl/federacja/aktual...a-wisly-krakow
Nieprawda.

Komisja wspomina, ze w planie przedstawionym przez Gimnazjaliste mowa jest o transferach.

Zeby ci to zobrazowac, ja na przyklad moge swojej zonie przedstawic plan, ze jutro pojedziemy na Seszele. Czy jest na to szansa? Niewielka.
Zlapales analogie?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów